Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γερμανία: Τα τρία σενάρια μετά το «ναυάγιο»
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
20/11/2017 · 02:00

Γερμανία: Τα τρία σενάρια μετά το «ναυάγιο»

Μετά την αποτυχία των διερευνητικών συζητήσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, τρία σενάρια είναι πιθανά, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Μετά την αποτυχία των διερευνητικών συζητήσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, τρία σενάρια είναι πιθανά, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Πρώτο σενάριο: To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) αποφασίζει να συμμετάσχει τελικά στις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση νέου μεγάλου συνασπισμού με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU). Eν τούτοις, ο Ραλφ Στέγκνερ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, επανέλαβε τη νύχτα «ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην θέση του SPD. Δεν έχουμε την εντολή από τους ψηφοφόρους για ένα νέο μεγάλο συνασπισμό». Εξάλλου, δεν βλέπει ότι η κ. Μέρκελ έχει πολιτικό μέλλον: «Έχει αποτύχει οριστικά» όπως υποστήριξε. Ούτε όμως με άλλο ή άλλη καγκελάριο προτίθεται το κόμμα του να συμμετάσχει σε νέο συνασπισμό.

Δεύτερο πιθανό σενάριο είναι η κυβέρνηση μειοψηφίας υπό την κ. Μέρκελ, λ.χ. με τους Φιλελεύθερους ή τους Πράσινους. Η κ. Μέρκελ θα χρειαζόταν στην περίπτωση αυτή συχνά στις ψηφοφορίες της Βουλής / Bundestag δεκάδες ψήφους άλλων κομμάτων (σ.σ. 29-42 αντίστοιχα).

To τρίτο σενάριο είναι η προκήρυξη νέων εκλογών: To γερμανικό Σύνταγμα, ο Θεμελιώδης Νόμος, προβλέπει μια σύνθετη διαδικασία, προκειμένου να προκηρυχτούν νέες εκλογές, δεδομένου ότι απαιτείται να προηγηθεί η ψηφοφορία για εκλογή καγκελαρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει προηγουμένως να προτείνει κάποιον ή κάποιαν για καγκελάριο. Εάν είναι η κ. Μέρκελ θα εκλεγόταν με σχετική πλειοψηφία και όχι με τη συνήθη, τη λεγόμενη -μεγάλη- «πλειοψηφία καγκελαρίου» και θα ηγηθεί μια κυβέρνησης μειοψηφίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως έχει επίσης τη δυνατότητα να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές, εντός 60 ημερών.

Σήμερα, η κ. Μέρκελ αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, αφού στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνομιλήσει με το προεδρείο του κόμματός της για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις για νέα κυβέρνηση

Οι προσπάθειες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων και να εξασφαλίσει μια τέταρτη συναπτή θητεία στο αξίωμα δέχθηκαν βαρύ πλήγμα, όταν το ένα από τα κόμματα που συμμετείχε στις διερευνητικές συνομιλίες, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), αποφάσισε απροσδόκητα να αποχωρήσει από τη διαδικασία, πυροδοτώντας μια πολιτική κρίση στη Γερμανία.

Η κα Μέρκελ δήλωσε λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του FDP από τις διερευνητικές συνομιλίες ότι το πρωί θα ενημερώσει τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ότι δεν μπορεί πλέον να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εξέλιξη φέρνει τη Γερμανία μπροστά σε δύο επιλογές χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική εποχή: είτε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Πράσινους, είτε ο πρόεδρος θα προκηρύξει νέες, πρόωρες εκλογές αφού τα κόμματα δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ο ήσσων εταίρος στην απερχόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, απέκλεισαν το ενδεχόμενο επανάληψης του σχηματισμού μεγάλου συνασπισμού μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές.

«Είναι μια ημέρα βαθιάς περισυλλογής για το πώς θα προχωρήσει η Γερμανία», δήλωσε μια εμφανώς κουρασμένη Μέρκελ στους δημοσιογράφους, πριν προσθέσει ότι «ως καγκελάριος, θα κάνω τα πάντα για να εγγυηθώ πως αυτή η χώρα θα κυβερνηθεί καλά τις δύσκολες εβδομάδες που θα έλθουν» και θα ξεπεράσει την -για πολλούς, απροσδόκητη- πολιτική κρίση.

Το ευρώ υποχωρούσε έναντι του ιαπωνικού γεν και του αμερικανικού δολαρίου στις ασιατικές αγορές λίγη ώρα αφού ο επικεφαλής του νεοφιλελεύθερου FDP Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε, περί τη 01:00 (ώρα Ελλάδας) ότι το κόμμα αποσύρεται από τις συνομιλίες, διότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος για ζητήματα-κλειδιά.

Χθες «δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, αντιθέτως είχαμε οπισθοδρομήσεις, διότι αμφισβητήθηκαν συγκεκριμένοι συμβιβασμοί», είπε ο Λίντνερ στους δημοσιογράφους. «Είναι καλύτερα να μην κυβερνήσουμε από το να κυβερνήσουμε με λάθος τρόπο. Αντίο!».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα τέσσερα κόμματα πάσχιζαν επί τέσσερις εβδομάδες και πλέον να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε ζητήματα όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι δημόσιες δαπάνες, η φορολογία. Ένα από τα μείζονα ζητήματα που προκαλούσαν τριβές ήταν η απαίτηση της CSU να τεθεί όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η Γερμανία κάθε χρόνο, στην οποία εναντιώνονταν οι Πράσινοι.

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι πέρα από τα μείζονα ζητήματα στα οποία υπήρχαν διαφωνίες, τα κόμματα δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν επαρκή αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάτι που θεωρούσε προϋπόθεση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή καθ' όλη την τετραετή κοινοβουλευτική περίοδο.

Πράσινοι: Το FDP δεν ήθελε την «Τζαμάικα», την κατέστρεψε και την απέρριψε

Η «Τζαμάικα» καταστράφηκε και απορρίφθηκε από τους Φιλελεύθερους (FDP), δήλωσε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, αναφερόμενος στην αποχώρηση του FDP από τις διερευνητικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι «οι Φιλελεύθεροι δεν ήθελαν τον συνασπισμό».

«Πρέπει σήμερα να διαπιστώσουμε ότι ο μοναδικός συνασπισμός που ήταν εφικτός μετά τις εκλογές δεν ήταν επιθυμητός από το ένα κόμμα το οποίο διαπραγματευόταν μαζί μας. Η κουλτούρα του συμβιβασμού είναι στοιχειώδης για μια λειτουργούσα δημοκρατία», έγραψε ο Έζντεμιρ αμέσως μετά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά της, η έτερη συμπρόεδρος Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία ήταν εφικτή. «Δεν χρειαζόμασταν πολύ χρόνο ακόμη», δήλωσε, για να σημειώσει ότι ήταν σαφές ότι δεν επρόκειτο να ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά οι Πράσινοι ήθελαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου αυτός ο συνασπισμός να λειτουργήσει. «Αποτελεί πολιτική ευθύνη να είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε. Είμαι πεπεισμένη ότι η συμμαχία ήταν εφικτή. Απείχαμε μόνο σε κάποια σημεία ο ένας από τον άλλον. Και σε πολλά σημεία ήμασταν πιο κοντά από ό,τι θα πίστευε κανείς. Στη μετανάστευση, στο κλίμα, στη γεωργία», κατέληξε.

Ζεεχόφερ: Βρισκόμασταν κοντά σε συμφωνία, ακόμη και στο μεταναστευτικό

«Το FDP απόψε τα παράτησε, είναι κρίμα. Αυτό την ίδια στιγμή συνεπάγεται μια επιβάρυνση για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», τόνισε ο αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και συμπλήρωσε ότι «σε όλα τα θέματα τα οποία τέθηκαν, είχαμε ήδη καταλήξει σε συνεννόηση -όπως και στη γεωργία. Επρόκειτο για αξιοσημείωτο αποτέλεσμα».

«Και σε πολλά άλλα θέματα βρισκόμασταν κοντά σε αποτέλεσμα. Το τονίζω, ακόμη και στο θέμα της μετανάστευσης. Κι εκεί θα ήταν εφικτή μια συμφωνία. Είναι κρίμα ότι δεν κατέστη δυνατόν να φτάσουμε ως το τέλος σε κάτι που βρισκόταν πολύ κοντά», επέμεινε ο Βαυαρός πρωθυπουργός και ευχαρίστησε την καγκελάριο για τον τρόπο που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις και τη μεγάλη προσφορά της σε αυτές.

Η κατάσταση για το SPD «δεν άλλαξε» με την αποτυχία των διερευνητικών

Εν τω μεταξύ, σταθεροί στη θέση τους να μη συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), μετά την αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ραλφ Στέγκνερ τόνισε πριν από λίγο ότι η αποτυχία των διερευνητικών «δεν αλλάζει την κατάσταση για το SPD». Εξήγησε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών για το SPD δεν άλλαξε με τις διερευνητικές διαπραγματεύσεις διάρκειας εβδομάδων και με τις δηλώσεις των άλλων κομμάτων».

Σημειώνεται πως το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο (DIHK) έκρινε ότι μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας θα ζημιώσει τη γερμανική οικονομία.

«Υπάρχει ο κίνδυνος, η δουλειά στα μείζονα θέματα για το μέλλον της χώρας μας να καθυστερήσει για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο», προειδοποίησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ερικ Σβάιτσερ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Οι γερμανικές εταιρείες πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για μια πιθανόν μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Αυτό είναι πάντα δύσκολο για την οικονομία».

Η 63χρονη Μέρκελ, στην εξουσία από το 2005, είδε την ισχύ της να μειώνεται όταν ψηφοφόροι εξοργισμένοι για την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας το 2015 και να επιτρέψει την έλευση ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων μέσα σε δύο χρόνια τιμώρησαν τα κυβερνητικά κόμματα, πολλοί επιλέγοντας να ψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Η ανησυχία αρκετών είναι ότι εάν προκηρυχθούν νέες εκλογές, η AfD θα καταλάβει ποσοστό ακόμη υψηλότερο από το σχεδόν 13% που απέσπασε τον Σεπτέμβριο.

Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία ενδέχεται να έχει επιπτώσεις για πολλά ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ως την πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Πηγή: euro2day

  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Δ. Γιαννακόπουλος: "Εμπιστοσύνη σε όλους"

All Content

Παναθηναϊκός: Αμφίβολος για τη «διαβολοβδομάδα» ο Κέντρικ Ναν

All Content - BusinessNews.gr

ΕΝΦΙΑ: Τα 20 μυστικά για έκπτωση έως 20% στα ασφαλισμένα ακίνητα

All Content - BusinessNews.gr

Ομιλος Λάτση - Lamda: Νέο βήμα για το οικιστικό project των 219 κατοικιών στο Ελληνικό

All Content - BusinessNews.gr

Eurogroup: Πρώτη συνεδρίαση με Πιερρακάκη πρόεδρο, στις 19 Ιανουαρίου - Η ατζέντα

All Content

Ελληνική TV: Η (σκληρή) πραγµατική εικόνα

All Content

Aλλάζει χέρια η MRB Hellas

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Νέα ήττα των Μιλγουόκι Μπακς 101-119 στο Σαν Αντόνιο (vids)

All Content

Εμφάνιση πρωταθλητών στο Χιούστον οι Θάντερ 111-91 τους Ρόκετς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Μελίνα Τραυλού: Η εμπορική ναυτιλία δεν είναι πεδίο συγκρούσεων - Έκκληση για ευρωπαϊκή παρέμβαση

All Content - BusinessNews.gr

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ιστορικά υψηλές επιδόσεις το 2025 με 50.710 ρυθμίσεις, ύψους 15,7 δισ. ευρώ.

All Content - BusinessNews.gr

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ, εν αναμονή συνάντησης στο Μαξίμου

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Πέθανε ο διαβόητος Τσαρλς Μάνσον
Πέθανε ο διαβόητος Τσαρλς Μάνσον 20/11/2017 - 02:00
Gap: Άλλο ένα τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων 20/11/2017 - 02:00
Gap: Άλλο ένα τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • GIGABYTE: Παρουσίασε την κάρτα γραφικών AORUS GeForce RTX 5090 INFINITY
    16/01/2026 - 10:05 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γερμανία: Στο 1,8% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο
    16/01/2026 - 10:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurogroup: Πρώτη συνεδρίαση με Πιερρακάκη πρόεδρο, στις 19 Ιανουαρίου - Η ατζέντα
    16/01/2026 - 09:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας για άνεργες γυναίκες - Οι ωφελούμενες
    16/01/2026 - 09:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ομιλος Λάτση - Lamda: Νέο βήμα για το οικιστικό project των 219 κατοικιών στο Ελληνικό
    16/01/2026 - 09:07 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    16/01/2026 - 09:00 MEDIA
  • Σχηματίστηκε το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα - Τι ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
    16/01/2026 - 08:49 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ - Βενεζουέλα: Η Ματσάδο πρόσφερε το Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο
    16/01/2026 - 08:29 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους φέρνει το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση του καιρού
    16/01/2026 - 08:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και INNOVATION GREECE
    16/01/2026 - 08:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Funky Buddha: Διεθνής επέκταση σε τρεις ηπείρους και στρατηγική διεθνοποίησης το 2025
    15/01/2026 - 12:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SMERC: Νέος κύκλος επενδύσεων και «δίδυμη» ατζέντα εξόδων – τοποθετήσεων
    15/01/2026 - 14:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Metlen: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 90εκ. από την ΕΤΕπ για την πρώτη επένδυση παραγωγής γαλλίου στην Ευρώπη
    15/01/2026 - 13:48 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ CPA Kudos Greece και HBP Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε
    15/01/2026 - 15:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στο κέντρο της Ουτρέχτης
    15/01/2026 - 19:05 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με ανατροπή και Σάιμονς οι Σέλτικς 119-114 στο Μαϊάμι -Το Ντιτρόιτ 108-105 τους Σανς (vids)

16/01/2026 - 07:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Μπάτλερ και 20 τρίποντα οι Γουόριορς 126-113 τους Νικς (vid)

16/01/2026 - 07:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ναυπηγεία Χαλκίδας: Το πρώτο ελληνικό Ναυπηγείο που έλαβε Δήλωση Επαλήθευσης της Έκθεσης Ανθρακικού Αποτυπώματος

15/01/2026 - 15:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Correct Creative Productions - BookLover.gr: Σημείο αναφοράς για AI-driven παραγωγές

15/01/2026 - 15:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Πρώτο με μέσο όρο 22,1% στο γενικό σύνολο του κοινού το Survivor

15/01/2026 - 15:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

DRUCKFARBEN Group: CSR απολογισμός 2025 – Προοπτικές για το 2026

15/01/2026 - 14:23
FleetNews
fleetnews.gr

Filante: Η νέα ναυαρχίδα της Renault

15/01/2026 - 08:35
FleetNews
fleetnews.gr

Χρονιά ρεκόρ για την CUPRA το 2025 – Αρνητικό το πρόσημο για τη SEAT

15/01/2026 - 06:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Best Hair International” στα Hair & Beauty Global Awards στην Ιταλία”

14/01/2026 - 15:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Hollywood Clinic SKG”

14/01/2026 - 09:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo