Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Tottis-Bingo: Ανατιμήσεις, στροφή στο εξωτερικό και νέες συμμαχίες - Ώθηση από το Private Lebel
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/09/2024 · 09:09

Tottis-Bingo: Ανατιμήσεις, στροφή στο εξωτερικό και νέες συμμαχίες - Ώθηση από το Private Lebel

Οι οικονομικές καταστάσεις της Tottis Bingo, παρά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, συνοδεύονται και από πέντε παρατηρήσεις από τον ορκωτό λογιστή.

Με διψήφιο ρυθμό φαίνεται ότι θα κλείσει η ανάπτυξη, περίπου 15%, της Tottis-Bingo όπως προβλέπει η διοίκηση της εταιρείας, με βάση τα στοιχεία 7μηνου αλλά και την πορεία των εμπορικών της συναλλαγών. Η ανάπτυξη των εσόδων θα προέλθει από τις ανατιμήσεις των προϊόντων λόγω αύξησης του κόστους των πρώτων υλών., ενώ σημαντική ώθηση θα δώσει ακόμη ο ολοένα αυξανόμενος τομέας του Pl αλλά και η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.

Φέτος, η εταιρεία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις εξαγωγές κλείνοντας νέες συμφωνίες -κυρίως- στη γερμανική αγορά με μεγάλους λιανέμπορους.. Τα προηγούμενα χρόνια ανοίχτηκε στις Αραβικές Χώρες του Κόλπου, την Λατινική Αμερική και την Κορέα, ενώ πέρυσι κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη στις πωλήσεις στην Γερμανία (στις αλυσίδες ALDI και REWE) και φέτος προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με νέα προϊόντα και νέες συμφωνίες με τη LIDL Γερμανίας). Η Tottis-Bingo εξάγει σήμερα σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Από την άλλη, συνεχίζει την δυναμική της ανάπτυξη στην κατηγορία των private label, όπου είναι leader στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες Super Market. Εκτός από την κύρια δραστηριότητά της στον τομέα της γκοφρέτας, η Tottis-Bingo που αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της στα 310 άτομα (το 2022 ήταν 285 άτομα) επεκτείνει ενεργά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της. Λάνσαρε την νέα σειρά Amaretti 40% Less Sugar «προσφέροντας την ίδια απολαυστική εμπειρία με το κλασικό Amaretti αλλά με λιγότερη ζάχαρη που το καθιστούν ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της ισορροπημένης διατροφής», όπως αναφέρει, καθώς επίσης και την γκοφρέτα Koukouroukou με λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο γάλα.

Την περυσινή χρονιά, η εταιρεία εμφάνισε τζίρο €88,81 εκατ. από €77,97 εκατ. το 2022, καταγράφοντας ανάπτυξη 14%, επίδοση η οποία αποδίδεται σε αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το περιθώριο μικτού κέρδους κυμάνθηκε στα επίπεδα του 20% έναντι 16,56 % το 2022, λόγω της μείωσης του κόστους ενέργειας και της ανατίμησης των προϊόντων εξαιτίας της ανατίμησης των τιμών των Α Υλών και του κόστους παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ειδικότερα, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών του κλάδου για τη διεκδίκηση υψηλότερων μεριδίων αγοράς, κυρίως μέσω εκτεταμένων προωθητικών ενεργειών προς τον καταναλωτή, οδηγεί σε περαιτέρω πιέσεις στα οικονομικά μεγέθη των περισσότερων εταιρειών.

Σημειώνεται όμως ότι στον τομέα της γκοφρέτας, ο οποίος αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων της Tottis-Bingo, η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά από 41,2% το 2022 σε 42,6 % το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

«Η εξομάλυνση στον χώρο του λιανεμπορίου, αλλά και οι προσδοκίες για αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, δύνανται να δημιουργήσουν θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη των πωλήσεων της Εταιρείας», εκτιμά η διοίκηση, η οποία σημειώνει: «Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία αντιλαμβανόμενη την οικονομική πίεση στην εγχώρια οικονομία στρατηγικά έχει επιλέξει την έντονη και ταχεία ανάπτυξη προς χώρες της αλλοδαπής. Προτεραιότητα, επίσης, αποτελεί η επέκταση σε νέες εκτός Ελλάδος αγορές. Η εταιρεία ήδη τις δύο τελευταίες χρήσεις έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις προς τις Αραβικές Χώρες του Κόλπου, την Λατινική Αμερική και Κορέα. Ενώ, στην χρήση του 2023 πραγματοποίησε μεγάλη ανάπτυξη στις πωλήσεις στην Γερμανία (ALDI, REWE) και αναμένεται για το 2024 ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με νέα προϊόντα και νέες συμφωνίες (LIDL Γερμανίας)».

Οι παρατηρήσεις του Ορκωτού Λογιστή

Οι οικονομικές καταστάσεις της Tottis Bingo, παρά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, συνοδεύονται και από παρατηρήσεις από τον ορκωτό λογιστή. Συγκεκριμένα:

«1 Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν διενεργήθηκαν αποσβέσεις επί των άυλων και ενσώματων παγίων συνολικού ποσού 3,72 εκατ. ευρώ, από τις οποίες ποσό ευρώ 520 χιλ. ευρώ αφορούν την παρούσα χρήση, με συνέπεια η αξία των άυλων και ενσώματων παγίων, και των Ιδίων Κεφαλαίων να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 3,72 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα χρήσεως αυξημένα κατά ευρώ 520 χιλ. ευρώ.

2 Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν σχηματίζεται πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023, το συνολικό ύψος της μη σχηματισθείσας πρόβλεψης ανέρχεται σε ευρώ 478 χιλ. ευρώ, με συνέπεια οι προβλέψεις για παροχές σε εργαζομένους να εμφανίζονται μειωμένες κατά ευρώ 478 χιλ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 478 χιλ. ευρώ και τα αποτελέσματα χρήσεως αυξημένα κατά ευρώ 94 χιλ. ευρώ.

3 Στις εμπορικές απαιτήσεις από πελάτες περιλαμβάνονται και απαιτήσεις σε καθυστέρηση από την προηγούμενη χρήση, συνολικού ποσού ευρώ 920 χιλ. ευρώ. Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν έχει διενεργηθεί απομείωση επί των απαιτήσεων αυτών, κατά την εκτίμησή μας ποσού ευρώ 920 χιλ. ευρώ. Λόγω του γεγονότος αυτού η αξία των εμπορικών απαιτήσεων από πελάτες και τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 920 χιλ. ευρώ και τα αποτελέσματα χρήσεως αυξημένα κατά ευρώ 280 χιλ. ευρώ.

4 Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν έχει διενεργηθεί απομείωση επί αποθεμάτων, κατά την εκτίμησή μας, ποσού ευρώ 380 χιλ. ευρώ. Λόγω του γεγονότος αυτού η αξία των αποθεμάτων και των ιδίων κεφαλαίων να εμφανίζονται ισόποσα αυξημένα κατά ευρώ 380 χιλ. ευρώ.

5 Στο λογαριασμό «Λοιπά Χρηματοοικονομικά Στοιχεία», απεικονίζεται η αξία κτήσης μετοχών ανωνύμων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο. Η εύλογη αξία των μετοχών ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.000 ευρώ και είναι μικρότερη της αξίας κτήσεώς τους κατά ποσό 1,059 εκατ. ευρώ Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν έχει διενεργηθεί απομείωση αυτών των μετοχών, για την προκύπτουσα διαφορά ποσού ευρώ 1,059 εκατ. ευρώ με συνέπεια η αξία του λογαριασμού αυτού και τα ίδια κεφάλαια να εμφανίζονται ισόποσα αυξημένα.»

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ·
  • TOTTISBINGO
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

EuroLeague: H «Διαβολοβδομάδα» Νο8 στο παρκέ του Novasports!

All Content

GBL: Πίτερς, Κρούζερ και Τόμασον οι MVP της εβδομάδας

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Πως έφτασαν σε τζίρο 14,1 δισ. το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Jysk Hellas: Θέλει να ξεπεράσει τα 145 εκατ. φέτος

All Content - BusinessNews.gr

Τις διαδικασίες Αναθεώρησης του Συντάγματος εκκινεί ο πρωθυπουργός - Τι αναφέρει σε μήνυμά του

All Content

Oι μεγάλοι νικητές των φετινών Ermis Awards

All Content

Coca-Cola: Relaunch για την Zero Χωρίς Καφεΐνη

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ηλιάδης: «Ο Τζορτζ Πάπας έβρισε τον Φάνη Χριστοδούλου»

All Content

Γιαννακόπουλος: «Εγώ σε αυτό το τραπεζάκι, τον Μάιο θα βάλω το ευρωπαϊκό»

All Content - BusinessNews.gr

Atlantic See (Αktor-ΔΕΠΑ Εμπορίας): Η πρώτη συμφωνία αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας προς Ουκρανία

All Content - BusinessNews.gr

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια -Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Οι κρίσιμες προθεσμίες

All Content - BusinessNews.gr

ΜΙΔΑ: Στο «φως» η χρήση όλων των ακινήτων από 7 εκατ. φορολογούμενους

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η ελληνική παραγωγή και μεταποίηση πρέπει να γίνουν άξονας της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας (vid)
Η ελληνική παραγωγή και μεταποίηση πρέπει να γίνουν άξονας της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας (vid) 10/09/2024 - 08:48
ΕΣΕΕ: Το Ψηφιακό Τέλος να μην επιβαρύνει τις συνδρομές σε επαγγελματικά σωματεία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων 10/09/2024 - 09:41
ΕΣΕΕ: Το Ψηφιακό Τέλος να μην επιβαρύνει τις συνδρομές σε επαγγελματικά σωματεία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νίκος Δένδιας: Τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον
    02/02/2026 - 13:19 ΕΛΛΑΔΑ
  • Metlen: Παρέδωσε στο Λοριάν δύο συστήματα πλατφόρμας για τις φρεγάτες FDI
    02/02/2026 - 13:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.317,94 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,13%
    02/02/2026 - 13:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΑΒ: Ενσωμάτωση του «ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» στο BARAK-MX με ισχυρό βιομηχανικό αποτύπωμα
    02/02/2026 - 13:03 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Οι καλλιτέχνες κατακρίνουν τη μεταναστευτική πολιτική Τραμπ από το βήμα των βραβείων Grammy
    02/02/2026 - 12:54 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σαμαράς: Η Καλαμάτα τιμά τον Κώστα Καραμανλή - Ο πατριωτισμός ενώνει, δεν διαιρεί
    02/02/2026 - 12:53 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΚΕΕ: Ισχυρά μηνύματα συνεργασίας κι εξωστρέφειας στην Κοπή Βασιλόπιτας 2026
    02/02/2026 - 12:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΕ: Χρειάζεται να προστατεύσει τις βιομηχανίες της με μια στρατηγική προώθησης του «Made in Europe»
    02/02/2026 - 12:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κίνα: Νέα ρεκόρ στις πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών προϊόντων το 2025
    02/02/2026 - 12:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αλλαγή ηγεσίας στη Volkswagen Financial Services Greece
    02/02/2026 - 12:27 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μάστιγα η εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς - Ο «σκιώδης στόλος» στο επίκεντρο
    01/02/2026 - 13:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
    01/02/2026 - 15:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Nvidia: Σχεδιάζει να επενδύσει έως και 100 δισ. δολάρια στην OpenAI
    01/02/2026 - 17:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ - Η πορεία του έργου
    01/02/2026 - 14:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • Λιβάνιος: Εξετάζεται η ηλεκτρονική ψήφος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028
    01/02/2026 - 15:42 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωτέας Βούλας: Παρελθόν ο Ντίνος Καλαμπάκος

02/02/2026 - 11:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR: «Δεν κάνουμε ποτέ πίσω»

02/02/2026 - 10:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ΕΔΟΕ στην FCB/ΓΝΩΜΗ

02/02/2026 - 10:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Stoiximan: Ο Νεοκλής Αβδάλας νέος CSR Ambassador

02/02/2026 - 10:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Advertary: Rebranding του λογοτύπου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θέρμης

02/02/2026 - 10:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Huawei: Διακρίθηκε ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

02/02/2026 - 09:58
FleetNews
fleetnews.gr

CUPRA: Νέες τιμές και προωθητικά προγράμματα

02/02/2026 - 06:15
FleetNews
fleetnews.gr

LG: Όταν η οθόνη γίνεται εμπειρία – O άνθρωπος στο επίκεντρο των SDV

02/02/2026 - 06:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo