Νέο κύμα απειλών για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφη προκαλεί αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές, με τις αρχές σε αρκετές χώρες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Περιστατικά καταγράφηκαν στη Γαλλία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Τσεχία, οδηγώντας σε εκτροπές πτήσεων, έκτακτες προσγειώσεις και ελέγχους ασφαλείας.
Οι νέες προειδοποιήσεις έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών της Τρίτης, όταν τουλάχιστον επτά αεροσκάφη και ένα κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν στο επίκεντρο απειλών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Στη Γαλλία, αεροσκάφος Airbus A320 της Aer Lingus, που εκτελούσε το δρομολόγιο Δουβλίνο – Ρώμη, άλλαξε πορεία έπειτα από προειδοποίηση για ύπαρξη βόμβας και προσγειώθηκε με ασφάλεια στην αεροπορική βάση Εβρέ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 151 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελέγχους στο εσωτερικό του.
Στη Βουλγαρία, τρία αεροσκάφη πραγματοποίησαν αναγκαστικές προσγειώσεις έπειτα από απειλές για βόμβα. Δύο από αυτά, που εκτελούσαν πτήσεις από την Κοπεγχάγη και τη Μαδρίτη, προσγειώθηκαν στη Σόφια, ενώ το τρίτο, προερχόμενο από το Λονδίνο, κατέληξε στο αεροδρόμιο του Πλόβντιβ.
Στο Βέλγιο, πτήση της πολωνικής LOT από τη Βαρσοβία προς τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε κανονικά, έπειτα από προειδοποίηση για πιθανή απειλή ασφαλείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλήρωμα πραγματοποίησε τους προβλεπόμενους ελέγχους κατά τη διάρκεια της πτήσης, χωρίς να εντοπίσει ύποπτα αντικείμενα. Αντίστοιχα, πρόσθετοι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν αποκάλυψαν κάποιο επικίνδυνο εύρημα.
Στην Ιταλία, συναγερμός σήμανε σε πτήση της Finnair από το Ελσίνκι προς τη Ρώμη, η οποία συνοδεύτηκε από μαχητικά αεροσκάφη της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι την ασφαλή προσγείωσή της. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε δεχθεί προειδοποίηση για πιθανή βόμβα, διευκρινίζοντας ότι η πτήση ολοκληρώθηκε κανονικά. Νέα απειλή καταγράφηκε και σε πτήση από το Ελσίνκι προς τη Βιέννη, την οποία εκτελούσε η Jettime για λογαριασμό της Finnair. Και σε αυτή την περίπτωση, το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.
Τέλος, απειλές για τοποθέτηση βόμβας δέχθηκαν και τέσσερα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την Πράγα, σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία. Οι αρμόδιες αρχές προετοιμάστηκαν για την προσγείωσή τους, εκτιμώντας, πάντως, ότι η αξιοπιστία των απειλών ήταν χαμηλή.