Σάββατο, 11 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Manpower: Συγκρατημένα αισιόδοξες οι προβλέψεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/06/2015 · 03:00

Manpower: Συγκρατημένα αισιόδοξες οι προβλέψεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα

Οι εργοδότες στην Ελλάδα εξακολουθούν να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι αναφορικά με τις προσλήψεις του επόμενου τριμήνου.

Οι εργοδότες στην Ελλάδα εξακολουθούν να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι αναφορικά με τις προσλήψεις του επόμενου τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Οι προβλέψεις για το Γ΄ Τρίμηνο του 2015 δείχνουν ότι όσοι αναζητούν εργασία θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μία σχετικά σταθερή πορεία προσλήψεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015. Από τους 751 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 18% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 7% προβλέπει μείωση και το 70% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +7%, μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παρ’ όλη τη μείωση, ο Δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εξέλιξη του Δείκτη Προοπτικών Απασχόλησης στην Ελλάδα

«Η έρευνά μας, αποκαλύπτει ότι όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να παραμείνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, δεδομένου ότι οι προοπτικές προσλήψεων της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα, παραμένουν σχετικά σταθερές για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015» σύμφωνα με την Δρ Βενετία Κουσία, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ManpowerGroup.

"Μολονότι η έρευνα διεξάγεται κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου σημαντικής οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, κυρίως σε εθνικό επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα φαίνεται να επηρεάζονται ελάχιστα», τονίζει η Δρ Κουσία.

«Ωστόσο, έπειτα από 5 χρόνια πολυεπίπεδων προκλήσεων και εξαιρετικά περιορισμένης πρόσβασης σε χρηματοδότηση, πρέπει να συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι, προκειμένου η Ελλάδα να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την ανάπτυξη και την ευημερία, είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας που θα αντανακλούν και θα ενισχύουν τη δυναμική του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η δημιουργία τολμηρών και καινοτόμων συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δηλώνει η Δρ Κουσία.

Συγκρίσεις ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας

Το εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί σε έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το Γ’ Τρίμηνο του 2015. Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, καθώς και στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι Συνολικές Προοπτικές ανέρχονται σε +16% και +14% αντίστοιχα. Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να προσδοκούν σε ένα συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα προσλήψεων, τόσο στον τομέα της Μεταποίησης, όσο και στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου, όπου οι Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +10%, ενώ οι εργοδότες στον Τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών προβλέπουν Προοπτικές της τάξης του +7%. Μείωση του αριθμού απασχολούμενων καταγράφεται σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με την πιο αξιοσημείωτη να καταγράφεται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης όπου ο Δείκτης ανέρχεται σε -7%.

Συγκριτικά με το Β’ Τρίμηνο του 2015, οι προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού αναμένεται να μειωθούν σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική μείωση 18 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές Απασχόλησης για τον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο σχέδιο προσλήψεων από το Β’ Τρίμηνο του 2013. Σημαντικές μειώσεις 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα, καταγράφονται στους τομείς του Τουρισμού & και της Γεωργίας. Βελτιωμένες εμφανίζονται από την άλλη πλευρά, οι Προοπτικές Απασχόλησης στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου, με τον συνολικό Δείκτη να αυξάνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης εμφανίζονται ενισχυμένες σε τέσσερις από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων παρατηρούνται στον τομέα του Τουρισμού και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι Προοπτικές Απασχόλησης εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε τέσσερις τομείς. Οι εργοδότες στον τομέα της Γεωργίας καταγράφουν αξιοσημείωτη μείωση 13 ποσοστιαίων μονάδων στις προβλεπόμενες προσλήψεις, ενώ μειωμένες κατά 11 και 6 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφονται οι Προοπτικές για τον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τον τομέα της Μεταποίησης, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες στον Δημόσιο Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες αναμένουν τις πιο αδύναμες -και για πρώτη φορά- αρνητικές Προοπτικές Απασχόλησης από το Β’ Τρίμηνο του 2013, με τις Προοπτικές να ανέρχονται στο -1% για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015, καταγράφοντας πτώση 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Συγκρίσεις ανά Γεωγραφική Περιοχή

Οι εργοδότες και στις δύο περιοχές αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν κατά το προσεχές τρίμηνο, με τα ισχυρότερα σχέδια προσλήψεων να καταγράφονται στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +10%, παραμένοντας σχετικά σταθερές, τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Εν τω μεταξύ, οι Προοπτικές Απασχόλησης για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται στο +7% και είναι, κατά 3 και 2 ποσοστιαίες μονάδες, πιο αδύναμες από το Β’ Τρίμηνο του 2015 και το Γ’ Τρίμηνο του 2014, αντίστοιχα.

Προοπτικές Απασχόλησης σε σχέση με το Μέγεθος του Οργανισμού

Οι εργοδότες και των τεσσάρων κατηγοριών με βάση το μέγεθος* οργανισμών αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό απασχολουμένων κατά το Γ' Τρίμηνο του 2015. Οι Μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις καταγράφουν τις μεγαλύτερες Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +18%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις ανέρχεται σε +8%. Τόσο οι Μικρού μεγέθους, όσο και οι Πολύ Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, εμφανίζονται πιο συγκρατημένες, με τις Προοπτικές Απασχόλησης να ανέρχονται σε +5%.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προσλήψεις εργαζομένων αναμένεται να ενισχυθούν σύμφωνα με τους εργοδότες Μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το Β’ Τρίμηνο του 2015. Μείωση 5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται τόσο στις Μεσαίου μεγέθους, όσο και στις Πολύ Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, ενώ οι Προοπτικές Απασχόλησης για τις Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις σημειώνουν πτώση 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, παρατηρούνται μειώσεις της τάξης των 4 και 3 ποσοστιαίων μονάδων στις Μικρού και Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αντίστοιχα, ενώ οι Προοπτικές Απασχόλησης εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για τις Μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις. Δεν καταγράφεται αλλαγή στις Πολύ Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

  • ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
  • ·
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • ·
  • MANPOWER
  • ·
  • ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

NCAA: Ζούγρης και Τολιόπουλος μπαίνουν στο transfer portal

All Content

Το κάρφωμα του Ντόντα Χολ στα 0'4'' στην κορυφή του Top-10 (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Ερευνα Circana: Ανάπτυξη 6,1% στα ελληνικά σούπερ μάρκετ – Τα τρόφιμα οδηγούν την άνοδο – Στροφή σε ιδιωτική ετικέτα

All Content - BusinessNews.gr

Ολοκλήρωση διαβουλεύσεων για επενδύσεις σε logistics και τουρισμό, σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κρανίδι

All Content - BusinessNews.gr

Αγορές: Η εκεχειρία ανάχωμα στις ανησυχίες για επανάληψη του σκηνικού με τα πετρελαϊκά σοκ 2022 και 2008

All Content

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

All Content

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

FleetNews

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

FleetNews

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

FleetNews

Νέοι κανόνες για το φαρμακείο αυτοκινήτου από τις 18 Ιουνίου

All Content

Τουρκία: Μόνη στην κορυφή με κυρίαρχο Ζίζιτς η Μπεσίκτας, 87-80 την Μπαχτσεσεχίρ

All Content

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε μήνυση στον Δήμο Ντικούδη!

All Content - BusinessNews.gr

Ενέργεια: διαθέσιμα τιμολόγια κάτω από 15 σεντς- Επανεκκίνηση της παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο

All Content - BusinessNews.gr

Τι εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος για το ελληνικό αξιόχρεο - Ο δρόμος για την αναβάθμιση

All Content - BusinessNews.gr

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν 24 και 25 Απριλίου

FleetNews

MG HS PHEV+: Ένα πλήρες D-SUV 272 ίππων από 32.900€

FleetNews

Η Let’s Drive σε δυναμική επέκταση

CSRΝews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

CSRΝews.gr

«GReco Islands»: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στα νησιά

CSRΝews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Στηρίζει τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Θυγατρική στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Vivartia
Θυγατρική στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Vivartia 08/06/2015 - 03:00
Grant Thornton: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία το 2015 09/06/2015 - 03:00
Grant Thornton: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία το 2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το πασχαλινό μήνυμα του πρωθυπουργού: Μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο, αρκεί να έχουμε ενότητα
    11/04/2026 - 20:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στην Αθήνα το Αγιο Φως - Θα διανεμηθεί σε όλη τη χώρα με 18 αεροπορικές πτήσεις
    11/04/2026 - 20:19 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πακιστάν: ΗΠΑ και Ιράν ξεκίνησαν απευθείας διαπραγματεύσεις στο Ισλαμαμπάντ
    11/04/2026 - 20:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • Από το έθιμο στο viral: Το Πάσχα στην εποχή των social media
    11/04/2026 - 19:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πάτρα: Έμποροι του ιστορικού κέντρου έστειλαν με θόρυβο το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης
    11/04/2026 - 18:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ερευνα Circana: Ανάπτυξη 6,1% στα ελληνικά σούπερ μάρκετ – Τα τρόφιμα οδηγούν την άνοδο – Στροφή σε ιδιωτική ετικέτα
    11/04/2026 - 17:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με πηγές από τον στενό του κύκλο
    11/04/2026 - 16:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Έντεκα τόνοι ακατάλληλων κρεάτων κατασχέθηκαν σε ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής
    11/04/2026 - 15:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πίσω στη Γη οι αστροναύτες της αποστολής Άρτεμις 2
    11/04/2026 - 15:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν 24 και 25 Απριλίου
    11/04/2026 - 14:10 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ολοκλήρωση διαβουλεύσεων για επενδύσεις σε logistics και τουρισμό, σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κρανίδι
    11/04/2026 - 10:30 LOGISTICS
  • Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται η ελληνική αποστολή που θα μεταφέρει στην Ελλάδα το Άγιο Φως
    11/04/2026 - 11:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τι εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος για το ελληνικό αξιόχρεο - Ο δρόμος για την αναβάθμιση
    11/04/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    11/04/2026 - 08:55 MEDIA
  • Πακιστάν: Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, με φόντο μια εύθραυστη εκεχειρία
    11/04/2026 - 12:45 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NCAA: Ζούγρης και Τολιόπουλος μπαίνουν στο transfer portal

11/04/2026 - 17:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τουρκία: Μόνη στην κορυφή με κυρίαρχο Ζίζιτς η Μπεσίκτας, 87-80 την Μπαχτσεσεχίρ

11/04/2026 - 17:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

09/04/2026 - 12:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

09/04/2026 - 09:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«GReco Islands»: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στα νησιά

09/04/2026 - 09:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

09/04/2026 - 08:49
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

09/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

09/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo