Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τράπεζες: Συνεργασία με το οικοσύστημα των FinTech στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
26/03/2022 · 19:02

Τράπεζες: Συνεργασία με το οικοσύστημα των FinTech στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού

Την στρατηγική και τις θέσεις τους στο ζήτημα του ψηφιακού τους μετασχηματισμού ανέπτυξαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των 4 συστημικών τραπεζών στο πρόσφατο συνέδριο του MoneyReview.

Ο τομέας των νέων καινοτόμων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών και η δραστηριότητα νεοφυών επιχειρήσεων (finTech) βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής των τραπεζών που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο χώρο και πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως έχουν επισημάνει επιτελικά τραπεζικά στελέχη συστημικών τραπεζών το εγχώριο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στο τομέα αυτό και το αντιμετωπίζει συμπληρωματικά με τις ενέργειες που πραγματοποιεί στο τομέα της τεχνολογικής τους εξέλιξης.

Παύλος Μυλωνάς - Εθνική Τράπεζα

Oλες οι παραδοσιακές τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό για να αντιμετωπίσουν όχι τις fintech εταιρίες, αλλά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών τους, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, αναφέροντας ότι η Εθνική, στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού της, έχει κάνει τεράστια άλματα προς την ψηφιακή μετάβαση. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, η Εθνική Τράπεζα, έχοντας ήδη επενδύσει αρκετά κεφάλαια και με τις επενδύσεις να συνεχίζονται, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών χρηστών ψηφιακών μέσων στην αγορά, με περισσότερους από 2 εκατομμύρια, με μερίδιο αγοράς 32%. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, εκτός όμως από επένδυση στην ψηφιακή τραπεζική, στόχος της Εθνικής είναι να κάνει συνεργασίες με εταιρίες fintech, τις οποίες δεν θεωρεί ανταγωνιστικές των τραπεζών, αλλά συμπληρωματικές, καθώς οι fintech εταιρίες συνήθως ειδικεύονται σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία. Η πρόσφατη συμφωνία που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα με την EVO Payments στον τομέα των πληρωμών, δεν έγινε για λόγους κεφαλαίων, αλλά είναι το πρώτο βήμα υλοποίησης μιας στρατηγικής δημιουργίας στρατηγικών συνεργασιών με fintechs μέσω των οποίων η Τράπεζα θα εκμεταλλευτεί τις συνέργειες των πιο προηγμένων τεχνολογικά τέτοιων εταιριών, πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς.

Βασίλης Ψάλτης - Alpha Bank

Τη διάκριση μεταξύ της αποστολής ενός τραπεζικού ιδρύματος και των πρωτοβουλιών των fintechs ανέδειξε, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης. Στόχος της Alpha Bank είναι η ολοκληρωμένη και εύκολη πρόσβαση των πελατών στις τραπεζικές, επενδυτικές και τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες της, ώστε να καλύπτουν το 100% των αναγκών της κοινωνίας και η δημιουργία πολλαπλών σημείων επαφής με τον πελάτη για την επίτευξη της κοινωνικής αποστολής ως προς το financial inclusion, ανέφερε ο κ. Ψάλτης. «Επενδύουμε στις τεχνολογικές μας υποδομές και εξελίσσουμε συνεχώς τις ψηφιακές μας υπηρεσίες προς τους πελάτες και, δεύτερον, επιδιώκουμε συνεργασίες με fintech, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας επιπλέον ποιοτικές υπηρεσίες και μοντέρνες ψηφιακές εμπειρίες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, για να σημειώσει ότι πέραν της συνεχούς επέκτασης του ψηφιακού μετασχηματισμού των προϊόντων και των υπηρεσιών της και της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών για την ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών, τομείς στους οποίους επενδύει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, η Τράπεζα διοργανώνει τα τελευταία χρόνια διαγωνισμούς καινοτομίας, όπως ο Finquest, μέσα από τους οποίους έχουν αναδειχθεί περισσότερα από 200 ελληνικά και διεθνή fintech και πάνω από 80 ομάδες καινοτομίας αποτελούμενες από εργαζόμενούς της. Παράλληλα αξιοποιεί, τόσο τον βραχίονα private equity της Τράπεζας, την Alpha Ventures όσο και στρατηγικές συνεργασίες με Venture Capital Funds της αγοράς, προκειμένου να ενισχύει και κεφαλαιακά σχετικά fintech, υποβοηθώντας έτι περαιτέρω τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων.

Xρήστος Μεγάλου - Τράπεζα Πειραιώς

Aναφορικά με τον ανταγωνισμό τραπεζών με fintech, ο διευθύνων της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί στενά το χώρο και τις εξελίξεις στην Ευρώπη και πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία. Όπως είπε ο κ. Μεγάλου οι συγκεκριμένες επενδύσεις ανέρχονται σε 140 εκατ. ευρώ φέτος και σε αντίστοιχο ποσό το 2023, ενώ έχει συνεργασία με την Microsoft για μετάβαση σε περιβάλλον cloud. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζονται τα πλεονεκτήματα που έχουν μεγάλοι οργανισμοί όπως είναι οι τράπεζες, και κυρίως, η ευρεία καταθετική και πελατειακή βάση που διαθέτουν. Όπως έχει αναφερθεί η μετάβαση της τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας Πειραιώς στο cloud θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας, παρέχοντας πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο. Μέσω του cloud, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει την αύξηση της συνολικής λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας, το ταχύτερο λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών, τη μείωση των δαπανών πληροφορικής αλλά και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.
Φωκίωνας Καραβίας- Eurobank

Οι νεοφυείς εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι μια πραγματικότητα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας, επισημαίνοντας ότι έχουν προοπτικές και πλεονεκτήματα - είναι ευέλικτες και αναπτύσσουν πιο εύκολα τεχνολογικές λύσεις. Αλλά μεγαλώνοντας ώστε να ανταγωνιστούν τους παραδοσιακούς οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα, καθώς σε μεγαλύτερη κλίμακα θα έρθουν κι εκείνες αντιμέτωπες με προκλήσεις, όπως π.χ. η λειτουργία σε ένα περιβάλλον υψηλής ρυθμιστικής παρέμβασης, στην οποία δεν έχουν συνηθίσει. Η παρουσία τους είναι περισσότερο κίνητρο για να βελτιωθούμε, παρά απειλή, πρόσθεσε. Η Eurobank, έχει επιλέξει συγκεκριμένη στρατηγική, δεν θα ανταγωνιστεί τις fintech εταιρείες, δεν θα γίνει ψηφιακή τράπεζα. «Το μοντέλο μας είναι το phygital, ένας συνδυασμός του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο. Μιλάμε για την εξέλιξη της παραδοσιακής τραπεζικής ώστε να συμβαδίζει με τις σημερινές συνθήκες. Στη βάση θα βρίσκεται πάντοτε η προσωπική σχέση, η εμπιστοσύνη, η άμεση επαφή ανάμεσα στο τραπεζικό στέλεχος και τον πελάτη. Ταυτόχρονα, όμως, εξοπλιζόμαστε με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ώστε η φυσική επαφή να υπάρχει όπου χρειάζεται και έχει νόημα και χρησιμότητα, ενώ οι άλλες εργασίες, όλες οι άλλες τραπεζικές εργασίες να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και ψηφιακά», είπε ο κ.Καραβίας.

Η Eurobank, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβίας, επενδύει στην αξιοποίηση των δεδομένων, τον πλούτο των οποίων σήμερα αξιοποιεί σχετικά περιορισμένα, στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική εκμάθηση, δηλαδή αλγορίθμους και εργαλεία που θα μας επιτρέψουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μικρότερο κόστος σε διάφορους κρίσιμους τομείς, όπως η κανονιστική συμμόρφωση, η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου για νέες χρηματοδοτήσεις, το marketing κλπ. ώστε να μειωθεί το κόστος αλλά και να δίνονται ταχύτερα απαντήσεις και εξυπηρέτηση στους πελάτες.

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • FINTECH
  • ·
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • ·
  • MONEYREVIEW BANKING SUMMIT
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με ξέσπασμα στα τελευταία 8 λεπτά, η ΑΕΚ 83-74 το Μαρούσι (vids & gallery)

All Content

Υπερκάλυψε το -14 το Περιστέρι, 92-74 τον Ηρακλή (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Εξάρχου: Σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για 20ετή συμφωνία προμήθειας LNG 15 δισ. κ.μ. ετησίως

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο

All Content - BusinessNews.gr

BOX NOW: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ το 2026 - Έμφαση στην επέκταση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές

All Content

Διαγωνισμός προβολής για τον κρόκο Κοζάνης

All Content

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Κολοσσός-ΠΑΟΚ 78-90: Τα highlights και οι δηλώσεις των δύο προπονητών (vids)

All Content

Πανιώνιος-Μύκονος 87-76: Τα highlights του αγώνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Μείωση EBITDA 25% για το 2025 - Αμετάβλητες οι προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Alpha: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Orbit
Alpha: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Orbit 24/03/2022 - 18:45
Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση στο Διαγωνισμό Λογαριασμού Ταμιευτηρίου 28/03/2022 - 17:27
Τράπεζα Ηπείρου: Παράταση στο Διαγωνισμό Λογαριασμού Ταμιευτηρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/02/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Νέες επενδύσεις και είσοδος στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού
    07/02/2026 - 14:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες
    07/02/2026 - 12:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα
    07/02/2026 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη
    07/02/2026 - 11:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ουκρανία: Το ενεργειακό δίκτυο έγινε στόχος μεγάλης ρωσικής επίθεσης
    07/02/2026 - 11:06 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο
    07/02/2026 - 10:26 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    07/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Μιλάνο-Κορτίνα: Ο φόρος τιμής στον Τζιόρτζιο Αρμάνι και οι διαδηλώσεις
    06/02/2026 - 22:31 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε τις 50.000 μονάδες
    06/02/2026 - 22:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο
    07/02/2026 - 10:26 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη
    07/02/2026 - 11:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    07/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα
    07/02/2026 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες
    07/02/2026 - 12:31 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ξανθόπουλος: «Ανεβάσαμε την ένταση στην άμυνα» - Λούκιτς: «Πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση»

07/02/2026 - 19:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α2 Γυναικών: Η ΜΕΝΤ 64-59 τον Πιερικό/Αρχέλαο, εύκολα ο Ανδρογέας (gallery)

07/02/2026 - 19:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

06/02/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Συνεργασία Hatzi Filax Group και EMSA για την ενίσχυση της επικοινωνίας

06/02/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Loulis Food Ingredients: Μια ακόμα χρονιά προσφοράς το 2025 με πραγματικό αντίκτυπο

06/02/2026 - 12:57
FleetNews
fleetnews.gr

Αλλαγή σκυτάλης στην Toyota – Νέος CEO ο Κέντα Κον

06/02/2026 - 10:36
CSRΝews.gr
csrnews.gr

CSR HELLAS: Νέα σύνθεση του ΔΣ με έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

06/02/2026 - 08:58
FleetNews
fleetnews.gr

Η Daimler Truck έκλεισε με ισχυρό Δ’ τρίμηνο το 2025

06/02/2026 - 08:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo