Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου, με αφορμή τη συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές και την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε προσωπική σύγκρουση, με εκατέρωθεν αιχμές, βαρείς χαρακτηρισμούς και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο κ. Λαζαρίδης απευθύνθηκε στην κ. Γιαννακοπούλου, λέγοντας: «Κρατήστε τη δήλωσή μου τη βραδιά των εκλογών: Θα ψάχνετε για αρχηγό και θα είστε η πρώτη που θα τον αμφισβητήσετε». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα, καλώντας τον να σταματήσει τις «χυδαιότητες και τις γελοιότητες».
Ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε αν αποτελεί χυδαιότητα μια πολιτική εκτίμηση, με την κ. Γιαννακοπούλου να τον κατηγορεί για τραμπουκισμό και αλαζονική συμπεριφορά. Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης επέμεινε στην εκτίμησή του ότι, εάν το ΠΑΣΟΚ καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η εκλογική αναμέτρηση αποτελεί «ζαριά» τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν η συζήτηση στράφηκε στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Λαζαρίδης επικαλέστηκε την προφυλάκιση προσώπου που, όπως ανέφερε, είναι κουμπάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γιαννακοπούλου αντέτεινε ότι η ευθύνη για το σκάνδαλο αφορά τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι η συνάδελφός του τον είχε τηλεφωνήσει την επομένη των αποκαλύψεών του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να τον ρωτήσει εάν επρόκειτο να ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Γιαννακοπούλου, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό και απαίτησε την άμεση ανάκλησή του. Κατηγόρησε τον κ. Λαζαρίδη για προσωπική επίθεση και διατύπωση ψευδών ισχυρισμών, προειδοποιώντας ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε στην εκδοχή του, επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Γιαννακοπούλου επικοινώνησε μαζί του την επομένη των αποκαλύψεων σχετικά με τον κουμπάρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια προφυλακίστηκε.
Η βουλευτής απάντησε ότι δεν έχει καμία προσωπική επικοινωνία με τον κ. Λαζαρίδη, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, ενώ τον χαρακτήρισε «πολιτικό βούρκο». Ο κ. Λαζαρίδης πέρασε στην αντεπίθεση, αναφερόμενος στην πολιτική διαδρομή της και υποστηρίζοντας ότι εξελέγη βουλευτής επειδή ο πατέρας της είναι επίσης βουλευτής. Παράλληλα, την κάλεσε να αποδείξει στο δικαστήριο όσα υποστηρίζει.
Και οι δύο πλευρές προανήγγειλαν ότι θα κινηθούν νομικά, ενώ η ένταση της αντιπαράθεσης ήταν τέτοια ώστε η κ. Γιαννακοπούλου εμφανίστηκε βουρκωμένη κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
ΠΑΣΟΚ: Χυδαία προσωπική επίθεση από τον κ.Λαζαρίδη
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωση πως: «Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, έδωσε και σήμερα διαπιστευτήρια τοξικού πολιτικού λόγου και ανοίκειων επιθέσεων.
Είναι πολλάκις υπότροπος. Η αξιοπιστία του κ. Λαζαρίδη είναι ανάλογη των πτυχίων του. Αυτή τη φορά επιτέθηκε με ψεύδη εναντίον της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου, προχωρώντας σε μια χυδαία προσωπική επίθεση.
Να τον χαίρεται η Νέα Δημοκρατία. Δια της επανειλημμένης αφωνίας της, επικροτεί και αποδέχεται αυτό το πολιτικό ύφος και ήθος. Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Πρωθυπουργός».