Επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (1/11) έως και τη Δευτέρα (2/11) προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση.
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ειδικότερα, την Κυριακή ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες ώρες της ημέρας έως το μεσημέρι. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα.
Παράλληλα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα διαρκέσουν από το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει επίσης από τις απογευματινές ώρες.
Για τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου από τις πρωινές ώρες. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τα έντονα φαινόμενα αναμένονται από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα, ενώ στα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες.