Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Eurobank: Πρόγραμμα Women in Banking - Σπάζοντας τη «γυάλινη οροφή» των τραπεζών
Newsroom Newsroom
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
12/01/2022 · 08:27

Eurobank: Πρόγραμμα Women in Banking - Σπάζοντας τη «γυάλινη οροφή» των τραπεζών

Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες ,ώστε να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα, να αναπτύξουν σύγχρονες ηγετικές δεξιότητες.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε μία νέα κοινότητα αλληλοβοήθειας, έμπνευσης, γυναικείας ενδυνάμωσης αλλά και στη δημιουργία μίας ουσιαστικής εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης στοχεύει το πρόγραμμα της Eurobank "Women in Banking" (WiB).

Όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες ,ώστε να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα, να αναπτύξουν σύγχρονες ηγετικές δεξιότητες, να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή» και να ξεπεράσουν εμπόδια ή αντιλήψεις που περιορίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Μία πρωτοβουλία ουσίας που θέτει στο «τραπέζι» για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, το ζήτημα της ισότιμης προώθησης γυναικών στελεχών σε ανώτατες θέσεις, σε μία εποχή που η χώρα μας ακόμα «αγκομαχάει» στους διεθνείς δείκτες σε ζητήματα ισότητας.

Είναι ενδεικτικό ότι, η Ελλάδα -για μία ακόμα χρονιά- βρέθηκε στην τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων που δημοσίευσε στις 28 Οκτωβρίου 2021 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), ενώ από το 2010, παραμένει στάσιμη σε ό,τι αφορά την έμφυλη ισότητα στους τομείς χρόνος, χρήμα, υγεία, εξουσία, εκπαίδευση και απασχόληση. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες ανισότητες εντοπίζονται στον τομέα της εξουσίας, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 26η θέση στην ΕΕ.

Όπως υπόσχεται και το νέο μότο της «Σε κάθε Μπροστά. Eurobank», η Τράπεζα, όπως τονίζεται, «τρέχει» ήδη τον πρώτο εξαμηνιαίο κύκλο mentoring αποσκοπώντας στην εξεύρεση λύσεων προκειμένου οι γυναίκες εργαζόμενες να έχουν τη δυνατότητα να «πάνε μπροστά», να κινηθούν, δηλαδή, προς την ανώτατη ιεραρχία της Τράπεζας, σπάζοντας το «γυάλινο ταβάνι» θέσεων του middle management. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ανησυχιών, προβληματισμών αλλά και εμπειριών και επιτυχημένων παραδειγμάτων ανάμεσα σε mentors και mentees, χτίζεται μια νέα κοινότητα γυναικών εντός του οργανισμού, όπου εκείνες μπορούν να αισθανθούν πιο δυνατές ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα και να διεκδικήσουν την εξέλιξη της καριέρας τους.

Δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς διαχωρισμούς

Το WiB, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Women On Top, οργανισμό που στηρίζει την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση, δεν στοχεύει απλώς την αύξηση της συμπερίληψης, όπως εκείνη θα καταγραφεί μέσα από ποσοστά στο τέλος του έτους. Ο ουσιαστικός σκοπός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η δημιουργία, η προώθηση και τελικά η εδραίωση μίας νέας εταιρικής κουλτούρας και πρακτικής, όχι απλώς για την ίδια την Τράπεζα, αλλά και για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας. Όπως σημειώνει η κα Νατάσσα Πασχάλη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Eurobank, «οι αλλαγές στην κουλτούρα μιας μεγάλης επιχείρησης δεν γίνονται αυτόματα. Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να εστιάσουμε και να στηρίξουμε τις γυναίκες και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να χάσουμε ταλέντο, αξία και δέσμευση αν δεν τις στηρίξουμε με τους σωστούς τρόπους, σε ιδιαίτερες καμπές της καριέρας τους, όπως στο σημείο εκείνο που θα κληθούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα και εξίσου επιτυχημένα σε απαιτητικούς επαγγελματικούς και οικογενειακούς ρόλους» τονίζοντας, παράλληλα, ότι η αξιοποίηση του γυναικείου ταλέντου «δεν είναι μία ηθική επιταγή αλλά και μία επιχειρηματική αναγκαιότητα.».

Για έναν οργανισμό όπως η Eurobank, εξάλλου, που αριθμεί σήμερα περίπου 6.500 εργαζομένους, το 60% των οποίων είναι γυναίκες που εκπροσωπούν το 40% των προϊσταμένων μονάδων και το 31% των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το στοίχημα είναι να αποδομηθούν στην πράξη οι συνθήκες που κρατάνε ταλαντούχες γυναίκες σε μεσαίες θέσεις και δεν διεκδικούν ανώτερες θέσεις ευθύνης.

Σμιλεύοντας τους ηγέτες του αύριο

Η ηγεσία έχει να κάνει με την ενθάρρυνση των ανθρώπων και την παροχή κινήτρων ώστε να πετύχουν και να το κάνουν με σκοπό. Έτσι είχε ορίσει την ηγεσία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Christine Lagarde που αδιαμφισβήτητα γνωρίζει τι σημαίνει για μία γυναίκα να βρεθεί στις ανώτερες θέσεις παραδοσιακά ανδροκρατούμενων οργανισμών.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με ξεκάθαρο στόχο την περαιτέρω στήριξη των γυναικών από οργανισμούς, κράτη και εκπαιδευτικές κοινότητες, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες τους και να κατακτούν θέσεις με διευρυμένες αρμοδιότητες, χωρίς «γυάλινη οροφή», στην Eurobank ευελπιστούν ότι το πρόγραμμα Women in Banking, θα λειτουργήσει ως ορόσημο και σε άλλους Οργανισμούς στη χώρα και θα αποτελέσει θεσμό.

Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, χαρακτηρίζει το "Women in Banking" ως μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ακόλουθη των δεσμεύσεων της Τράπεζας όσον αφορά τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του ESG - με έμφαση στα κοινωνικά κριτήρια. Επιπρόσθετα, όπως εξηγεί, η ενίσχυση της συμπερίληψης αποτελεί και μία επιβεβλημένη επιχειρηματική κίνηση για κάθε οργανισμό που θέλει να κοιτάει μπροστά και να κάνει το επόμενο βήμα. Για τον κ. Στ. Ιωάννου, η διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις αποτελεί κινητήριο δύναμη και για την καινοτομία, αφού βοηθάει στην ανάδειξη διαφορετικών οπτικών και "out of the box" προσεγγίσεων. Αναφερόμενος ειδικά στην παρουσία των γυναικών στο επιχειρείν, σημειώνει ότι σπάνια τους δόθηκε με εστιασμένο τρόπο η ευκαιρία να αναδείξουν τη δική τους ηγετική ταυτότητα και να αφήσουν πίσω τους ένα στίγμα με υψηλή επίδραση στην πορεία των επιχειρήσεων. Όπως υπογραμμίζει, «στο σημερινό κόσμο, μία κουλτούρα συμπερίληψης αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις και ο κάθε εργαζόμενος, μαζί με τα ειδικά χαρακτηριστικά που φέρει και τις επιλογές του, πρέπει να μπορεί να αισθάνεται πλήρως αποδεκτός και να εισπράττει την απαραίτητη υποστήριξη για την εξέλιξή του. Είμαστε οι επιλογές μας.».

Η Eurobank εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει και εμπλουτίζει συνεχώς ένα πλήρες πλέγμα στήριξης και φροντίδας για την οικογένεια, υποστηρίζοντας διαχρονικά τις γυναίκες ώστε να συνδυάζουν διαφορετικούς ρόλους στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το ένα εις βάρος του άλλου, ενώ υποστηρίζει φορείς και διοργανώσεις με στόχο την ανάπτυξη στην κοινωνία μίας νέας κουλτούρας, γυναικείας ενδυνάμωσης και ισότητας.

  • EUROBANK
  • ·
  • WOMEN IN BANKING
  • ·
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • ·
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Με... άλογο ο Παπαλουκάς στη βράβευση των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2006 (pics)

All Content

Γουόκαπ: Oι επιλογές του για το Top-10 των Πρωταθλητών Ευρώπης και τον Παναθηναϊκό (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Helleniq Energy: Με «όπλο» τη διύλιση και τις ΑΠΕ «βλέπει» ισχυρό 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα φορολογικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής αντοχής

All Content - BusinessNews.gr

Trastor: Με ξένους επενδυτές και νέα deals η επόμενη μέρα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

All Content

SOCIALDOO: Διεθνής διάκριση στα PR Week Global Awards στο Λονδίνο

All Content

Περιφερειακά κανάλια: Παράταση φορολογικής απαλλαγής και νέα τριετής κρατική ενίσχυση

FleetNews

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

FleetNews

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

FleetNews

ΠΣΕΟ: Πρόταση θέσπισης «Διπλώματος Κινητικότητας»

All Content

Γιαννακόπουλος: "Πάμε για την πλήρη ανατροπή"

All Content

Τζάμπολ σήμερα στη Β' φάση του Πανελλήνιου Παίδων

All Content - BusinessNews.gr

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Πράσινο φως» στην επένδυση της Metlen για την παραγωγή γαλλίου

All Content - BusinessNews.gr

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα

All Content - BusinessNews.gr

Μελέτη του ΙΟΒΕ για τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς - Εκτιμώμενες επιδράσεις στην οικονομία

FleetNews

ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην ΕΕ

FleetNews

BMW Group: Ισχυρό ξεκίνημα το Α’ τρίμηνο του 2026

CSRΝews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

CSRΝews.gr

L’Oréal Hellas: Στρατηγική επένδυση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα με ορίζοντα το μέλλον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Accenture: Οι τράπεζες μπορούν να αποκομίσουν επιπλέον έσοδα 518 δισ. δολαρίων, έως το 2025
Accenture: Οι τράπεζες μπορούν να αποκομίσουν επιπλέον έσοδα 518 δισ. δολαρίων, έως το 2025 11/01/2022 - 11:00
Optima bank: Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων» 12/01/2022 - 13:31
Optima bank: Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κικίλιας για παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες: «Ζητούμε από την ΕΕ να παρέμβει»
    15/05/2026 - 09:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η LVMH αποεπενδύει από τη μάρκα Marc Jacobs - Deal έως και 850 εκατ. δολάρια
    15/05/2026 - 09:11 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    15/05/2026 - 09:00 MEDIA
  • Σκέρτσος: 2023-2024, η διετία που το brain drain έγινε για πρώτη φορά brain gain μετά από 14 χρόνια
    15/05/2026 - 08:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΝΤ: Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα φορολογικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής αντοχής
    15/05/2026 - 08:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Helleniq Energy: Με «όπλο» τη διύλιση και τις ΑΠΕ «βλέπει» ισχυρό 2026
    15/05/2026 - 08:27 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Trastor: Με ξένους επενδυτές και νέα deals η επόμενη μέρα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
    15/05/2026 - 08:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» ξεκινά το 16ο Συνέδριο της ΝΔ - Ομιλία Μητσοτάκη
    15/05/2026 - 08:04 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
    15/05/2026 - 07:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως το Πεκίνο θα παραγγείλει "200 μεγάλα" αεροσκάφη Boeing
    14/05/2026 - 21:19 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ο ΣΕΕΑΕ απαντά για τα «γυρισμένα χιλιόμετρα» μεταχειρισμένων
    14/05/2026 - 12:24 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Coca-Cola 3Ε: Ανάπτυξη πωλήσεων, «γενναίες» ανταμοιβές και ισχυρό momentum
    14/05/2026 - 10:01 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Μασούτης
    14/05/2026 - 11:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.287,54 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,89%
    14/05/2026 - 15:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στουρνάρας: Αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ αν οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ισχυρές
    14/05/2026 - 18:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Stop της Αδριατικής Λίγκας στην επιστροφή της Ντουμπάι στα ΗΑΕ

15/05/2026 - 05:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τζάμπολ σήμερα στη Β' φάση του Πανελλήνιου Παίδων

15/05/2026 - 05:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

14/05/2026 - 14:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media & ΟΠΑ: Τελετή βράβευσης του προγράμματος ανάπτυξης καινοτόμων ιδεων B/innovate

14/05/2026 - 13:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

14/05/2026 - 11:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το ΣΕΕ και ο ΕΦΕΧ για την υπεύθυνη επικοινωνία στην περίοδο των Πανελληνίων

14/05/2026 - 11:22
FleetNews
fleetnews.gr

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

14/05/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

14/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo