Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βρυξέλλες: Η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/07/2017 · 03:00

Βρυξέλλες: Η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας

Στην αίθουσα του Μουσείου Αυτοκινήτου ΕΧPO AUTO WORLD στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου τα βραβεία του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017» του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Europe

Στην αίθουσα του Μουσείου Αυτοκινήτου ΕΧPO AUTO WORLD στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου τα βραβεία του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017» του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Europe.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με ενεργή συμμετοχή του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, μελών της κυβέρνησης του Βελγίου, Ευρωπαίων Επιτρόπων, Ευρωβουλευτών, πολιτικών Ευρωπαϊκών χωρών και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Το παρών έδωσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τη βραδιά του τελικού, η ατμόσφαιρα θύμιζε Eurovision με την είσοδο των παιδιών στη σκηνή κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους και τις εθνικές αποστολές να υψώνουν με ενθουσιασμό τα σημαιάκια που βρίσκονταν στα τραπέζια τους. Η σκηνή λαμπερή, η μουσική δυνατή, τα παιδιά από 37 Ευρωπαϊκές χώρες γεμάτα θετική ενέργεια καθώς ζούσαν τη μοναδική εμπειρία να διαγωνίζονται για τις πρωτότυπες επιχειρηματικές τους ιδέες που τις δημιούργησαν σε ένα δικό τους χώρο: Τα σχολικά τους θρανία. Στην εκδήλωση σβήστηκαν μέχρι και κεράκια γενεθλίων καθώς το Junior Achievement Βελγίου γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η μαθητική επιχείρηση «Festera» από την Εσθονία, με τον πρωτότυπο οικιακό κομποστοποιητή biobox που μετατρέπει τα οργανικά απορρίμματα του σπιτιού σε λίπασμα σε δύο μήνες, μειώνοντας έτσι ποσοστό ρύπανσης της κάθε οικογένειας κατά 5%. Πέρα από τις καινοτομίες του προϊόντος, η κριτική επιτροπή εξήγησε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ομάδα για το εξαιρετικό επιχειρηματικό της σχέδιο αλλά κυρίως για το πάθος και την επιμονή που επέδειξαν τα παιδιά για να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το biobox, παρόλο που κανείς δεν πίστευε στη ιδέα τους και δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν υποστηρικτές.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Locker Room Talk» από τη Σουηδία που προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο ρατσιστικών και σεξιστικών σλόγκαν στα μαθητικά ντουλάπια και τις τουαλέτες των σχολείων. Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Promotor» από το Ισραήλ που δημιούργησε ένα τραπεζομάντηλο πικ-νικ με σχεδιασμένα επάνω επιτραπέζια παιχνίδια (τρίλιζα, φιδάκι κ.ά.) το οποίο μετά τη χρήση του μετατρέπεται σε σακούλα σκουπιδιών.

Η ελληνική ομάδα «Watch Out» από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είχε εξαιρετική παρουσία στο διαγωνισμό και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές, τους επισήμους και τις άλλες μαθητικές ομάδες. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου που διαγωνίσθηκαν, Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος, είναι ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες ζωής που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece από την αρχή της σχολικής χρονιάς και που κορυφώθηκε με τη συμμετοχή τους στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στις Βρυξέλλες. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο και από τους μαθητές Αριάννα Aραμπατζή, Θανάση Κατσίκη, Γιώργο Θεοδωρίδη, την καθηγήτρια που καθοδήγησε τα παιδιά Μαρία Δαμαλή, τον υποδιευθυντή του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρη Γκροζούδη, τον εθελοντή-επιχειρηματικό σύμβουλο της ομάδας Κυριάκο Κελίδη από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, την πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece Λίτσα Παναγιωτοπούλου, τον Γενικό Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλο, την υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» Ελίζα Παυλίδη και την υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Γιαννέτου.

Η έκθεση με τα μαθητικά περίπτερα ήταν εντυπωσιακή, με αθρόα προσέλευση κόσμου καθώς έγινε γνωστό ότι θα επισκεφθεί τους μαθητές ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος. Οι μαθητές της ελληνικής ομάδας «Watch Out» ήταν από τους λίγους που είχαν τη μοναδική ευκαιρία, να γνωρίσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του βασιλιά Φιλίππου καθώς επισκέφθηκε μόνο 5 από τα 37 περίπτερα των μαθητικών επιχειρήσεων, πρώτα του Βελγίου και αμέσως μετά το ελληνικό. Ο βασιλιάς Φίλιππος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συσκευή εντοπισμού εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για τα άτομα με προβλήματα όρασης που δημιούργησαν τα παιδιά της ομάδας «Watch Out» και τα συνεχάρη θερμά για την κοινωνική τους ευαισθησία.

Εντυπωσιασμένοι από την ελληνική ομάδα και όλη τη διοργάνωση του Junior Achievement Europe, δήλωσαν οι δύο Ευρωβουλευτές μας που επισκέφθηκαν τα παιδιά στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης. Ήταν εκεί όχι μόνο για να ενημερωθούν για το προϊόν και τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό, αλλά κυρίως για να τα συγχαρούν και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν την δυναμική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομάδα «GrowGreen» από την Κύπρο που δημιούργησε μια οικολογική γλάστρα από κατακάθια καφέ. Η ομάδα κέρδισε ειδικό βραβείο από την εταιρεία Federal Express, ενώ στην πρόεδρο της ομάδας, Ειρήνη Ανδρέου απονεμήθηκε το βραβείο Leadership «Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με άλλους 9 μαθητές από τους 200 που πήραν μέρος στον τελικό διαγωνισμό. Συνολικά στο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Europe συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016-2017 πάνω από 300.000 μαθητές από 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο τελικός διαγωνισμός του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία.

Για πρώτη φορά φέτος, παράλληλα με τον διαγωνισμό «Company of The Year Competition 2017», το Junior Achievement Europe διεξήγαγε σημαντική διήμερη Σύνοδο υπέρ της Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Ήδη από το 2015 έχει ιδρυθεί το EE-HUB.ΕU που έχει στόχο να συνδέσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία με τα σχολεία και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε η μαθητική επιχειρηματικότητα να αποτελέσει προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά συστήματα των 40 Ευρωπαϊκών χωρών όπου υλοποιούνται τα σχολικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών, η μαθητική επιχειρηματικότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας καθώς μειώνει την ανεργία και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Οι μαθητές που γίνονται στελέχη της δικής τους επιχείρησης από τα σχολικά θρανία είναι πιο αισιόδοξοι, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα, αισθάνονται πιο σίγουροι ότι θα βρουν δουλειά όταν ενηλικιωθούν αλλά και ότι θα πετύχουν ως επιχειρηματίες. Στην Ελλάδα, ο μοναδικός οργανισμός που προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία είναι το μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

  • ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • ·
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • ·
  • WATCH OUT
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κολοσσός-ΠΑΟΚ, Πανιώνιος-Μύκονος, ΑΕΚ-Μαρούσι και Περιστέρι-Hρακλής σήμερα στην GBL

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content - BusinessNews.gr

Εξάρχου: Σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για 20ετή συμφωνία προμήθειας LNG 15 δισ. κ.μ. ετησίως

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο

All Content - BusinessNews.gr

BOX NOW: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ το 2026 - Έμφαση στην επέκταση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές

All Content

Διαγωνισμός προβολής για τον κρόκο Κοζάνης

All Content

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Tα live streams του Σαββάτου στα Εθνικά Πρωταθλήματα

All Content

Τρεις αγώνες σήμερα στην Α1 Γυναικών

All Content - BusinessNews.gr

Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Μείωση EBITDA 25% για το 2025 - Αμετάβλητες οι προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Υπ. Εργασίας: Έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους του Στάλλειου Γηροκομείου Άμφισσας
Υπ. Εργασίας: Έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους του Στάλλειου Γηροκομείου Άμφισσας 18/07/2017 - 03:00
ΟΓΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα 18/07/2017 - 03:00
ΟΓΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • YΠΕΝ: 151 νέα οχήματα ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες
    07/02/2026 - 12:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα
    07/02/2026 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη
    07/02/2026 - 11:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ουκρανία: Το ενεργειακό δίκτυο έγινε στόχος μεγάλης ρωσικής επίθεσης
    07/02/2026 - 11:06 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο
    07/02/2026 - 10:26 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    07/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες-Μιλάνο-Κορτίνα: Ο φόρος τιμής στον Τζιόρτζιο Αρμάνι και οι διαδηλώσεις
    06/02/2026 - 22:31 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπέρασε τις 50.000 μονάδες
    06/02/2026 - 22:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει 9 Φεβρουαρίου το σύστημα για διορθώσεις και συμπληρώσεις σε αιτήσεις γεωργών και κτηνοτρόφων
    06/02/2026 - 20:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τι απαντά η Αννα Στρατινάκη για την παραίτησή της και την υπόθεση Παναγόπουλου
    06/02/2026 - 20:43 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Εξάρχου: Σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για 20ετή συμφωνία προμήθειας LNG 15 δισ. κ.μ. ετησίως
    06/02/2026 - 15:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΠΣΕ: Έξι στους δέκα κλάδους με άνοδο το 2025 – Ανθεκτικές οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή
    06/02/2026 - 15:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 2,05% - Σε υψηλά 18 ετών η κεφαλαιοποίηση της αγοράς
    06/02/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τι αλλάζει σε συγχωνεύσεις, διασπάσεις και μετατροπές εταιρειών - Διευκρινίσεις γ.γ. Εμπορίου και εγκύκλιος
    06/02/2026 - 18:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τι απαντά η Αννα Στρατινάκη για την παραίτησή της και την υπόθεση Παναγόπουλου
    06/02/2026 - 20:43 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

O Zαν Μοντέρο της Βαλένθια MVP στην 27η αγωνιστική της EuroLeague

07/02/2026 - 11:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Δύο αγώνες το Σάββατο στην Α2 Γυναικών

07/02/2026 - 10:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

06/02/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Συνεργασία Hatzi Filax Group και EMSA για την ενίσχυση της επικοινωνίας

06/02/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Loulis Food Ingredients: Μια ακόμα χρονιά προσφοράς το 2025 με πραγματικό αντίκτυπο

06/02/2026 - 12:57
FleetNews
fleetnews.gr

Αλλαγή σκυτάλης στην Toyota – Νέος CEO ο Κέντα Κον

06/02/2026 - 10:36
CSRΝews.gr
csrnews.gr

CSR HELLAS: Νέα σύνθεση του ΔΣ με έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

06/02/2026 - 08:58
FleetNews
fleetnews.gr

Η Daimler Truck έκλεισε με ισχυρό Δ’ τρίμηνο το 2025

06/02/2026 - 08:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo