Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ιουλία Τσέτη, ΟΦΕΤ: Οι γυναίκες εργάζονται σκληρά για την Post Covid εποχή
NewsRoom NewsRoom
BUSINESS NEWS MAGAZINE
14/05/2021 · 09:00

Ιουλία Τσέτη, ΟΦΕΤ: Οι γυναίκες εργάζονται σκληρά για την Post Covid εποχή

Η Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του Α’ ΔΣ του Global Compact Network Hellas, υπογραμμίζει πως η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά η αναγκαία βάση και πυξίδα για έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι δεξιότητες που κάνουν τις γυναίκες να ξεχωρίζουν σε ρόλους ηγεσίας

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πιστεύω στο διαχωρισμό των φύλων - άλλωστε ζούμε σε μια no gender εποχή. Ωστόσο, εκτιμώ ότι πράγματι υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές δεξιότητες που κάνουν τις γυναίκες διαφορετικές. Είναι το μείγμα εκείνο μιας ανθρώπινης υπόστασης που κάνει τη διαφορά, η ψυχική και ανθεκτική δύναμη, σε συνδυασμό με την ενσυναίσθηση, την ευαισθησία, τη λογική και την αλληλεγγύη. Οι γυναίκες γράφουν ιστορία στην υγεία, στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις αλλά και στην πολιτική. Και είναι πραγματική τιμή μας, που στην Ελλάδα για πρώτη φορά έχουμε γυναίκα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει και την αλλαγή της νοοτροπίας που έρχεται σιγά-σιγά και που μας καθιστά παράλληλα όλες και όλους υπεύθυνους: Ένας άξιος άνθρωπος πρέπει να προχωρήσει μπροστά, ανεξάρτητα από το φύλο του.

Οι πρόσθετες προκλήσεις που μπορεί να υπάρχουν για μια γυναίκα στην επαγγελματική της καριέρα

Και πάλι θεωρώ ότι οι προκλήσεις -οι οποίες είναι διαρκείς και απρόβλεπτες- δεν είναι διαφορετικές για μια γυναίκα και έναν άνδρα. Απλά, η κάθε προσωπικότητα και ο κάθε χαρακτήρας διαχειρίζεται τελείως διαφορετικά μια πρόκληση. Κάποιος μπορεί να την μεταμορφώσει σε ευκαιρία και κάποιος άλλος σε κατάρα.

Για μια γυναίκα, ωστόσο, ο συνδυασμός οικογένειας και καριέρας αποτελεί συχνά πρόκληση, την οποία η ίδια καλείται να ισορροπήσει καθημερινά. Και τελικά τα καταφέρνει. Και αυτό, διότι η γυναίκα από τη φύση της και από μικρή ηλικία, γνωρίζει πώς να νοικοκυρεύει, να οργανώνει, να συντονίζει, να κατευθύνει, να στοχεύει, να ενισχύει και να εμπνέει.

Οι γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ορατές, και δεν μιλάμε για την εμφάνισή τους, αλλά για τη δύναμη του μυαλού τους, τις ιδέες τους, την ακλόνητη πίστη τους, τη θέση τους στον εργασιακό στίβο, το ακαταπόνητο της δουλειάς τους, καθώς και τη στοχοπροσήλωση με ό,τι καταπιάνονται.

Πανδημία και γυναίκες leaders

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας εδώ και ένα χρόνο κατέδειξε δύο πράγματα:

Πρώτον, πόσο συνδεδεμένοι είμαστε παγκοσμίως και επομένως, δεν έχει σημασία πόσο μακριά ζει κάποιος. Η πράξη και η συμπεριφορά ενός ατόμου αντανακλά και επηρεάζει τον διπλανό του. Και δεύτερον, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά, η δυναμική των γυναικών, είτε πρόκειται για τον υγειονομικό κλάδο -γιατροί και νοσηλευτές- είτε για τον βιοφαρμακευτικό και τον ερευνητικό. Γνωρίζουμε δε καλά σήμερα ότι πίσω από μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις βρίσκονται γυναίκες, είτε ηγέτιδες είτε ερευνήτριες, που παλεύουν για να διαμορφώσουν την επόμενη, μετά την πανδημία, εποχή. Μια εποχή που πολλά θα έχουν αλλάξει, αφού ήδη ο κόσμος μας άλλαξε, από την οικονομία και την υγεία, μέχρι την εργασία και τις κοινωνικές συμπεριφορές. Είναι οι ίδιες γυναίκες που τη μισή ημέρα «φορούν» τον ηγετικό τους ρόλο και την υπόλοιπη μισή ημέρα ντύνονται με «το ένδυμα της ενσυναίσθησης», προκειμένου να υποστηρίξουν την οικογένεια, την κοινωνία και τους εργαζομένους τους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας βρίσκονται σήμερα γυναίκες ερευνήτριες, και σε αυτές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της μοριακής τεχνολογίας των mRna εμβολίων κατά του SARS CoV2, που καταξιώνουν την Big Pharma και θέτουν τα θεμέλια για μια πραγματική επανάσταση, μεγαλύτερη από τη βιομηχανική. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε μια σοβαρή υγειονομική κρίση, δεν βγήκε εμβόλιο σε τόσο σύντομο διάστημα. Αυτή η επανάσταση της βιοτεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν ενεργά ερευνήτριες σε όλο τον πλανήτη, πρόκειται άμεσα να δημιουργήσει καινοτόμα φάρμακα, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών επιδημιών και χρονίων νόσων.

Το όραμα και οι προσπάθειες για την επόμενη ημέρα όσον αφορά τις γυναίκες σε ρόλους ηγεσίας

Οι γυναίκες διαδραμάτιζαν πάντα κομβικό ρόλο στον κόσμο, ήδη από τις αγροτικές κοινωνίες 700 χρόνια πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, αν και στην πραγματικότητα -επαναλαμβάνω-, ότι ο δυναμισμός, η στρατηγική, η προσφορά και η ικανότητα είναι θέμα χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας και όχι φύλου.

Και στις αγροτικές κοινωνίες η γυναίκα ήταν ηγέτης και διαδραμάτιζε κομβικό και κρίσιμο ρόλο, χωρίς καν να το γνωρίζει. H Βιομηχανική Επανάσταση έφερε επίσης μεγάλες αλλαγές για τη γυναίκα και σήμερα, με αφορμή την πανδημία, πολλά αλλάζουν.

Και φυσικά, επειδή τελευταία γίνεται μεγάλη συζήτηση για ίσες ευκαιρίες, μπορεί να μιλάμε για έναν ενεργό κόσμο ισότητας, ωστόσο υπάρχουν πεδία τα οποία απαιτούν νομική κάλυψη για το γυναικείο φύλο, όπως τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα της γυναίκας, η εξάλειψη των ανισοτήτων, η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και κάθε βίαιης συμπεριφοράς #MeToo.

Επίσης, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε όλο τον πλανήτη και στις οικονομίες ακόμη και των πιο εύρωστων χωρών, τα τελευταία στοιχεία της έρευνας “Women in Business” για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, το ποσοστό γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις κατέγραψε αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες το 2020, στο 33% έναντι 24% το 2019. Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται πλέον για πρώτη φορά πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος το 2020 διαμορφώθηκε στο 31%.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση υποχώρησε στο 13% έναντι 24% το προηγούμενο έτος. Εντούτοις, προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δεν προβαίνει σε ενέργειες για τη βελτίωση των ίσων ευκαιριών των δύο φύλων στις ανώτερες διοικητικές θέσεις υποχώρησε στο 53% το 2020 έναντι 62% το 2019, παραμένει, γενικότερα, αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (18%).

Τα παραπάνω στοιχεία μαρτυρούν ότι σημειώνεται μια σταθερή στροφή προς την ευρύτερη υιοθέτηση των αρχών Ενσωμάτωσης και Ίσων Ευκαιριών Εκπροσώπησης των δύο φύλων.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά η αναγκαία βάση και πυξίδα -αν θέλετε- για έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο. Για έναν πραγματικά ενεργό κόσμο ισότητας.

Τον ίδιο σημαντικό και καρποφόρο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η σύγχρονη γυναίκα για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης επίσης μπορεί να μας οδηγήσει σε καθοριστικές λύσεις, όσον αφορά σοβαρές οικονομικές ή υγειονομικές κρίσεις. Διότι στο μέλλον είναι βέβαιο ότι μας περιμένουν και άλλες πανδημίες και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και σίγουροι, ώστε να δράσουμε με αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

  • ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΕΤΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τζίμι Μπάτλερ: Με φανέλα Κολομβίας στον αγώνα με την Πορτογαλία (vid)

All Content

Μπαρτσελόνα: Πήρε τον Ουρουγουανό Αγουστίν Ουμπάλ

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος AKTOR: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ με ορατά έσοδα και χρηματοοικονομική υγεία

All Content - BusinessNews.gr

Στουρνάρας: Αναγκαία και χρήσιμη η νομοθετική ρύθμιση για το ν. Κατσέλη

All Content

McCann Greece: Κατέκτησε το πρώτο Grand Prix της Ελλάδας στα Cannes Lions

All Content

Antenna: Επέκταση στην Ιταλία με τη δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης σε συνεργασία με τη DAZN

FleetNews

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

FleetNews

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

FleetNews

Η Nissan σε κρίση εμπιστοσύνης κατά τη γενική συνέλευση

All Content

O Ολυμπιακός πενθεί την απώλεια της Κανέλλας Χρυσονίδου

All Content

Έκλεισε τον Νέλι Τζόζεφ η ΑΕΚ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Αττικα Πολυκαταστήματα: Στα 3,2 ευρώ η διάθεση των μετοχών - Πάνω από 3,5 φορές η υπερκάλυψη

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 1,08%, κέρδη 15,49% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Συνεργασία ΑΑΔΕ με «ελληνικό FBI για την πάταξη της φοροδιαφυγής

FleetNews

Το Renault Megane E-Tech Electric ανανεώνεται

FleetNews

Το νέο Lynk & CO 08 πρωταγωνιστεί στην BEYOND Expo 2026

CSRΝews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

CSRΝews.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Bαγγέλης Κοτσώνης, e-satisfaction.com: Μετατρέπουμε τη φωνή του πελάτη σε insights και ενέργειες
Bαγγέλης Κοτσώνης, e-satisfaction.com: Μετατρέπουμε τη φωνή του πελάτη σε insights και ενέργειες 13/05/2021 - 08:03
Αναστάσιος Σπανίδης, Founder & CEO, Generation Y: Μονόδρομος για τις επιχειρήσεις πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός 17/05/2021 - 08:29
Αναστάσιος Σπανίδης, Founder & CEO, Generation Y: Μονόδρομος για τις επιχειρήσεις πλέον ο ψηφιακός μετασχηματισμός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων - Ερωτήσεις και απαντήσεις πριν λήξει η προθεσμία
    28/06/2026 - 12:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ιδιωτικό Χρέος: Τι αλλάζει με 72 δόσεις, δικαστικές ρυθμίσεις, εξωδικαστικό, κατασχέσεις και δόσεις
    28/06/2026 - 11:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές - Πού υπερέχουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα
    28/06/2026 - 11:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας
    28/06/2026 - 11:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Enaon EDA: Φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027
    28/06/2026 - 10:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ο χρυσός δεν "λάμπει" πάντα – Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες
    28/06/2026 - 10:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις - Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εργαλείο της διαφάνειας
    28/06/2026 - 10:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    28/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    27/06/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό»
    27/06/2026 - 15:03 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Στην ΕΟΕ η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
    27/06/2026 - 13:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κεραμέως: Καλύτεροι μισθοί και όροι για 400.000 εργαζόμενους
    27/06/2026 - 14:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    27/06/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό»
    27/06/2026 - 15:03 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αυξημένη έως 20% η φετινή παραγωγή κορινθιακής σταφίδας
    27/06/2026 - 14:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

26/06/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

26/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

26/06/2026 - 13:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MG Motor: Οργανωτικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας

26/06/2026 - 10:59
FleetNews
fleetnews.gr

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

25/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

25/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo