Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
SAS: Η Κίνα ηγείται παγκοσμίως στη χρήση της GenAI ενώ οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στην πλήρη εφαρμογή της
newsroom newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
18/07/2024 · 14:11

SAS: Η Κίνα ηγείται παγκοσμίως στη χρήση της GenAI ενώ οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στην πλήρη εφαρμογή της

Οι ηγέτες επισημαίνουν την έλλειψη κατανόησης, επιχειρηματικής στρατηγικής, επαρκών δεδομένων και ετοιμότητας για κανονισμούς, ενώ το απόρρητο των δεδομένων, η ασφάλεια και η διακυβέρνηση αποτελούν πρωταρχικές προκλήσεις.

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) ήρθε για να μείνει. Οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν και επενδύουν με ενθουσιασμό σε αυτή. Όμως, ποιες περιοχές και χώρες πρωτοστατούν στη χρήση του GenAI; Η Κίνα προηγείται, σύμφωνα με μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη της SAS που ανατέθηκε στην Coleman Parkes Research Ltd. Οι υπεύθυνοι λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων στην Κίνα αναφέρουν ότι το 83% των οργανισμών τους χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία. To ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου (70%), των Ηνωμένων Πολιτειών (65%) και της Αυστραλίας (63%). Ωστόσο, οι οργανισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται ως προς την πλήρη ανάπτυξη και έχουν εφαρμόσει πλήρως τις τεχνολογίες του GenAI σε ποσοστό 24% σε σύγκριση με το 19% της Κίνας και το 11% του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τον παγκόσμιο οικονομικό αντίκτυπο του AI και του GenAI; Σε μια έρευνα του 2023, η McKinsey υπολόγισε ότι το GenAI θα μπορούσε να αυξήσει την οικονομική παραγωγή παγκοσμίως κατά 2,6 - 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, μέσα από διάφορες εφαρμογές. Αυτό το ποσό είναι συγκρίσιμο με το συνολικό ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021, ενώ, ο αντίκτυπος θα μπορούσε να αυξήσει τη συνολική επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης κατά 15 - 40%.

Έχοντας λάβει υπόψιν αυτές τις οικονομικές συνέπειες, η SAS και η Coleman Parkes πραγματοποίησαν έρευνα σε 1.600 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε βασικές παγκόσμιες αγορές. Οι ερωτηθέντες προέρχονται από διάφορους κλάδους όπως, ο τραπεζικός τομέας, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες, το δημόσιο, οι βιοεπιστήμες, η υγειονομική περίθαλψη, οι τηλεπικοινωνίες, ο παραγωγικός τομέας, το λιανεμπόριο, η ενέργεια και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι επαγγελματικές υπηρεσίες. Οι μικρότεροι οργανισμοί που συμμετείχαν στην έρευνα απασχολούν εργατικό δυναμικό που κυμαίνεται μεταξύ 500 και 999 ατόμων, ενώ οι μεγαλύτεροι οργανισμοί απασχολούν περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους.

Ο Stephen Saw, Διευθύνων Σύμβουλος της Coleman Parkes, δήλωσε σχετικά: «Ενώ η Κίνα μπορεί να πρωτοστατεί στα ποσοστά υιοθέτησης του GenAI, η υψηλότερη υιοθέτηση δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με αποτελεσματική εφαρμογή ή καλύτερες αποδόσεις». Συμπλήρωσε λέγοντας: «Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προπορεύονται στην “κούρσα” με το 24% των οργανισμών να έχουν εφαρμόσει πλήρως το GenAI, σε σύγκριση με το 19% στην Κίνα».

Περιοχές παγκοσμίως προοδεύουν με το GenAI

Τα κυριότερα σημεία από τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας περιλαμβάνουν δείκτες που υποδεικνύουν διαφορετικές περιοχές που αρχίζουν να υιοθετούν το GenAI με ουσιαστικούς τρόπους, αλλά με διαφορετικούς ρυθμούς.

«Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, οι οργανισμοί πρέπει πρώτα να περάσουν από μία φάση ανακάλυψης, διαχωρίζοντας την υπερβολή από την πραγματικότητα, για να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα των εφαρμογών στον πραγματικό κόσμο, μέσα στις επιχειρήσεις. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο με την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Bryan Harris, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Ανώτατο στέλεχος τεχνολογίας της SAS. Ακόμη, πρόσθεσε: «Καθώς ξεπερνάμε τη φάση του ενθουσιασμού, το ζητούμενο τώρα είναι η στοχευμένη εφαρμογή και η παροχή επαναλαμβανόμενων και αξιόπιστων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων από το GenAI».

Οι βιομηχανίες και οι λειτουργικές μονάδες «αγκαλιάζουν» το GenAI με διαφορετικούς ρυθμούς

Η Sabine VanderLinden, CEO και Venture Partner του Alchemy Crew, βλέπει πολλές δυνατότητες για τις βιομηχανίες που επενδύουν στο GenAI. Συμπληρωματικά, η ίδια τόνισε: «Το μέλλον των επιχειρήσεων αναδιαμορφώνεται από το GenAI. Πράγματι, η ενσωμάτωση του GenAI στις επιχειρηματικές διαδικασίες – από την εξατομικευμένη διαφήμιση στο marketing μέχρι τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις με ακρίβεια– προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για αποτελεσματικότητα, εξατομίκευση και στρατηγική πρόβλεψη. Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν σε μια αγορά με έντονο ανταγωνισμό και συνεχή μεταβλητότητα».

Κατά τον διαχωρισμό των δεδομένων ανά τομέα της βιομηχανίας, φαίνεται ότι o τραπεζικός και ασφαλιστικός κλάδος ηγούνται άλλων κλάδων ως προς την ενσωμάτωση του GenAI στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων.

Οι πρώτοι που υιοθέτησαν το GenAI αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στη χρήση και την εφαρμογή του

Νο. 1 στη λίστα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί όταν χρησιμοποιούν το GenAI σε καθημερινή χρήση, είναι η έλλειψη σαφούς στρατηγικής για αυτό.

Μόλις το 9% των ηγετών που απάντησαν στην έρευνα υποστηρίζουν πως είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την υιοθέτηση του GenAI στον οργανισμό τους. Από τους ερωτηθέντες των οποίων οι οργανισμοί έχουν εφαρμόσει πλήρως το GenAI, μόνο το 25% αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη στρατηγική υιοθέτησης του GenAI του οργανισμού τους. Ακόμη και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων που ασχολούνται με τις τεχνολογικές επενδυτικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα μεγάλη εξοικείωση με την τεχνητή νοημοσύνη — συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε οργανισμούς που βρίσκονται μπροστά στην καμπύλη υιοθέτησης.

Εννέα στα δέκα ανώτερα στελέχη λήψης αποφάσεων στον τομέα της τεχνολογίας παραδέχονται ότι δεν κατανοούν πλήρως το GenAI και τις δυνατότητές του να επηρεάσει τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Σε ποσοστό 45%, τα διευθυντικά στελέχη πληροφοριών δείχνουν τον δρόμο σε στελέχη που κατανοούν τη στρατηγική υιοθέτησης τεχνητής νοημοσύνης του οργανισμού τους. Ωστόσο, μόνο το 36% των ανώτατων στελεχών τεχνολογίας δηλώνει ότι έχει πλήρη επίγνωση.

Παρά το κενό κατανόησης που υπάρχει, το 75% των οργανισμών αναφέρει ότι στον προϋπολογισμό τους για το επόμενο οικονομικό έτος υπάρχει πρόβλεψη για επένδυση στο GenAI.

Άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί, περιλαμβάνουν:

  • Δεδομένα

Καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν το GenAI, συνειδητοποιούν ότι δεν διαθέτουν επαρκή δεδομένα για να βελτιώσουν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM). Επιπρόσθετα, συνειδητοποιούν - όταν δουν σε βάθος την ανάπτυξη – ότι δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για την επιτυχή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης. Οι επικεφαλής πληροφορικής των οργανισμών ανησυχούν κυρίως για το απόρρητο των δεδομένων σε ποσοστό που αγγίζει το 76% καθώς και την ασφάλεια των δεδομένων σε ποσοστό 75%.

  • Κανονισμοί λειτουργίας

Μόνο το ένα δέκατο των οργανισμών αναφέρει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι να συμμορφωθούν με τους επικείμενους κανονισμούς τεχνητής νοημοσύνης. Το 1/3 των οργανισμών που τους έχουν εφαρμόσει πλήρως πιστεύουν ότι μπορούν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Μόνο το 7% παρέχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης σχετικά με τη διακυβέρνηση GenAI, ενώ μόνο το 5% έχει ένα αξιόπιστο σύστημα για τη μέτρηση των κινδύνων μεροληψίας και ιδιωτικότητας σε LLMs.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπόδια, ορισμένοι από τους πρώτους χρήστες έχουν ήδη βιώσει σημαντικά οφέλη: Το 89% αναφέρει βελτιωμένη εμπειρία και ικανοποίηση των εργαζομένων, το 82% δηλώνει ότι εξοικονομεί λειτουργικά κόστη και, τέλος το 82% αναφέρει ότι η διατήρηση πελατών είναι υψηλότερη.

  • SAS
  • ·
  • ΚΙΝΑ
  • ·
  • ΗΠΑ
  • ·
  • GENAI
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έτσι νίκησε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Παναθηναϊκού (vid)

All Content

Μπαρτζώκας: «Μεγάλη νίκη για τους φιλάθλους μας»

All Content - BusinessNews.gr

Θετικό κλείσιμο έτους για τη ελληνική μεταποίηση – Άνοδος του PMI τον Δεκέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης: «Το 2026 χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα – Ανάπτυξη με επίκεντρο τον πολίτη»

All Content

Data: Tι δείχνουν για την Ελλάδα του 2026

All Content

Sleed:TikTok premium awareness feature για τη νέα καμπάνια της ION Break

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στους διαιτητές, αξίζουν να είναι στον τελικό»!

All Content

"Κόκκινο" το ντέρμπι 87-82 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο Τ-Center Athens

All Content - BusinessNews.gr

Καρέλιας: Νέος γύρος γενναίων παροχών και 15ος μισθός στους εργαζομένους - τι περιλαμβάνουν

All Content - BusinessNews.gr

Η ενεργειακή στροφή της Ελλάδας - Τα μεγάλα στοιχήματα του 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Ρεκόρ 34 εκατ. επιβατών το 2025 και νέος κύκλος ανάπτυξης - Το 2026 χρονιά υψηλών απαιτήσεων

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Check Point Software ανακηρύχθηκε ηγέτιδα εταιρεία στην έκθεση Mobile Threat Defense Solutions Report
Η Check Point Software ανακηρύχθηκε ηγέτιδα εταιρεία στην έκθεση Mobile Threat Defense Solutions Report 18/07/2024 - 11:25
Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών η Google για αθέμιτες πρακτικές 19/07/2024 - 09:16
Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών η Google για αθέμιτες πρακτικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Tesla: Δεύτερη χρονιά πτώσης στις πωλήσεις και εντεινόμενος ανταγωνισμός
    02/01/2026 - 20:45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία «Διακοπές για όλη την οικογένεια» με δωρεάν πακέτα διακοπών
    02/01/2026 - 20:09 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Προκηρύχθηκε η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού, στα 17,5 εκατ. ευρώ
    02/01/2026 - 19:35 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Νοέμβριο -
    02/01/2026 - 19:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηδάκης: Μέσα στο 2025 δόθηκαν 3,8 δισ. στους αγρότες - Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες
    02/01/2026 - 18:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος κατά 1,76%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    02/01/2026 - 18:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χωρίς εκπλήξεις οι χρεώσεις ρεύματος τον Ιανουάριο - Σταθεροποίηση στα πράσινα τιμολόγια
    02/01/2026 - 18:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το ... ιπτάμενο πιάνο της Έλενας Ξυδιά «προσγειώθηκε» σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Κροατίας
    02/01/2026 - 17:15 LIFESTYLE
  • Τι θα πληρωθεί από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ το διάστημα από 5 έως 9 Ιανουαρίου
    02/01/2026 - 16:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 8,2% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο του 2025
    02/01/2026 - 15:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες
    02/01/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στην τραγωδία του Γκραν Μοντανά
    02/01/2026 - 14:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελβετία: Ταυτοποίηση θυμάτων από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Εχουν καταμετρηθεί πάνω από σαράντα νεκροί
    02/01/2026 - 08:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νίκος Ταγαράς: Έτος ορόσημο για τη χωροταξία και την πολεοδομία το 2026 - Σε εφαρμογή κρίσιμες μεταρρυθμίσεις
    02/01/2026 - 09:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θετικό κλείσιμο έτους για τη ελληνική μεταποίηση – Άνοδος του PMI τον Δεκέμβριο
    02/01/2026 - 13:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βεζένκοφ: «Είναι μια νίκη που δίνει ψυχολογία»

02/01/2026 - 22:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στους διαιτητές, αξίζουν να είναι στον τελικό»!

02/01/2026 - 22:19
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 31 η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards αποκλειστικά στην COSMOTE TV

30/12/2025 - 11:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE eValue: Τέσσερις ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Εξυπηρέτηση Πελατών της

29/12/2025 - 10:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί: Στηρίζει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέσα από τις δράσεις Secret Santa και Breakfast Boxes

29/12/2025 - 08:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo