Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ιntracom: Ανθεκτικότητα & Εξορθολογισμός
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
27/06/2014 · 03:00

Ιntracom: Ανθεκτικότητα & Εξορθολογισμός

Ο όμιλος θέλει να θέσει τις βάσεις για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης

Τα σημαντικά γεγονότα του 2013 και οι στόχοι για την τρέχουσα χρονιά παρουσιάστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της INTRACOM HOLDINGS

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS τόνισε στην παρουσίαση ότι: «Η εξωστρέφεια της INTRACOM HOLDINGS και η δραστηριοποίηση σε διαφορετικούς κλάδους βοήθησαν στην ανθεκτικότητα του ομίλου κάτω από τις ακραίες συνθήκες ύφεσης στι οποίες κινήθηκε η ελληνική οικονομία τα τελευταία 6 χρόνια. Ο εξορθολογισμός του χαρτοφυλακίου σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του ομίλου, όμως, αποτελούν τις βάσεις για ένα νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης. Οι στόχοι μας για το 2014 είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η λειτουργική ανασυγκρότηση, η οργανική ανάπτυξη και οι συνέργιες μεταξύ των εταιρειών του ομίλου, η μείωση του δανεισμού και οι νέες επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις.»

Ο κ. Κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της λειτουργικής ανασυγκρότησης η INTRACOM HOLDINGS θα λειτουργεί και ως Investment House με κεντρικό χρηματο-οικονομικό σχεδιασμό και ενιαία στρατηγική και αξιολόγηση επενδύσεων. Όσον αφορά τις προοπτικές της αγοράς, τόνισε ότι ο όμιλος INTRACOM είναι καλύτερα τοποθετημένος στον ψηφιακό κόσμο του αύριο, καθώς η ισχυρή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία σε ολοκληρωμένα και σύνθετα έργα Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Κατασκευών -τόσο από πλευράς παροχής λύσεων & υπηρεσιών όσο και από την πλευρά της λειτουργικής διαχείρισης-, είναι τα πολύτιμα εφόδια συμμετοχής στις ευκαιρίες της αγοράς που έρχονται. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον όμιλο μεσοπρόθεσμα όπως των υποδομών (ΕΣΠΑ, Περιβαλλοντικά έργα, Τηλ/κοινωνιακά, διαχείριση αστικών αποβλήτων, έξυπνοι μετρητές), των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (υβριδικά ενεργειακά συστήματα, αιολικά πάρκα), του real estate στον τουρισμό (σύνθετα τουριστικά καταλύματα, αποκρατικοποιήσεις), καθώς και του ICT σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, δημόσιο τομέα και άλλους κλάδους της οικονομίας.

Tο 2013 τα οικονομικά αποτελέσματα της INTRACOM HOLDINGS διαμορφώθηκαν ως εξής: συγκράτηση πωλήσεων που ανέρχονται σε € 513,7 εκατ., προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) στα € 74,9 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός συγκρατήθηκε στα επίπεδα του 2012 και ανέρχεται σε € 254,2 εκατ. Παράλληλα, ο όμιλος την 31/12/2013 είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων € 739,1 εκατ.

Στις πρόσφατε εξελίξεις ξεχωρίζουν η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας – προσυμφώνου για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της INTRACOM TELECOM, ήτοι του 49% της εν λόγω εταιρείας, με συνολική ωφέλεια για την INTRACOM HOLDINGS ποσού € 47 εκατ.

Η Intrakat, το 2013 είχε € 109,6 εκατ. τζίρο, με € - 15,1 εκατ. EBITDA. Συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 πρώτων κατασκευαστικών ομίλων στη χώρα μας με δραστηριοποίηση σε 5 χώρες και ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που φτάνει τα € 350 εκατ. Από τα σημαντικά γεγονότα για την εταιρεία το 2013 ξεχωρίζουν η κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 21 MW στον νομό Βοιωτίας που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2ο εξάμηνο του 2014, η συμμετοχή κατά 40% στην ένωση εταιρειών που αναδείχθηκε μειοδότης για την υλοποίηση του έργου «Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών μέσω ΣΔΙΤ» προϋπολογισμού € 39,2 εκατ. και το οποίο θα υλοποιηθεί σε 2 έτη περίπου και με διάρκεια λειτουργίας 25 ετών, η συμμετοχή κατά 50% στην ένωση εταιρειών που αναδείχθηκε μειοδότης για το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφορικής Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου για τις ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ» προϋπολογισμού € 48,2 εκατ. και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 2 έτη περίπου, ενώ η λειτουργία του θα είναι για 10 έτη.

Η Intrasoft International είχε κύκλο εργασιών € 136 εκατ. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα € 5,5 εκατ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στο τέλος του 2013 ανήλθε σε € 344 εκατ. Οι νέες συμβάσεις ανήλθαν σε € 267 εκατ. εκ των οποίων περισσότερο από 80% αφορά στη διεθνή δραστηριότητα. Από τα επιτεύγματα του 2013 ξεχωρίζουν οι συμβάσεις για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα επιτραπέζια συστήματα όλων των χρηστών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ITIC) με τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής (EC / DΙGIT) ύψους € 58 εκατ., η παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση Πληροφοριακών Συστημάτων για τα Τελωνεία των μελών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CUST-DEV3) με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνειακών και Φορολογικών Γενικών Ευρωπαϊκών Συστημάτων (DG TAXUD) ύψους € 36 εκατ. και η παροχή συστήματος διαχείρισης των οικονομικών πόρων της Κυβέρνησης του ΚΑΤΑΡ με το Υπουργείο Οικονομικών του Κατάρ ύψους € 8 εκατ.

Η Intracom Defense είναι ο κυριότερος κατασκευαστής Αμυντικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και διατηρεί συνεργασίες με κορυφαίες διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες. Οι πωλήσεις της το 2013 ανήλθαν σε € 50 εκατ. περίπου εκ των οποίων ποσοστό 98% κατευθύνθηκε εκτός Ελλάδας. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα € 2,8 εκατ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στο τέλος του 2013 ανήλθε σε € 79 εκατ. Στις επιτυχίες της εταιρείας για το 2013 συγκαταλέγονται: οι συμβάσεις με την εταιρία RAYTHEON (ΗΠΑ) για την παραγωγή συγκροτημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT για κάλυψη αναγκών τρίτων χωρών, οι συμβάσεις με την εταιρία NORTHROP GRUMMAN (ΗΠΑ) για την παραγωγή ηλεκτρονικών Συγκροτημάτων του Δέκτη Προειδοποίησης Αυτοπροστασίας και του Radar ελέγχου για αεροσκάφη F-16 τρίτων χωρών, καθώς και η νέα σύμβαση με την Γερμανική εταιρεία Diehl BGT Defense (DBD) για την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου IRIS-T με προορισμό πώλησης διεθνείς πελάτες.

Η hellas online είναι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος LLU με τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και συνολικές επενδύσεις σε υποδομές / τεχνολογικά συστήματα που ξεπερνούν τα 440 εκατ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2013 ανήλθε σε € 224,2 εκατ. με αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που ανήλθε στα € 68,4 εκατ. και με ταυτόχρονη αύξηση του περιθωρίου κέρδους στο 30%. Σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ελληνική ευρυζωνική αγορά η hellas online διατήρησε σταθερό το μερίδιο αγοράς στο 27% με στόχο την υγιή ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της, διευρύνοντας τη συνολική πελατειακή βάση κατά 5,4 % και φτάνοντας τους 523.000 συνδρομητές. Παράλληλα, ενισχύοντας την εμπορική συνέργια με τη Vodafone η hellas online αύξησε την κοινή πελατειακή βάση μέσω της παροχής συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet.

  • INTRACOM HOLDINGS
  • ·
  • HELLAS ONLINE
  • ·
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
  • ·
  • INTRACOM DEFENSE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live στις 19:15, ΠΑΟΚ-Μπιλμπάο

All Content

Live: Περιστέρι Betsson-Αρης Betsson 63-61 (γ' περ.)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΨΑ: Δυναμική ανάκαμψη το 2026

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης - «Το πλέονασμα επιστρέφει στην κοινωνία»

All Content - BusinessNews.gr

Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Θετικά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις – Ζητούμενο η συνέχεια και η σταθερότητα

All Content

Tsakiris Sticks Cups: Γιατί αναδείχθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά «Προϊόν της Χρονιάς»

All Content

Στη LamaDDB τα αναψυκτικά Green

FleetNews

Σε πλεονεκτική θέση η Κίνα στα SDVs

FleetNews

H Xiaomi «στρατολογεί» στελέχη-κλειδιά της Tesla

FleetNews

Η Volkswagen στην αντεπίθεση με νέα γενιά προσιτών EV

All Content

Αθηναϊκός: Η απονομή του πρωταθλήματος (gallery)

All Content

Σαμoντούροβ: Υποψήφιος για το NBA draft (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Χατζημηνάς (Theon): Άμεσες επενδυτικές πρωτοβουλίες - Στόχος 1 δισ. ευρώ έσοδα έως το 2029

All Content - BusinessNews.gr

Χωριάτικη Ζύμη: Ξεπέρασε τα 31 εκατ. ο τζίρος- Οι επενδύσεις για την επόμενη ημέρα

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος Qualco: Στα 216 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2025 - Αύξηση 17%

FleetNews

Ευρωπαϊκή άφιξη για το νέο Kia Seltos

FleetNews

Άφιξη 155 ηλεκτρικών λεωφορείων στο λιμάνι του Πειραιά

CSRΝews.gr

Ελλάδα: Στην πρώτη δεκάδα των ΑΠΕ παγκοσμίως

CSRΝews.gr

«Ecomobility Ambassadors» με τη συμμετοχή 4 σχολείων της Ηλιούπολης

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη και SANITAS: Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τις μικρές καθημερινές πράξεις που κάνουν τη διαφορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμα 40 εκατ. ευρώ για καρτέλ στην πτηνοτροφία
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμα 40 εκατ. ευρώ για καρτέλ στην πτηνοτροφία 27/06/2014 - 03:00
Μαϊλλης: Συμφωνία αναδιάρθρωσης 27/06/2014 - 03:00
Μαϊλλης: Συμφωνία αναδιάρθρωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Gaming: Η αξιοποίηση της ΤΝ ανοίγει τον δρόμο για περίπου 22 δισ. δολάρια ετήσια κέρδη στην παγκόσμια βιομηχανία
    22/04/2026 - 19:19 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone
    22/04/2026 - 18:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Με τον Μ. Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε η Λάουρα Κοβέσι - Στο επίκεντρο οργανωμένο έγκλημα και συνεργασία ΔΑΟΕ
    22/04/2026 - 18:24 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 1,37%, στα 232,48 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    22/04/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Αύξηση προσαρμοσμένων EBITDA κατά 31,28% στα €9,59 εκατ. το 2025
    22/04/2026 - 17:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Philip Morris International: Ανανέωση της αδειοδότησης του IQOS ως προϊόν καπνού τροποποιημένου κινδύνου από τον FDA
    22/04/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • DEF2026- Ν. Χαρδαλιάς: «Ισχυρές περιφέρειες με ξεκάθαρο ρόλο – Η μητροπολιτικότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη"
    22/04/2026 - 17:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • URSAPHARM: Έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα
    22/04/2026 - 17:20 ΥΓΕΙΑ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας και για τους 13 βουλευτές της ΝΔ
    22/04/2026 - 17:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • DEF 2026-Γ. Στουρνάρας: Η ΕΚΤ θα πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα
    22/04/2026 - 16:52 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • SWOT Hospitality: Το OVEA Paros ανοίγει τις πόρτες του τη θερινή σεζόν 2026
    21/04/2026 - 20:45 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Ανοιχτό rebranding για τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
    21/04/2026 - 20:13 ΕΛΛΑΔΑ
  • AB Foods: Προχωρά στον διαχωρισμό της Primark
    21/04/2026 - 20:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Όμιλος Qualco: Στα 216 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 2025 - Αύξηση 17%
    22/04/2026 - 10:49 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τρ. Πειραιώς: «Ισχυρές επιδόσεις και νέα εποχή»
    22/04/2026 - 08:45 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

National League 2: Οι ημιτελικοί των playoffs στους πέντε ομίλους

22/04/2026 - 16:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αθηναϊκός: Η απονομή του πρωταθλήματος (gallery)

22/04/2026 - 16:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deutsche Telekom: Εξετάζει το ενδεχόμενο κολοσσιαίας συγχώνευσης με την T-Mobile

22/04/2026 - 13:56
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ελλάδα: Στην πρώτη δεκάδα των ΑΠΕ παγκοσμίως

22/04/2026 - 13:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Ecomobility Ambassadors» με τη συμμετοχή 4 σχολείων της Ηλιούπολης

22/04/2026 - 13:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Ecomobility Ambassadors» με τη συμμετοχή 4 σχολείων της Ηλιούπολης

22/04/2026 - 13:29
FleetNews
fleetnews.gr

Σε πλεονεκτική θέση η Κίνα στα SDVs

22/04/2026 - 09:33
FleetNews
fleetnews.gr

H Xiaomi «στρατολογεί» στελέχη-κλειδιά της Tesla

22/04/2026 - 09:29
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo