Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έλληνας επιστήμονας επικεφαλής της ανακάλυψης ένυδρων ορυκτών σε μετεωρίτη
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΚΟΣΜΟΣ
28/04/2022 · 13:45

Έλληνας επιστήμονας επικεφαλής της ανακάλυψης ένυδρων ορυκτών σε μετεωρίτη

Πρόκειται για τον Δρ. Ιωάννη Μπαζιώτη, επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Πολλές φορές αμελούμε την προσπάθεια της αναζήτησης τέτοιων ορυκτών σε έναν μετεωρίτη επειδή θεωρητικά μπορεί να μην τα αναμένουμε εκεί», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιγράφοντας τη διαδικασία της επιστημονικής έρευνας που οδήγησε σε μία μοναδική ανακάλυψη ένυδρων ορυκτών σε έναν ιστορικό μετεωρίτη.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι μοναδικά για την κατηγορία των τυπικών χονδριτών μετεωριτών. Για πρώτη φορά έχουμε ανακάλυψη του ένυδρου ορυκτού μαργαρίτη, που με την παρουσία του δεικνύει μία ακόμα -δυνάμει- πηγή του νερού στη πρώιμη Γη», εξηγεί ο Δρ. Μπαζιώτης, ο οποίος ηγήθηκε μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων, αποτελούμενη από Έλληνες, Αμερικάνους, Κινέζους και Γάλλους επιστήμονες, ανακάλυψε και χαρακτήρισε ένα μοναδικό ορυκτολογικό άθροισμα στον μετεωρίτη Kakowa. Ένα ιστορικό δείγμα μετεωρίτη βρίσκεται στη μεγάλη συλλογή μετεωριτών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης.

«Ο μετεωρίτης Kakowa αποτελεί ένα τυπικό χονδρίτη, κατηγορίας L6, που έπεσε στις 19 Μαΐου 1858 στη Ρουμανία και σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, ανακτήθηκε μόλις μερικά λεπτά μετά την πτώση του. Χάρη στην έρευνα που έγινε, ανακαλύψαμε μοναδικά ευρήματα ένυδρων ορυκτών κι έναν μεγάλο αριθμό ορυκτών υπερυψηλών πιέσεων στον Kakowa», εξήγησε ο Έλληνας επιστήμονας.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης της ομάδας στο αντικείμενο της Πλανητικής Επιστήμης έχει τίτλο «Unique evidence of fluid alteration in the Kakowa (L6) ordinary chondrite» και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports του Οίκου Nature Publishing Group (Springer Nature) - https://rdcu.be/cLaRO και το στοιχείο που την καθιστά μοναδική είναι ότι «...επεκτείνει τη γνώση μας που καταγράφεται στους μετεωρίτες και σχετίζεται τόσο με τις διαδικασίες εξαλλοίωσης όσο και της μεταμόρφωσης λόγω σοκ», τονίζει ο Δρ. Μπαζιώτης.

Απουσία νερού σημαίνει απουσία ζωής

«Ήταν δύο συγκρούσεις απίστευτου σοκ! Οι παρατηρήσεις που κάναμε, μας επέτρεψαν να "ανακατασκευάσουμε" την ιστορία του μετεωρίτη Kakowa, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκαν φλέβες τήγματος ως αποτέλεσμα μίας σφοδρής σύγκρουσης στο μητρικό σώμα του Kakowa, ακολουθούμενη από μία ηπιότερη σύγκρουση με έναν άλλο αστεροειδή, κατά τη διάρκεια της οποίας διείσδυσαν ένυδρα ορυκτά μέσα σε ρωγμές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης.

«Η πληθώρα των ορυκτών υψηλών πιέσεων που βρέθηκαν μέσα στις φλέβες τήγματος μας βοήθησαν να εκτιμήσουμε τη σφοδρότητα και τις συνθήκες της πρώτης σύγκρουσης που έλαβε χώρα πριν από 470 εκατομμύρια χρόνια στο μητρικό σώμα από το οποίο προέρχεται ο μετεωρίτης Kakowa», προσθέτει.

Οι μετεωρίτες αποτελούν σπάνια αντικείμενα, που περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη γέννηση και εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος. Διατηρούν στοιχεία των διαδικασιών εκείνων που έλαβαν χώρα σε αστεροειδείς κατά τα πρώτα εκατομμύρια χρόνια της ιστορίας του ηλιακού μας συστήματος. Αυτοί οι αστεροειδείς θερμάνθηκαν εξαιτίας της διάσπασης ραδιενεργών ισοτόπων και της επακόλουθης απελευθέρωσης θερμότητας, οδηγώντας στη θερμική μεταμόρφωσή τους, και τη μετέπειτα απελευθέρωση ρευστών. Ταυτόχρονα υπέστησαν «πολλαπλές προσκρούσεις που άφησαν τα ίχνη τους στα ορυκτά των μετεωριτών».

Η ιστορία του νερού στο ηλιακό μας σύστημα είναι θέμα τεράστιου ενδιαφέροντος, ακριβώς λόγω του ρόλου του στην έναρξη της ζωής στη Γη. «Δείχνοντας για πρώτη φορά ότι τα μητρικά σώματα των τυπικών χονδριτών απελευθερώνουν αρκετό νερό ώστε να σχηματίσουν ένυδρα ορυκτά, προσθέτει μία ακόμα -δυνάμει- σημαντική πηγή για τη προέλευση του νερού στη Γη», αναφέρει ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης. Οι δύο άλλες πηγές προέλευσης του νερού στη Γη μπορεί να είναι οι κομήτες και οι ανθρακούχοι αστεροειδείς.

Μια ευκαιρία στις 69477 για ένα «Εύρηκα»

«Τώρα, με την συγκεκριμένη ανακάλυψη του μαργαρίτη, ενός ένυδρου ορυκτού που ανήκει στους ασβεστούχους μαρμαρυγίες με ποσοστό που φθάνει το 4-5 % κ.β. σε νερό, μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά ένα τέτοιο ορυκτό -με σαφή εξωγήινη ισοτοπική υπογραφή- συναντάται μέσα σε τυπικούς χονδρίτες», εξηγεί ο Έλληνας επιστήμονας, υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα της επιστημονικής ανακάλυψης.

«Είναι χαρακτηριστικό της σπανιότητας το γεγονός ότι επί του συνόλου των 69477 μετεωριτών (σύμφωνα με τη τελευταία επίσημη καταγραφή στη βάση δεδομένων της Meteoritical Society), οι τυπικοί χονδρίτες -όπως ο μετεωρίτης Kakowa- "αγγίζουν" τους 59192, δηλαδή ξεπερνούν το 85%», προσθέτει ο Δρ. Μπαζιώτης.

Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης έχει και μια σημαντική ιδιαιτερότητα αφού δεν «μολύνθηκε» όταν έπεσε στη Γη. «Κάποιοι από τους μετεωρίτες έχουν ανακτηθεί από την Ανταρκτική ή τις ζεστές ερήμους (π.χ. Σαχάρα), ωστόσο, οι πιο "φρέσκοι" μετεωρίτες είναι αυτοί που ο άνθρωπος τούς είδε να πέφτουν στη Γη, και τους συνέλεξε λίγο μετά την πτώση τους. Αυτοί είναι που έχουν αποφύγει τη λεγόμενη εξαλλοίωση στο γήινο περιβάλλον», επισημαίνει.

Συνεργασία για την ανακάλυψη

Η μελέτη ξεκίνησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, στο πλαίσιο του χρηματοδούμενου από την ΕΕ προγράμματος SYNTHESYS, με σκοπό την έρευνα των χαρακτηριστικών που δημιουργούνται έπειτα από τη πρόσκρουση αστεροειδών.

Τα δε μέλη της ομάδας του California Institute of Technology, στις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν προηγμένες μικροαναλυτικές μεθόδους για να χαρακτηρίσουν την ορυκτολογία, χημική σύσταση, ισοτοπικές αναλογίες οξυγόνου και μολύβδου, του μοναδικού αυτού ένυδρου ορυκτολογικού αθροίσματος. «Όσο περισσότερες μεθόδους εφαρμόζαμε για να χαρακτηρίσουμε αυτά τα εξωτικά υλικά, τόσο περισσότερο σίγουροι ήμασταν για την αξιοπιστία των αναλύσεών μας και την εξωγήινη προέλευση των ορυκτών», αναφέρει στην επιστημονική του ανάλυση ο καθηγητής Paul Asimow, επικεφαλής της ομάδας του Caltech που εργάστηκε υπό την καθοδήγηση του Έλληνα επιστήμονα.

«Όσα ανακαλύφθηκαν σήμερα δεν θα μπορούσαν να βρεθούν πριν από 50 χρόνια... Πρακτικά, χάρη στην επιστημονική εξέλιξη, κάθε δεκαετία θα ήταν πιθανή μια νέα ανακάλυψη. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να ανακαλύψεις, αν δε κάνεις προσπάθεια να μελετήσεις έναν μετεωρίτη, και ιδιαίτερα, αν δεν επιμείνεις στη περαιτέρω διερεύνηση των ορυκτών που μπορεί να περιέχονται μέσα σε αυτό», εξήγησε ο Δρ. Μπαζιώτης.

Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης εισήλθε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης λίγο μετά την ανάκτησή του, το 1858. Ο Kakowa εκτίθεται στην αίθουσα των μετεωριτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, στην Αυστρία, ενώ στην ίδια αίθουσα εκτίθεται και ο μόνος μετεωρίτης που έχει ανακτηθεί από ελληνικό έδαφος το μακρινό 1818, ο επονομαζόμενος «Seres».

«Μέσα από σκληρή επιστημονική δουλειά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι εξωγήινο. Η αγωνία ήταν τεράστια. Περιμέναμε από μέρα σε μέρα να έρθουν τα αποτελέσματα από τη Καλιφόρνια. Ένα συγκεκριμένο νούμερο ειδικά, ώστε να πούμε με βεβαιότητα πια, το δικό μας "εύρηκα". Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο 0,0016% των μετεωριτών που φέρουν αυτό το σπάνιο ορυκτό!», καταλήγει ο Δρ. Μπαζιώτης.

  • ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
  • ·
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σπανούλης: «Η άμυνά μας ήταν φανταστική»

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Άρη επί της Ντερτόνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Vivartia: Αλλάζει χέρια η Evergood – Οριστική συμφωνία με τη Recipe Unlimited Corporation

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Επιπλέον 770 εκατ. ευρώ στην αγορά στο 9μηνο- Άνοδος 20,6% για το online

All Content - BusinessNews.gr

Sport Vision: Τζίρος 22,2 εκατ. και ζημίες 6,6 εκατ. πριν από το deal με την Cosmos Sport

All Content

Golden Drum 2026: Bronze Drums για McCann Athens και Τhe Newtons Laboratory

All Content

Η Magnet υπογράφει τη νέα καμπάνια της ELABET

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ολυμπιακός για Ντόρσεϊ: «Εκτός αποστολής με Μπαρτσελόνα, επιστρέφει στην Αθήνα»

All Content

Εύκολη νίκη και 2/2 για τον Ηρακλή, 90-73 τη Βίρτσμπουργκ (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Eurocatering (Φρεσκούλης): Tι «έγραψε» πριν το deal με την Γλάρος

All Content - BusinessNews.gr

Μείωση 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης - Αναλυτικά τα μέτρα

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 128,7% του ΑΕΠ το 2027 - Στο 111,1% το 2031

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για λύματα που καταλήγουν σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Γέφυρα

CSRΝews.gr

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και TP Greece: Έναρξη της πρωτοβουλίας «Περιφέρειες Ευκαιριών» για εξ αποστάσεως εργασία στον Έβρο

CSRΝews.gr

Πλαστικά Θράκης: Συνεργασία με την iCup για την παραγωγή του επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού FreezeCup

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κρεμλίνο: Η παράδοση όπλων στην Ουκρανία "απειλεί την ασφάλεια" της Ευρώπης
Κρεμλίνο: Η παράδοση όπλων στην Ουκρανία "απειλεί την ασφάλεια" της Ευρώπης 28/04/2022 - 13:33
Ο Μασκ αστειεύεται ότι θα εξαγοράσει την Coca Cola ''για να ξαναβάλει την κοκαΐνη στη συνταγή'' 28/04/2022 - 14:33
Ο Μασκ αστειεύεται ότι θα εξαγοράσει την Coca Cola ''για να ξαναβάλει την κοκαΐνη στη συνταγή''

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Becoming DIVA: Μια site-specific performance για την ταυτότητα, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
    14/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κωνσταντίνος Κυρανακης: Να κατευθύνουμε τους μαθητές σε επαγγέλματα που έχουν υψηλές αμοιβές
    14/10/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ν. Δένδιας: Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται στον πυρήνα των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    14/10/2026 - 20:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • H Fairfax εξαγόρασε την ινδική IBDI Bank έναντι 5,56 δισ. δολαρίων
    14/10/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάντηση Παπασταύρου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
    14/10/2026 - 19:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην απαγόρευση των social media στους ανήλικους
    14/10/2026 - 19:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Schneider Electric: Οι ελλείψεις νερού θα απειλήσουν την ανάπτυξη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
    14/10/2026 - 18:37 ESG
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Απλουστεύονται οι διαδικασίες τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών
    14/10/2026 - 18:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • FARIA Renewables: Επίσημα εγκαίνια για το έργο αποθήκευσης ενέργειας FARIA GALANI BESS στην Ελασσόνα
    14/10/2026 - 17:55 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος κατά 0,19%, στα 257,65 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    14/10/2026 - 17:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σε αναζήτηση νέου Country Manager η Uber στην Ελλάδα- Αποχωρεί η Σαρίτα Βαρούχ
    14/10/2026 - 01:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Sport Vision: Τζίρος 22,2 εκατ. και ζημίες 6,6 εκατ. πριν από το deal με την Cosmos Sport
    14/10/2026 - 07:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurocatering (Φρεσκούλης): Tι «έγραψε» πριν το deal με την Γλάρος
    14/10/2026 - 07:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Vivartia: Αλλάζει χέρια η Evergood – Οριστική συμφωνία με τη Recipe Unlimited Corporation
    14/10/2026 - 12:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σούπερ μάρκετ: Επιπλέον 770 εκατ. ευρώ στην αγορά στο 9μηνο- Άνοδος 20,6% για το online
    14/10/2026 - 12:07 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπανούλης: «Η άμυνά μας ήταν φανταστική»

14/10/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2026/27: Το πανόραμα της σεζόν

14/10/2026 - 20:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για λύματα που καταλήγουν σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Γέφυρα

14/10/2026 - 14:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και TP Greece: Έναρξη της πρωτοβουλίας «Περιφέρειες Ευκαιριών» για εξ αποστάσεως εργασία στον Έβρο

14/10/2026 - 14:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Netflix σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6%

14/10/2026 - 14:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Netflix σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6%

14/10/2026 - 14:10
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo