Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ιουλία Τσέτη, ΟΦΕΤ: Οι γυναίκες εργάζονται σκληρά για την Post Covid εποχή
NewsRoom NewsRoom
BUSINESS NEWS MAGAZINE
14/05/2021 · 09:00

Ιουλία Τσέτη, ΟΦΕΤ: Οι γυναίκες εργάζονται σκληρά για την Post Covid εποχή

Η Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του Α’ ΔΣ του Global Compact Network Hellas, υπογραμμίζει πως η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά η αναγκαία βάση και πυξίδα για έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο.

Οι δεξιότητες που κάνουν τις γυναίκες να ξεχωρίζουν σε ρόλους ηγεσίας

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πιστεύω στο διαχωρισμό των φύλων - άλλωστε ζούμε σε μια no gender εποχή. Ωστόσο, εκτιμώ ότι πράγματι υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές δεξιότητες που κάνουν τις γυναίκες διαφορετικές. Είναι το μείγμα εκείνο μιας ανθρώπινης υπόστασης που κάνει τη διαφορά, η ψυχική και ανθεκτική δύναμη, σε συνδυασμό με την ενσυναίσθηση, την ευαισθησία, τη λογική και την αλληλεγγύη. Οι γυναίκες γράφουν ιστορία στην υγεία, στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις αλλά και στην πολιτική. Και είναι πραγματική τιμή μας, που στην Ελλάδα για πρώτη φορά έχουμε γυναίκα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει και την αλλαγή της νοοτροπίας που έρχεται σιγά-σιγά και που μας καθιστά παράλληλα όλες και όλους υπεύθυνους: Ένας άξιος άνθρωπος πρέπει να προχωρήσει μπροστά, ανεξάρτητα από το φύλο του.

Οι πρόσθετες προκλήσεις που μπορεί να υπάρχουν για μια γυναίκα στην επαγγελματική της καριέρα

Και πάλι θεωρώ ότι οι προκλήσεις -οι οποίες είναι διαρκείς και απρόβλεπτες- δεν είναι διαφορετικές για μια γυναίκα και έναν άνδρα. Απλά, η κάθε προσωπικότητα και ο κάθε χαρακτήρας διαχειρίζεται τελείως διαφορετικά μια πρόκληση. Κάποιος μπορεί να την μεταμορφώσει σε ευκαιρία και κάποιος άλλος σε κατάρα.

Για μια γυναίκα, ωστόσο, ο συνδυασμός οικογένειας και καριέρας αποτελεί συχνά πρόκληση, την οποία η ίδια καλείται να ισορροπήσει καθημερινά. Και τελικά τα καταφέρνει. Και αυτό, διότι η γυναίκα από τη φύση της και από μικρή ηλικία, γνωρίζει πώς να νοικοκυρεύει, να οργανώνει, να συντονίζει, να κατευθύνει, να στοχεύει, να ενισχύει και να εμπνέει.

Οι γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ορατές, και δεν μιλάμε για την εμφάνισή τους, αλλά για τη δύναμη του μυαλού τους, τις ιδέες τους, την ακλόνητη πίστη τους, τη θέση τους στον εργασιακό στίβο, το ακαταπόνητο της δουλειάς τους, καθώς και τη στοχοπροσήλωση με ό,τι καταπιάνονται.

Πανδημία και γυναίκες leaders

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας εδώ και ένα χρόνο κατέδειξε δύο πράγματα:

Πρώτον, πόσο συνδεδεμένοι είμαστε παγκοσμίως και επομένως, δεν έχει σημασία πόσο μακριά ζει κάποιος. Η πράξη και η συμπεριφορά ενός ατόμου αντανακλά και επηρεάζει τον διπλανό του. Και δεύτερον, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά, η δυναμική των γυναικών, είτε πρόκειται για τον υγειονομικό κλάδο -γιατροί και νοσηλευτές- είτε για τον βιοφαρμακευτικό και τον ερευνητικό. Γνωρίζουμε δε καλά σήμερα ότι πίσω από μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις βρίσκονται γυναίκες, είτε ηγέτιδες είτε ερευνήτριες, που παλεύουν για να διαμορφώσουν την επόμενη, μετά την πανδημία, εποχή. Μια εποχή που πολλά θα έχουν αλλάξει, αφού ήδη ο κόσμος μας άλλαξε, από την οικονομία και την υγεία, μέχρι την εργασία και τις κοινωνικές συμπεριφορές. Είναι οι ίδιες γυναίκες που τη μισή ημέρα «φορούν» τον ηγετικό τους ρόλο και την υπόλοιπη μισή ημέρα ντύνονται με «το ένδυμα της ενσυναίσθησης», προκειμένου να υποστηρίξουν την οικογένεια, την κοινωνία και τους εργαζομένους τους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας βρίσκονται σήμερα γυναίκες ερευνήτριες, και σε αυτές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της μοριακής τεχνολογίας των mRna εμβολίων κατά του SARS CoV2, που καταξιώνουν την Big Pharma και θέτουν τα θεμέλια για μια πραγματική επανάσταση, μεγαλύτερη από τη βιομηχανική. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε μια σοβαρή υγειονομική κρίση, δεν βγήκε εμβόλιο σε τόσο σύντομο διάστημα. Αυτή η επανάσταση της βιοτεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν ενεργά ερευνήτριες σε όλο τον πλανήτη, πρόκειται άμεσα να δημιουργήσει καινοτόμα φάρμακα, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών επιδημιών και χρονίων νόσων.

Το όραμα και οι προσπάθειες για την επόμενη ημέρα όσον αφορά τις γυναίκες σε ρόλους ηγεσίας

Οι γυναίκες διαδραμάτιζαν πάντα κομβικό ρόλο στον κόσμο, ήδη από τις αγροτικές κοινωνίες 700 χρόνια πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, αν και στην πραγματικότητα -επαναλαμβάνω-, ότι ο δυναμισμός, η στρατηγική, η προσφορά και η ικανότητα είναι θέμα χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου.

Και στις αγροτικές κοινωνίες η γυναίκα ήταν ηγέτης και διαδραμάτιζε κομβικό και κρίσιμο ρόλο, χωρίς καν να το γνωρίζει. H Βιομηχανική Επανάσταση έφερε επίσης μεγάλες αλλαγές για τη γυναίκα και σήμερα, με αφορμή την πανδημία, πολλά αλλάζουν.

Και φυσικά, επειδή τελευταία γίνεται μεγάλη συζήτηση για ίσες ευκαιρίες, μπορεί να μιλάμε για έναν ενεργό κόσμο ισότητας, ωστόσο υπάρχουν πεδία τα οποία απαιτούν νομική κάλυψη για το γυναικείο φύλο, όπως τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα της γυναίκας, η εξάλειψη των ανισοτήτων, η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και κάθε βίαιης συμπεριφοράς #MeToo.

Επίσης, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε όλο τον πλανήτη και στις οικονομίες ακόμη και των πιο εύρωστων χωρών, τα τελευταία στοιχεία της έρευνας “Women in Business” για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, το ποσοστό γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις κατέγραψε αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες το 2020, στο 33% έναντι 24% το 2019. Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται πλέον για πρώτη φορά πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος το 2020 διαμορφώθηκε στο 31%.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση υποχώρησε στο 13% έναντι 24% το προηγούμενο έτος. Εντούτοις, προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δεν προβαίνει σε ενέργειες για τη βελτίωση των ίσων ευκαιριών των δύο φύλων στις ανώτερες διοικητικές θέσεις υποχώρησε στο 53% το 2020 έναντι 62% το 2019, παραμένει, γενικότερα, αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (18%).

Τα παραπάνω στοιχεία μαρτυρούν ότι σημειώνεται μια σταθερή στροφή προς την ευρύτερη υιοθέτηση των αρχών Ενσωμάτωσης και Ίσων Ευκαιριών Εκπροσώπησης των δύο φύλων.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά η αναγκαία βάση και πυξίδα -αν θέλετε- για έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο. Για έναν πραγματικά ενεργό κόσμο ισότητας.

Τον ίδιο σημαντικό και καρποφόρο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η σύγχρονη γυναίκα για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης επίσης μπορεί να μας οδηγήσει σε καθοριστικές λύσεις, όσον αφορά σοβαρές οικονομικές ή υγειονομικές κρίσεις. Διότι στο μέλλον είναι βέβαιο ότι μας περιμένουν και άλλες πανδημίες και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και σίγουροι, ώστε να δράσουμε με αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

  • ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΕΤΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ζευγάρωσε τις νίκες της επί του Βίκου η Δόξα, 88-81 με τρομερό Ρόμπινσον (gallery & vids)

All Content

O Ερυθρός Αστέρας 93-80 την Μπούντουτσνοστ στην Ποντγκόριτσα πριν από τον Ολυμπιακό

All Content - BusinessNews.gr

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Μπαίνει δυναμικά στο εμφιαλωμένο νερό - Νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ σε πέντε μεγάλες εταιρείες για υπέρβαση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

All Content - BusinessNews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξαγόρασε τοπική αλυσίδα στην Θεσσαλονίκη

All Content

Κρατική διαφήμιση: Εγκρίθηκαν νέα κονδύλια πάνω από 12,1 εκατ.

All Content

Spec 2,2 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

NBA: Δημοσιεύματα για expansion στις 32 ομάδες - Σε δεύτερη μοίρα το NBA Europe

All Content

ΑΕΚ: Χωρίς Αρσενόπουλο με Καρδίτσα

All Content - BusinessNews.gr

Lidl Hellas: Ακόμη ένα άδικο και αυθαίρετο πρόστιμο - Θα ασκήσουμε και πάλι όλες τις νόμιμες ενέργειες

All Content - BusinessNews.gr

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Αύξηση κερδών για την ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025

All Content - BusinessNews.gr

Νεανική ανεργία: Για πρώτη φορά έπεσε κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 13% τον Δεκέμβριο

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Bαγγέλης Κοτσώνης, e-satisfaction.com: Μετατρέπουμε τη φωνή του πελάτη σε insights και ενέργειες
Bαγγέλης Κοτσώνης, e-satisfaction.com: Μετατρέπουμε τη φωνή του πελάτη σε insights και ενέργειες 13/05/2021 - 08:03
Αναστάσιος Σπανίδης, Founder & CEO, Generation Y: Μονόδρομος για τις επιχειρήσεις πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός 17/05/2021 - 08:29
Αναστάσιος Σπανίδης, Founder & CEO, Generation Y: Μονόδρομος για τις επιχειρήσεις πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για διορθώσεις στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης 2024–2025
    09/02/2026 - 22:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία του ΝΑΤΟ και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση
    09/02/2026 - 21:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    09/02/2026 - 20:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνες και σε συγγενικά πρόσωπα εμπλεκομένων
    09/02/2026 - 20:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Κούβα προειδοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα για αεροσκάφη
    09/02/2026 - 20:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • Yπόθεση Έπσταϊν: Η Γκισλέιν Μάξγουελ θα μιλήσει εάν της δώσει χάρη ο πρόεδρος Τραμπ
    09/02/2026 - 19:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΠΑΠ: Νέες αγορές μετοχών αξίας άνω των 8,17 εκατ. ευρώ από την Allwyn
    09/02/2026 - 19:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειοδοτικών δημοπρασιών παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας
    09/02/2026 - 18:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • EE: Η φον ντερ Λάιεν ανοίγει τον φάκελο της ανταγωνιστικότητας - Επιστολή της προς τους ηγέτες των κρατών-μελών
    09/02/2026 - 18:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ίδρυμα Coca-Cola HBC: Ανάδοχος στα έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάτρας-Αχαΐας
    09/02/2026 - 18:19 ESG
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Μπαίνει δυναμικά στο εμφιαλωμένο νερό - Νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ.
    09/02/2026 - 06:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στρατηγικό deal στην αγορά της πληροφορικής: Η Real Consulting εξαγοράζει την OTS
    09/02/2026 - 10:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΠΑΕ Ολυμπιακός: Αύξηση κερδών για την ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025
    09/02/2026 - 13:33 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Τι αλλάζει στους καθαρισμούς των οικοπέδων με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
    09/02/2026 - 07:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΕΒΕ: Αυξημένες 2% οι ελληνικές εξαγωγές το 2025 - Ποιοι κλάδοι αύξησαν τη διεθνή παρουσία τους
    09/02/2026 - 10:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ιταλία: Έπιασε κορυφή η Βίρτους, 87-79 στην Μπρέσια

09/02/2026 - 20:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

National League 2: Εκτός έδρας νίκη ο Αθηναϊκός, 86-68 την Πεύκη

09/02/2026 - 20:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ίδρυμα Coca-Cola HBC: Ανάδοχος στα έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάτρας-Αχαΐας

09/02/2026 - 16:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Bike Odyssey 2026: Περισσότερες από 100 συμμετοχές και αθλητές από όλο τον κόσμο στην Πίνδο

09/02/2026 - 15:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Flat Hunters»: Πρεμιέρα την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στον ΑΝΤ1

09/02/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SKY express: Τιμήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος»

09/02/2026 - 13:30
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα καταστήματα Nissan & KGM Χαλκιάς στη Λ. Συγγρού

09/02/2026 - 06:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Kosmocar ενισχύει την παρουσία της στην Κρήτη

09/02/2026 - 06:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo