Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Allianz: Νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών για τον ασφαλιστικό κλάδο με την ανάπτυξη των data centers
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
12/08/2026 · 13:05

Allianz: Νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών για τον ασφαλιστικό κλάδο με την ανάπτυξη των data centers

Οι ετήσιες επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων προβλέπεται να διπλασιαστούν, από περίπου 500 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2024 σε περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια ΗΠΑ το 2027.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

H τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους επενδύσεων σε υποδομές των τελευταίων δεκαετιών, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Allianz Commercial The data center construction boom: risks and claims trends, η ραγδαία παγκόσμια ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων διαμορφώνει παράλληλα μια νέα εποχή κατασκευαστικών, λειτουργικών, κλιματικών και ασφαλιστικών κινδύνων.

Οι ετήσιες επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων προβλέπεται να διπλασιαστούν, από περίπου 500 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2024 σε περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια ΗΠΑ το 2027. Η επενδυτική ευκαιρία πέρα από τις αίθουσες διακομιστών περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τις υποδομές δικτύων, τα συστήματα ψύξης, τις δικτυακές υποδομές και τους ημιαγωγούς. Σύμφωνα με την Allianz Research, οι ΗΠΑ και η Κίνα αναμένεται να συγκεντρώσουν περίπου το 62% της νέας παγκόσμιας δυναμικότητας που θα προστεθεί έως το 2030, παρότι το επόμενο κύμα επενδύσεων αποκτά ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα. Στην Ευρώπη, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία παραμένουν σημαντικές αγορές, αλλά ταχύτερη ανάπτυξη αναμένεται στην Ισπανία, τη Φινλανδία και τη Δανία, όπου η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας και οι διαδικασίες αδειοδότησης μπορεί να είναι πιο ευνοϊκές. Σε ολόκληρη την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Κίνας, η εγκατεστημένη ισχύς προβλέπεται να αυξηθεί από περίπου 9 GW σήμερα σε περισσότερα από 28 GW έως το 2030, με τη Μαλαισία να εκτιμάται ότι θα καταγράψει δεκαπλάσια αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει την τελευταία γενιά κέντρων δεδομένων από ένα εξειδικευμένο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο σε μία κρίσιμη υποδομή», δηλώνει ο Thomas Lillelund, CEO της Allianz Commercial. «Η κλίμακα των επενδύσεων είναι πρωτοφανής, καθώς αυτά τα κέντρα εξελίσσονται πέρα από την παραδοσιακή αποθήκευση δεδομένων, καλύπτοντας απαιτήσεις υψηλής υπολογιστικής ισχύος. Ωστόσο, η επιτυχία τους θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την ανθεκτικότητα: πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, αξιόπιστες αλυσίδες εφοδιασμού, αυστηρούς ελέγχους κατασκευής, καθώς και επιλογή τοποθεσίας με γνώμονα τις κλιματικές συνθήκες και ασφαλιστικά προγράμματα που αντανακλούν τον πραγματικό κίνδυνο συσσώρευσης. Πράγματι, η ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη έχει πλέον καταστεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση πολλών έργων μεγάλης κλίμακας που αφορούν υποδομές τεχνητής νοημοσύνης».

Οι μεγαλύτεροι περιορισμοί του κλάδου αφορούν όλο και περισσότερο τις υποδομές και λιγότερο τη χρηματοδότηση. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθορίζεται όλο και περισσότερο από την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, τις συνδέσεις με το δίκτυο, τις άδειες, τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Μόνο στις ΗΠΑ, ο κατασκευαστικός κλάδος αντιμετωπίζει έλλειψη περίπου 439.000 εξειδικευμένων εργαζομένων, ενώ εκτιμάται ότι το 2026 ενδέχεται να χρειαστούν επιπλέον 349.000 εργαζόμενοι. Η ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή αποτελεί όλο και περισσότερο στρατηγικό ζήτημα και όχι απλώς μια εκ των υστέρων επιχειρησιακή σκέψη. Περίπου το 79% της παγκόσμιας χωρητικότητας των κέντρων δεδομένων βρίσκεται ήδη σε περιοχές που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο φυσικών καταστροφών, ενώ το 54% βρίσκεται σε περιοχές με παρατεταμένες συνθήκες καύσωνα και ξηρασίας. Ορισμένες από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές υποδομών τεχνητής νοημοσύνης συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των πιο εκτεθειμένων στους κλιματικούς κινδύνους, όπως η Βόρεια Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, το Τζόχορ στη Μαλαισία και η Μασσαλία στη Γαλλία. Η έκθεση σε αιφνίδιες πλημμύρες, πυρκαγιές και ισχυρούς ανέμους είναι υψηλότερη στην Αμερική, επηρεάζοντας το 86% της δυναμικότητας, ενώ το χρόνιο θερμικό και υδατικό στρες είναι πιο έντονο στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, όπου εκτίθεται το 89% της δυναμικότητας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος εξελίσσεται παράλληλα με τον τομέα των κέντρων δεδομένων. Καθώς τα κέντρα δεδομένων αποκτούν ολοένα πιο κρίσιμο ρόλο στις υποδομές, η ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση πολλών μεγάλων έργων υποδομών τεχνητής νοημοσύνης. Το κόστος κατασκευής ενός μεμονωμένου συγκροτήματος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να υπερβεί τα 20 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ οι ασφαλισμένες αξίες αυξάνονται σημαντικά μετά την εγκατάσταση εξοπλισμού υπολογιστικής υψηλής απόδοσης. Η παγκόσμια αγορά ασφάλισης κέντρων δεδομένων προβλέπεται να αυξηθεί από περίπου 11 δισ. δολάρια ΗΠΑ που είναι σήμερα σε περισσότερα από 24 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2030, αντανακλώντας την ταχεία αύξηση της δυναμικότητας, τις υψηλότερες ασφαλισμένες αξίες και την αυξανόμενη λειτουργική πολυπλοκότητα. Η ζήτηση αναμένεται να επεκταθεί πέρα από την παραδοσιακή ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων, προς ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν την κατασκευή, τις τεχνικές εργασίες, τα περιουσιακά στοιχεία, τη διακοπή λειτουργίας, τους κυβερνοκινδύνους και την αστική ευθύνη, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως η ενεργειακή ανθεκτικότητα, η επιχειρησιακή συνέχεια και ο τεχνολογικός κίνδυνος.

Η ανάλυση της Allianz Commercial για τις ασφαλιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με κέντρα δεδομένων αναδεικνύει ότι οι πυρκαγιές αποτελούν τον κύριο παράγοντα που επηρεάζει τη σοβαρότητα των ζημιών, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% των συνολικών ζημιών, συνολικής αξίας περίπου 700 εκατ. ευρώ (800 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Οι φυσικές καταστροφές κατατάσσονται στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενες από τις κακόβουλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων εγκληματικών ενεργειών και κυβερνοεπιθέσεων, και στη συνέχεια από τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Οι ζημιές από νερό αποτελούν τη συχνότερη αιτία ασφαλιστικών απαιτήσεων για κέντρα δεδομένων, ακολουθούμενες από τις κακόβουλες ενέργειες, τις πυρκαγιές και τις βλάβες εξοπλισμού. Η διακοπή λειτουργίας αποτελεί τον βασικό παράγοντα που καθορίζει το ύψος των ασφαλιστικών απαιτήσεων, αναδεικνύοντας τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις του χρόνου εκτός λειτουργίας.

Το προφίλ κινδύνου των κέντρων δεδομένων μεταβάλλεται, καθώς οι εγκαταστάσεις γίνονται μεγαλύτερες, πιο σύνθετες και ολοένα πιο αλληλεξαρτώμενες. Οι εγκαταστάσεις υπερκλίμακας (hyperscale) και οι εγκαταστάσεις συστέγασης (colocation) μπορούν να συγκεντρώνουν πολλαπλούς μισθωτές, κατασκευαστικές εργασίες, διακομιστές, υποστηρικτικές υποδομές κοινής ωφέλειας και τοπικές εγκαταστάσεις σε ένα ενιαίο φυσικό ή λειτουργικό περιβάλλον. Ένα μεμονωμένο συμβάν μπορεί, επομένως, να οδηγήσει σε ζημιές που εμπίπτουν σε πολλαπλούς ασφαλιστικούς κλάδους, όπως περιουσίας, κατασκευών, διακοπής εργασιών, αστικής ευθύνης, κυβερνοκινδύνων και χρηματοοικονομικών κινδύνων. Πραγματικές περιπτώσεις ζημιών δείχνουν ότι σε εγκαταστάσεις υπερκλίμακας, ζημιές σε εξωτερικά συστήματα ψύξης, πυρκαγιές που προκλήθηκαν από εργασίες με ανοιχτή φλόγα, καθώς και καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας λόγω διαταραχών στην ηλεκτροδότηση, έχουν οδηγήσει η καθεμία σε ζημιές ύψους 50 έως 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

«Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, το βασικό ζήτημα δεν είναι μόνο η αξία του κτιρίου, αλλά και η συγκέντρωση αξίας και αλληλοεξαρτήσεων εντός και γύρω από αυτό. Η ηλεκτροδότηση, η ψύξη, οι μπαταρίες, οι διαδρομές οπτικών ινών, οι δοκιμές και η θέση σε λειτουργία, καθώς και ο σχεδιασμός της επιχειρησιακής συνέχειας, αποτελούν όλα μέρος της ίδιας εικόνας κινδύνου. Ο αποτελεσματικός μετριασμός των κινδύνων πρέπει να ξεκινά νωρίς και να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του κέντρου δεδομένων. Η ανθεκτικότητα πρέπει να ενσωματώνεται ήδη από τα πρώτα στάδια» εξηγεί ο Christian Kolbe, Head of Construction Claims της Allianz Commercial.

  • AI DATA CENTERS
  • ·
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
  • ·
  • ALLIANZ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΠΑΟΚ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Τρινκιέρι στο «Παλατάκι»

All Content

Εθνική Παίδων: Κόντρα στη Λετονία για την πρόκριση στους «4» του Ευρωμπάσκετ (live stream)

All Content - BusinessNews.gr

Γιώτης: Άγγιξε τα 130 εκατ. ευρώ σε τζίρο στην «γλυκιά» επέτειο των 95 ετών – Η εκτίναξη της Στάμου και τα σχέδια για τη συνέχεια

All Content - BusinessNews.gr

Olympic Catering: Ισχυρή άνοδος σε τζίρο και κερδοφορία το 2025 – Στα 3,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ – «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

FleetNews

FIAT 500 Hybrid: Από 18.990 ευρώ με όφελος έως 1.800 ευρώ

FleetNews

Leapmotor T03 με €16.190: Η προσιτή πρόταση στην ηλεκτροκίνηση

All Content

Περιστέρι Betsson: Απέκτησε τον Πολ Σκραγκς

All Content

Στη Μύκονο Betsson ο Άγγελος Λάγιος, δανεικός από τον Προμηθέα

All Content - BusinessNews.gr

Ρύθμιση 72 δόσεων: Οι αυστηροί όροι κρατούν μακριά φορολογούμενους και επιχειρήσεις

All Content - BusinessNews.gr

The Ellinikon Park: Τα 14 στοιχεία πίσω από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης

All Content - BusinessNews.gr

Το νέο Δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ: 2,8 δισ. ευρώ σε έργα, αυτοματισμούς και υπογειοποιήσεις

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLB: Hybrid και Electric, με όφελος 2.000 ευρώ

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κοινοπραξία 4,69 δισ. δολαρίων από TSMC και Sony για αισθητήρες νέας γενιάς
Κοινοπραξία 4,69 δισ. δολαρίων από TSMC και Sony για αισθητήρες νέας γενιάς 11/08/2026 - 16:04
Dotsoft: Αλμα 39,3% στον τζίρο το α’ εξάμηνο - Στο επίκεντρο η διεύρυνση σε διεθνή και ιδιωτικά έργα 12/08/2026 - 13:24
Dotsoft: Αλμα 39,3% στον τζίρο το α’ εξάμηνο - Στο επίκεντρο η διεύρυνση σε διεθνή και ιδιωτικά έργα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Dotsoft: Αλμα 39,3% στον τζίρο το α’ εξάμηνο - Στο επίκεντρο η διεύρυνση σε διεθνή και ιδιωτικά έργα
    12/08/2026 - 13:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Δ.Α.Ο.Ε. σε ηγετικό ρόλο σε διεθνή επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων εσόδων εγκληματικών δικτύων
    12/08/2026 - 13:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δημιουργήσαμε τον Προσωπικό Βοηθό και τώρα τον κάνουμε μόνιμο θεσμό εθνικής εμβέλειας»
    12/08/2026 - 13:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Allianz: Νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών για τον ασφαλιστικό κλάδο με την ανάπτυξη των data centers
    12/08/2026 - 13:05 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας 502 ουκρανικά drones
    12/08/2026 - 13:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Μέλη μεξικανικού καρτέλ σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα στην Τσεχία
    12/08/2026 - 12:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παντρεύτηκε την επί χρόνια σύντροφό του, Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ
    12/08/2026 - 12:41 LIFESTYLE
  • ΗΠΑ: Ο Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον δεξαμενόπλοιων με πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα
    12/08/2026 - 12:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κίνα: Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους καταδικάζουν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων
    12/08/2026 - 12:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ολική έκλειψη Ηλίου: Ποιες χώρες της Ευρώπης θα βυθιστούν στο σκοτάδι
    12/08/2026 - 12:05 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο: Με άνοδο 0,29% το κλείσιμο - Στα 307,34 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    11/08/2026 - 18:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και αύριο, 12/8
    11/08/2026 - 15:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Bloomberg: Η Ευρώπη αιφνιδιάζει τις αγορές - Μετοχές, ομόλογα και ευρώ σε τροχιά ανόδου το 2026
    11/08/2026 - 19:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η κλιματική κρίση προκαλεί άμεσο οικονομικό και κοινωνικό κλυδωνισμό στην Ευρώπη
    11/08/2026 - 15:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κοινοπραξία 4,69 δισ. δολαρίων από TSMC και Sony για αισθητήρες νέας γενιάς
    11/08/2026 - 16:04 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Τρινκιέρι στο «Παλατάκι»

12/08/2026 - 10:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ντανλίβι: «Ο Κάρι θέλει να κλείσει την καριέρα του στους Γουόριορς»

12/08/2026 - 09:33
FleetNews
fleetnews.gr

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

11/08/2026 - 05:17
FleetNews
fleetnews.gr

FIAT 500 Hybrid: Από 18.990 ευρώ με όφελος έως 1.800 ευρώ

11/08/2026 - 03:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo