Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020
Εκπρόσωποι logistics: Χωρίς την εξέταση όλων των παραμέτρων η μείωση του ωραρίου τροφοδοσίας στην Αττική
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/01/2023 · 11:47

Εκπρόσωποι logistics: Χωρίς την εξέταση όλων των παραμέτρων η μείωση του ωραρίου τροφοδοσίας στην Αττική

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων θα γίνεται κατά βάση τις βραδινές ώρες, από τις 21:00 το βράδυ έως τις 9:00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων με θέμα: «Ωράριο τροφοδοσίας επιχειρήσεων, υπεραγορών και λοιπών καταστημάτων στην Αττική - Περιορισμός κυκλοφορίας φορτηγών».

Αφορμή αποτέλεσε ο προβληματισμός που έχει προκαλέσει στην αγορά, η πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την τροποποίηση του ωραρίου τροφοδοσίας επιχειρήσεων, super markets και λοιπών καταστημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων θα γίνεται κατά βάση τις βραδινές ώρες, από τις 21:00 το βράδυ έως τις 9:00 το πρωί της επόμενης μέρας, με στόχο την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών κέντρων των Δήμων της Αθήνας.

Στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της EEL Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, o κ. Ελευθέριος Κιοσές, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, ο κ. Γεώργιος Καρανίκας, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο κ. Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕΕΛΠΕ +1,84%, η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος GR.EC.A, ο κ. Θεόδωρος Μάλλιος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος κ. Φώτης Φωτεινός.

Κατά την αρχική τους τοποθέτηση όλοι οι συμμετέχοντες, επεσήμαναν ότι η σχετική απόφαση ελήφθη και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, χωρίς την αναγκαία εξέταση όλων των παραμέτρων και συνθηκών που θα μπορούσαν να παραθέσουν σε μια κοινή συνάντηση οι εμπλεκόμενοι φορείς. Μία τέτοια απόφαση έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, επηρεάζει αρνητικά τους εργαζόμενους και τους εργοδότες όλων των εμπορικών εταιριών, αλλά και όσους εργάζονται στις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών logistics και ταχυμεταφορών. Παράλληλα καθίσταται αμφίβολη η μείωση της κυκλοφοριακής όχλησης σε συγκεκριμένες ώρες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της EEL, Δρ. Β. Ζεϊμπέκης: “Είναι κατανοητή και προς τη σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια των Δήμων για μείωση της κυκλοφοριακής όχλησης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά χρειάζεται πολυεπίπεδη μελέτη, σύγκριση με καλές πρακτικές άλλων χωρών καθώς επίσης έγκαιρη οργάνωση και συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται αλλά και της πολιτείας ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά σε μία σειρά προβλημάτων, όπως για παράδειγμα, στη χρήση ηλεκτροκίνησης σε οχήματα διανομής τα οποία με τις υπάρχουσες μεθόδους παράδοσης εμπορευμάτων δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν την τροφοδοσία των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα εάν κάποιος επιχειρηματίας προβεί σε παραγγελία νέων οχημάτων που πληρούν τις προδιαγραφές της απόφασης, θα πρέπει να αναμένει την παραλαβή τους πλέον του έτους. Ένα ακόμη σημαντικό επιχείρημα απέναντι στην νέα απόφαση, είναι η αυξημένη συσσώρευση οχημάτων το δίωρο 7:00-9:00 το πρωί, που ήδη ένα χρονικό παράθυρο με αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Όσον αφορά στις δυσκολίες που δημιουργούνται σχετικά με το προσωπικό των επιχειρήσεων, το πρόβλημα που ήδη υπάρχει με τη δυσκολία ανεύρεσης προσωπικού θα ενταθεί ακόμη περισσότερο καθώς απαιτείται πλέον προσωπικό και για πρωινές αλλά και για βραδινές βάρδιες. Επισημάνθηκε ότι, τα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών δεν μπορούν να παραβούν το προκαθορισμένο από τον νόμο ωράριο λειτουργίας, ενώ παράλληλα δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας τόσο για τα καταστήματα όσο και τους εργαζόμενους, καθώς και αντίστοιχη αύξηση του κόστους μισθοδοσίας.

Αναφορά έγινε και στις δυσκολίες που επιφέρει μία τέτοια απόφαση για τους περιπτερούχους, οι οποίοι δεν διαθέτουν τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους γύρω από την επιχείρησή τους (στις περιπτώσεις όπου οι παραδόσεις γίνονται χωρίς παρουσίαση του περιπτερούχου), ενώ πλήττονται και λόγω των πολυάριθμων προμηθευτών που θα πρέπει να τους παραδίδουν σε στενά χρονικά πλαίσια τα εμπορεύματα που διακινούν.

Ακόμη ένας καίριος προβληματισμός είναι η θέση των ίδιων των εμπορικών καταστημάτων, πολλά από τα οποία δεν διαθέτουν ειδικές εισόδους φορτοεκφόρτωσης αλλά και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό για να φιλοξενήσουν οχήματα που εκτελούν βραδινές παραδόσεις. Επίσης σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και ώρες κοινής ησυχίας οι οποίες θα διαταραχθούν από τους θορύβους που προκύπτουν από τη βραδινή παράδοση.

Κοινή εκτίμηση όλων όσων συμμετείχαν στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα, ήταν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι πλήττονται από αυτή την απόφαση, οφείλουν να καταθέσουν κοινές προτάσεις μέσω ανταλλαγής σκέψεων για το ζήτημα. Είναι σημαντικό να γίνει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και να μελετηθούν όλα τα στοιχεία, καθώς μία επιπρόσθετη επιβάρυνση στα κόστη των επιχειρήσεων, πάνω στο ήδη υπάρχον ζήτημα της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων, θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα και δυσχέρεια στις επιχειρήσεις.

Η συζήτηση που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της EEL, αναμένεται να συνεχιστεί με ζητούμενο την εκ νέου συνάντηση ακόμα περισσότερων εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνταχθεί ένα υπόμνημα από την EEL και όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση, το οποίο θα εμπεριέχει εμπεριστατωμένα συμπεράσματα, παράθεση βέλτιστων πρακτικών και συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις για την Περιφέρεια της Αττικής.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ·
  • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  • ·
  • ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
  • ·
  • LOGISTICS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Το ευρώ ενισχύεται 0,12%, στα 1,0887 δολάρια
Το ευρώ ενισχύεται 0,12%, στα 1,0887 δολάρια 30/01/2023 - 11:31
Βιομηχανία: Ετήσια αύξηση 16,5% για τις τιμές παραγωγού το Δεκέμβριο 30/01/2023 - 12:12
Βιομηχανία: Ετήσια αύξηση 16,5% για τις τιμές παραγωγού το Δεκέμβριο
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η FDIC κινείται προς το σχέδιο διάλυσης της Silicon Valley Bank
    19/03/2023 - 18:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Stellantis: 200 εκατ. ευρώ για παραγωγή οχημάτων της Fiat στην Αλγερία
    19/03/2023 - 18:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λευκάδα: Αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα
    19/03/2023 - 18:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Παππάς: Ο κ. Γεραπετρίτης επιχείρησε να παραπλανήσει τον λαό
    19/03/2023 - 18:07 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Λονδίνο: Σε συναγερμό το τραπεζικό σύστημα
    19/03/2023 - 18:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στο Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα
    19/03/2023 - 17:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σκέρτσος: Πώς και με ποιους "θα γίνουμε τελικά Ευρώπη";
    19/03/2023 - 17:42 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θετικές προοπτικές στη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου και δεξαμενοπλοίων το 2023
    19/03/2023 - 17:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στήριξη ζητούν οι αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες
    19/03/2023 - 17:28 ΚΟΣΜΟΣ
  • FT: Oικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων
    19/03/2023 - 17:23 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Credit Suisse: Απορρίπτει ως "πολύ χαμηλή" την προσφορά της UBS
    19/03/2023 - 17:09 ΚΟΣΜΟΣ
  • Φορείς: Που πάσχει το νέο πλαίσιο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
    19/03/2023 - 11:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Goldman Sachs: Το πετρέλαιο δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια
    19/03/2023 - 12:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χατζηδάκης: Δεν φοβόμαστε μείωση θέσεων εργασίας λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού
    19/03/2023 - 12:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Λονδίνο: Σε συναγερμό το τραπεζικό σύστημα
    19/03/2023 - 18:03 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

FleetNews
FleetNews

BMW Panoramic Vision, νέο head-up display

20/03/2023 - 00:45
FleetNews
FleetNews

To EV Hub της Honda στο Οχάιο

20/03/2023 - 00:18
AllStar Basket
AllStar Basket

Ανάσα για Νάγκετς με Γιόκιτς, 108-102 τους Νετς – Οι Θάντερ 124-120 τους Σανς

20/03/2023 - 00:06
AllStar Basket
AllStar Basket

Το πανόραμα του NCAA Tournament 2023

19/03/2023 - 23:59
Advertising.gr
Advertising.gr

Client Business & Accountability Director

17/03/2023 - 19:20
Advertising.gr
Advertising.gr

SIXT: Νέα συνεργασία με τον Δημήτρη Παπανικολάου

17/03/2023 - 19:20
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

11ο Regional Growth Conference: H πράσινη ανάπτυξη ως προαπαιτούμενο για τη βιώσιμη ενέργεια

17/03/2023 - 18:29
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

BioMed-AI Summer School: Βιοϊατρική & Βιοηθική που υποστηρίζουν την υπεύθυνη καινοτομία

17/03/2023 - 18:22
NEWS
Estetica Magazine

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL: ANANEΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ BLONDME

15/03/2023 - 16:00
NEWS
Estetica Magazine

BEAUTY TIMES BY GALINI KIRBOBA

07/03/2023 - 14:03

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo