Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt
Δημήτρης Τσουκαλάς Γράφει ο Δημήτρης Τσουκαλάς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
30/10/2026 · 07:45

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

Αύξηση πωλήσεων και σημαντική αποκλιμάκωση του δανεισμού κατέγραψε ο Όμιλος ΔΕΛΤΑ το 2025. Ωστόσο, οι πιέσεις στο κόστος παραγωγής και οι έκτακτες επισφάλειες ύψους 4,5 εκατ. ευρώ οδήγησαν σε ζημιογόνο τελικό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη των εξαγωγών, η πορεία των θυγατρικών, η ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων και η επιστροφή κεφαλαίου περίπου 40,9 εκατ. ευρώ το 2026 συνθέτουν την εικόνα της επόμενης ημέρας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια χρονιά με δύο διαφορετικές όψεις ήταν το 2025 για τον Όμιλο ΔΕΛΤΑ της Vivartia, ο οποίος κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του και να ενισχύσει την προσαρμοσμένη λειτουργική του κερδοφορία, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την επιστροφή σε ζημιές σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 298,74 εκατ. ευρώ, έναντι 291,48 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας αύξηση 2,5%.

Την ίδια στιγμή, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), χωρίς την επίδραση του ΔΠΧΑ 16 και σύμφωνα με τον ορισμό που χρησιμοποιεί η διοίκηση, αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας στα 22,2 εκατ. ευρώ, από 18,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η εικόνα διαφοροποιείται, όμως, στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Όμιλος εμφάνισε καθαρές ζημιές 2,62 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 657 χιλ. ευρώ το 2024. Πρόκειται για αρνητική μεταβολή της τάξης των 3,28 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να αποδίδει την εξέλιξη κυρίως στην απορρόφηση του αυξημένου κόστους παραγωγής και σε έκτακτες επιβαρύνσεις από επισφαλείς απαιτήσεις. Στην ετήσια έκθεση διαχείρισης επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Η χρήση 2025 σε συνέχεια της χρήσης 2024 ήταν μια χρονιά με ρευστό μακροοικονομικό περιβάλλον κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων πληθωριστικών πιέσεων, του αυξανόμενου υψηλού κόστους της ενέργειας, και του κόστους αγοράς των πρώτων υλών».

Παρά το δύσκολο περιβάλλον, η ΔΕΛΤΑ συνέχισε την αναδιάρθρωση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις επώνυμες μάρκες, στα προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και στις διεθνείς δραστηριότητες.

Η αύξηση του τζίρου και η πίεση στα περιθώρια κέρδους

Η αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά περίπου 7,26 εκατ. ευρώ δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη βελτίωση των μικτών αποτελεσμάτων. Το κόστος πωληθέντων ανήλθε στα 220,19 εκατ. ευρώ, από 211,76 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας αύξηση 4%, δηλαδή με ταχύτερο ρυθμό από εκείνον των πωλήσεων. Ως αποτέλεσμα, τα μικτά κέρδη περιορίστηκαν στα 78,55 εκατ. ευρώ, έναντι 79,72 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 1,5%. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση: «Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την απορρόφηση του αυξημένου κόστους παραγωγής χωρίς την μετακύλισή του στις τιμές πώλησης».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση της αύξησης του κύκλου εργασιών. Οι πωλήσεις έτοιμων προϊόντων του Ομίλου παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες, στα 220,52 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 11,5%, φτάνοντας στα 74,99 εκατ. ευρώ από 67,26 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των λειτουργικών δαπανών, τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης παρέμειναν σχεδόν σταθερά, στα 78,69 εκατ. ευρώ, έναντι 78,62 εκατ. ευρώ το 2024. Ωστόσο, το δημοσιευμένο EBITDA υποχώρησε στα 16,87 εκατ. ευρώ, από 18,44 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 8,5%. Η διαφορά σε σχέση με την αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA αναδεικνύει τη βαρύτητα των έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων στη χρήση.

Οι επισφάλειες των 4,5 εκατ. ευρώ

Καθοριστικός παράγοντας για την επιστροφή του Ομίλου σε ζημιογόνο αποτέλεσμα ήταν η αναγνώριση δύο έκτακτων επισφαλειών συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.Η πρώτη αφορά αποδοχή εκχώρησης επισφαλούς απαίτησης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από συνδεδεμένη εταιρεία του Ομίλου. Όπως διευκρινίζεται στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων, τον Ιούλιο του 2025 εκχωρήθηκε στη ΔΕΛΤΑ απαίτηση της ΔΩΔΩΝΗ, εταιρείας του Ομίλου Vivartia, για την οποία σχηματίστηκε ισόποση πρόβλεψη. Η δεύτερη επιβάρυνση αφορά έκτακτη επισφάλεια από εμπορική απαίτηση ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση διαχείρισης, χωρίς τις έκτακτες και μη επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις το αποτέλεσμα χρήσης του Ομίλου θα ήταν θετικό, με κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ. Μετά την αναγνώρισή τους, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 2,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα αυξήθηκαν στα 7,05 εκατ. ευρώ, από 6,12 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας επιδείνωση 15,2%.

Έτσι, σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, ο Όμιλος εμφάνισε ζημιές 1,89 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 417 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Η μητρική επέστρεψε σε κερδοφορία παρά τη μείωση των πωλήσεων

Διαφορετική ήταν η εικόνα της μητρικής ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία επέστρεψε σε θετικό τελικό αποτέλεσμα, παρότι ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 231,95 εκατ. ευρώ, από 234,73 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας μείωση 1,2%. Τα μικτά κέρδη διατηρήθηκαν ουσιαστικά σταθερά, στα 67,73 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης μειώθηκαν κατά 3,5%, στα 68,93 εκατ. ευρώ, από 71,43 εκατ. ευρώ. Η μητρική έκλεισε τη χρήση με καθαρά κέρδη 193 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,11 εκατ. ευρώ το 2024.

Στη βελτίωση συνέβαλε και η αναγνώριση εσόδων από μερίσματα θυγατρικών ύψους 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,6 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη Δανιήλ Γκατένιο και 1,4 εκατ. ευρώ από την Ευρωτροφές. Πρόκειται για έσοδα που εμφανίζονται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά απαλείφονται κατά την ενοποίηση.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η διοίκηση υπογραμμίζει τη στροφή προς ένα πιο αποδοτικό προϊοντικό μείγμα. «Μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες εξορθολογισμού του κωδικολογίου, περιορισμού της δραστηριότητας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και ενίσχυσης της παρουσίας προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, βελτίωσε την ποιότητα των πωλήσεων, τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα και τη συνολική κερδοφορία της», σημειώνεται στην έκθεση.

Μειώθηκε κατά 13,9% ο δανεισμός

Σημαντική εξέλιξη της χρήσης αποτέλεσε η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου. Στις 31 Δεκεμβρίου 2025, ο συνολικός δανεισμός, εξαιρουμένων των μισθωτικών υποχρεώσεων, ανήλθε στα 80,5 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 93,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2024. Η υποχώρηση κατά 13 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε μείωση 13,9%. Από το συνολικό ποσό, τα 67,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, ενώ περίπου 12,7 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων δανείων που λήγουν μέσα στην επόμενη χρήση. Τα ταμειακά διαθέσιμα, πάντως, του Ομίλου περιορίστηκαν στα 9,22 εκατ. ευρώ, από 16,58 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 44,4%.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη χρηματοδοτική δομή. Το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2024 έχει διάρκεια έως τον Οκτώβριο του 2030, με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, οι χρηματοοικονομικοί όροι του δανείου τηρούνταν κανονικά το 2025. Αντίθετα, για τη θυγατρική Κουρέλλας καταγράφεται υπέρβαση συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών όρων, για την οποία χορηγήθηκε σχετική απαλλαγή από την τράπεζα.

Εξαγωγές: Το 47% της παραγωγής γιαουρτιού κατευθύνεται εκτός Ελλάδας

Από τα ισχυρότερα σημεία της χρήσης ήταν η πορεία των διεθνών δραστηριοτήτων. Οι εξαγωγές της ΔΕΛΤΑ αυξήθηκαν κατά 5,4% σε αξία και 8,7% σε όγκο, με βασικό μοχλό ανάπτυξης το διεθνές brand Delta Authentic Greek Yogurt. Το γιαούρτι αντιπροσωπεύει πλέον το 86% των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ το 47% του συνολικού όγκου γιαουρτιού που παράγει η ΔΕΛΤΑ κατευθύνεται σε εξαγωγές. Πρόκειται για μια σημαντική μετατόπιση της παραγωγικής δραστηριότητας προς τις αγορές του εξωτερικού, η οποία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης.

Η διοίκηση χαρακτηρίζει ρητά το 2025 ως θετική χρονιά για τις διεθνείς δραστηριότητες, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυσή τους προήλθε από στοχευμένες εμπορικές ενέργειες και τη συστηματικότερη προώθηση του ελληνικού γιαουρτιού. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στις μεγάλες συσκευασίες, όπως εκείνες του ενός κιλού, των 500 γραμμαρίων και των τεσσάρων τεμαχίων των 150 γραμμαρίων.

Στη Γαλλία, η ΔΕΛΤΑ διατηρεί, σύμφωνα με την έκθεση, ηγετική θέση στην αγορά επώνυμου ελληνικού γιαουρτιού, με μερίδιο 35% σε αξία, παρά την ενίσχυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Θετική ήταν και η εξέλιξη στην Ιταλία, όπου καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με το 2024. Η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τη διεθνή ζήτηση για ελληνικό γιαούρτι, προχωρώντας σε διεύρυνση των συνεργασιών της και ενίσχυση της παρουσίας της στις υφιστάμενες αγορές.

Τα μερίδια αγοράς: Οι αντοχές στο γάλα, το Milko και το Advance

Στην ελληνική αγορά, η εικόνα της ΔΕΛΤΑ ήταν διαφοροποιημένη ανά κατηγορία, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για διατήρηση ηγετικών θέσεων σε βασικές δραστηριότητες, αλλά και για αυξημένες πιέσεις από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Στο φρέσκο γάλα, η αγορά υποχώρησε κατά 2,1% τόσο σε αξία όσο και σε όγκο. Η ΔΕΛΤΑ διατήρησε την ηγετική της θέση, με μερίδιο 17,8% σε αξία και 13,1% σε όγκο, αν και τα μερίδια αυτά υποχώρησαν κατά 2,5 και 2,2 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Στο γάλα υψηλής παστερίωσης, η επίδοση ήταν καλύτερη. Η ΔΕΛΤΑ ενίσχυσε το μερίδιό της στο 28,5% σε αξία, κερδίζοντας 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το μερίδιό της σε όγκο ανήλθε στο 26,5%, αυξημένο κατά 0,9 μονάδες.

Στην κατηγορία του στραγγιστού γιαουρτιού, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 18,2% σε όγκο και 9,7% σε αξία, με το Complet να αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης.

Στο σοκολατούχο γάλα, η ΔΕΛΤΑ διατήρησε την πρωτιά της, με συνολικό μερίδιο 37,5% σε αξία και 34,5% σε όγκο. Το Milko παρέμεινε ηγετική μάρκα, με μερίδιο 30,5% σε αξία και 28,3% σε όγκο. Ωστόσο, σε ετήσια βάση σημείωσε απώλειες 1,6 ποσοστιαίων μονάδων σε αξία, τις οποίες η εταιρεία συνδέει κυρίως με την κατάργηση του Milko Protein.

Ισχυρή παραμένει η θέση της εταιρείας στο βρεφικό γιαούρτι, όπου η μάρκα Advance διαμόρφωσε μερίδιο 78,2% σε αξία και 78,4% σε όγκο, ενισχυμένο κατά 1,7 και 2 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των πρωτεϊνικών επιδορπίων, η Vitaline αύξησε τις πωλήσεις της κατά 10,4% σε όγκο και 7,2% σε αξία. Παρά τη θετική πορεία, το μερίδιο αξίας περιορίστηκε στο 38,2%, με απώλειες 6,4 ποσοστιαίων μονάδων λόγω της εισόδου νέων ανταγωνιστών.

Στα φυτικά ροφήματα, η ΔΕΛΤΑ κατέγραψε μείωση πωλήσεων 4,8% σε αξία, διατηρώντας πάντως μερίδιο 21,1%. Στην υποκατηγορία της βρώμης παρέμεινε πρώτη με 36% σε αξία.

Στους χυμούς ψυγείου, η εταιρεία διατήρησε μερίδιο 28,9% σε αξία, παρά τη μείωση της συνολικής αγοράς, ενώ στο έτοιμο παγωμένο τσάι το Life Tsai εμφάνισε μερίδιο 11% σε αξία και 9,8% σε όγκο.

Οι θυγατρικές: Άνοδος 17,1% για τη Γκατένιο, ανάπτυξη 21% για την Κουρέλλας

Σημαντική συμβολή στη δραστηριότητα του Ομίλου είχαν και οι θυγατρικές εταιρείες, με διαφορετικές ωστόσο επιδόσεις σε επίπεδο κερδοφορίας.

Η Δανιήλ Γκατένιο & Υιός κατέγραψε πωλήσεις περίπου 52 εκατ. ευρώ, έναντι 44,4 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας αύξηση περίπου 17,1%. Βασικό μοχλό ανάπτυξης αποτέλεσαν τα τυροκομικά προϊόντα, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,6%, στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η Κουρέλλας εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 21%, στα 13,9 εκατ. ευρώ, με βασικούς πυλώνες τις εξαγωγές και τις ζωοτροφές. Ωστόσο, η άνοδος του κόστους του αιγοπρόβειου γάλακτος, την οποία η διοίκηση συνδέει με τις επιπτώσεις της ευλογιάς, επιβάρυνε την κερδοφορία της εταιρείας. Τα προσαρμοσμένα EBITDA περιορίστηκαν στις 150 χιλ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση περίπου 420 χιλ. ευρώ.

Η Cold Sin εμφάνισε ακαθάριστες πωλήσεις 10,1 εκατ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος, λόγω αναδιάρθρωσης του δικτύου πωλήσεων. Παράλληλα, επέστρεψε σε θετικό προσαρμοσμένο EBITDA 42 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 74 χιλ. ευρώ το 2024.

Τέλος, η Ευρωτροφές εμφάνισε πωλήσεις 3,6 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά περίπου 16,3%, λόγω μεταφοράς της παραγωγικής μονάδας στην Κουρέλλας. Παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν κατά 43,9%, στα 531 χιλ. ευρώ από 369 χιλ. ευρώ.

Η επιστροφή κεφαλαίου των 40,9 εκατ. ευρώ και η απορρόφηση της Ευρωτροφές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο σημαντικές εταιρικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της χρήσης 2025.

Η πρώτη αφορά την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της μητρικής ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα.

Στις 31 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών υπέρ το άρτιο και έκδοσης 13.970.350 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ η καθεμία. Ακολούθησε ισόποση μείωση κεφαλαίου, με ακύρωση των συγκεκριμένων μετοχών και σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στη μοναδική μέτοχο. Η συνολική αξία της κίνησης αντιστοιχεί σε περίπου 40,93 εκατ. ευρώ. Στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων διευκρινίζεται: «Το ποσό χρησιμοποιήθηκε προς αποπληρωμή ισόποσου ενδοομιλικού δανείου».

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2025 η ΔΕΛΤΑ εμφάνιζε απαίτηση από δάνειο προς τη μητρική της, Nutr ico Όμιλος Εταιρειών Διατροφής Μ.Α.Ε. (πρώην Dairy Holdings), ύψους 40,98 εκατ. ευρώ, έναντι 50,24 εκατ. ευρώ το 2024, μειωμένη κατά 18,4%. Η μεταγενέστερη κεφαλαιακή κίνηση συνδέεται επομένως με την τακτοποίηση ενδοομιλικής χρηματοδότησης και δεν αποτελεί λειτουργικό έσοδο της ΔΕΛΤΑ.

Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη ήταν η απορρόφηση της Ευρωτροφές από τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα. Η σχετική απόφαση ελήφθη τον Μάιο του 2026 και η συγχώνευση ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2026. Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη αναδιάταξη των εταιρικών δομών και παραγωγικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Οι προτεραιότητες για το 2026 και η πίεση από την ιδιωτική ετικέτα

Για το 2026, η διοίκηση εμφανίζεται συγκρατημένη ως προς το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια, η ενέργεια και οι γεωπολιτικές εξελίξεις εξακολουθούν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές αποφάσεις. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση διαχείρισης: «Το υψηλό κόστος διαβίωσης έχει αναδειχτεί σε βασικό θέμα και αναδεικνύει την απαισιοδοξία των πολιτών για τις μελλοντικές προοπτικές σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και τη στροφή σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας». Η αύξηση της διείσδυσης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις επώνυμες μάρκες, ειδικά σε κατηγορίες όπου η τιμή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των καταναλωτών. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, ο Όμιλος σχεδιάζει να ενισχύσει την καινοτομία, τις επενδύσεις και την εμπορική υποστήριξη των προϊόντων του. «Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για το 2026 θα είναι η στρατηγική στόχευση από άποψη καινοτομίας, επικοινωνίας και επενδύσεων σε όλες τις κατηγορίες γιαουρτιού σε Ελλάδα και εξωτερικό», αναφέρει η διοίκηση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις διεθνείς δραστηριότητες, στη διεύρυνση των στρατηγικών συνεργασιών, στην αύξηση της διείσδυσης σε υφιστάμενες αγορές και στην είσοδο σε νέες. Στην Ελλάδα, βασική προτεραιότητα παραμένει η διατήρηση των ηγετικών θέσεων στους φρέσκους χυμούς, στο σοκολατούχο γάλα και στο βρεφικό-παιδικό γιαούρτι.

Για τη Γκατένιο, οι στόχοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση της δραστηριότητας HORECA και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Για την Κουρέλλας προβλέπεται μεγαλύτερη αξιοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και βελτίωση της παραγωγικότητας, ενώ για την Cold Sin σχεδιάζεται επέκταση του δικτύου πωλήσεων, με έμφαση στην Αττική και σε νησιωτικές αγορές.

  • ΔΕΛΤΑ
  • ·
  • VIVARTIA
  • ·
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • ·
  • ΓΚΑΤΕΝΙΟ
  • ·
  • ΜΙΛΚΟ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε τους αγώνες Εφές-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο

All Content

Με Εφές στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, με Αρμάνι Μιλάνο στα Άνω Λιόσια ο Ολυμπιακός

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

All Content - BusinessNews.gr

Κορρές: Ποια εταιρεία ξαναπαίρνει στα χέρια του ο Γιώργος Κορρές – Τζίρος 64,6 εκατ. και ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

All Content - BusinessNews.gr

ΟΤΕ: Αύξηση 3,1% στο EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 882,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

GBL: Οι διαιτητές στο Άρης-Παναθηναϊκός και στα άλλα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής

All Content

BasketNews: Η Φενέρμπαχτσε κλείνει τον Ντουάιτ Πάουελ

All Content - BusinessNews.gr

Πειραιώς: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη, στα 893 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Η ΔΕΗ ψάχνεται στη Ρουμανία και "πασάρει" στον Γκάλη ενώ ο ΕΛΟΤ ανοίγει διαγωνισμό 6,52 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Eurobank: Άλμα 14,3% στα κέρδη εννεαμήνου – Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ - Το μήνυμα Καραβία

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Χανιά: Εργαστήριο ανακύκλωσης για πλαστικές σακούλες με κατασκευή χρηστικού αντικειμένου

CSRΝews.gr

ΤΕΕ: Στις 2 Νοεμβρίου το συνέδριο Green Deal Greece 2026

CSRΝews.gr

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Άνοιξε η πλατφόρμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

B&F: Αύξηση τζίρου στα 108 εκατ.– Σε ποιες χώρες θέλει να επεκταθεί
B&F: Αύξηση τζίρου στα 108 εκατ.– Σε ποιες χώρες θέλει να επεκταθεί 30/10/2026 - 07:35
ΟΤΕ: Αύξηση 3,1% στο EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 882,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα 30/10/2026 - 10:27
ΟΤΕ: Αύξηση 3,1% στο EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 882,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Επιχειρηματικά Πάρκα: Απλουστεύεται η διαδικασία υπαγωγής στο νέο θεσμικό πλαίσιο - Η απόφαση του υπ. Ανάπτυξης
    30/10/2026 - 14:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Πώς θα εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
    30/10/2026 - 13:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το Hyundai IONIQ 3 στους φιναλίστ του "European Car of the Year 2027"
    30/10/2026 - 13:52 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Telekom: Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων για τους συνδρομητές Fiber To The Home
    30/10/2026 - 13:50 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου η συγχώνευση της Ευρώπη Holdings με την CrediaBank
    30/10/2026 - 13:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάντηση Π. Μαρινάκη με αντιπροσωπεία της Deutsche Welle
    30/10/2026 - 13:46 MEDIA
  • Αλ. Τσίπρας: Οι προτάσεις της ΕΛΑΣ για τα εργασιακά δικαιώματα των διανομέων
    30/10/2026 - 13:39 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ρωγμές στις σχέσεις Τουρκίας–Αζερμπαϊτζάν
    30/10/2026 - 13:39 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων πρέπει να γίνει εργαλείο κατά της γραφειοκρατίας
    30/10/2026 - 13:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurobank: Επίσκεψη του Γ. Ζανιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
    30/10/2026 - 13:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΕΚΤ: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια – Σταθερός ο πληθωρισμός παρά την ενεργειακή διαταραχή
    29/10/2026 - 15:39 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eurobank: Άλμα 14,3% στα κέρδη εννεαμήνου – Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ - Το μήνυμα Καραβία
    29/10/2026 - 17:40 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ICAP CRIF: Πραγματοποιήθηκε το 12ο Women in Business Forum με θέμα «Future Ready Leaders»
    29/10/2026 - 14:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε δολιοφθορά στο δίκτυο αερίου για κλοπή χαλκού η πολύνεκρη έκρηξη στην Πλάκα - Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης
    29/10/2026 - 20:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, είναι αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία
    29/10/2026 - 19:12 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χανιά: Εργαστήριο ανακύκλωσης για πλαστικές σακούλες με κατασκευή χρηστικού αντικειμένου

30/10/2026 - 12:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΤΕΕ: Στις 2 Νοεμβρίου το συνέδριο Green Deal Greece 2026

30/10/2026 - 12:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Microsoft: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με έσοδα 92,3 δισ. δολάρια

30/10/2026 - 11:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

WPP: Περιορίζεται η πτώση των πωλήσεων

30/10/2026 - 11:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Χρήσιμες πληροφορίες για όσους βρεθούν στη SUNEL Arena για τον αγώνα με την Αρμάνι

30/10/2026 - 11:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην Καρδίτσα ο Καλίντ Μουρ

30/10/2026 - 10:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo