Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βράβευση του ΤΕΕ από τον ΣΕΠΕ για τη διεθνή αναγνώριση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη
newsroom newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17/12/2025 · 11:03

Βράβευση του ΤΕΕ από τον ΣΕΠΕ για τη διεθνή αναγνώριση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, Σταύρο Καλαφάτη, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, που αποτελεί μια ηλεκτρονική μεταρρύθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες μηχανικούς στην Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), με οικοδεσπότη την πρόεδρό του Γιώτα Παπαρίδου, βράβευσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), στο πλαίσιο του συνεδρίου του «digital economy forum 2025: from vision to impact», αναγνωρίζοντας τη διεθνή διάκριση που απέσπασε ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης στα «2025 WITSA Global Awards» και την κατηγορία Digital Opportunity / Inclusion.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, Σταύρο Καλαφάτη, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, που αποτελεί μια ηλεκτρονική μεταρρύθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες μηχανικούς στην Ελλάδα και αποτελεί πλέον διεθνή καλή πρακτική που αναγνωρίζεται ευρέως. «Είχαμε μία ιδέα στο ΤΕΕ πως, αντί να πηγαίνουμε σε 15-20 υπηρεσίες για να δούμε αν ένα οικόπεδο χτίζει και τι, θα μαζέψουμε όλα τα δεδομένα σε μία πλατφόρμα και επομένως αντί να πηγαίνουμε στην Πολεοδομία, στον Δήμο, την Αρχαιολογία και όλες τις υπηρεσίες, θα μπορούμε σε έναν ψηφιακό χάρτη να έχουμε την πληροφορία που χρειαζόμαστε» περιέγραψε ο Γιώργος Στασινός. Στη συνέχεια, ανέφερε, ότι το ΤΕΕ παρουσίασε το 2018 το σχέδιό του στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Παλαιά Βουλή, με δεκάδες θεσμικούς παράγοντες, όπου βασικός προσκεκλημένος ήταν και ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως επισήμανε ο κ. Στασινός «πίστεψε στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και τον υιοθέτησε στον πρώτο νόμο της κυβέρνησής του για την ανάπτυξη της χώρας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στους τότε Υπουργούς, Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, που στήριξαν το έργο, με αποτέλεσμα να προχωρήσει γρήγορα και να έχει πλέον διεθνή αναγνώριση. Ο Γιώργος Στασινός τόνισε επίσης ότι αποτέλεσε τον πρώτο διαγωνισμό ολοκληρωμένου ψηφιακού έργου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε εγκαίρως και εντός χρονοδιαγράμματος - και κερδίζει πλέον παγκόσμια αποδοχή.

«Όλοι θα έχετε ένα ακίνητο και θα έχετε προσπαθήσει να βγάλετε μία οικοδομική άδεια. Όλοι θα έχετε ταλαιπωρηθεί κι εγώ που είμαι πρόεδρος του ΤΕΕ ίσως να μην μπορούσα να σας πω ποια είναι τα δεδομένα. Πλέον, με τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη μπορεί να είστε στην Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, στην Αλάσκα, τη Χιλή, την Κίνα, να κάνετε ένα κλικ στο οικόπεδό σας, να πάρετε όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ e-'Αδειες, να εκδώσετε την άδεια που χρειάζεστε. Αυτός που κάποτε καθόταν στις ουρές τώρα θα μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε χώρα και να εκδίδει μία άδεια» συνέχισε ο Γιώργος Στασινός. Ευχαρίστησε, επίσης, τους συνεργάτες του στο ΤΕΕ και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Έργων - Επαγγελματικών και Επιστημονικών θεμάτων του ΤΕΕ Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τις αναδόχους εταιρείες.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Στασινός, με την ευκαιρία της ομιλίας στο συνέδριο και παρουσίας στην απονομή των βραβείων του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, ευχήθηκε να συνεχίσει «την εκπληκτική δουλειά και ως Πρόεδρος του Eurogroup, για να βοηθήσει να εξελίξουμε τη χώρα μας και να γίνει μία από τις πιο σύγχρονες χώρες του κόσμου».

Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης αποτελεί μια πρωτοποριακή εθνική πλατφόρμα GIS, δηλαδή μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης, γεωχωρικά δεδομένα. «Κλειδί» της σύγχρονης ψηφιακής λύσης είναι η ενσωμάτωση παλαιότερων πληροφοριών και αρχείων αλλά κυρίως η διαλειτουργικότητα με άλλα πληροφοριακά συστήματα του ΤΕΕ (e-'Αδειες, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου κά) και άλλων φορέων (ΥΠΟΙΚ, Κτηματολόγιο κλπ) που ήδη υπάρχουν καθώς και νέα που τώρα δημιουργούνται (Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» με τα νέα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα και Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας, με τα έγγραφα και σχέδια όλων των παλαιών οικοδομικών αδειών). Μάλιστα, τους επόμενους μήνες θα γίνει υποχρεωτική η ανάρτηση στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη όλων των αποφάσεων πολεοδομικού ενδιαφέροντος, ενώ με την ολοκλήρωση των Τοπικών και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, θα είναι ορατό το πλήρες όφελός του για την κοινωνία.

Αναφερόμενος στη βράβευση του ΤΕΕ από τον ΣΕΠΕ και τον WITSA, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, τόνισε με συγκίνηση, μιλώντας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ: «Στο Επιμελητήριο κάνουμε τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία. Η διεθνής βράβευση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη αποτελεί δικαίωση για όσους οραματιστήκαμε και για όσους δουλέψαμε εντατικά, επί χρόνια, για να γίνει μια ιδέα πραγματικότητα, Μας κάνει περήφανους να αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς, από τους πλέον ειδικούς παγκοσμίως, του κλάδου της πληροφορικής και της καινοτομίας, μια μεταρρύθμιση που συλλάβαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στο ΤΕΕ».

Η επίσημη παράδοση από τον ΣΕΠΕ του βραβείου του WITSA στον πρόεδρο του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του digital economy forum 2025 που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και το οποίο εστίασε στον μετασχηματισμό που επιφέρει η ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της καθημερινότητας, με κορυφαίους ομιλητές από την επιχειρηματική κοινότητα, την πολιτική ηγεσία, τους θεσμικούς οργανισμούς και τη βιομηχανία Ψηφιακής Τεχνολογίας. Είχε προηγηθεί, τον Αύγουστο, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη με τίτλο «WITSA Global AI Summit: AI Shaping the Digital World», η μεγάλη διεθνής αναγνώριση του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από τον WITSA, τον μεγάλο διεθνή οργανισμό που ασχολείται με θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας.

  • 2025 WITSA GLOBAL AWARDS
  • ·
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
  • ·
  • ΣΕΠΕ
  • ·
  • ΤΕΕ
  • ·
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Χωρίς Χουάντσο η αναχώρηση για Κρήτη - Τι είπε ο Χέις-Ντέιβις (pics)

All Content

Ζντοβτς: «Περιμένω αντίδραση και ομαδικό παιχνίδι» - Τι είπε ο Χουγκάζ

All Content - BusinessNews.gr

Αφοί Χαΐτογλου: Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το 2025 - Σταθερό πρόγραμμα επενδύσεων 2 εκατ. ευρώ ετησίως

All Content - BusinessNews.gr

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης τα χρέη Δημοσίου προς ιδιώτες - Κάτω από 3,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικές διαφορές: Εξώδικη επίλυση με «κούρεμα» προστίμων έως 75%

All Content

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας

All Content

Ο Tony Blair αναλαμβάνει Senior Advisor του Ομίλου Antenna

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ηρακλής: Χωρίς Ράιτ-Φόρμαν στο Ηράκλειο - Αμφίβολος ο Έντλερ-Ντέιβις

All Content

Ζιάγκος: «Να συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία» - Σκουλίδας: «Να το απολαύσουμε»

All Content - BusinessNews.gr

e-τιμολόγηση: H υποχρεωτική εφαρμογή για τις μεγάλες επιχειρήσεις μετατίθεται για τις 2 Μαρτίου

All Content - BusinessNews.gr

ΜΑΚΒΕΛ- EURIMAC: Επενδύσεις 26 εκατ. ευρώ το 2020-2026

All Content - BusinessNews.gr

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία - Συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Έρευνα ΕΕΤΤ: Αύξηση 51% στη χρήση δεδομένων στις κινητές επικοινωνίες για την Ελλάδα το διάστημα 2019-2024
Έρευνα ΕΕΤΤ: Αύξηση 51% στη χρήση δεδομένων στις κινητές επικοινωνίες για την Ελλάδα το διάστημα 2019-2024 17/12/2025 - 10:56
Αύξηση 7% στις τιμές smartphones το 2026 εξαιτίας έλλειψης τσιπ 17/12/2025 - 11:35
Αύξηση 7% στις τιμές smartphones το 2026 εξαιτίας έλλειψης τσιπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Λαγκάρντ ίσως εγκαταλείψει πρόωρα ενόψει προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2027 (FT)
    18/02/2026 - 08:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σε τροχιά αποκλιμάκωσης τα χρέη Δημοσίου προς ιδιώτες - Κάτω από 3,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
    18/02/2026 - 08:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αφοί Χαΐτογλου: Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το 2025 - Σταθερό πρόγραμμα επενδύσεων 2 εκατ. ευρώ ετησίως
    18/02/2026 - 08:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φορολογικές διαφορές: Εξώδικη επίλυση με «κούρεμα» προστίμων έως 75%
    18/02/2026 - 08:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία - Συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι
    18/02/2026 - 07:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Elvalhalcor: Πρωτοπορεί στον περιορισμό της διαρροής σκραπ αλουμινίου και χαλκού
    18/02/2026 - 07:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η THEON εξασφάλισε νέες δεσμευτικές παραγγελίες περίπου 41 εκατ. ευρώ
    18/02/2026 - 07:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σήμα κινδύνου από το υπουργείο Ναυτιλίας για διελεύσεις των πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ
    17/02/2026 - 21:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • e-τιμολόγηση: H υποχρεωτική εφαρμογή για τις μεγάλες επιχειρήσεις μετατίθεται για τις 2 Μαρτίου
    17/02/2026 - 21:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης
    17/02/2026 - 20:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η H&M φέρνει την Arket στην Ελλάδα – Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα
    17/02/2026 - 09:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Premia: Στις αγορές με ομόλογο 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε τουρισμό και φοιτητικές κατοικίες
    17/02/2026 - 09:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Allianz Trade: Ρεκόρ επενδύσεων, ανάπτυξη και λιγότερο ρίσκο για την Ελλάδα
    17/02/2026 - 09:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η KAFEA TERRA στην έκθεση HORECA 2026
    17/02/2026 - 17:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Tony Blair αναλαμβάνει Senior Advisor του Ομίλου Antenna
    17/02/2026 - 11:56 ΠΡΟΣΩΠΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός προπονητής των Ντένβερ Νάγκετς Νταγκ Μόου

18/02/2026 - 06:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας η Μονακό, 98-95 τη Βιλερμπάν

17/02/2026 - 21:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Charity Event Αλεξάνδρα Παναγιώταρου”

17/02/2026 - 17:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Generali: Υλοποίηση δράσεων εθελοντισμού μέσω του “Feel the Love”

17/02/2026 - 15:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δύο χρόνια Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες: 50 εκατομμύρια αποφάσεις ελέγχου περιεχομένου έχουν ακυρωθεί

17/02/2026 - 15:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μακεδονικός Χαλβάς: Στήριξη του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και δημιουργία ενός παραμυθιού για την Καθαρά Δευτέρα

17/02/2026 - 15:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος TDG: Annual Strategy Summit 2026 στα Village Cinemas του The Mall Athens

17/02/2026 - 13:42
FleetNews
fleetnews.gr

Εκτός δασμών της ΕΕ το Cupra Tavascan

17/02/2026 - 08:02
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα δεδομένα στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης

17/02/2026 - 07:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo