Κυριακή, 3 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΤτΕ: Εισπράξεις 2,3 δισ. ευρώ από τον τουρισμό τον Ιούνιο
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/08/2018 · 03:00

ΤτΕ: Εισπράξεις 2,3 δισ. ευρώ από τον τουρισμό τον Ιούνιο

Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 22,3% τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017 και οι αντίστοιχες εισπράξεις κατά 16%, όπως σημειώνει η ΤτΕ.

Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 22,3% τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017 και οι αντίστοιχες εισπράξεις κατά 16%, όπως σημειώνει η ΤτΕ.

Τον Ιούνιο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα 210 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 527 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2017, λόγω της επιδείνωσης πρωτίστως του ισοζυγίου αγαθών και δευτερευόντως εκείνου των πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση των ισοζυγίων υπηρεσιών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Οπως σημειώνει η ΤτΕ, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κατά 535 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 2,0 δισεκ. ευρώ, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιδείνωση κυρίως του ισοζυγίου καυσίμων (λόγω και της αύξησης των τιμών των καυσίμων) και δευτερευόντως του ισοζυγίου χωρίς καύσιμα. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,9% σε σταθερές τιμές, ενώ οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό, κατά 16,1% σε σταθερές τιμές.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο κατά 313 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη βελτίωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου. Ειδικότερα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 22,3% τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017 και οι αντίστοιχες εισπράξεις κατά 16%. Το ισοζύγιο μεταφορών παρουσίασε μικρότερη βελτίωση, αποκλειστικά λόγω της ανόδου των καθαρών εισπράξεων από θαλάσσιες μεταφορές. Ωστόσο, μείωση σημείωσαν οι καθαρές εισπράξεις από τις λοιπές υπηρεσίες.

Τέλος, τον Ιούνιο του 2018, επιδείνωση κατέγραψε το ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων, ενώ εκείνο των δευτερογενών εισοδημάτων σημείωσε βελτίωση.

Το α' εξάμηνο του 2018, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα 3,8 δισεκ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 555 εκατ. ευρώ από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών (κυρίως) και στη μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων. Αντίθετα, τα ισοζύγια υπηρεσιών και δευτερογενών εισοδημάτων σημείωσαν βελτίωση.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών για καύσιμα, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση των τιμών των καυσίμων. Επιδείνωση παρουσίασε – σε μικρότερο βαθμό – και το ισοζύγιο αγαθών χωρίς καύσιμα. Όσον αφορά το ισοζύγιο αγαθών χωρίς καύσιμα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν με ρυθμό 13,7% (12,6% σε σταθερές τιμές), ο οποίος ήταν ταχύτερος από το ρυθμό αύξησης των αντίστοιχων εισαγωγών (9,3% και 9,2% σε τρέχουσες και σταθερές τιμές αντίστοιχα). Ωστόσο, η αύξηση των εισαγωγών ως απόλυτο μέγεθος ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των εξαγωγών, με αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών εμφανίζεται αυξημένο κατά 415 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι αντίστοιχες εισπράξεις σημείωσαν άνοδο κατά 19,1% και 18,9% αντίστοιχα.

Τέλος, στα πλεονάσματα των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων σημειώθηκε μείωση και αύξηση αντίστοιχα.

Ισοζύγιο Κεφαλαίων

Τον Ιούνιο του 2018, το ισοζύγιο κεφαλαίων επιδεινώθηκε σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 το πλεόνασμα του ισοζυγίου κεφαλαίων κατέγραψε μείωση κατά 160 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017.

Συνολικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών και Κεφαλαίων

Τον Ιούνιο του 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων (το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό) κατέγραψε πλεόνασμα 193 εκατ. ευρώ, κατά 653 εκατ. ευρώ μικρότερο από το αντίστοιχο του Ιουνίου του 2017. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων παρουσίασε έλλειμμα 3,6 δισεκ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 716 εκατ. ευρώ από το αντίστοιχο της ίδιας περιόδου του 2017.

Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

Τον Ιούνιο του 2018, οι καθαρές υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού, που αντιστοιχούν σε άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, κατέγραψαν αύξηση κατά 308 εκατ. ευρώ, χωρίς αξιοσημείωτες συναλλαγές.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στην αύξηση (κατά 396 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεών τους σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεών τους οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 815 εκατ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 3,1 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων.

Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων αντανακλά κυρίως τη μείωση (κατά 2,9 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET) και δευτερευόντως στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι καθαρές απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού σημείωσαν αύξηση κατά 229 εκατ. ευρώ και οι καθαρές υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού, που αντιστοιχούν σε άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, κατέγραψαν αύξηση κατά 2,0 δισεκ. ευρώ.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 1,6 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια εξωτερικού. Η καθαρή αύξηση των υποχρεώσεών τους οφείλεται κυρίως στην αύξηση (κατά 4,0 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η καθαρή μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 4,2 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων των κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και δευτερευόντως στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με τη διακράτηση τραπεζογραμματίων. Η καθαρή μείωση των υποχρεώσεων αντανακλά κυρίως τη μείωση (κατά 14,2 δισεκ. ευρώ) των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET), η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από την αύξηση (κατά 5,4 δισεκ. ευρώ) των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους.

Στο τέλος Ιουνίου 2018, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 6,4 δισεκ. ευρώ, έναντι 6,3 δισεκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2017.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τενερίφη-Ανδόρα 89-90, με buzzer-beater τρίποντο του Κούριτς (vids)

All Content

EuroLeague για το Game 2 Βαλένθια-Παναθηναϊκός: «Από τα ματς που μετά από 20 χρόνια θα θυμάσαι ακριβώς πού το είχες δει» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

AVE: Ισχυρή αύξηση εσόδων το 2025, Ανάκαμψη λειτουργικών επιδόσεων, πιέσεις στα καθαρά μεγέθη

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

FleetNews

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

All Content

Νίκη στην 3η παράταση και στους τελικούς ο Γλαύκος Έσπερος - Ισοφάρισαν Χολαργός, Κομοτηνή, εκκένωση στην Ελευθερούπολη (pics)

All Content

Χαλασμένα χρονόμετρα και διακοπή στην Μπανταλόνα! Αποχώρησε η Μάλαγα για να προλάβει την πτήση!

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά

All Content - BusinessNews.gr

Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

CSRΝews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μεταμνημονιακή εποπτεία από 5 τουλάχιστον πλευρές
Μεταμνημονιακή εποπτεία από 5 τουλάχιστον πλευρές 20/08/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Νέα αφετηρία το τέλος των μνημονίων 20/08/2018 - 03:00
Δραγασάκης: Νέα αφετηρία το τέλος των μνημονίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    02/05/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αιχμές Π. Μαρινάκη προς Ανδρουλάκη, Τσίπρα: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
    02/05/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων – Πάνω από 340.000 οι συμμετοχές
    02/05/2026 - 13:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το καλοκαίρι των υπερπολυτελών γιοτ στη Μεσόγειο μετατοπίζεται φέτος δυτικά
    02/05/2026 - 13:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που περιόρισαν την πρόσβαση ανηλίκων σε καπνικά και αλκοόλ
    02/05/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρεοκοπεί και κλείνει η Spirit Airlines: Το πρώτο «θύμα» του πολέμου στο Ιράν στις αεροπορικές εταιρείες
    02/05/2026 - 11:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Τραμπ
    02/05/2026 - 10:48 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
    02/05/2026 - 10:25 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που περιόρισαν την πρόσβαση ανηλίκων σε καπνικά και αλκοόλ
    02/05/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τενερίφη-Ανδόρα 89-90, με buzzer-beater τρίποντο του Κούριτς (vids)

02/05/2026 - 20:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζιάγκος: «Όταν είσαι στον ανήφορο, ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο»

02/05/2026 - 20:27
FleetNews
fleetnews.gr

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

01/05/2026 - 05:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Freenow by Lyft και Sleed για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

30/04/2026 - 14:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

30/04/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

30/04/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deepfakes ονομάζουμε τη νέα κρίση εμπιστοσύνης για τα media

30/04/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

30/04/2026 - 07:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo