Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στις 29/6 το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/06/2021 · 12:30

Στις 29/6 το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

"Καθ' ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες" χαρακτηρίζει τις σε βάρος του κατηγορίες ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατέθεσε το πρωί υπόμνημα με τις θέσεις του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Στο 47 σελίδων υπόμνημά του, το οποίο κατατέθηκε μέσω του δικηγόρου του, Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, ο κ. Παππάς τονίζει ότι (οι κατηγορίες) "διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική". Καλεί μάλιστα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής "να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της Επιτροπής σας διαδικασία, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες".

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο υπόμνημά του ο κ. Παππάς απαντά στα περί "μπροστινού" για τον κ. Καλογρίτσα επισημαίνοντας ότι ο επιχειρηματίας "κατέθεσε ότι έβαλε 14,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό". Τονίζει μάλιστα ότι "ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για "δώρο"" καθώς και ότι "η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ' αυτού".

Για το θέμα της "ροής του χρήματος" ο κ. Παππάς μνημονεύει την έκθεση της ΤτΕ, η οποία "ξεκαθαρίζει ότι τα 3 εκατ. νομίμως κατέληξαν στις εταιρείες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σταδιακά για ανάγκες που προκύπτουν από το παραγωγικό της κύκλωμα".

Όσο για τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento, τονίζει ότι "με βάση την έκθεση της ΤτΕ, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ δεν διατέθηκε για την έκδοση της".

Σε όσα του αποδίδονται, "ότι προέβην στον σχεδιασμό, καθορισμό των όρων και νομοθέτηση ενός διαγωνισμού, στον οποίο εξ αρχής επεδίωκα να λάβει άδεια ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος όμως εξ αρχής γνώριζα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν" υπογραμμίζει ότι "τόσο η νομιμότητα της διαδικασίας και των όρων του εν λόγω διαγωνισμού όσο και η νομιμότητα της ίδιας της συμμετοχής της εταιρείας του υιού του Χρ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό κρίθηκε και επικυρώθηκε δικαστικώς με σωρεία δικαστικών Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει επίσης αυθαίρετη την ερμηνεία (από τη ΝΔ) των αναφορών "White House" και "White Porcha" ως "Λευκός Οίκος της Ελλάδος" και "ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος", και παραθέτει ως ορθή ερμηνεία το ότι ο Samer Khoury, (βασικός μέτοχος και Προέδρος της "CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL) "διαμένει σε μία λευκή οικία στην Κηφισιά, και ότι φράση "White Porscha" είναι το προσωνύμιο του αδελφού του Samer Khoury, Tawfiq Khoury, που του έχει προσδοθεί πιθανόν εξαιτίας του υπερπολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, λευκού χρώματος, μάρκας "Porsche", που έχει στην κυριότητά του".

Τέλος, στο επιχείρημα της Ν.Δ. πως τα email αποκαλύπτουν ότι κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την οικογένεια Χούρι να εμβάσει 3 εκατ. σε εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα, τονίζει ότι "οι εκπρόσωποι του Ομίλου Χούρυ ουδαμού και ουδόλως ισχυρίζονται ότι τους ζητήθηκε από εμένα να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό, αντιθέτως ρητώς, σαφώς και κατηγορηματικώς ισχυρίζονται ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ τους ζητήθηκε από τον επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα".

Στις 29 Ιουνίου η συζήτηση των εισηγήσεων επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής

Ενημερώνοντας σχετικώς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Σταύρος Κελέτσης είπε ότι, μετά την κατάθεση τη υπομνήματος Παππά, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις 29 Ιουνίου. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η διεξαγωγή συζήτησης επί των εισηγήσεων των μελών της, επί του πορίσματος που θα καταθέσει η επιτροπή στην ολομέλεια της Βουλής. Η συγκεκριμένη συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία επί της εισήγησης της πλειοψηφίας της επιτροπής.

Ο κ. Κελέτσης σημείωσε πάντως ότι, σε περίπτωση που προκύψουν νέα έγγραφα μέχρι τις 29/6, θα ενημερωθεί ο κ. Παππάς ώστε να μπορέσει να καταθέσει συμπληρωματικά.

Σημειώνεται τέλος ότι, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής, το πόρισμά της θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής,

Ακολουθούν τα βασικά σημεία του υπομνήματος του κ. Ν. Παππά (σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)

1.Υπήρχε "μπροστινός" για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Όπως αναφέρουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι έβαλε 14,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό

Όπως προκύπτει από την κατάθεση Καλογρίτσα, καθώς και από τα έγγραφα συμμετοχής του γιού του, Βλαδίμηρου, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η οικογένεια "έβαλε" 14,5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στη διαδικασία. Τα 8 εκατ. στο ταμείο της εταιρείας που συστάθηκε 1 Ιουλίου 2016 (δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) και τα 6,5 εκατ. για να λάβει φορολογική ενημερότητα ο Βλ. Καλογρίτσας. Σύμφωνα με το υπόμνημα:

-"Ο επιχειρηματίας, Χρ. Καλογρίτσας, κατά την εξέτασή του […] ενόρκως αποδέχθηκε ότι ο ίδιος και ο υιός του, Βλαδίμηρος, συμμετείχαν στον επίμαχο διαγωνισμό με ίδια κεφάλαια. Συγκεκριμένως κατέθεσε επί λέξει τα ακόλουθα:

α)"Για να βρεθούν τα 8 εκατομμύρια: Ο γιος μου για να μην μείνει εργολάβος πούλησε τις μετοχές του που είχε στις διάφορες εταιρείες μας".

β)"Όλοι εκείνη τη στιγμή ελεγχόμεθα από το ΚΕΦΟΜΕΠ και αυτός που φαινόταν ότι όφειλε τα λιγότερα ήταν ο Γιάννης, ο γιος μου. Και είπαμε να μπει ο Γιάννης μπροστά. Μάλιστα, ζητήσαμε τότε μ' αυτούς τους ίδιους να φροντίσω να βγάλω μία φορολογική ενημερότητα, κάνοντας έναν διακανονισμό, κλπ, κάτι τέτοια. Δεν βγήκε με τίποτα, δεν έγινε τίποτα [...] Κι όμως, πληρώσαμε τότε 6,5 εκατ. [...]"

>Ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για "δώρο" - Η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ' αυτού

Τον Ιούνιο του 2019, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Τοξότης οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της CCC, από την οποία και τα έλαβε ως προκαταβολή για την κατασκευή έργου στο εξωτερικό. Την απόφαση επικύρωσε, την 1 Ιουλίου 2020, το Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

-"Οι καταβάλλοντες το εν λόγω ποσό ουδέποτε ισχυρίστηκαν ή ισχυρίζονται ότι κατέβαλαν αυτό εν είδει "δώρου" [...] Και ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, ουδέποτε ισχυρίσθηκε ότι το εν λόγω ποσό του καταβλήθηκε ως "δώρο" [...]".

>Το συμφωνητικό του 2018 μεταξύ CCC και Καλογρίτσα για την επιστροφή των 3 εκατ.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Τόμπρας, διαμεσολαβητής των CCC και Χρ. Καλογρίτσα, προσκόμισε στην προανακριτική ιδιωτικό συμφωνητικό των Σάμερ Χούρι και Χρ. Καλογρίτσα, με ημερομηνία 6 Μαΐου 2018, σύμφωνα με το οποίο ο τελευταίος αποδεχόταν ότι πρέπει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ στη CCC. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

-"Από το από 06.05.2018 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, που υπογράφεται από τους Σάμερ Χούρυ, Χρήστο Καλογρίτσα και Κυριάκο Τόμπρα [...] προκύπτει ότι το φερόμενο ως "δώρο" επίμαχο ποσό των 3 εκατ. ευρώ αποτέλεσε όχι μόνο αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης για τον τρόπο (και όχι για την υποχρέωση ή μη) επιστροφής του μεταξύ του καταβάλλοντος και του λαβόντος αυτό, και δη μέχρι και το 2018 [...], αλλά πολύ περισσότερο αντικείμενο συμφωνίας για τον τρόπο επιστροφής του".

2. Η έκθεση της ΤτΕ ξεκαθαρίζει ότι τα 3 εκατ. νομίμως κατέληξαν στις εταιρείες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σταδιακά για ανάγκες που προκύπτουν από το παραγωγικό της κύκλωμα

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας – επισημαίνουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - καταγράφει με τρόπο απόλυτο όχι μόνο τη ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών, αλλά και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ (μετά την επιστροφή των εγγυητικών) στις εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα και από εκεί στην πληρωμή υποχρεώσεων και προμηθευτών αυτών. Σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

-"Από την από 31.05.2021 Έκθεση Ειδικού Ελέγχου της ΤτΕ προκύπτουν τα εξής: "Μετά την επιστροφή της ως άνω εγγυητικής επιστολής και τη συνεπακόλουθη αποδέσμευση του ποσού, αυτό μεταφέρθηκε αυτούσιο υπέρ του μοναδικού μετόχου κ. Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. […] Ο κ. Ι.Β. Καλογρίτσας μετέφερε το ποσό (σχεδόν στο σύνολό του) υπέρ της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., η οποία στη συνέχεια ανάλωσε σταδιακά το ποσό για την κάλυψη αναγκών προκυπτουσών από το παραγωγικό κύκλωμά της".

"[..] σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΕ έγιναν πληρωμές υποχρεώσεων της εταιρείας (ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΤΜΕΔΕ) […] Από ευρύ δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν […] προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών (π.χ. τοπογράφοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες καυσίμων, προμηθευτής επαγγελματικών οχημάτων, συστήματα διαχείρισης αποβλήτων κ.α.)".

"Συναλλαγές πληρωμών/μεταφοράς κεφαλαίων συνολικής αξίας Euro1,55εκ. (241 συναλλαγές αξίας από Euro11 έως Euro140.000) με δικαιούχους κυρίως επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στον κλάδο των κατασκευών, προμηθευτές και λοιπά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (καύσιμα, ηλεκτρολογικά υλικά, δομικά υλικά, μηχανολόγοι μηχανικοί, προμήθειες, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κ.ά.)".

"Συναλλαγές πληρωμών υπέρ του Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων συνολικής αξίας Euro 571χιλ. (43 συναλλαγές αξίας από Euro16 έως Euro185χιλ.) που αφορούν σε εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ασφαλιστικές οφειλές-ΚΕΑΟ, βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ".

"Συναλλαγές ιδίων κεφαλαίων (ανάληψη μετρητών, μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς της εταιρίας), συνολικής αξίας Euro51χιλ".

3.Εφημερίδα Documento: Η ΤτΕ καταδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχουν τα χρήματα της συμφωνίας CCC - Καλογρίτσα με την έκδοση της εφημερίδας

Η εφημερίδα Documento ιδρύθηκε από την οικογένεια Καλογρίτσα και το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2016. Εκείνη την περίοδο τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέμεναν δεσμευμένα υπέρ του Δημοσίου. Όπως υποστηρίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να επενδυθούν για την ίδρυση του Documento. Με βάση συμφωνητικά των Καλογρίτσα - Βαξεβάνη και όπως αναφέρεται στο υπόμνημα:

"α)Ο τίτλος της εφημερίδας "Documento" ανέκαθεν ανήκε και ανήκει στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος "δάνεισε"-εισέφερε τον ως άνω τίτλο του στην εταιρεία του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στο πλαίσιο και για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους,

β)ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους εισέπραξε το σύνολο των απαιτήσεων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίες ανήρχοντο σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Εισέπραξε, δε, το σύνολο των χρηματικών ποσών, που είχε εισφέρει στην εταιρεία του, "ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και εν συνεχεία "MEDIA DOC ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", μέσω διαδοχικών μειώσεων μετοχικού κεφαλαίου,

γ)ο Κώστας Βαξεβάνης εξέδωσε και εκδίδει την εφημερίδα "Documento" άνευ της συνδρομής και σύμπραξης του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και των εταιρειών του.

Υπό αυτά τα δεδομένα (σ.σ.: και με βάση την έκθεση της ΤτΕ) είναι αδιαμφισβήτητο ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ δεν διατέθηκε για την έκδοση της εφημερίδας "Documento" [...], αντιθέτως το εν λόγω επίμαχο ποσό αυθημερόν με την επιστροφή του στην εταιρεία του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα εισέρευσε στους λογαριασμούς του και διατέθηκε για την κάλυψη των αναγκών και οφειλών των εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα".

4.Θεμελιακός παραλογισμός - "Πώς θα δίναμε άδεια στον Καλογρίτσα, ενώ είχαμε θέσει όρους που δεν κάλυπτε;"

Όπως υποστηρίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την ανάγνωση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση της προανακριτικής προκύπτει ένας λογικός, πολιτικός και νομικός παραλογισμός. Όπως τονίζεται στο υπόμνημα Παππά:

-"Μου αποδίδεται ότι προέβην στον σχεδιασμό, καθορισμό των όρων και νομοθέτηση ενός διαγωνισμού, στον οποίο εξ αρχής επεδίωκα να λάβει άδεια ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος όμως εξ αρχής γνώριζα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν, και γι' αυτό εν τέλει προέβην στην παραβίαση των όρων του εν λόγω διαγωνισμού, τους οποίους όρους όμως εγώ είχα θεσπίσει και νομοθετήσει, ώστε διά της εν λόγω παράβασης μου ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας να λάβει την επίμαχη άδεια, την οποία όμως τελικά ουδέποτε έλαβε, αφού κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό, του οποίου τους όρους εγώ παρέβην. Η εν λόγω αιτίαση αποτελεί ένα ξεκάθαρο βιασμό της λογικής".

-"Τόσο η νομιμότητα της διαδικασίας και των όρων του εν λόγω διαγωνισμού όσο και η νομιμότητα της ίδιας της συμμετοχής της εταιρείας του υιού του Χρ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό κρίθηκε και επικυρώθηκε δικαστικώς με σωρεία δικαστικών Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας".

-Πρακτικά, το μέχρι που έφτανε η υποψηφιότητα κάθε συμμετέχοντα στον διαγωνισμό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και από τους αυστηρότατους κανόνες για την καταβολή της α' δόσης, τους οποίους εμείς είχαμε θεσπίσει.

5.Μέλη της οικογένειας Χούρι τα "White House" και "White Porscha"

Πάντα σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ν.Δ. έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την πρότασή της για τη σύσταση της προανακριτικής στις αναφορές των email δύο ιδιωτών περί "White House" και "White Porscha". Η ερμηνεία πως πρόκειται για τον "Λευκό Οίκο της Ελλάδας" και "κάποιο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος" είναι αυθαίρετη, όπως προκύπτει από τα email που αντηλλάγησαν και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα αμέσως μετά. Όπως τονίζεται στο υπόμνημα Παππά:

-"[…] η ορθή μετάφραση της λέξης "House" στα ελληνικά είναι οικία, άλλως σπίτι, και όχι οίκος, αφού ο εν λόγω όρος πλέον χρησιμοποιείται για να καταδείξει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οικογένειες με παράδοση ή δυναστεία, εμβληματικά κτίρια, και δη εξουσίας (λ.χ. Λευκός Οίκος των Η.Π.Α.) κλπ. Η επιλογή των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να μεταφράσουν την εν λόγω λέξη ως "οίκο" και όχι ως "οικία" προδήλως ούτε τυχαία είναι ούτε αποτελεί ασυνείδητη αστοχία τους, αλλά εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθειά τους να οικοδομήσουν επιχειρήματα και εντυπώσεις, που μπορούν να στηρίξουν την εργολαβική κατασκευή της σε βάρος μου κατηγορίας".

-"Η φράση "White House" […] είναι αυταπόδεικτο ότι χρησιμοποιείται για να καταδειχθεί ο Samer Khoury, βασικός μέτοχος και Προέδρος της "CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL" […] και ο οποίος διαμένει σε μία λευκή οικία στην Κηφισιά, όπου και ασκεί την διοίκηση των εταιρειών του".

-"Η φράση "White Porscha" […] πιθανότατα (σε βαθμό βεβαιότητας) αποτελεί το προσωνύμιο του αδελφού του Samer Khoury, Tawfiq Khoury, που αποτελεί το δεύτερο ιεραρχικά πρόσωπο του Ομίλου, το οποίο (προσωνύμιο) του έχει προσδοθεί πιθανόν εξαιτίας του υπερπολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, λευκού χρώματος, μάρκας "Porsche", που έχει στην κυριότητά του".

-"Με τη λέξη "φίλοι" (και οι "λογαριασμοί τους") αδιαμφισβήτητα νοούνται οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Χούρυ".

-"Η ως άνω απόδοση των φράσεων πλήρως επιβεβαιώνεται από την κοινή λογική, τα ίδια τα μηνύματα, στα οποία οι επίμαχες φράσεις αναφέρονται, καθώς και τα γεγονότα, τα οποία επισυνέβησαν".

-"Την επόμενη ημέρα από την αποστολή των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που αναφέρονται σε "White House", "White Porscha" και "φίλους" δήθεν της Κυβέρνησης "με τραπεζικούς λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα", το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ εμβάσθηκε από offshore εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Χούρυ στο λογαριασμό έτερης εταιρείας του εν λόγω Ομίλου στην Ισλαμική Τράπεζα του 'Αμπου Ντάμπι ("ABU DHABI ISLAMIC BANK"), και εν συνεχεία από εκεί, μέσω μίας αγγλικής Τράπεζας, στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ" στην "Attica Bank"".

-"Υπό το ανωτέρω είναι αδύνατον να νοούνται ως "White House" η Κυβέρνηση, και κατ' επέκταση εγώ, και ως "White Porscha" έτερο μέλος της Κυβέρνησης".

-"Από το από 27.08.2016 και ώρα 9:49 μ.μ. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαφώς προκύπτει η ταυτότητα των "White House" και "White Porscha", αφού οι εν λόγω φράσεις χρησιμοποιούνται επεξηγηματικά στην προηγούμενη αρχική φράση της πρότασης "Top Bras", όπερ είναι απολύτως ξεκάθαρο, αφού, εκτός της νοηματικής συνέχειας, μετά την εν λόγω φράση ακολουθούν κόμματα και ο σύνδεσμος "and" ("και") … "and" ("και") ..., ήτοι και ο ένας και ο άλλος".

Σε ό,τι αφορά τη λανθασμένη ή εσκεμμένη απόδοση του όρου "Top Bras" ως "επικεφαλής", στο υπόμνημα τονίζεται ότι το "bras" πρέπει να μεταφραστεί ως "αδερφοί" (ως σύντμηση του "brothers").

6. Δεν ζητήθηκαν χρήματα από τρίτους

Οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζουν ακόμα ότι το επιχείρημα της Ν.Δ. πως τα email δήθεν αποκαλύπτουν ότι κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την οικογένεια Χούρι να εμβάσει 3 εκατ. σε εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα, καταρρίπτεται από τα εξής, σύμφωνα με το υπόμνημα Παππά:

-"[…] οι εκπρόσωποι του Ομίλου Χούρυ ουδαμού και ουδόλως ισχυρίζονται ότι τους ζητήθηκε από εμένα να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό, αντιθέτως ρητώς, σαφώς και κατηγορηματικώς ισχυρίζονται ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ τους ζητήθηκε από τον επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα, ενώ και ο εν λόγω επιχειρηματίας αλλά και ο υπ' αυτού προταθείς και ενόρκως εξετασθείς μάρτυρας, Κυρ. Τόμπρας, ρητώς αποδέχονται ότι η καταβολή του επίμαχου ποσού συμφωνήθηκε απευθείας μεταξύ των Σ. Χούρυ και Χρ. Καλογρίτσα, καίτοι διαφωνούν για την αιτία καταβολής του, η οποία αποτελεί και την αιτία της μεταξύ τους αστικής αντιδικίας".

-"Ακόμη και εάν ήθελε θεωρηθεί ότι ταυτίζομαι με το "White House", τη "White Porscha" ή οποιαδήποτε άλλη φράση ή λέξη εφευρεθεί από τους πολιτικούς εμπνευστές αυτής της παρωδίας […] επ' ουδενί λόγω δύναται να προκύψει ότι ακόμη και υπό την ανωτέρω ιδιότητά μου είμαι αυτός που "ζήτησε" το ποσό των 3.000.000 ευρώ από τους εκπροσώπους του Ομίλου Χούρυ. Και αυτό, γιατί:

i)στα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το "White House" και η "White Porscha" δεν ζητούν την καταβολή του εν λόγω ποσού αλλά καθορίζουν τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο της καταβολής του […]".

Κλείσιμο Υπομνήματος

"Επειδή στην κρινόμενη περίπτωση οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ' ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική, σας καλώ να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της Επιτροπής σας διαδικασία, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής

All Content

Στο Final-4 του NCAA το Ιλινόι του Στογιάκοβιτς! (vids & pics)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Αιμορραγία» 17 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας - Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

All Content - BusinessNews.gr

Γιατί είναι σημαντικός για την Ελλάδα ο Κάθετος Διάδρομος

All Content

United Group: Νέα θυγατρική στην Ελλάδα

All Content

ΣΟΚΕΕ: Οι ελληνικές εκθέσεις κινητήριος μοχλός της οικονομίας

FleetNews

MG ZS Max: Προηγμένη τεχνολογία και πλούσιος εξοπλισμός από 19.950€

FleetNews

Fuel Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

FleetNews

C. Schlicker (CarGarantie): «Οι εγγυήσεις στρατηγικός μοχλός στην αγορά μεταχειρισμένων BEV»

All Content

Το πανόραμα του NCAA Tournament 2026

All Content

Μήνυμα των Σίξερς 118-114 με Εμπίντ, Τζορτζ, Μάξεϊ στη Σάρλοτ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Diageo Hellas: Αντέχει στο «hangover» της αγοράς

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 1,96% - Απώλειες 11,12% από την έναρξη του πολέμου

All Content - BusinessNews.gr

Χούθι: Πρώτη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από την Υεμένη αφότου άρχισε ο πόλεμος

FleetNews

Στο -1,2% η αγορά της ΕΕ το πρώτο δίμηνο του 2026

FleetNews

Skoda: Έτος-ρεκόρ το 2025 και σταθερά 3η μάρκα στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

Πασχαλινό Bazaar Humanity Greece 4 & 5 Απριλίου – Χειροποίητες Λαμπάδες & δώρα στην Αθήνα

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη: Συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την υποστήριξη του έργου του ΑΝΙΜΑ

CSRΝews.gr

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συνεργασία με την ΙΑΣΙΣ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και της συμπερίληψης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΓΣΕΒΕΕ: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει
ΓΣΕΒΕΕ: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει 09/06/2021 - 11:40
Ηλιόπουλος: Mε το νομοσχέδιο ο κ. Χατζηδάκης θέλει να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα 09/06/2021 - 12:40
Ηλιόπουλος: Mε το νομοσχέδιο ο κ. Χατζηδάκης θέλει να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πιο γρήγορο ίντερνετ, λιγότερη γραφειοκρατία: Πώς το νέο νομοσχέδιο αλλάζει το διαδίκτυο στην Ελλάδα
    29/03/2026 - 11:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ηλεκτρική ενέργεια:'Ενας στους τρεις καταναλωτές προστατευμένοι από τις διακυμάνσεις των τιμών
    29/03/2026 - 10:23 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    29/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Σίγησε η φωνή της Μαρινέλλας - Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών
    28/03/2026 - 21:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    28/03/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φλωρίδης για Καρυστιανού: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων
    28/03/2026 - 13:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Β. Κικίλιας: Στο Άγιο Όρος για αυτοψίες σε λιμένες – Έργα αναβάθμισης σε Μεγίστη Λαύρα και Ιβήρων
    28/03/2026 - 13:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Ο πρωθυπουργός δεν ακούει εισηγήσεις για πρόωρες
    28/03/2026 - 12:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τα 20 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο - Έως 30 Μαρτίου οι αιτήσεις
    28/03/2026 - 12:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέα τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 22 μετανάστες νεκροί από τις κακουχίες του ταξιδιού
    28/03/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο Αθηνών: «Αιμορραγία» 17 δισ. ευρώ
    28/03/2026 - 10:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Β. Κικίλιας: Στο Άγιο Όρος για αυτοψίες σε λιμένες – Έργα αναβάθμισης σε Μεγίστη Λαύρα και Ιβήρων
    28/03/2026 - 13:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χούθι: Πρώτη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από την Υεμένη αφότου άρχισε ο πόλεμος
    28/03/2026 - 10:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τα 20 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο - Έως 30 Μαρτίου οι αιτήσεις
    28/03/2026 - 12:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Φλωρίδης για Καρυστιανού: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων
    28/03/2026 - 13:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής

29/03/2026 - 07:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Γκριν οι Σανς 134-109 τους Τζαζ, εκτός post season και οι Σικάγο Μπουλς (vids)

29/03/2026 - 07:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Formula 1 και Allwyn επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία

27/03/2026 - 15:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Πασχαλινό Bazaar Humanity Greece 4 & 5 Απριλίου – Χειροποίητες Λαμπάδες & δώρα στην Αθήνα

27/03/2026 - 14:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος Σαράντη: Συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την υποστήριξη του έργου του ΑΝΙΜΑ

27/03/2026 - 14:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

STAR: «1% Club» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη - Πρεμιέρα την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 21.00

27/03/2026 - 13:29
FleetNews
fleetnews.gr

MG ZS Max: Προηγμένη τεχνολογία και πλούσιος εξοπλισμός από 19.950€

26/03/2026 - 06:06
FleetNews
fleetnews.gr

Fuel Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

26/03/2026 - 06:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo