Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,5 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 16,9 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από φόρους
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/04/2025 · 11:14

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,5 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 16,9 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από φόρους

Την περίοδο Ιανουάριου – Μαρτίου 2025, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17.691 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.816 εκατ. ευρώ ή 11,44 % έναντι του στόχου
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Πρωτογενές πλεόνασμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.493 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 616 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2.987 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2024 καταγράφει το υπουργείο Οικονομικών το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Μαρτίου 2025, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.605 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για έλλειμμα 2.364 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2025 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025 και ελλείμματος 44 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Σημειώνεται ότι ποσό 1.423 εκατ. ευρώ που αφορά ετεροχρονισμό πληρωμών του τακτικού προϋπολογισμού και ποσό 696 εκατ. ευρώ που αφορά ετεροχρονισμό των επενδυτικών δαπανών, δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομικούς όρους. Επιπλέον, από τα φορολογικά έσοδα ποσό ύψους 890 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που εισπράχθηκε τον μήνα Μάρτιο, είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Απρίλιο, ενώ ποσό ύψους 342 εκατ. ευρώ φορολογικών εσόδων του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου προσμετράται δημοσιονομικά στο έτος 2024. Εξαιρώντας τα ανωτέρω ποσά, η υπέρβαση στο πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, εκτιμάται σε 526 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και ενδεχόμενη είσπραξη μέρους του φόρου εισοδήματος που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τους επόμενους μήνες, λόγω του ότι τέθηκε σε λειτουργία ήδη από τα μέσα Μαρτίου η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα σε δημοσιονομικούς όρους διαφέρει από το αποτέλεσμα σε ταμειακούς όρους. Επιπρόσθετα, τα ανωτέρω αφορούν στο πρωτογενές αποτέλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης και όχι στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα των Νομικών Προσώπων και των υποτομέων των ΟΤΑ και ΟΚΑ.

Την περίοδο Ιανουάριου – Μαρτίου 2025, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17.691 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.816 εκατ. ευρώ ή 11,44 % έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Σημειώνεται ότι στο ποσό αυτό εμπεριέχονται : α) η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί αρχικά να εισπραχθεί τον μήνα Απρίλιο, εκτιμώμενου ποσού 890 εκατ. ευρώ και β) τόσο στα έσοδα (στην κατηγορία «Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών»), όσο και στις επιστροφές φόρων (ΦΠΑ), το ποσό των 784,8 εκατ. ευρώ από τις συναλλαγές που απαιτήθηκε να γίνουν κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025 για την ολοκλήρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης της Αττικής Οδού, οι οποίες αφορούν στο έτος 2024 και είναι δημοσιονομικά ουδέτερες.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 16.896 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.830 εκατ. ευρώ ή 12,1% έναντι του στόχου κυρίως εξαιτίας : α) της είσπραξης τον μήνα Μάρτιο της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Απρίλιο, όπως προαναφέρθηκε και β) της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (Φ.Π.Α, ΕΦΚ κ.λπ.) και της καλύτερης απόδοσης των φόρων εισοδήματος του προηγούμενου έτους που εισπράττονται σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2025. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών εσόδων του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου επηρεάζει σε δημοσιονομικούς όρους το έτος 2024. Συνεπώς, εξαιρώντας ύψος φορολογικών εσόδων 342 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που προσμετράται δημοσιονομικά στο έτος 2024, καθώς και ποσό ύψους 890 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον Απρίλιο, η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025 που προσμετράται δημοσιονομικά στο έτος 2025, έναντι των στόχων του Προϋπολογισμού εκτιμάται σε 598 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και ενδεχόμενη είσπραξη μέρους του φόρου εισοδήματος που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τους επόμενους μήνες, λόγω του ότι τέθηκε σε λειτουργία ήδη από τα μέσα Μαρτίου η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.414 εκατ. ευρώ και ενσωματώνουν το ποσό επιστροφής ΦΠΑ ύψους 784,8 εκατ. ευρώ από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής Οδού, όπως προαναφέρθηκε, το οποίο δημοσιονομικά επηρεάζει το έτος 2024. Αν εξαιρεθεί το ποσό αυτό, οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1.629 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 103 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.732 εκατ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025.

Τα έσοδα του (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1.320 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 315 εκατ. ευρώ από τον στόχο (1.635 εκατ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο 2025 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.948 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 1.646 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5.016 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.324 εκατ. ευρώ ή 35,8% έναντι του στόχου. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί αρχικά ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Απρίλιο, εκτιμώμενου ποσού 890 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 555 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 66 εκατ. ευρώ από τον στόχο (490 εκατ. ευρώ).

Τα συνολικά έσοδα του (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1.131 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 291 εκατ. ευρώ από τον στόχο (840 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου - Μαρτίου 2025 ανήλθαν στα 16.086 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.152 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (18.238 εκατ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Επίσης είναι μειωμένες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, κατά 781 εκατ. ευρώ.

Στο σκέλος του Τακτικού Προϋπολογισμού οι πληρωμές παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του στόχου κατά 1.456 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον ετεροχρονισμό των μεταβιβαστικών πληρωμών προς τους ΟΚΑ και των ταμειακών πληρωμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 978 και 445 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνεται, ότι τα προαναφερθέντα ποσά δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομικούς όρους.

Αξιοσημείωτες πληρωμές είναι οι μεταβιβάσεις προς τα νοσοκομεία και τις ΥΠΕ-ΠΕΔΥ ύψους 455 εκατ. ευρώ, καθώς και η μεταβίβαση ύψους 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη κόστους παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας (ΥΚΩ), σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 55 του Ν.4508/2017 (Α’ 200).

Οι πληρωμές στο σκέλος των επενδυτικών δαπανών ανήλθαν στα 1.791 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 696 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο, που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2025. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες πληρωμές του 2024 κατά 1.021 εκατ. ευρώ.

  • ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΕΣΟΔΑ
  • ·
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Η ανανεωμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ που είναι έτοιμη να επιστρέψει

All Content

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αποσύρθηκε από το επαγγελματικό μπάσκετ! (vid)

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

FleetNews

FIAT 500 Hybrid: Από 18.990 ευρώ με όφελος έως 1.800 ευρώ

FleetNews

Leapmotor T03 με €16.190: Η προσιτή πρόταση στην ηλεκτροκίνηση

All Content

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει σε συμφωνία με τον Εμπαγέ Εντιαγέ

All Content

Τρινκιέρι: «Έχω την ομάδα που ήθελα – Πολύ βαριά η φανέλα του ΠΑΟΚ»

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLB: Hybrid και Electric, με όφελος 2.000 ευρώ

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,66%, στις 1.636,57 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,66%, στις 1.636,57 μονάδες ο Γενικός Δείκτης 15/04/2025 - 11:09
Χρηματιστήριο: Στις 1.636,70 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,67% 15/04/2025 - 13:48
Χρηματιστήριο: Στις 1.636,70 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,67%

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το 2026-2027
    12/08/2026 - 21:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επικοινωνία Γεραπετρίτη – Ρούμπιο: Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, Μέση Ανατολή και Ουκρανία
    12/08/2026 - 20:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιστορική συμφωνία στο ΝΒΑ: Οι Lakers αλλάζουν χέρια - Deal-μαμούθ άνω των 12 δισ. δολαρίων
    12/08/2026 - 20:15 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑ: Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για τα προγράμματα σπουδών στο παράρτημα της Κύπρου
    12/08/2026 - 19:42 ΕΛΛΑΔΑ
  • Γαλλία: Τα κύματα καύσωνα μπορεί να κοστίσουν στη χώρα 10-15 δισ. ευρώ
    12/08/2026 - 19:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Red code για 4 Περιφέρειες - Η έκκληση Τουρνά προς τους πολίτες
    12/08/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΓΑ: Εξήντα προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας έως οκτώ μήνες – Οι περιοχές και η προθεσμία για τις αιτήσεις
    12/08/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Οριακή πτώση κατά 0,03%, στα 242,69 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    12/08/2026 - 17:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Generali: Τέσσερις διεθνείς διακρίσεις το 2026 ενισχύουν το αποτύπωμά της στη βιώσιμη ανάπτυξη
    12/08/2026 - 17:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠOY: «Ανησυχητικές» οι νέες εμβολιαστικές οδηγίες της κυβέρνησης Τραμπ
    12/08/2026 - 16:46 ΥΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Γιώτης: Άγγιξε τα 130 εκατ. ευρώ σε τζίρο στην «γλυκιά» επέτειο των 95 ετών – Η εκτίναξη της Στάμου και τα σχέδια για τη συνέχεια
    12/08/2026 - 07:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ – «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης
    12/08/2026 - 09:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ολική έκλειψη Ηλίου: Ποιες χώρες της Ευρώπης θα βυθιστούν στο σκοτάδι
    12/08/2026 - 12:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • The Ellinikon Park: Τα 14 στοιχεία πίσω από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης
    12/08/2026 - 08:47 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Olympic Catering: Ισχυρή άνοδος σε τζίρο και κερδοφορία το 2025 – Στα 3,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
    12/08/2026 - 10:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η ανανεωμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ που είναι έτοιμη να επιστρέψει

12/08/2026 - 20:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Ελίας Βάλτονεν στη Βαλένθια με μη εγγυημένο συμβόλαιο

12/08/2026 - 19:34
FleetNews
fleetnews.gr

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

11/08/2026 - 05:17
FleetNews
fleetnews.gr

FIAT 500 Hybrid: Από 18.990 ευρώ με όφελος έως 1.800 ευρώ

11/08/2026 - 03:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo