Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γεραπετρίτης για επιτελικό κράτος: Εγχειρίδιο διακυβέρνησης δεν υπήρχε επί Μεταπολίτευσης
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/07/2021 · 14:46

Γεραπετρίτης για επιτελικό κράτος: Εγχειρίδιο διακυβέρνησης δεν υπήρχε επί Μεταπολίτευσης

Αναλυτικό απολογισμό για τη λειτουργία του επιτελικού κράτους -που ήταν και το πρώτο νομοσχέδιο της παρούσας κυβέρνησης, εισήχθη στη Βουλή δύο ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης- είχε την ευκαιρία να κάνει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου, με θέμα: "Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στo Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος".
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Έτσι, ο υπουργός μίλησε για την προεργασία που είχε γίνει, γιατί κρίθηκε αναγκαίο το εν λόγω μοντέλο, ποιες ενστάσεις αντιμετώπισε η κυβέρνηση. Ενώ περιέγραψε ακόμη το προφίλ του σύγχρονου δημόσιου λειτουργού.

Αναλυτικά, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε εισαγωγικά πως "εκείνο που ξεχωρίζει είναι η φιλοσοφία λειτουργίας ενός νέου υποδείγματος διακυβέρνησης. Δεν μπήκαμε από την αρχή σε μια λογική εμβαλωματικών ρυθμίσεων, να χτίσουμε πάνω σε δομές που από μακρού χρόνου είχαν καταστεί αναχρονιστικές". Αντιθέτως, συνέχισε, η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο, όπου όλα τα όργανα του κράτους θα έχουν το συνταγματικό τους ρόλο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συνεδρίαζε…

Τι κληρονόμησε η παρούσα κυβέρνηση; "Διαδικασίες που σε όλη τη Μεταπολίτευση ήταν άτακτες, εξαρτώντο δηλαδή πάρα πολύ από τα πρόσωπα τα οποία υπηρετούσαν τους ρόλους, ένα κράτος εντελώς προσωποποιημένο σε όλα τα επίπεδα". Ωστόσο, τόνισε ο Γ. Γεραπετρίτης, "εμείς καταφέραμε με το νέο υπόδειγμα να αποπροσωποποιηθεί (σ.σ. το κράτος)", φέρνοντας ως παράδειγμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο, "σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι παραγωγός των δημόσιων πολιτικών. Δυστυχώς, στη Μεταπολίτευση είχε περιέλθει σε ένα ρόλο εντελώς διακοσμητικό, απλής επικύρωσης των πολιτικών που είχαν ήδη αναληφθεί σε άλλα fora και μάλιστα χωρίς καμία περιοδικότητα στη λειτουργία του. Ο πρωθυπουργός καλούσε το Υπουργικό Συμβούλιο, όποτε ο ίδιος το έκρινε, υπήρχαν περιπτώσεις ολόκληρου έτους που δεν είχαμε συνάντηση Υπουργικού Συμβουλίου. Είχαμε περιπτώσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των σχεδόν 5.000 νομοθετημάτων της Μεταπολίτευσης, που δεν πέρασαν από το Υπουργικό Συμβούλιο".

Στον αντίποδα, σήμερα "όλα τα νομοσχέδια τα οποία ήρθαν στη Βουλή, πέρασαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, υπήρξε ένας πολύ εκτενής διάλογος όλων των μελών, απεκαταστάθη η συλλογικότητα του οργάνου και υπήρξε ουσιαστική διαβουλευτικότητα έτσι ώστε όχι μόνο να λογοδοτούμε, αλλά και να παράγεται καλύτερο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη νομοπαραγωγή με βάση και τις αρχές της καλής νομοθέτησης. Ένα σύγχρονο, απλό, τυπικό εγχειρίδιο διακυβέρνησης, το οποίο περιέργως δεν υπήρχε καθ' όλη τη λειτουργία της Μεταπολίτευσης", σχολίασε.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις που συνάντησε προ διετίας το νομοθέτημα του επιτελικού κράτους, θύμισε πως "δεν ήταν επί της ουσίας, ήταν αυτονόητες οι δομές και οι διαδικασίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Ενστάσεις υπήρχαν στο αν θα μπορούσε να υπηρετηθεί μεταβατικότητα στο νέο μοντέλο -το νομοσχέδιο ήρθε δύο ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση, βεβαίως είχε δουλευτεί αρκετά χρόνια πριν", ενώ μία ακόμη ένσταση αφορούσε στο αν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν οι προς υλοποίηση αλλαγές.

Τελικώς, "μεταβατικότητα δεν υπήρχε, το επιτελικό κράτος λειτούργησε από την πρώτη ημέρα, άρτια, ενώ δεν υπήρχαν ζητήματα ως προς την εφαρμογή του. Κατά περιόδους υπήρχαν πιέσεις να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση για τη μετάπτωση της αρμοδιότητας για την έκδοση όλων των ατομικών διοικητικών πράξεων στους γενικούς διευθυντές των Υπουργείων, πρακτικά στην υπηρεσιακή διοίκηση, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους", ανέφερε ο υπουργός. Ακόμη "πιέσεις δεχθήκαμε για να μην εισαγάγουμε το θεσμό των υπηρεσιακών γραμματέων", θεσμό που υπερασπίστηκε ο υπουργός Επικρατείας.

"Είναι ο πιο καινοτόμος από τους νέους θεσμούς. Υπηρεσιακοί γραμματείς εκ της διοικήσεως, οι οποίοι έχουν τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας πολύ ισχυρές αρμοδιότητες που ουσιαστικά αποκόπτουν ένα μεγάλο κομμάτι πελατειακής διαχείρισης του κράτους από την πολιτική εξουσία. Και οι δύο αυτοί θεσμοί λειτούργησαν στο ακέραιο (...) το σύνολο των διατάξεων είναι απολύτως σε εφαρμογή σήμερα".

"Πολύ συγκεκριμένος αριθμός μετακλητών"

Στο χαιρετισμό του όμως ο Γ. Γεραπετρίτης έθιξε και το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων: "Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση", σημείωσε με έμφαση "που προβλέφθηκε αυστηρά ότι υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στα ιδιαίτερα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων -και ο κανόνας αυτός τηρήθηκε απαρέγκλιτα. Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση που το Υπουργικό Συμβούλιο ή οποιοδήποτε άλλο κρατικό όργανο να αυξήσει τον αριθμό αυτό έτσι ώστε να έχουμε για πρώτη φορά συγκεκριμένη, τυποποιημένη δομή σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα γραφεία των υπουργών".

Ακολούθως μίλησε για το "upskilling" και το "reskilling", δηλαδή τον αναπροσανατολισμό δεξιοτήτων- βρίσκεται, όπως είπε, "στην "καρδιά" της νέας μορφής διακυβέρνησης. Τι θέλουμε από τους σύγχρονους δημόσιους λειτουργούς; Θέλουμε να σπάσουμε στερεότυπα, να έχουμε καινούρια soft skills δηλαδή ήπιες δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία, δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και διαιτησίας έτσι ώστε να μπορούμε να επιλύουμε υποθέσεις χωρίς να προσφεύγουμε σε άλλα όργανα του κράτους, και ιδίως στη Δικαιοσύνη". Κι ακόμη, δεξιότητες επαγγελματισμού που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων, δεξιότητες ηγεσίας που πρέπει να καλλιεργηθούν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Κλείνοντας, ο κ. Γεραπετρίτης απένειμε τα εύσημα στην πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Παρασκευή Δραμαλιώτη, -το οποίο διοργανώνει τη διημερίδα- για το όραμά της για την ελληνική δημόσια διοίκηση, γιατί, κατέληξε ο υπουργός, "μετά το επιτελικό κράτος προφανώς ακολουθούν και άλλες φάσεις που έχουν να κάνουν είτε με πολιτικές που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, όπως είναι η ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά και την κάθετη οργάνωση του κράτους".

Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στo Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος

Η Π. Δραμαλιώτη, που είχε προηγηθεί στο βήμα, από την πλευρά της μίλησε για την εμπειρία της πανδημίας και πώς αυτή "μας έδειξε την έμφαση που πρέπει να δώσουμε στην εκπαίδευση, τις ψηφιακές δεξιότητες". Αναφέρθηκε επίσης στην υπογραφή -ενώ θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες του συνεδρίου- ανανέωσης συνεργασίας με τη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d' Administration - ENA).

Στον δικό της χαιρετισμό, η Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, γ.γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών επικαλέστηκε δύο στοιχεία: σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, "το 30% των δεξιοτήτων που αποκτούμε, χάνεται, δηλαδή απαξιώνεται". Ακόμη πιο ενδιαφέρον, όπως είπε, το ότι "το 85% των θέσεων που θα έχουμε ανάγκη για το 2030, δεν έχουν ήδη προσδιοριστεί". Για τούτο και έχει τη δική της σημασία η εισαγωγή "μιας νέας κουλτούρας επιμόρφωσης με έμφαση στις δεξιότητες, θεμελιώδους σημασίας και για την ανατροπή δυσλειτουργικών μοντέλων στη δημόσια διοίκηση".

Στο 2010 μας γύρισε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, γ.γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: από τότε ο ΟΟΣΑ, σε έκθεσή του, "μάς έλεγε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρό κέντρο διακυβέρνησης, που θα μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο του πρωθυπουργού και το ρόλο του Υπουργικού Συμβουλίου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δημόσιων πολιτικών. Πράγματι, αυτό συνέβη με το επιτελικό κράτος δημιουργώντας την Προεδρία της Κυβέρνησης", προ διετίας.

"Η ουσία της επιτελικότητας είναι ο προγραμματισμός δράσεων και πολιτικών, και μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση, αλλά και προσαρμογή αυτών σε περίπτώσεις κρίσης, π.χ. στην πανδημία", ανέφερε επίσης ο Λ. Χριστόπουλος και δήλωσε κλείνοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που ο ΟΟΣΑ έχει τη χώρα μας για δύο συνεχόμενα έτη ψηλά στο δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και τους πολιτειακούς θεσμούς.

"Ο νόμος για το επιτελικό κράτος μετατρέπει τη δημόσια διοίκηση από τις κάθετες ιεραρχικές οργανώσεις σε ένα οριζόντιο σύστημα διακυβέρνησης", ήταν η γενική διαπίστωση της Γιάννας Χορμόβα, γ.γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που προχώρησε στη συνέχεια όμως και στο αντικείμενό της: "Η δημογραφική -οικογενειακή πολιτική και η ισότητα των φύλων είναι πολιτικές που απαιτούν τη συνεργασία, την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων - και είναι όλα τα Υπουργεία συναρμόδια, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία των πολιτών".

Τέλος, ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας υπογράμμισε αρχικώς τη διασύνδεση των μεταρρυθμίσεων με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην, για πρώτη φορά, όπως είπε, δομημένη προσπάθεια εισαγωγής εσωτερικού ελέγχου στη δημόσια διοίκηση. "Το επιτελικό κράτος δημιούργησε διαύλους επικοινωνίας μεταξύ φορέων που πριν, ίσως, λειτουργούσαν ανταγωνιστικά", ανέφερε ακόμη, φέρνοντας το παράδειγμα της Αρχής της οποίας προΐσταται: "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που συγκέντρωσε κάτω από ενιαίο σχήμα έξι φορείς που πολλές φορές δεν είχαν τη δυνατότητα, τους πόρους, την τεχνογνωσία, λειτουργούσαν με επικάλυψη αρμοδιοτήτων".

  • ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
  • ·
  • ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε Ολυμπιακό-Εφές κι άλλους δύο αγώνες της EuroLeague

All Content

Ολυμπιακός: Πρώτος αγώνας στη Sunel Arena κόντρα στην Εφές

All Content - BusinessNews.gr

Acer: Πώς θέλει να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα και να φτάσει σε τζίρο 10 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Σε δημόσια διαβούλευση η επένδυση 161,64 εκατ. ευρώ της ΜΕΒΓΑΛ για νέα μονάδα γιαουρτιού

All Content - BusinessNews.gr

Shield AI – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από το μνημόνιο συνεργασίας στον σχεδιασμό της παραγωγής - Τα επόμενα βήματα

All Content

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στην Πεδίο οι δράσεις δημοσιότητας

All Content

Έρευνα Prosumers: Η οικογένεια αλλάζει - Τι δείχνει η ελληνική Gen Z για το μέλλον του θεσμού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Το κάρφωμα του Γιάννη με το αριστερό χέρι στην κορυφή του NBA Top-10 (vid)

All Content

Απολαυστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη δεύτερη φιλική νίκη των Μαϊάμι Χιτ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζα Αξιών Ακινήτων: Το νέο εργαλείο για τις τιμές σε πωλήσεις και ενοίκια - Τι αλλάζει στις αντικειμενικές

All Content - BusinessNews.gr

Κόκκινα δάνεια: Νέοι κανόνες για servicers και οφειλέτες – Οι νέες ρυθμίσεις και οι δικλίδες προστασίας

All Content - BusinessNews.gr

Open Cosmos: Επεκτείνει το αποτύπωμά της στην Ελλάδα- Το επενδυτικό σχέδιο έως το 2030

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

IWG: Πώς η υβριδική εργασία και οι λιγότερες μετακινήσεις συμβάλλουν στη μείωση του εργασιακού άγχους

CSRΝews.gr

Ευρωβαρόμετρο: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο οικολογικό σήμα της ΕΕ

CSRΝews.gr

Ο όμιλος Qualco δημοσίευσε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2025

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Λιθουανίας: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της ΕΕ
Συνάντηση Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Λιθουανίας: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της ΕΕ 15/07/2021 - 14:45
Αχτσιόγλου: "Ασπιρίνες" Σταϊκούρα για τα χρέη της πανδημίας αντί για διαγραφή μέρους των οφειλών 15/07/2021 - 16:18
Αχτσιόγλου: "Ασπιρίνες" Σταϊκούρα για τα χρέη της πανδημίας αντί για διαγραφή μέρους των οφειλών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Dell: Άνοδος τζίρου 4,88% στα 129,62 εκατ. ευρώ για το 2025
    09/10/2026 - 11:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Άνοδος 9,3% για τις premium τηλεοράσεις το 2027
    09/10/2026 - 11:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Θάνατος Μαζωνάκη: Στον ανακριτή κατέθεσε η κόρη των κατηγορούμενων γιατρών
    09/10/2026 - 11:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.571,70 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,14%
    09/10/2026 - 11:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μιχαηλίδου: Από 2 ετών αντί 2,5 τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς - Τι προβλέπει ΚΥΑ
    09/10/2026 - 10:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Deutsche Telekom: Στόχος η μείωση κόστους κατά 2,5 δισ. ευρώ μέσω AI έως το 2030
    09/10/2026 - 10:53 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • IRIS: Πότε ελέγχει η εφορία τις μεταφορές χρημάτων – Τι ισχύει για φίλους και συγγενείς
    09/10/2026 - 10:48 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις στην έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής
    09/10/2026 - 10:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε δημόσια διαβούλευση η επένδυση 161,64 εκατ. ευρώ της ΜΕΒΓΑΛ για νέα μονάδα γιαουρτιού
    09/10/2026 - 10:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Samsung Electronics Hellas γιορτάζει την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών με δράσεις και ειδικές προσφορές
    09/10/2026 - 10:27 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Αύξηση 8% στις πωλήσεις στο 9μηνο - Πέντε νέα καταστήματα το 2027
    08/10/2026 - 12:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα
    08/10/2026 - 11:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ανώτατη διπλωματική πηγή: «Η ευαισθησία δεν σημαίνει δικαίωμα» – Τι ειπώθηκε για GSI, Τουρκία και F-35
    08/10/2026 - 13:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελληνικός Χρυσός: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη ξένη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα, με ορίζοντα δεκαετιών
    08/10/2026 - 15:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στουρνάρας: Στόχος η επενδυτική βαθμίδα «Α» πριν το 2030
    08/10/2026 - 13:48 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Αύριο»: Πρεμιέρα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ1 για τη δραματική σειρά

09/10/2026 - 08:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Πρώτος αγώνας στη Sunel Arena κόντρα στην Εφές

09/10/2026 - 07:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

IWG: Πώς η υβριδική εργασία και οι λιγότερες μετακινήσεις συμβάλλουν στη μείωση του εργασιακού άγχους

09/10/2026 - 07:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Allwyn WBL1: Οι δηλώσεις ενόψει της 2ης αγωνιστικής

09/10/2026 - 07:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα»: Οι μεγάλες συζητήσεις και τα συμπεράσματα

08/10/2026 - 14:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ευρωβαρόμετρο: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο οικολογικό σήμα της ΕΕ

08/10/2026 - 14:21
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo