Η Coca-Cola HBC Finance B.V. προχωρά σήμερα, 26 Μαρτίου 2026, σε έκδοση τριών ομολογιακών τίτλων σε ευρώ, με την εγγύηση της Coca-Cola HBC AG, στο πλαίσιο ενίσχυσης της χρηματοδοτικής της βάσης.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόκειται για τρεις σειρές ομολόγων με σταθερό επιτόκιο και διάρκειες 2,5, 4,5 και 7,5 ετών.
Το πρόγραμμα ομολόγων
Οι τίτλοι εκδίδονται μέσω του προγράμματος Euro Medium Term Note, συνολικού ύψους έως 10 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν στην κάλυψη γενικών χρηματοδοτικών αναγκών και στην αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων του ομίλου Coca-Cola HBC.
Μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί και για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Coca-Cola Beverages Africa, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026.
Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει την εισαγωγή των ομολόγων στην επίσημη λίστα της Financial Conduct Authority, καθώς και τη διαπραγμάτευσή τους στην κύρια αγορά του London Stock Exchange.