Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης ενοικίου
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/05/2026 · 08:59

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης ενοικίου

Η νέα διαδικασία προβλέπει συγκεκριμένα στάδια, με βασικά χαρακτηριστικά την εξώδικη ειδοποίηση, την εμπλοκή πιστοποιημένου δικηγόρου για την έκδοση της διαταγής, αυστηρές προθεσμίες και δυνατότητα ένδικων μέσων από τον ενοικιαστή
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ΠΟΜΙΔΑ χαιρετίζει την έναρξη ισχύος, από την 1η Μαΐου 2026, της νέας διαδικασίας για τη διαταγή απόδοσης ενοικίου, όπως προβλέπεται στον Ν. 5221/2025, κάνοντας λόγο για μια «ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη» μεταρρύθμιση που αποτελεί αποτέλεσμα πολυετούς διεκδίκησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ρύθμιση επεκτείνει τη δυνατότητα έκδοσης διαταγής απόδοσης και στις περιπτώσεις λήξης μίσθωσης (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), επιταχύνοντας σημαντικά τη διαδικασία επανάκτησης ακινήτων από τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα, διασφαλίζει τα δικαιώματα των ενοικιαστών, παρέχοντάς τους αυτόματα εξάμηνη προθεσμία για μετεγκατάσταση, με δυνατότητα δικαστικής παράτασης.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι το νέο πλαίσιο μειώνει τον φόρτο της Δικαιοσύνης, μεταφέροντας απλές διαδικασίες στους δικηγόρους, ενώ ενισχύει τη συνέπεια στις μισθωτικές σχέσεις και ενθαρρύνει τη διάθεση περισσότερων ακινήτων προς μακροχρόνια μίσθωση, συμβάλλοντας στην εξομάλυνση της αγοράς κατοικίας.

Ωστόσο, παραμένει σε ισχύ η παραδοσιακή, πιο χρονοβόρα δικαστική διαδικασία μέσω αγωγής στο Πρωτοδικείο, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις αμφισβητήσεων ή σύνθετων νομικών ζητημάτων.

Η νέα διαδικασία προβλέπει συγκεκριμένα στάδια, με βασικά χαρακτηριστικά την εξώδικη ειδοποίηση, την εμπλοκή πιστοποιημένου δικηγόρου για την έκδοση της διαταγής, αυστηρές προθεσμίες και δυνατότητα ένδικων μέσων από τον ενοικιαστή. Συνολικά, κατοχυρώνεται ένα ελάχιστο εξάμηνο προστασίας για τον μισθωτή, χωρίς κόστος για τον ίδιο, ενώ το οικονομικό βάρος της διαδικασίας επιβαρύνει κυρίως τον εκμισθωτή.

Τα δεκα βήματα για τη διαδικασία

Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου είναι τα εξής:

1.Οι εκμισθωτές που ενδιαφέρονται για έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου πρέπει να συνεχίσουν να απευθύνονται στους δικηγόρους τους για την ανάθεση τέτοιων υποθέσεών τους, και όχι σε «πιστοποιημένους» δικηγόρους, όπως έχει δημιουργηθεί σε πολλούς η πεπλανημένη αυτή εντύπωση, δεδομένου ότι αυτοί ορίζονται απρόσωπα με αλφαβητική σειρά από τις Γραμματείες των Πρωτοδικείων της χώρας και εκ του νόμου δεν έχουν δικαίωμα να εκδώσουν διαταγή, όταν στην ίδια υπόθεση έχουν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο και ως δικηγόροι.

2. Σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης οι δικηγόροι έχουν πλέον την επιλογή να χρησιμοποιήσουν και τη νέα διαδικασία έκδοσης της «Διαταγής Απόδοσης Μισθίου», η οποία ισχύει παράλληλα με την παλαιά, πλην όμως είναι ταχύτερη γιατί περιορίζεται η δυνατότητα μακρόχρονης δικονομικής παρέλκυσης της όλης διαδικασίας απόδοσης μισθίων ακινήτων.

3. Οι νόμιμες προθεσμίες για την περίπτωση της μη πληρωμής ενοικίων παραμένουν αμετάβλητες: 15θήμερη εξώδικη προειδοποίηση και 20ήμερη προθεσμία εκτέλεσης της διαταγής, με ελάχιστη συνολική πρακτική διάρκεια διαδικασίας περί τους 3 μήνες, που προσαυξάνονται ανάλογα σε περίπτωση παρεμβολής εορτών ή θερινών διακοπών.

4. Καθιερώνονται ευρύτατες προθεσμίες για την περίπτωση της απόδοσης λόγω λήξης της μίσθωσης: 3μηνη προθεσμία εξώδικη πρόσκληση απόδοσης και 2μηνη προθεσμία εκτέλεσης της διαταγής, ελάχιστη συνολική πρακτική διάρκεια 6 μήνες, άνευ υπολογισμού εορτών, διακοπών κ.λπ., ώστε οι μισθωτές να έχουν επαρκή χρόνο να οργανώσουν απρόσκοπτα την μεταστέγασή τους.

5. Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα, ήτοι να συντάξουν την εξώδικη πρόσκληση απόδοσης του μισθίου που θα επιδώσουν με δικαστικό επιμελητή και εν συνεχεία το δικόγραφο της αίτησης και το σχέδιο της διαταγής απόδοσης και να καταθέσουν τον πλήρη φάκελο στη Γραμματεία του αρμόδιου κατά τόπο Πρωτοδικείου, που τώρα θα συμπεριλαμβάνει και παράβολο ύψους 300 ευρώ ως αμοιβή του πιστοποιημένου δικηγόρου που θα αναλάβει τη μελέτη του φακέλου και υπογραφή της διαταγής.

6. Η Γραμματεία του Πρωτοδικείου θα ορίσει με αλφαβητική σειρά του αρχικού γράμματος του επωνύμου τους, έναν δικηγόρο από τον κατάλογο των μελών του οικείου δικηγορικού συλλόγου που έχουν πιστοποιηθεί για έκδοση διαταγών απόδοσης μισθίου. Όταν ο κατάλογος εξαντληθεί, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία από την αρχή του. Συνεπώς δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα παρέμβασης είτε από τον διάδικο, είτε από τον δικηγόρο του, στον ορισμό ή το έργο του πιστοποιημένου δικηγόρου που θα επεξεργαστεί το φάκελο της υπόθεσης.

7. Ο ορισθείς πιστοποιημένος δικηγόρος θα πρέπει εντός προθεσμίας 20 ημερών να ελέγξει την πληρότητα και νομιμότητα των εγγράφων του φακέλου και την πάροδο του διαστήματος προειδοποίησης του ενοικιαστή, και εφόσον όλα έχουν καλώς, να υπογράψει το κείμενο της διαταγής, στο οποίο ρητά θα αναφέρεται αφενός ότι αυτή θα μπορεί να εκτελεστεί μόνον μετά την πάροδο 20ημέρου ή διμήνου από την κοινοποίησή της, ανάλογα με το λόγο έκδοσής της, και αφετέρου ότι ο ενοικιαστής δικαιούται εντός προθεσμίας 15 εργασίμων ημερών να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής για οποιοδήποτε βάσιμο λόγο.

8. Το πρωτότυπο της διαταγής θα κατατεθεί από τον πιστοποιημένο δικηγόρο στη Γραμματεία του αρμόδιου Πρωτοδικείου, η οποία θα την δημοσιεύει και θα εκδώσει τον εκτελεστό τίτλο της, που ονομάζεται «Απόγραφο», το οποίο θα παραλάβει ο δικηγόρος του εκμισθωτή αφού υποβάλλει σχετική αίτηση και καταβάλλει τα τέλη απογράφου. Ο δικηγόρος του εκμισθωτή θα εκδώσει αντίγραφο από το εκτελεστό απόγραφο, το οποίο θα το επιδώσει με δικαστικό επιμελητή στο μισθωτή, με εντολή να αποδώσει το ακίνητο εντός 20ημέρου από την κοινοποίησή του σε περίπτωση οφειλής μισθωμάτων και εντός διμήνου σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης.

9. Αν ο ενοικιαστής χρειάζεται και άλλο χρόνο και ο εκμισθωτής δεν συμφωνεί, και στις δύο περιπτώσεις θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ανακοπή αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπως και προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης της απόφασης από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας του αρμόδιου Δικαστηρίου, όπως μπορούσε να πράξει και μέχρι σήμερα, ζητώντας περαιτέρω παράταση του χρόνου απόδοσης για οποιοδήποτε βάσιμο λόγο που μπορεί να πιθανολογήσει.

10. Συμπερασματικά με τη νέα ρύθμιση, κατά τη λήξη μιας μίσθωσης, ο ενοικιαστής έχει από το νόμο και χωρίς καμιά ενέργεια ή δαπάνη του, τουλάχιστον έξι (6) μήνες στη διάθεσή του για τη μετεγκατάστασή του. Έχει δηλαδή ο ενοικιαστής εξασφαλισμένο τουλάχιστον ένα πλήρες εξάμηνο, εγγυημένο αυτόματα από τον ίδιο το νόμο, και κυρίως αδάπανο για αυτόν, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να κάνει ο ίδιος την παραμικρή ενέργεια και να υποβληθεί στο παραμικρό έξοδο, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει, εξ αιτίας της παράνομης και αντισυμβατικής άρνησης του ενοικιαστή του να του αποδώσει το ακίνητό του, όπως έχει υποχρέωση, να επιβαρυνθεί με τις αμοιβές του δικηγόρου του και του δικαστικού επιμελητή καθώς και το παράβολο του πιστοποιημένου δικηγόρου, ποσά που συνήθως δεν έχει καμιά δυνατότητα να εισπράξει από τον ενοικιαστή, προκειμένου να επιτύχει το αυτονόητο.

  • ΠΟΜΙΔΑ
  • ·
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
  • ·
  • ΕΝΟΙΚΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη το τεύχος Μαΐου του AllStar Basket

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο Κάρεϊ Σκάρι

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Νέο logistics center 31 εκατ. ευρώ στην Αθήνα – Στα 180 εκατ. οι επενδύσεις της πενταετίας

All Content - BusinessNews.gr

Alpha Bank: Διψήφια αύξηση εσόδων στο α΄ τρίμηνο - Προσαρμοσμένα κέρδη 221 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Νέο «Ανακαινίζω»: Έως 36.000 ευρώ για κλειστά σπίτια με αντάλλαγμα πενταετείς μισθώσεις και «παγωμένα» ενοίκια

All Content

Initiative & Unilever «ανεβάζουν» την Ελλάδα στο Global TikTok for Business

All Content

BBDO: Νέα 360 καμπάνια για το Regency Casino Online

FleetNews

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

FleetNews

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

FleetNews

Η Lepas έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion

All Content

Απίθανοι Νικς γύρισαν από το -22 για το 115-104 επί των Καβαλίερς στην παράταση (vids)

All Content

Τέλος ο Τζέισον Κιντ από τους Ντάλας Μάβερικς

All Content - BusinessNews.gr

Louis Hotels: Αναζητά νέες ευκαιρίες στην ελληνική τουριστική αγορά - Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο ο 12μηνος τουρισμός

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Στα ύψη το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ – Προσφορές κάτω από 18,63 ευρώ εκτός κατανομής

FleetNews

Νέο Volkswagen ID. Polo με 226 «ηλεκτρικούς» ίππους

FleetNews

Ράλλυ Ακρόπολις: Έρχεται με υπερειδική στο Ελληνικό!

CSRΝews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

CSRΝews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

CSRΝews.gr

Walking Basketball 60+: Ολοκληρώθηκε ο πιλοτικός κύκλος του πρώτου προγράμματος walking αθλήματος στην Ελλάδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΒΕΠ: Οι δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την βιομηχανία και τιμωρούν την οικονομία της ΕΕ
ΕΒΕΠ: Οι δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την βιομηχανία και τιμωρούν την οικονομία της ΕΕ 04/05/2026 - 08:47
Μικρή πτώση στις τιμές πετρελαίου – Παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια 04/05/2026 - 09:06
Μικρή πτώση στις τιμές πετρελαίου – Παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΕΒΕΠ: Βιώσιμες επενδύσεις και γαλάζια οικονομία για τη στρατηγική ανάπτυξη στη Μεσόγειο
    20/05/2026 - 10:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπασταύρου: Αποκλείστηκε η διαρροή φυσικού αερίου για την οσμή στα νότια προάστια
    20/05/2026 - 09:54 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΥΠΑ: Στον Πειραιά η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία, Σάββατο 23 Μαΐου
    20/05/2026 - 09:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΗ: Στα ύψη το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ – Προσφορές κάτω από 18,63 ευρώ εκτός κατανομής
    20/05/2026 - 09:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο ο 12μηνος τουρισμός
    20/05/2026 - 09:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το ζητούμενο από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του Συμφώνου για την Μεσόγειο
    20/05/2026 - 09:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: Διψήφια αύξηση εσόδων στο α΄ τρίμηνο - Προσαρμοσμένα κέρδη 221 εκατ. ευρώ
    20/05/2026 - 09:17 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Louis Hotels: Αναζητά νέες ευκαιρίες στην ελληνική τουριστική αγορά - Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ
    20/05/2026 - 09:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    20/05/2026 - 09:00 MEDIA
  • Μέση Ανατολή: Νέες ανταλλαγές απειλών μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν - Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στον Λίβανο
    20/05/2026 - 08:46 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ebola: Ανησυχία του ΠΟΥ από τις διαστάσεις και την ταχύτητα της επιδημίας στην Αφρική
    19/05/2026 - 11:45 ΥΓΕΙΑ
  • crypto4me: Συνεργασία με ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων
    19/05/2026 - 10:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aegean: Αύξηση 4% στην ταξιδιωτική κίνηση για το α΄τρίμηνο - Στα 320,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    19/05/2026 - 17:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συναγερμός στα νότια προάστια λόγω έντονης μυρωδιάς αερίου – Εκκενώσεις σχολείων και επιχειρήσεων
    19/05/2026 - 13:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • AI First Enterprise: Η εκδήλωση του ΣΕΒ για την αξιοποίηση της ΤΝ στην Ελλάδα
    19/05/2026 - 12:59 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

IF MEDIA GROUP: Ο Μιχάλης Κοσμίδης επικεφαλής της ψηφιακής στρατηγικής

20/05/2026 - 06:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Digital Marketing: The Great Ad Burnout

20/05/2026 - 06:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Μίτσελ και Μπράνσον το Top-5 του πρώτου τελικού της Ανατολής (video)

20/05/2026 - 06:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τέλος ο Τζέισον Κιντ από τους Ντάλας Μάβερικς

20/05/2026 - 05:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

19/05/2026 - 14:15
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

19/05/2026 - 12:55
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

19/05/2026 - 04:37
FleetNews
fleetnews.gr

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

19/05/2026 - 04:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo