Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ανακοινώθηκαν οι 10 ομάδες φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve
newsroom newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
09/05/2024 · 12:19

Ανακοινώθηκαν οι 10 ομάδες φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Μαθητές από 10 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία διαγωνίζονται στον τελικό του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/). Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με περισσότερα από 12 χρόνια παρουσίας στο οικοσύστημα των startups, ενώ προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς την τελευταία τετραετία. Οι 10 φιναλίστ του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, προέρχονται από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια/Λύκεια και από 7 διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του πυλώνα υποστήριξης του Envolve «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων» (Upskilling), και έχει λάβει την έγκριση και Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00 - 14:00, μέσω Facebook & YouTube, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου, https://bit.ly/envolveedu24, με τις δέκα ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει επίσης και δυναμικές συζητήσεις από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος, καθώς και ειδικούς του κλάδου της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των φιναλίστ προέρχονται από την Αττική, την Κρήτη, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη και τον Έβρο. Τα εγχειρήματα των μαθητών με προσανατολισμό πάντα στην αειφόρο ανάπτυξη ποικίλουν, περιλαμβάνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση βιώσιμων προϊόντων στην καθημερινότητα, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας πιο βιώσιμης συνείδησης και κουλτούρας.

Τον τέταρτο κύκλο του μαθητικού διαγωνισμού υποστηρίζουν ως Sustainability Leaders ο ΔΕΔΔΗΕ, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το The People’s Trust, ως Sustainability Partner η Aegean Airlines, ως Educational Supporter η Microsoft και ως Sustainability Supporter η Finance Lady.

O Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε σχετικά: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές, στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης, ως επιχειρηματίες του μέλλοντος, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους με καινοτομία και αποφασιστικότητα. Βλέπουμε πώς μέσα από αειφόρες πρακτικές και δημιουργικές ιδέες, μπορούν από μικρή ηλικία, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία μας. Μας εκπλήσσουν διαρκώς θετικά και, στο ταξίδι τους αυτό, θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Η τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει εκπροσώπους της επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής, καθώς και εθνικών και πολυεθνικών οργανισμών. Θα δοθούν βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης, βραβείο καλύτερης παρουσίασης, καθώς και βραβείο κοινού, με ανοικτή προς το κοινό ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της τελετής.

Περισσότερα για την τελετή βράβευσης, το πρόγραμμα, τους ομιλητές, αλλά και τους οργανισμούς που υποστηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/educontest2324.

To Εnvolve παρουσιάζει τις δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό με αλφαβητική σειρά:

Η Agrolease από το Anatolia College, μέσω μιας εφαρμογής, προσφέρει μια αμφίδρομη αγορά για τη μίσθωση γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμου,́ ενώ παράλληλα η εφαρμογή αυτή, περιλαμβάνει ενότητες για την εκμίσθωση, την πρόγνωση καιρού και τις εκπομπές CO2 των μηχανημάτων.

Η BEEGUARD από το 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου Κρήτης δημιουργεί ένα εξειδικευμένο σύστημα θέρμανσης – δροσισμού κυψέλης μελισσών, με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της βελτιστοποίησης των μελισσοκόμων και της κοινωνίας για βιώσιμες πρακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους διαχείρισης για την επιβίωση των μελισσών.

Η Bottle Spa από το ΓΕΛ Σούδας αναλαμβάνει την συλλογή άδειων γυάλινων μπουκαλιών, το πλύσιμό τους και την αποστείρωση τους, ώστε να είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των γυάλινων μπουκαλιών και μειώνεται το οικολογικό αποτύπωμα των τοπικών επιχειρήσεων.

Η E(sg)raser από το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει μια εφαρμογή και ένα πακέτο υπηρεσιών, για τη διάγνωση παραμέτρων σχετικά με το ESG μέσω AI Analysis, προτάσεις αντιστάθμισης / διατήρησης ESG, διοργάνωση δράσεων με τη βοήθεια των εθελοντών της κοινότητας και, τέλος, προώθηση- διαφήμιση δράσεων μέσω των social media.

Η EC’H’O-PANEL από το 10ο ΓΕΛ Λάρισας δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διάθεση ηχο-απορροφητικών προϊόντων διαφόρων τύπων που παράγονται από ανακυκλώσιμα υλικά, με κύριο σκοπό τη βελτίωση του ήχου και τη σαφή βελτίωση της διαβίωσης των προσώπων στον χώρο.

Η Forests... For the rest! από το 2ο Γυμνάσιο Χίου, με την αξιοποίηση των ξερών φύλλων και των καμένων μερών των δέντρων, προσφέρει φυσικά λειτουργικά βιοαποικοδομήσιμα αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα, χαρτί το οποίο θα φέρει σπόρους (seedpaper), σε όσους πιστεύουν ότι η Φύση μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα ζωής τους, μέσω της αξιοποίησής τους.

Η Nark...Less από το Λύκειο Φιλοθέης κατασκεύασε ένα σύστημα ανίχνευσης ναρκών, που ενεργοποιείται από την κατασκευάστρια εταιρία μετά τη λήξη εχθροπραξιών και περιορίζει έτσι την έκρηξη ναρκών που υποβαθμίζουν τα οικοσυστήματα, καταστρέφουν τους φυσικούς πόρους και διαταράσσουν την βιοποικιλότητα.

Η not∙ice από το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού είναι μία εταιρεία κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που φιλοδοξεί να συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των τροχαίων ατυχημάτων μέσω τεχνολογιών Artificial Intelligence.

Η SCHOOL BUDDY από το Γυμνάσιο Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και Γυμνάσιο Φερών Έβρου δημιουργεί μια καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει την αποτελεσματική αναδιανομή εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ σχολείων, αλλά και τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών τους μέσω επιχειρήσεων-χορηγών, προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση αναξιοποίητων πόρων.

Η SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα παρουσιάζει μία ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης, καταγραφής και αναμετάδοσης των τιμών μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα μέσω microcontrollers σε κλειστούς χώρους πλοίων.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ·
  • ENVOLVE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρωταθλήτρια με τρίποντο του Μπιμπέροβιτς η Φενέρμπαχτσε, 77-75 την Μπεσίκτας! (vid)

All Content

Γαλλία: Μπρέικ η Παρί, 88-77 και 2-1 τη Μονακό

All Content

Ξένια Κούρτογλου, Ιδρύτρια Focus Bari: Η αξιοπιστία είναι το µεγαλύτερο κεφάλαιο των Μέσων Ενηµέρωσης

All Content

Από την Orange Advertising η καμπάνια του Regency Casino Mont Parnes στο μετρό της Αθήνας

FleetNews

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

FleetNews

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

All Content

Με 29-16 στο 2ο ημίχρονο η Άλμπα, 71-61 και 2-2 την Μπάγερν - Την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος

All Content

Ηρακλής: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντοντρέζ Στάιλς

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

CSRΝews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

CSRΝews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

GIVMED 2025: Δωρεά 357 χιλιάδων κουτιών φαρμάκωνγια τη στήριξη ευάλωτων σε θέματα υγείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Globalsat αναδείχθηκε κορυφαίος Strategic Partner της TCL
Η Globalsat αναδείχθηκε κορυφαίος Strategic Partner της TCL 09/05/2024 - 11:37
Η Rakuten Viber επιστρέφει στη Formula E σε συνεργασία με την ERT Formula E 09/05/2024 - 12:51
Η Rakuten Viber επιστρέφει στη Formula E σε συνεργασία με την ERT Formula E

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νέο κύμα καύσωνα στη δυτική Ευρώπη - Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου
    19/06/2026 - 22:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σύγκρουση τρένων στο Μπέντφορντ της Βρετανίας - αναφορές για τραυματίες
    19/06/2026 - 21:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Σταθεροποιητικά το κλείσιμο της Παρασκευής - Εβδομαδιαία κέρδη 0,4%
    19/06/2026 - 20:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Ελβετία απαγορεύει τα ναζιστικά σύμβολα – Πρόστιμα για χαιρετισμούς και τατουάζ
    19/06/2026 - 20:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Διαφωνίες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034
    19/06/2026 - 19:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βρετανία: Υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν από τον πρωθυπουργό Στάρμερ να αποχωρήσει
    19/06/2026 - 19:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Ανεβάζει τον στόχο για την ανάπτυξη μετά τη συμφωνία ειρήνης στη Μ. Ανατολή - Τα σενάρια
    19/06/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,24%, κέρδη 16,75 % από τις αρχές του έτους
    19/06/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οριστικό τέλος στην απογραφή ανελκυστήρων: Καμία νέα παράταση, έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα
    19/06/2026 - 18:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ελεύθερη ναυσιπλοΐα – Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει αν χρειαστεί
    19/06/2026 - 18:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συντάξεις Ιουλίου 2026: Σε δύο δόσεις θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι
    19/06/2026 - 11:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Nobacco: Ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των ατμιστών στη διαβούλευση της Ε.Ε.
    19/06/2026 - 13:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΔΜΗΕ: Έως και 14 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ των 260 εκατ. ευρώ - Ποιοι επενδυτές συμμετείχαν
    19/06/2026 - 08:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • MEVACO: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ στην άμυνα και νέο παραγωγικό άλμα από τον Ασπρόπυργο
    19/06/2026 - 10:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026-2035 - Οι 9 παρεμβάσεις
    19/06/2026 - 09:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γαλλία: Μπρέικ η Παρί, 88-77 και 2-1 τη Μονακό

19/06/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με 29-16 στο 2ο ημίχρονο η Άλμπα, 71-61 και 2-2 την Μπάγερν - Την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος

19/06/2026 - 20:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Hyundai και Epic Games επεκτείνουν την καμπάνια του FIFA World Cup 2026 στον χώρο του gaming

19/06/2026 - 15:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

TEKA Systems: Ανάμεσα στα Best Workplaces Hellas 2026

19/06/2026 - 14:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΑVIN: Εκπληρώνει ευχές παιδιών του Make-A-Wish Ελλάδος

19/06/2026 - 13:32
FleetNews
fleetnews.gr

Άνοδος +3,7% στις ταξινομήσεις Μαΐου

19/06/2026 - 06:54
FleetNews
fleetnews.gr

H Chery κλείνει 1 χρόνο στην Ελλάδα και το γιορτάζει 20-21 Ιουνίου

19/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo