Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ά. Σκέρτσος: Η κυβέρνηση επενδύει στη θετική ατζέντα - Καμία πρόταση από την αντιπολίτευση για ασφαλείς σιδηροδρόμους
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/03/2025 · 13:51

Ά. Σκέρτσος: Η κυβέρνηση επενδύει στη θετική ατζέντα - Καμία πρόταση από την αντιπολίτευση για ασφαλείς σιδηροδρόμους

«Η αντιπολίτευση μιλά για συγκάλυψη, ενώ η κυβέρνηση είναι η επισπεύδουσα της αποκάλυψης, της διαφάνειας», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3», ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ερώτηση για την παρέμβασή του στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έδειξε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ μία φωτογραφία από την κυβερνητική σύσκεψη, που είχε γίνει το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, απάντησε: «Παρερμηνεύτηκε αυτό το οποίο είπα». «Δεν έγινε κανένας συμψηφισμός. Αντίθετα, αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι οι τραγωδίες, όπως το Μάτι, η Μάνδρα, παλιότερα το "Σάμινα", οι νεκροί στην Ηλεία και τώρα τα Τέμπη αποτελούν συλλογικά εθνικά τραύματα, τα οποία συσσωρεύονται. Σε καμία περίπτωση δεν παραγράφονται ούτε συμψηφίζονται», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «αυτό στο οποίο αντέδρασα, ήταν στο επίπεδο τοξικότητας που εκτοξεύτηκε εναντίον της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερίδιο ευθύνης για παλιότερες τραγωδίες, έχουν κυβερνήσει, γνωρίζουν τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης, γνωρίζουν τις δικές τους πολιτικές αδυναμίες και αστοχίες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στην τοξικότητα την οποία εκτοξεύουν κατά της κυβέρνησης και των μελών της. Κατηγορούν, από τον πρωθυπουργό ως τους υπουργούς, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μιλούν με ποινικούς όρους για τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, αντί να ασκούν μια λελογισμένη, αυστηρή κριτική».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Σκέρτσος διεμήνυσε και κάτι ακόμη: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2019, ήρθε στην εξουσία με ένα πρόταγμα και μια εντολή που αφορούσε το μέλλον. Αφορούσε στο πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τις πληγές του παρελθόντος, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε μια εθνική τραγωδία, μια χρεωκοπία της χώρας την προηγούμενη δεκαετία. Να θεραπεύσουμε τις μεγάλες αδυναμίες, τις διαρθρωτικές στρεβλώσεις του κρατικού μηχανισμού και να να μη ζήσουμε ξανά νέες εθνικές τραγωδίες. Θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2019, αντί να ασχολείται με το μέλλον, να στραφεί στο παρελθόν και να ξεκινήσει ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών με ποινικοποίηση πολιτικών ευθυνών γύρω από το ατυχέστατο, για παράδειγμα, δημοψήφισμα του 2015, που κάποιοι, όπως ο κ. Βενιζέλος, έχουν υποστηρίξει πως θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία για εθνική προδοσία. Ή τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίσθηκε την υπόθεση Novartis η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πήγε να κλείσει στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους. Ή το πώς διαχειρίσθηκε το Μάτι η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ωστόσο, συνέχισε, «δεν το έκανε (σ.σ. ο νυν πρωθυπουργός). Και δεν το έκανε από πολιτική επιλογή, δεν πιστεύει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Πιστεύει ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά, πιστεύει ότι πρέπει να απαντάμε σε κάθε εθνική τραγωδία με λύσεις στα προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε αυτήν. Όταν έγινε, για παράδειγμα, το Μάτι, έγινε μια αυστηρή πολιτική κριτική από την πλευρά της τότε αντιπολίτευσης». Αλλά, ταυτόχρονα, υπήρξε και μια θετική πρόταση, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας: «Να λειτουργήσει επιτέλους το "112", να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, καθετοποιημένο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Και αυτό κάναμε».

«Επενδύσαμε στη θετική ατζέντα κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ενώθηκαν στην πρόταση δυσπιστίας μέσα από το μίσος που έχουν και το αντιδεξιό μένος προς τη ΝΔ, χωρίς να καταθέτουν καμία απολύτως θετική πρόταση για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε σύγχρονα τρένα, ασφαλείς σιδηροδρόμους, καλά μέσα μαζικής μεταφοράς», κατήγγειλε και παρατήρησε: «Η κυβέρνηση έχει κάνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αυτό στο οποίο δεν πιστεύω είναι η σύγχυση μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης, που αποτελεί δουλειά της δικαιοσύνης, και κανενός τηλε-εισαγγελέα ή λαϊκού δικαστηρίου στις πλατείες ή πολιτικού αρχηγού».

«Η αντιπολίτευση μιλά για συγκάλυψη, ενώ η κυβέρνηση είναι η επισπεύδουσα της αποκάλυψης, της διαφάνειας», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Αν, αντιθέτως, η κυβέρνηση ήθελε τη συγκάλυψη, δεν θα καλούσε Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες να συντάξουν το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), όπως πρόσθεσε. «Πρόκειται για την απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας και της λογικής. Το πόρισμα πρέπει να αποτελέσει Βίβλο εθνικής αυτογνωσίας», τόνισε και πρότεινε να μη γίνει «a la carte ανάγνωση όσων μας βολεύουν». Εξάλλου, «η κυβέρνηση λέει πως υιοθετεί το πόρισμα στο σύνολο του», και στο κομμάτι, δηλαδή, που ασκεί κριτική «για τα δικά μας πεπραγμένα. Το ακούτε αυτό από την αντιπολίτευση;», διερωτήθη.

Θύμισε, δε, ότι στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε την επιτροπή Γκολντάμερ και, μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθέτησε πλήρως το πόρισμά της. Παρενθετικώς, επεσήμανε πως στο Μάτι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο υποδειγματικό πολεοδομικό σχέδιο, σε απόλυτη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Επιστρέφοντας στο θέμα των σιδηροδρόμων, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε υποστελεχωμένους, υποχρηματοδοτούμενους σιδηροδρόμους, όπως άλλωστε αναφέρεται στο πόρισμα του ΕΔΟΣΑΑΜ, και με μία αποκρατικοποίηση που «είχε γίνει κακήν κακώς». Ενώ για τη Σύμβαση 717, σημείωσε ότι ξεκίνησε το 2014 και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016, δόθηκαν έξι παρατάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλες δύο από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά «μέσα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Επί 2,5 - 3 χρόνια η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση είχαν πατήσει φρένο», υπενθύμισε. Εξάλλου, ο τακτικός προϋπολογισμός του ΟΣΕ αυξήθηκε από τα 45 στα 75 εκατ. ευρώ, και από 1.000 ανθρώπους που εργάζονταν το 2019, πλέον είναι πάνω από 1.300 και εκκρεμούν προσλήψεις για άλλους 450.

Και, σε προσωπικό τόνο, αμέσως μετά, τόνισε: «Δεν μιλώ ως επαγγελματίας πολιτικός, μιλώ πρώτα και κύρια ως πατέρας, ως σύζυγος, ως αδελφός ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Ένας από τους λόγους που έχω μπει ως ενεργός πολίτης σε αυτήν την κυβέρνηση και έτσι θα βγω -δεν θα πολιτευτώ επαγγελματικά και δεν με ενδιαφέρει να υπερασπισθώ κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση- με ενδιαφέρει, όμως, ως Έλληνας πολίτης να ζω σε μια χώρα που δεν θα με ντροπιάζει και θα προστατεύει το βασικό αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και της ελευθερίας, για αυτά εργάζομαι».

Για την κατάσταση του σιδηροδρόμου επεσήμανε ότι είναι «ασφαλέστερος από το 2023 διότι υπάρχει το σύστημα τηλεδιοίκησης - τηλεσήμανσης», ενώ επικαλέσθηκε τις αλλεπάλληλες, όπως παρατήρησε, ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών για τη συστηματική συνεργασία της ελληνικής διοίκησης, της νέας εταιρείας, τους «Σιδηροδρόμους Ελλάδας», με την ευρωπαϊκή υπηρεσία σιδηροδρόμων. «Κάθε δίμηνο γίνεται έλεγχος, απολογισμός. Το πόρισμα του ΕΔΟΣΑΑΜ αναγνωρίζει ότι από το 2023 και μετά έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των σιδηροδρόμων», συμπέρανε και επικαλέσθηκε, σε αυτό το σημείο, τον πρωθυπουργό, που είχε πει ότι το 2027 ο στόχος είναι στην κεντρική γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα σιδηροδρόμων, και στο κομμάτι, δηλαδή, που επλήγη από τον Daniel.

Όσον αφορά το θέμα της ρήτρας διαφυγής για αμυντικούς εξοπλισμούς, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «απόλυτη δικαίωση των πάγιων ελληνικών θέσεων, των θέσεων που ο πρωθυπουργός επανειλημμένα έχει καταθέσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του». Ότι, δηλαδή, πρέπει «επιτέλους να κοιτάξουμε σοβαρά την ευρωπαϊκή αυτονομία και άμυνα».

Με την ταυτόχρονη επισήμανση, δε, ότι «οι βασικές παραδοχές του διεθνούς συστήματος ασφαλείας καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας», έκανε την αντίστιξη με την πρόταση δυσπιστίας, εκεί όπου «βλέπουμε μια αντιπολίτευση που είναι στον κόσμο της, δεν συνομιλεί με αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο έξω κόσμο». Κατά τον υπουργό Επικρατείας, «απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση, μια ισχυρή δημοκρατία, ένα ισχυρό κράτος δικαίου, για να μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αυτό το έχουμε κατακτήσει τα τελευταία 5,5 χρόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, (αλλά) υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θέλουν να το πριονίσουν». Το να κάθεται ισότιμα στο ίδιο τραπέζι με τους εταίρους της η Ελλάδα, δεν ήταν χαρακτηριστικό των προηγούμενων δεκαετιών, τότε που ήταν «το ...κλωτσοσκούφι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως τίποτε δεν είναι δεδομένο, όμως «εργαζόμαστε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια πιο ισχυρή Ευρώπη, σε έναν κόσμο που αλλάζει».

  • ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ·
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τα highlights από την επιβλητική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο (vid)

All Content

Γιαννακόπουλος: «Προσπαθώ να ολοκληρώσω μια μεγάλη μεταγραφή, θα έφερνα και τον... Τζόρνταν»

All Content - BusinessNews.gr

Έρχονται αυξήσεις μισθών το 2026 απο κλαδικές συμβάσεις και κατώτατο

All Content - BusinessNews.gr

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αποφάσισαν οι αγρότες στη σύσκεψη στα Μάλγαρα

All Content - BusinessNews.gr

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ύστερα από έμφραγμα

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

All Content

Data: Tι δείχνουν για την Ελλάδα του 2026

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Στον Ολυμπιακό ο Ταϊρίκ Τζόουνς (video)

All Content

Με 37άρα του Γιάννη οι Μπακς 115-98 στο Σακραμέντο (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Η Βενεζουέλα προκαλεί πολιτική σύγκρουση στην Αθήνα - Στο επίκεντρο η δήλωση του πρωθυπουργού

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Τα 10+1 ρεκόρ του 2025 - Οι αποδόσεις των μετοχών

All Content - BusinessNews.gr

Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες θα εγκατασταθούν στη Βενεζουέλα, λέει ο Τραμπ

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μητσοτάκης: Τα Τέμπη δεν γίνεται να τα ξεχάσουμε - Θα συνεχίσουμε το κυβερνητικό έργο, όπως είναι χρέος μας
Μητσοτάκης: Τα Τέμπη δεν γίνεται να τα ξεχάσουμε - Θα συνεχίσουμε το κυβερνητικό έργο, όπως είναι χρέος μας 09/03/2025 - 13:16
Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Σακελλαροπούλου: Σας ευχαριστώ για την πενταετή προσφορά σας στην πατρίδα 10/03/2025 - 13:53
Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Σακελλαροπούλου: Σας ευχαριστώ για την πενταετή προσφορά σας στην πατρίδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Lotus Bakeries: Από το Βέλγιο σε όλο τον κόσμο - Το παγκόσμιο στοίχημα των Biscoff
    05/01/2026 - 08:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα καμάκια»: Φοροδιαφυγή άνω των 300.000 ευρώ από γνωστό dating coach
    05/01/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AEGEAN: Σταθεροποίηση κατάστασης πτήσεων - Ακυρώθηκαν 46 πτήσεις την Κυριακή
    05/01/2026 - 08:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στο μικροσκόπιο οι πραγματικές αποδοχές της Κριστίν Λαγκάρντ - Τι αποκαλύπτουν οι Financial Times
    04/01/2026 - 20:59 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Ιδιαίτερα σοβαρό και πρωτοφανές περιστατικό
    04/01/2026 - 19:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αποφάσισαν οι αγρότες στη σύσκεψη στα Μάλγαρα
    04/01/2026 - 19:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ύστερα από έμφραγμα
    04/01/2026 - 18:22 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Σταδιακή αποκατάσταση στα ελληνικά αεροδρόμια - ΥΠΑ: Μαζική παρεμβολή σχεδόν σε όλες τις συχνότητες
    04/01/2026 - 18:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πάτρα: 31χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης
    04/01/2026 - 18:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Βενεζουέλα προκαλεί πολιτική σύγκρουση στην Αθήνα - Στο επίκεντρο η δήλωση του πρωθυπουργού
    04/01/2026 - 17:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Έρχονται αυξήσεις μισθών το 2026 απο κλαδικές συμβάσεις και κατώτατο
    04/01/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σοβαρά προβλήματα με τις συχνότητες της ΥΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο - Τι γίνεται με τις πτήσεις, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ
    04/01/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες θα εγκατασταθούν στη Βενεζουέλα, λέει ο Τραμπ
    04/01/2026 - 12:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Euronext Athens: Τα 10+1 ρεκόρ του 2025 - Οι αποδόσεις των μετοχών
    04/01/2026 - 11:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ύστερα από έμφραγμα
    04/01/2026 - 18:22 ΠΡΟΣΩΠΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Ντόντσιτς, ΛεΜπρόν και ΛαΡάβια οι Λέικερς 120-114 τους Γκρίζλις (vids)

05/01/2026 - 06:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με τρίποντο του Μπούκερ οι Σανς 108-105 τους Θάντερ (vids)

05/01/2026 - 06:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

04/01/2026 - 16:55
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 31 η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards αποκλειστικά στην COSMOTE TV

30/12/2025 - 11:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί: Στηρίζει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέσα από τις δράσεις Secret Santa και Breakfast Boxes

29/12/2025 - 08:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo