Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Άντεξαν οι ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη το 2012
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
22/07/2013 · 03:00

Άντεξαν οι ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη το 2012

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές στην Ευρώπη καθώς πιστεύουν ότι η ύφεση θα τερματισθεί, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από ότι στο παρελθόν.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές στην Ευρώπη καθώς πιστεύουν ότι η ύφεση θα τερματισθεί, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από ότι στο παρελθόν σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της EY, European Attractiveness Survey “Coping with the crisis, the European way”. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν μια τριετή ανάκαμψη, ενώ το ένα τρίτο θεωρεί ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κίνδυνος μιας επικείμενης διάλυσης της Ευρωζώνης, ο οποίος βάρυνε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2012, έχει αποτραπεί. Όσον αφορά στο 2012, οι άμεσα ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) στην Ευρώπη, παρέμειναν σταθερές επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, παρά τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, παρά την ύφεση, υπήρχε οριακή μείωση κατά 3% του αριθμού των άμεσων ξένων επενδύσεων από 3.906 το 2011 σε 3.797 το 2012. Ωστόσο, τα επίπεδα των επενδύσεων εξακολουθούν να παραμένουν υψηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν αυξήθηκε κατά 8% το 2012 φθάνοντας τις 170.434.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια, συνδυάζει μια ανάλυση των διεθνών επενδύσεων στην Ευρώπη κατά το τελευταίο έτος με μια έρευνα μεταξύ 800 διεθνών στελεχών σχετικά με τις απόψεις τους ως προς το που και πώς θα πραγματοποιηθούν παγκόσμιες επενδύσεις κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο Marc Lhermitte, επικεφαλής των International Location Advisory Services της EY και συγγραφέας της έκθεσης σχολιάζει: «Οι ξένοι επενδυτές έχουν, ως επί το πλείστον, την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, και θα αναδυθεί ισχυρότερη και διαφορετική. Τα θεμελιώδη ισχυρά σημεία της Ευρώπης – η σταθερότητα, οι δεξιότητες, η δομή και η αγοραστική δύναμη – εξακολουθούν να υπερκαλύπτουν τις οικονομικές αδυναμίες της ηπείρου. Αν και η κατήφεια για την κρίση της ευρωζώνης παραμένει, η διεθνής επιχειρηματική κοινότητα πιστεύει στα θεμελιώδη ως ισχυρά σημεία και εξακολουθεί να βλέπει την Ευρώπη σαν ένα λογικό μακροπρόθεσμο στοίχημα».

Παρά το γεγονός ότι οι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές (ΤΑΑ) προκαλούν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, η Ευρώπη παραμένει ο βασικός προορισμός ΑΞΕ στον κόσμο ως προς την αξία, αν και, σύμφωνα με την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), το ευρωπαϊκό μερίδιό των ΑΞΕ διεθνώς μειώθηκε από 28,6% το 2011 σε 22,4% το 2012.

Προορισμοί: ΑΞΕ κατά χώρα

Η Μεγάλη Βρετανία, για μια ακόμη φορά διατήρησε την πρώτη θέση ως προς τον αριθμό των ΑΞΕ, με 697 επενδύσεις το 2012, καταγράφοντας αύξηση 3%, αν και η Γερμανία με 624 επενδύσεις και αύξηση 5% βρίσκεται τώρα πιο κοντά από ποτέ. Έχοντας ξεπεράσει τη Μεγάλη Βρετανία, ως προς τον αριθμό των επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης στη διάρκεια του 2011, η Γερμανία πλησιάζει τώρα και στους τομείς των υπηρεσιών. Η Γαλλία (471), η Ισπανία (274) και το Βέλγιο (153) βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με τις καλύτερες επιδόσεις το 2012 σε σχέση με το 2011 ήταν η Ισπανία (273), η Ιρλανδία (106), το Βέλγιο (153) και η Φινλανδία (62). Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη μείωση του σχετικού κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, η οποία ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητά τους.

Μια δεύτερη ομάδα δυτικοευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία (471), η Ολλανδία (161), η Ιταλία (60) και η Ελβετία (61) προσέλκυσαν μικρότερο αριθμό επενδύσεων και δημιούργησαν σχετικά λίγες θέσεις εργασίας. Οι αιτίες της μείωσης των επενδύσεων περιλαμβάνουν την οικονομική στασιμότητα στη Γαλλία και την Ιταλία και το υψηλό κόστος λειτουργίας στην Ολλανδία και την Ελβετία.

Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ) άρχισε να ανακάμπτει ως προορισμός άμεσων ξένων επενδύσεων το 2012, μετά από δύο απογοητευτικές χρονιές. Αν και ο αριθμός των επενδυτικών αποφάσεων μειώθηκε κατά 5% το 2012, η περιοχή εξασφάλισε 26% περισσότερες θέσεις εργασίας. Ως αποτέλεσμα, η ΚΑΕ εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικό κόστος σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα της εγγύτητας στις ανεπτυγμένες αγορές, ξεπέρασε τη Δυτική Ευρώπη για να γίνει ο μεγαλύτερος αποδέκτης θέσεων εργασίας από ΑΞΕ στην Ευρώπη - κυρίως λόγω της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή.

Η Πολωνία, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη το 2012 (22%), προσελκύοντας 148 επενδύσεις, και έγινε ο κορυφαίος προορισμός για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην ΚΑΕ, ξεπερνώντας τη Ρωσία (128). Ισχυρή επίδοση παρουσίασε και η Σερβία προσελκύοντας 78 επενδύσεις. Αντίθετα, οι επενδύσεις στην Τουρκία και την Τσεχία μειώθηκαν ελαφρά με 95 και 64 επενδύσεις αντίστοιχα.

Ανάλυση ανά τομέα και δραστηριότητα

Οι υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και το λογισμικό παρέμειναν οι σημαντικότεροι τομείς των ΑΞΕ στην Ευρώπη, με 699 και 402 επενδύσεις αντίστοιχα. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν και πάλι ο κορυφαίος προορισμός για αυτές τις επενδύσεις (28%), με τη Γερμανία να κατέχει τη δεύτερη θέση σε απόσταση και τη Γαλλία και την Ισπανία να ακολουθούν.

Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 25% των επενδύσεων και το 60% των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη. Η Ρωσία έγινε ο μεγαλύτερος αποδέκτης θέσεων εργασίας από ΑΞΕ στη βιομηχανία, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία και τη Σερβία. Η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε την μεγαλύτερη έκπληξη: παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2012 βρίσκονταν στα χαμηλότερα επίπεδα τους για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο τομέας αντιπροσωπεύει το 28% των νέων θέσεων εργασίας από ΑΞΕ στην Ευρώπη, με επίκεντρο την κατασκευή εξαρτημάτων. Καθώς η τάση σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι η σταδιακή μετάβαση από τον πυρήνα της Ευρώπης στην περιφέρεια, οι εταιρείες αναδιοργανώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για να πετύχουν αυξημένη ανταγωνιστικότητα και να διεισδύσουν στις αναπτυσσόμενες αγορές.
Από που προέρχονται οι επενδύσεις;

Οι ενδό-ευρωπαϊκές επενδύσεις αποτελούν την κύρια πηγή ΑΞΕ στην Ευρώπη. Ωστόσο σε επίπεδο χωρών, οι ΗΠΑ παρέμειναν το 2012 η κύρια πηγή ΑΞΕ προς την Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 28% των εισερχομένων επενδύσεων (1.045), κυρίως στις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και τον τομέα του λογισμικού. Η Μεγάλη Βρετανία συνέχισε να είναι δημοφιλής προορισμός για τις αμερικανικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη προς τους γείτονές τους, καθώς συνεισέφεραν πάνω από το 50% των ευρωπαϊκών εισροών ΑΞΕ. Επτά ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία (406), τη Μεγάλη Βρετανία (255),τη Γαλλία (198) και την Ελβετία (184) ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτών της περιοχής. Συνολικά, οι επενδύσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν πάνω από το 80% των άμεσων ξένων επενδύσεων στην περιοχή.
Μόνο 245 επενδύσεις (6,5% του συνόλου) προήλθε από τις χώρες BRIC, μια ανησυχητική μείωση από 266 επενδύσεις το 2011. Η πλειοψηφία των επενδύσεων κατευθύνθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία (70) και τη Γερμανία (63). Αντιθέτως οι επενδύσεις από την Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 17% από 150 σε 176.

Λονδίνο – η ελκυστικότερη πόλη της Ευρώπης

Το Λονδίνο εξακολουθεί να καταλαμβάνει ηγετική θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών πόλεων, τόσο όσον αφορά στη γνώμη των επενδυτών (49%), όσο και στον αριθμό των επενδύσεων που εξασφάλισε, οι οποίες ανήλθαν σε 313 το 2012. Οι υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, το λογισμικό και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αντιπροσώπευαν πάνω από το 70% των επενδύσεων αυτών. Ακολουθεί το Παρίσι, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ελκυστικό από το 34% των επενδυτών και εξασφάλισε 174 επενδύσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη ως προς τον αριθμό των επενδύσεων και το Βερολίνο ως προς την αντίληψη των επενδυτών. Ωστόσο, παρά τις άριστες υποδομές, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και την υψηλή ποιότητα ζωής, οι ευρωπαϊκές πόλεις μειονεκτούν έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών των επενδυτών περιλαμβάνεται μόνο μια ευρωπαϊκή πόλη, το Λονδίνο, έναντι τριών στην Ινδία και τις ΗΠΑ και δυο στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Οι επενδυτές εμπιστεύονται την Ευρώπη

Το 2012 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, καθώς οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους σε μια στάσιμη οικονομία. Ωστόσο, και ίσως σε αντίθεση με τις προσδοκίες, η φετινή έρευνα δείχνει ότι οι εταιρείες έχουν αποδεχθεί την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, έμαθαν να ζουν με αυτήν, και δεν θέλουν να χάσουν τις σημαντικές ευκαιρίες που εξακολουθούν να υφίστανται. Η περιοχή αξιολογείται και πάλι ως ο δεύτερος πιο ελκυστικός προορισμός στον κόσμο για τη δημιουργία επιχειρήσεων, μετά την Κίνα.

Οι περισσότεροι διεθνείς επενδυτές πιστεύουν ότι η ελκυστικότητα της Ευρώπης θα βελτιωθεί ή θα παραμείνει αμετάβλητη, κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Λιγότεροι από ένας στους τέσσερις πιστεύουν ότι θα μειωθεί. Το ποσοστό των επενδυτών που αναμένει βελτίωση, στο 39%, παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το 2011 (38%). Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι οι επενδυτές που δεν έχουν ακόμη δραστηριοποιηθεί στην Ευρώπη είναι πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της περιοχής από αυτές που ήδη λειτουργούν: το 60% των ερωτηθέντων με έδρα τις χώρες BRIC και το 45% των στελεχών στη Βόρειο Αμερική πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα γίνει πιο ελκυστική για τους επενδυτές.

Ο Marc Lhermitte σχολιάζει: «Το 38% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Ευρώπη το επόμενο έτος, έναντι 26% το 2011. Παρά την οικονομική αβεβαιότητα, οι επενδυτές έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αυτή τη «νέα σταθερά». Επίσης, αναμένουν περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση, λιγότερες κανονιστικές ρυθμίσεις και μια ανανεωμένη έμφαση στην εκπαίδευση και την καινοτομία που θα ωθήσουν το ευρωπαϊκό «όνειρο» ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.»

  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στην παράταση οι Πίστονς 122-119 τους Καβαλίερς (vid)

All Content

NBA 2025/26: Αποτελέσματα, πρόγραμμα και κατάταξη

All Content - BusinessNews.gr

Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.

All Content

Socialdoo: PR Agency of the Year στα Ermis Awards 2025

All Content

Ermis Awards: Oι δηλώσεις των νικητών

FleetNews

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

FleetNews

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

FleetNews

Η Renault εξαγοράζει πλήρως τη Flexis εν μέσω δυσκολιών στην αγορά των eLCV

All Content

Σπανούλης: «Σουτάραμε άθλια και ήμασταν πάρα πολύ βιαστικοί» - Πρόβλημα με Ρογκαβόπουλο (vids)

All Content

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 65-67: Τα highlights του αγώνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων

FleetNews

Ενδεχόμενος νόμος της ΕΕ για στόλους θα κάλυπτε το 57% των πωλήσεων EV το 2030

FleetNews

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

CSRΝews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

CSRΝews.gr

Deloitte και Νομική Βιβλιοθήκη: Κυκλοφορία ενός διαφορετικού παιδικού βιβλίου που καλλιεργεί επιχειρηματικές δεξιότητες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σόιμπλε: Είναι ορατή η πρόοδος της Ελλάδας
Σόιμπλε: Είναι ορατή η πρόοδος της Ελλάδας 19/07/2013 - 03:00
Η Apple εκτόπισε την Coca-Cola 01/10/2013 - 03:00
Η Apple εκτόπισε την Coca-Cola

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    28/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα
    28/02/2026 - 01:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συμφωνία 110 δισ. δολαρίων: Η Paramount εξαγοράζει τη Warner Bros Discovery
    27/02/2026 - 21:59 MEDIA
  • Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων
    27/02/2026 - 21:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
    27/02/2026 - 21:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Όγδοος διαδοχικός μήνας κερδών - Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο της Παρασκευής
    27/02/2026 - 20:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026
    27/02/2026 - 20:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ-Μπιλ Κλίντον στο Κογκρέσο: Δεν έχω ιδέα για τα εγκλήματα του Τζέφρι Επσταϊν
    27/02/2026 - 19:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.
    27/02/2026 - 19:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ένας νεκρός και τριάντα εννέα τραυματίες από τον εκτροχιασμό τραμ στο Μιλάνο
    27/02/2026 - 19:10 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τέμπη: Συλλαλητήρια το Σάββατο σε όλη τη χώρα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ
    27/02/2026 - 09:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Σχέδιο επέκτασης 2026-2027 - Tο αυτόνομο Attica Beauty Shop στο Athens Mall
    27/02/2026 - 09:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025
    27/02/2026 - 10:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων 1,3 δισ. ευρώ το 2025 - Το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι το 2028
    27/02/2026 - 10:15 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025
    27/02/2026 - 17:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επιστροφή SGA με νίκη Θάντερ στην παράταση 127-121 τους Νάγκετς και έξαλλο Γιόκιτς (vids)

28/02/2026 - 06:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην παράταση οι Πίστονς 122-119 τους Καβαλίερς (vid)

28/02/2026 - 06:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Νύχτα εκτός ρυθμού»: Το νέο μουσικό project του Ρυθμού 94.9 με πρώτη καλεσμένη την Καίτη Γαρμπή

27/02/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

27/02/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:08
FleetNews
fleetnews.gr

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

26/02/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

26/02/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BLONDME

22/02/2026 - 17:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo