Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οινοτουρισμός: 50% αύξηση σε σχέση με το 2021 – Ανάπτυξη με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εν μέσω ουκρανικής κρίσης
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/04/2022 · 08:36

Οινοτουρισμός: 50% αύξηση σε σχέση με το 2021 – Ανάπτυξη με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εν μέσω ουκρανικής κρίσης

Το συγκεκριμένο είδος τουρισμού ευδοκιμεί όλο τον χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους οινοπαραγωγούς να αντλήσουν έσοδα για άλλες δραστηριότητες.

Σε πεδίο δόξης λαμπρόν αναδεικνύεται ο ελληνικός οινοτουρισμός, ο οποίος ακόμα και εν μέσω πανδημίας γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ενώ φαίνεται πως αυτή την πορεία, μέσα στο 2022 δεν θα την κάμψει ούτε και η ουκρανική κρίση, καθώς τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους επιχειρηματίες του χώρου είναι θετικά.

Ενδεικτικό είναι ότι το συγκεκριμένο είδος τουρισμού ευδοκιμεί όλο τον χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους οινοπαραγωγούς να αντλήσουν έσοδα από αυτή τη δραστηριοποίηση σε όλη τη διάρκεια του έτους, αν και την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι που βρίσκεται στην αποκορύφωσή του.

Μάλιστα, φορείς του κλάδου κάνουν λόγο για 50% αύξηση του ποσοστού επισκέψεων μέσα στο 2022.

Στην παρούσα φάση, στην Ελλάδα λειτουργούν 1.300 οινοποιεία, τα οποία απασχολούν περί τους 180.000 ανθρώπους, με αυξητική διάθεση κάθε έτος, καθώς ο κλάδος ανά χρονιά γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθιση, με τους οινοποιούς να επενδύουν, σε συνδυασμό και με επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, στην ανάπτυξή τους.

Είναι πολλοί, δε, από αυτούς που έχουν ως χώρα- στόχο τους την Ιταλία, έναν προορισμό στον οποίο ο οινοτουρισμός είναι πλέον υπολογίσιμη οικονομική δύναμη, καθώς κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό έτος, τα οινοποιεία της χώρας επισκέπτονται περίπου πέντε εκατομμύρια ταξιδιώτες, με τα έσοδα από αυτές τις επισκέψεις να υπολογίζονται άνω των 2,5 δις. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλα οινοποιεία της χώρας μόνο στη Σαντορίνη και στη Βόρεια Ελλάδα παρότι το 2021 λειτούργησαν με περιορισμούς λόγω Covid 19, κατάφεραν να προσελκύσουν πάνω από 100.000 επισκέπτες, με την επισκεψιμότητα αυτή να αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις των προϊόντων τους, καθώς κατά μέσο όρο, σε οινοποιεία που πραγματοποιούν ξεναγήσεις και επισκέψεις, το 10-15% των φιαλών διατίθεται από πωλήσεις εντός του κτήματος.

Σημαντικό ορόσημo, εξάλλου, για τους φορείς του κλάδου, εντός του 2022 αναμένεται να αποτελέσει και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ενίσχυση τμήματος των δαπανών ενός επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην ίδρυση και δημιουργία νέας μονάδας, στην επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας, στη διαφοροποίηση της παραγωγής μιας επιχείρησης σε προϊόντα ή υπηρεσίες καθώς και στη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας, αφορώντας και τις υπηρεσίες οινοποιείου.

Mάλιστα, το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται στο 70% του προϋπολογισμού, ανάλογα με την περιοχή εγκατάστασης βάσει του Νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Την ίδια στιγμή, προς την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού αναμένεται να βοηθήσει και η δέσμευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για έργα υποδομών στις ειδικές μορφές τουρισμού, στις οποίες εντάσσεται και ο οινοτουρισμός.

Εξάλλου, για την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση του ανθρώπινου δυναμικού, ο οποίος ασχολείται με ειδικές μορφές τουρισμού έχουν δεσμευθεί πόροι ύψους 46 εκατ. ευρώ.

Για την άνοδο του συγκεκριμένου είδους τουρισμού στη χώρα αναφέρθηκε, εξάλλου, πρόσφατα από το βήμα σχετικού συνεδρίου και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέροντας ότι ο ρόλος του ελληνικού οινοτουρισμού, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι κομβικός στην ανάκαμψη εν γένει του τουρισμού, στον απόηχο της πανδημίας.

Σύμφωνα, δε, με όσα τόνισε, η Ελλάδα είναι πλέον υπολογίσιμη ανερχομένη δύναμη με σταθερή παρουσία στο χάρτη του διεθνούς οινοτουρισμού, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι είναι ανοικτή σε νέες ιδέες, πρωτοβουλίες και συνέργειες, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος οινοτουρισμού, ειδικά σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, στην οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σημαντικά δείγματα γραφής.

Οινοπαραγωγοί: Ιδιωτικά πακέτα ξεναγήσεων, προσλήψεις και επενδύσεις

Το ενδιαφέρον του κοινού για τον οινοτουρισμό και κυρίως για τη διαδικασία παραγωγής των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού έχουν στρέψει μεγάλη μερίδα παραγωγών στην ανάπτυξη των χώρων τους και στο ‘’συμμάζεμα’’ των οινοποιείων τους, τα οποία, σε αρκετές περιπτώσεις, θυμίζουν έργα τέχνης. Τα τελευταία χρόνια, δε, αυξάνονται και οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται ειδικά για το σκοπό ξεναγήσεων και φροντίδας των χώρων.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την κούρσα εντυπωσιασμού των επισκεπτών αναδεικνύονται, προς το παρόν, η Σαντορίνη και η Δυτική Μακεδονία, οι οποίες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στα έσοδα που αντλούνται κάθε χρόνο από τον οινοτουρισμό , με τα οινοποιεία της περιοχής της Νεμέας να ακολουθούν.

Για την εξέλιξη μέσα στα χρόνια του οινοτουρισμού στο κτήμα Παλυβού στη Νεμέα μιλά στο BusinessNews.gr ο οινοπαραγωγός Γιώργος Παλυβός: «Είναι ένα πεδίο ιδιαίτερης ανάπτυξης. Ο θεματικός τουρισμός αναπτύσσεται πολύ γοργά στη χώρα μας και ιδιαίτερα ο οινικός τουρισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τον Covid , δεχόμασταν περίπου 20.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στα αμπέλια μας και στο οινοποιείο όπου γίνονται ξεναγήσεις, αλλά και αγορές. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία να τους μιλήσουμε για τη δουλειά μας και να τη γνωρίσουν ακόμα περισσότερο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι πρόκειται και για Έλληνες και αλλά και για ξένους επισκέπτες».

Mάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, μέσα στην επόμενη τριετία, αξιοποιώντας το ρεύμα της επισκεψιμότητας, υπάρχει στα σχέδια η δημιουργία ενός καινούργιου οινοποιείου, το οποίο, εκτός από την παρουσίαση των κρασιών του κτήματος θα παρουσιάσει μια σειρά στοιχείων που συνδέονται με όλο τον κύκλο ζωής του κρασιού, όπως η ιστορία του κρασιού στην Ελλάδα, αλλά και η επίδραση από την κλιματική αλλαγή στον οίνο και την παραγωγή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το πως εξελίσσει το τουριστικό του προϊόν τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει και το οινοποιείο Nico Lazaridi στη Δράμα, παρότι η περιοχή δεν συνδέεται με τουριστική επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο BusinessNews.gr η marketing manager της εταιρείας Μελίνα Μελικίδου «πρόκειται για ένα κομμάτι που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ακόμα και την περίοδο του Covid 19. Ο κόσμος διψά για να γνωρίσει στον ελεύθερο χρόνο του διαφορετικές εμπειρίες και παρότι το 2021 μείναμε για πέντε μήνες κλειστά λόγω lockdown, η επισκεψιμότητα κατάφερε να πλησιάσει αυτή του 2019».

Κατά τα όσα ανέφερε η ίδια, το οινοποιείο, το οποίο μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και επενδύσεις του Φρειδερίκου Λαζαρίδη, θυμίζει λίγο σαν γκαλερί, καθώς ακόμα και τα βαρέλια έχουν πάνω τους έργα τέχνης, δέχεται επισκέψεις όλο τον χρόνο, και κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι άνθρωποι που έρχονται προέρχονται από την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και από πιο μακρινές περιοχές όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή και οι Σέρρες.

Δεν λείπουν, δε, και οι επισκέπτες από τα Βαλκάνια, αλλά και την Τουρκία, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν πολλοί τουρίστες, πχ από τις ΗΠΑ, που ελέω της επίσκεψής του σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές στο οινοποιείο. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, μπορούν να γίνουν και custom made πακέτα ξεναγήσεων ανά 12 άτομα, τα οποία επωφελούνται και εκπτώσεων στις αγορές τους.

Πέρα, δε, από τους κλασικούς και δημοφιλείς οινικούς προορισμούς, φαίνεται πως ο οινοτουρισμός ανθεί και σε περιοχές που δεν θα περίμενε κανείς όπως για παράδειγμα η Λέσβος. Σύμφωνα με τον οινοπαραγωγό του Μηθυμναίου, Γιάννη Λάμπρου, το οινοποιείο του είχε καταστεί επισκέψιμος χώρος ήδη από τις αρχές του 2000, όταν ο ίδιος μετά από τα ταξίδια στο εξωτερικό, πήρε την πρωτοβουλία να τυπώσει κάποιες μπροσούρες και να τις δώσει σε ξενοδοχεία του νησιού, ενημερώνοντας τους τουρίστες για την ύπαρξή του: «Πολύ πριν μιλήσουμε για τον όρο του οινοτουρισμού στην Ελλάδα, μου είχε κάνει εντύπωση, πηγαίνοντας σε χώρες του εξωτερικού, ότι στα ξενοδοχεία που πήγαινα έβλεπα διαφημιστικά για χώρους παραγωγής ουίσκι ή τυροκομεία. Μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα, πήγα στο τυπογραφείο του πατέρα μου και έβγαλα κάποιες μπροσούρες. Από την πρώτη χρονιά, μόνο με την παραγωγή κόκκινου κρασιού είχαμε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και χωρίς να το καταλάβω, είχα κάνει ένα από τα πρώτα επισκέψιμα οινοποιεία στη χώρα».

  • ΚΡΑΣΙ
  • ·
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
  • ·
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ·
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ·
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-Μπάγερν 95-80: Νίκησε με Βεζένκοφ-Μιλουτίνοβ, αλλά έχασε τον Μόρις

All Content

Μπαρτζώκας για Μόρις: «Θα κάνει μαγνητική, μάλλον είναι βαρύ διάστρεμμα»

All Content - BusinessNews.gr

Κολιός: Αύξηση τζίρου στα 143 εκατ. και ενίσχυση κερδών – Το 67,5% των πωλήσεων στο εξωτερικό

All Content - BusinessNews.gr

Διαμαντής Μασούτης: Τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

All Content - BusinessNews.gr

Μειωμένο 6,9% το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο 11μηνο του 2025

All Content

Νέα δυναμική διεθνής επένδυση του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ

All Content

Nestlé Ελλάς: Η Ginger Communications αναλαμβάνει το Influencer Marketing και τα Events της Solgar

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Σάσα Βεζένκοφ: Κορυφαίος σε αξιολόγηση στην ιστορία του Ολυμπιακού στη EuroLeague

All Content

Ακόμα πιο κοντά στην κορυφή η Μπαρτσελόνα 88-70 την Παρτιζάν (pics & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Η ΕΕ ενέκρινε την συμφωνία με τη Mercosur

All Content - BusinessNews.gr

Jumbo: Με +7,22% έτρεξαν οι πωλήσεις το 2025 - Πρόταση της διοίκησης για διανομή 0,50 ευρώ ανά μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

Νέο δυναμικό άνοιγμα του Θοδωρή Κυριακού στις ΗΠΑ - Επενδύει 30 εκατ. δολάρια στη Semafor

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Απρίλιο
Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Απρίλιο 31/03/2022 - 19:26
Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου: Στα 107,91 δολάρια το Brent, στα 100,28 το αργό 31/03/2022 - 23:02
Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου: Στα 107,91 δολάρια το Brent, στα 100,28 το αργό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ιράν: Ο Ιρανός ΥΠΕΞ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ισραήλ για ανάμειξη στις διαδηλώσεις
    09/01/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Καμία απόφαση ακόμη για τους δασμούς Τραμπ
    09/01/2026 - 20:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νίκη Κεραμέως: Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης προστατεύονται από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
    09/01/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες στα Τέμπη
    09/01/2026 - 19:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Προστασία ελληνικών προϊόντων και ευκαιρίες για νέες εξαγωγές με τη συμφωνία Ε.Ε.-Mercosur  
    09/01/2026 - 18:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βουλή: Eγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων
    09/01/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κοινωνία της Πληροφορίας: Εκσυγχρονισμός του δημοσιονομικού συστήματος μέσω του νέου govERP
    09/01/2026 - 18:36 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ν. Χριστοδουλίδης για το επίμαχο βίντεο: Οποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει
    09/01/2026 - 18:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Mercedes-Benz CLA: Αναδείχθηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026»
    09/01/2026 - 18:19 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΗΠΑ: Ανοδικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον Ιανουάριο
    09/01/2026 - 18:06 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Διαμαντής Μασούτης: Τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός
    09/01/2026 - 09:46 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Κολιός: Αύξηση τζίρου στα 143 εκατ. και ενίσχυση κερδών – Το 67,5% των πωλήσεων στο εξωτερικό
    09/01/2026 - 13:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ΕΕ ενέκρινε την συμφωνία με τη Mercosur
    09/01/2026 - 14:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απεργία 48 ωρών στα ταξί – Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
    09/01/2026 - 12:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μειωμένο 6,9% το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο 11μηνο του 2025
    09/01/2026 - 13:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Gen A Stars: Παρέμεινε αήττητη η ΔΕΚΑ, 87-65 το Περιστέρι - Νίκες Ολυμπιακού, Μίλωνα

09/01/2026 - 22:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν (vid)

09/01/2026 - 22:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«The Actor Awards 2026»: 11 υποψηφιότητες για ταινίες και σειρές που θα προβληθούν αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema

09/01/2026 - 13:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Grok: Απενεργοποίησε για τους χρήστες χωρίς συνδρομή την λειτουργία της δημιουργίας εικόνων

09/01/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

ΕΕ: Στο +1,4 οι ταξινομήσεις το ενδεκάμηνο – Αυξάνεται το μερίδιο των Κινέζων

09/01/2026 - 07:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΥΜΠΟΣ: Στηρίζει τη δράση «Μια Μπάλα για Όλους» – Μαθαίνουμε να Παίζουμε Ζώντας Μαζί

08/01/2026 - 14:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lavipharm: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work

08/01/2026 - 14:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Artego Hellas”

08/01/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

Ιστορικό ορόσημο για την BYD με 15 εκατ. οχήματα Νέας Ενέργειας

08/01/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’MIEL – Curated Second Hand & New Drops”

07/01/2026 - 16:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo