Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Noval Property: Στα 26,2 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία το 2025 - Αύξηση 27%
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
02/03/2026 · 18:00

Noval Property: Στα 26,2 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία το 2025 - Αύξηση 27%

Τα έσοδα από μισθώματα για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2025 ανήλθαν σε 37,8 εκατ. ευρώ, έναντι 33,4 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2024, σημειώνοντας αύξηση 4,4 εκατ. ευρώ (13%).

Λειτουργική κερδοφορία (a-EBITDA) 26,2 εκατ. ευρώ σημείωσε η Noval Property to 2025, καταγράφοντας αύξηση της τάξης των 5,6 εκατ. ευρώ (αύξηση 27%) σε σχέση με τη χρήση 2024.

Παράλληλα καταγράφηκαν:

Έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων 37,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,4 εκατ. ευρώ (αύξηση 13%) σε σχέση με τη χρήση 2024.

Εύλογη αξία χαρτοφυλακίου επενδύσεων1 693,6 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2025, αυξημένη κατά 45,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 7%) σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Εσωτερική λογιστική αξία (NAV) 554,9 εκατ. ευρώ (4,39 ευρώ ανά μετοχή) την 31 η Δεκεμβρίου 2025, με αύξηση 35,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 7%) σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2024.

D_1f459.jpeg

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Εταιρείας, ο κ. Γεώργιος Κουτσοποδιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property δήλωσε: «Η εκτέλεση και ολοκλήρωση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Noval Property συνεχίστηκε επιτυχώς παραδίδοντας σε χρήση δύο ακόμη ακίνητα μέσα στο 2025: το κτήριο μεικτής χρήσης ''Ardittos House'' στο Μετς και το σύγχρονο κτήριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας, στο Μαρούσι.

Παράλληλα, η δέσμευση της Εταιρείας για την αναμόρφωση του αστικού τοπίου μέσω σύγχρονων και βιώσιμων έργων επιβεβαιώθηκε με την απόκτηση πιστοποίησης LEED Gold για τα συγκεκριμένα κτήρια. 33,4 20,6 10,9 37,8 26,2 18,3 Έσοδα από μισθώματα Λειτουργική κερδοφορία Kεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες Κύρια Οικονομικά Στοιχεία (σε εκάτ. ευρώ) 2024 2025 3 Η ενεργητική διαχείριση και η υψηλή ποιότητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων εισοδήματος, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων περιβαλλοντικά πιστοποιημένων κτηρίων, συνέβαλαν στη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας και στην περαιτέρω ενίσχυση της εσωτερικής λογιστικής αξίας (NAV), η οποία διαμορφώθηκε σε 555 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου (GAV) ανήλθε σε 694 εκατ. ευρώ. Οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα με την οποία εφαρμόζεται η στρατηγική της Εταιρείας, επιταχύνοντας τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ανθεκτικού χαρτοφυλακίου. Βασική προτεραιότητα της Noval Property για το προσεχές διάστημα αποτελεί η ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της κοινοπραξίας The Grid SA, καθώς και η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μέσω της αναβάθμισης και επανατοποθέτησης υφιστάμενων ακινήτων, δημιουργώντας μακροχρόνια αξία και διατήρηση αυτής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω νέων στοχευμένων επενδύσεων και αποτελεσματικής διαχείρισης της υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας.»

Επισκόπηση

Τα έσοδα από μισθώματα για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2025 ανήλθαν σε 37,8 εκατ. ευρώ, έναντι 33,4 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2024, σημειώνοντας αύξηση 4,4 εκατ. ευρώ (13%).

Η αύξηση αυτή αντανακλά την ενεργητική διαχείριση των ακινήτων της Εταιρείας και την υψηλή ποιότητα του χαρτοφυλακίου, που οδήγησαν στη σύναψη νέων μισθωτικών συμβάσεων, καθώς και στην ανανέωση ή αντικατάσταση υφιστάμενων μισθωτικών συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους. Παράλληλα, η αύξηση του κύκλου εργασιών των μισθωτών συνέβαλε στην ενίσχυση των εσόδων των μεταβλητών μισθωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 2025, η Noval Property παρέδωσε στην αγορά δύο νέα ακίνητα. Το κτήριο μεικτής χρήσης ''Ardittos House'' στο Μετς, στην Αθήνα το οποίο περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες και σύγχρονους χώρους γραφείων, ολοκληρώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με την πληρότητα να διαμορφώνεται περίπου στο 60% την 31η Δεκεμβρίου 2025. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ολοκληρώθηκε και το κτήριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι με το ακίνητο να είναι πλήρως μισθωμένο κατά την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2026, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας 199 στο Μαρούσι και το οποίο παραδόθηκε προς χρήση σε μισθωτή. Ταυτόχρονα, σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στις κατασκευαστικές εργασίες της ανάπτυξης νέου εξαώροφου συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι, ιδιοκτησία της κοινοπραξίας The Grid SA, συνολικής δόμησης περίπου 62.000 τ.μ., και με προσδοκώμενη πιστοποίηση LEED Platinum.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής εύλογης αξίας περιουσιακών στοιχείων (adjusted EBITDA) για τη χρήση του 2025 ανήλθαν σε 26,2 εκατ. ευρώ, έναντι 20,6 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 5,6 εκατ. ευρώ (αύξηση 27%), χάρη στη σημαντική άνοδο των μισθωτικών εσόδων και την ενίσχυσης της λειτουργικής αποδοτικότητας.

Τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations) για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2025 ανήλθαν σε 18,3 εκατ. ευρώ έναντι 10,9 εκατ. ευρώ για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2024. Η σημαντική αυτή αύξηση κατά 7,5 εκατ. ευρώ ή 68%, απορρέει από τις προαναφερθείσες βελτιώσεις αφενός στα έσοδα από μισθώματα και στη λειτουργική αποδοτικότητα και αφετέρου από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, η οποία περιόρισε τις δαπάνες τόκων, καθώς και από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της Noval Property την 31η Δεκεμβρίου 2025 ανήλθε σε 693,6 εκατ. ευρώ, έναντι 648,3 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 45,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 7%). Η εν λόγω αύξηση αποτυπώνει αφενός την ενεργητική διαχείριση και την ποιότητα των ακινήτων εισοδήματος της Εταιρείας και αφετέρου αντικατοπτρίζει την πρόοδο των εργασιών στα υπό ανάπτυξη ακίνητα του χαρτοφυλακίου της. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα την 31η Δεκεμβρίου 2025 ανήλθαν σε 47,6 εκατ. ευρώ, έναντι 72,8 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Η εσωτερική λογιστική αξία (NAV) την 31η Δεκεμβρίου 2025 ήταν 554,9 εκατ. ευρώ (4,39 ευρώ ανά μετοχή), ενώ την 31η Δεκεμβρίου 2024 ήταν 519,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 7%). Το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property, κατά τη συνεδρίασή του στις 2 Μαρτίου 2026, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή των Μετόχων τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2025 ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 0,027 ευρώ ανά μετοχή σε σχέση με το 2024 (αύξηση 63%).

  • NOVAL PROPERTY
  • ·
  • OIKONOMIKA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε, 68-55 τη Γαλατάσαραϊ (vid)

All Content

Σαρωτικοί οι Σέλτικς, 123-91 και 1-0 τους Σίξερς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ - Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες κατά Λιόλιου με εντολή Βρούτση

All Content - BusinessNews.gr

Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στον ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος - Στόχος οι 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2032

All Content - BusinessNews.gr

Εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ: Σειρά κρίσιμων επαφών Πιερρακάκη στην Ουάσιγκτον

All Content

Ogilvy: Καμπάνια λανσαρίσματος για τη Superbet

All Content

Τρεις αναθέσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας

FleetNews

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

FleetNews

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

FleetNews

Tesla: Πρώτη άδεια για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση» στην Ευρώπη

All Content

Ήττα πριν από τον Παναθηναϊκό για την αποδεκατισμένη Μονακό, 83-87 από τη Βιλερμπάν

All Content

Με απίθανο Χουέρτας η Τενερίφη 95-90 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη - Με τρίποντο Ρίβερς η Βαλένθια 84-81 στην Τζιρόνα (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μακάριος Λαζαρίδης

All Content - BusinessNews.gr

Στην αιχμή της ανάπτυξης τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Eurostat: Θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία

FleetNews

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

FleetNews

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

CSRΝews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

CSRΝews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πλησιάζει

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Mermeren Kombinat: Μείωση κερδών κατά 15% το 2025, στα 12,57 εκατ. ευρώ
Mermeren Kombinat: Μείωση κερδών κατά 15% το 2025, στα 12,57 εκατ. ευρώ 02/03/2026 - 17:46
Ελλάκτωρ: Η θυγατρική της LANDMARK απέκτησε κτήριο γραφείων έναντι 44 εκ. ευρώ από την Prodea 02/03/2026 - 18:03
Ελλάκτωρ: Η θυγατρική της LANDMARK απέκτησε κτήριο γραφείων έναντι 44 εκ. ευρώ από την Prodea

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    19/04/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΠΕΝ: Ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας σε περιοχές Natura 2000
    19/04/2026 - 14:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • American Airlines: Διέψευσε τα σενάρια συγχώνευσης με την United Airlines
    19/04/2026 - 14:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Π.Μαρινάκης: Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε εξωγενείς κρίσεις
    19/04/2026 - 13:33 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τρεις συλλήψεις για το τροχαίο με την εγκατάλειψη της 16χρονης στην οδό Λιοσίων
    19/04/2026 - 13:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πετρέλαιο: 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή επέφεραν απώλειες πετρελαίου αξίας 50 δισ. δολαρίων
    19/04/2026 - 12:58 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΣΠΕΛ: Θετικοί οι οιωνοί για την εφετινή καλλιεργητική περίοδο – Στην σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης
    19/04/2026 - 12:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστος προορισμός
    19/04/2026 - 12:15 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Κ. Χατζηδάκης: Να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό
    19/04/2026 - 11:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Απεβίωσε ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3 άλφα
    19/04/2026 - 11:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ στον ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος - Στόχος οι 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2032
    19/04/2026 - 10:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ώριμο και ανταγωνιστικό διαστημικό οικοσύστημα
    19/04/2026 - 10:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Απεβίωσε ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3 άλφα
    19/04/2026 - 11:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Μήνυμα για τοξικότητα, Γ. Μυλωνάκη, ΟΠΕΚΕΠΕ, κράτος δικαίου και Μέση Ανατολή
    19/04/2026 - 11:02 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ν. Ταχιάος: Σημαντικά έργα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη
    19/04/2026 - 11:29 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε, 68-55 τη Γαλατάσαραϊ (vid)

19/04/2026 - 20:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Παρτιζάν 81-74 τον Ερυθρό Αστέρα που είχε το μυαλό του στην Μπαρτσελόνα (vid)

19/04/2026 - 20:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

17/04/2026 - 14:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Αναμονή…

17/04/2026 - 13:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

17/04/2026 - 12:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Amita Lemonades, Frulite BOOST και Tsakiris Sticks Cup αναδεικνύονται «Προϊόντα της Χρονιάς 2026»

17/04/2026 - 12:01
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

17/04/2026 - 10:29
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

17/04/2026 - 10:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Wella Professionals βραβεύεται στα Beauty Stars 2026 by Madame Figaro με το Ultimate Repair Miracle Hair Rescue

16/04/2026 - 09:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo