Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πολυτελή brands εν Ελλάδι: Επανακάμπτουν και ποντάρουν στη φετινή τουριστική σεζόν
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
06/06/2022 · 07:49

Πολυτελή brands εν Ελλάδι: Επανακάμπτουν και ποντάρουν στη φετινή τουριστική σεζόν

Παρά το ρευστό οικονομικό τοπίο, εξακολουθούν να υπάρχουν οι εν Ελλάδι μόνιμοι πελάτες των πολυτελών brands, αλλά και οι επισκέπτες από ξένες χώρες που τα ενισχύουν.

Αυτή τη στιγμή η αγορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους εμπορικούς φορείς έχει δύο πρόσωπα: Από τη μια πλευρά υπάρχει η πλειοψηφία του πληθυσμού που μετρά ακόμα και το ευρώ για να βγάλει τον κάθε μήνα, έχοντας περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα, ακόμα και αυτά της καθημερινής διατροφής, πόσο μάλλον την κατανάλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, που θεωρούνται, πλέον, για αρκετούς είδη πολυτελείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ότι απώλεια της τάξεως του 18% κατέγραψε η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατά το μήνα Απρίλιο εξαιτίας του κύματος ακρίβειας.

Από την άλλη, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν οι εν Ελλάδι μόνιμοι πελάτες των πολυτελών brands, αλλά και οι επισκέπτες από ξένες χώρες που τα ενισχύουν.

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια, με τα καταστήματα κλειστά και τα e-shop να καλύπτουν εν μέρει τις οικονομικές απώλειες, παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, τα πολύτελή brands στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, και με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα καλό, επανακάμπτουν με επενδύσεις και νέα σχέδια.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι το άνοιγμα της μπουτίκ της Bulgari επί της οδού Βουκουρεστίου, ένα γεγονός, το οποίο μάλιστα προσείλκυσε στα εγκαίνια του, πλήθος κόσμου, ακόμα και από τον πολιτικό χώρο.

Η μπουτίκ άνοιξε στα μέσα Μάϊου στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, εν όψει και της ελπιδοφόρας θερινής σεζόν, με πηγές από τα κεντρικά της εταιρείας στο Παρίσι να εκφράζουν, ήδη, θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr δεν είναι το μόνο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας επί ελληνικού εδάφους: Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επένδυση ενός ξενοδοχείου με την επωνυμία του γνωστού οίκου καθώς από την εταιρεία τονίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να υποστηρίξει την ύπαρξη ενός τέτοιου καταλύματος, ειδικά μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε οι προβλέψεις για τουρισμό, και μάλιστα υψηλών εισοδημάτων, είναι ακόμα καλύτερες.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη ξενοδοχεία σε μητροπόλεις της Ευρώπης όπως Παρίσι, Μιλάνο και στη Μέση Ανατολή Ντουμπάι, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν εγκαίνια νέων καταλυμάτων και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού όπως όπως η Ρώμη, το Τόκυο, το Μαιαμι και το Λος Αντζελες, με στόχο μέχρι το 2032 τα ξενοδοχεία της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο να φτάσουν τα 20 και η Ελλάδα να είναι μέσα σε αυτούς τους προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, τρία είναι πλέον τα καταστήματα Louis Vuitton στην Ελλάδα, στην Αθήνα και δύο στη Μύκονο, μετά το κλείσιμο αυτών στην Κηφισιά και τη Θεσσαλονίκη, με κύκλους της εταιρείας να εκφράζουν, επίσης, αισιοδοξία για την πορεία τους τόσο τους τελευταίους μήνες, όσο και για το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα εκτιμά πρόσωπο της ελληνικής παρουσίας της Louis Vuitton στο BusinessNews.gr «μετά από δύο δύσκολα χρόνια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, από το Παρίσι υπάρχει μεγάλη πίστη για την διαδρομή της Louis Vuitton στη χώρα μας. Σε αυτό έχει συμβάλει η αύξηση του τουρισμού, κατά πολύ παραπάνω ακόμα και σε σχέση με το 2021, αλλά και το άνοιγμα των μεταφορών μετά την πανδημία, ενώ είναι ευεργετική και η εκκίνηση απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ, καθώς πολλοί από τους πελάτες μας είναι Αμερικάνοι».

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι πελάτες της εταιρείας στην Ελλάδα είναι μόνο ξένοι. Σύμφωνα με στοιχεία από την LV, στη χώρα μας το 60% των πελατών είναι αλλοδαποί και το 40% Έλληνες, ποσοστό το οποίο φανερώνει ότι υπάρχει μια κινητικότητα και από πλευράς εγχώριας κατανάλωσης.

Από την εταιρεία η Ελλάδα, εξάλλου, θεωρείται, ειδικά για τα επόμενα χρόνια, αγορά στόχος προς ανάπτυξη, καθώς αναμένεται το 2023 το άνοιγμα boutique στο τουριστικό συγκρότημα Four Seasons της Βουλιαγμένης, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μάρκα θα στεγαστεί και σε ακόμα ένα αυτόνομο κατάστημα στην επένδυση του Ελληνικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος LVMH, στον οποίο ανήκει το σήμα Louis Vuitton, μεταξύ άλλων ονομάτων της μόδας, κατέγραψε έσοδα ρεκόρ, παγκοσμίως, το 2021, με τον κλάδο ειδών μόδας να αυξάνει τις πωλήσεις του κατά 47% συγκριτικά με το 2020, αγγίζοντας τα 64,2 δισ. ευρώ.

Ειδικά δε σε ό,τι αφορά το σήμα της Louis Vuitton, αναλυτές της HSBC εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 16,7 δισ. ευρώ το 2021, χάριν στην ταχύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα, στον απόηχο της πανδημίας.

Νέα πολυτελή brands και στο Αttica

Δεν λείπουν, όμως, και οι νέες αφίξεις πολυτελών brands στα πολυκαταστήματα της Αθήνας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι καθοριστικό για την εταιρεία Attica πολυκαταστήματα γιατί αναμένεται να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για επέκταση του Attica της Πανεπιστημίου στο όμορο κτίριο όπου βρίσκονται τώρα τα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr, πρόκειται για έκταση, η οποία αγγίζει τα 5.000 τμ και θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο shops in a shop από κάποιες μάρκες που δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στο κυρίως πολυκατάστημα, που χαρακτηρίζονται από την εταιρεία ως «affordable luxury» (προσιτή πολυτέλεια), τύπου Burberry, τόσο από Ευρώπη, όσο και από Αμερική.

Η επέκταση αυτή αναμένεται να γίνει σταδιακά από τα μισά του χρόνου και μετά συνεχιστεί και το 2023, λόγω του ό,τι υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική σε σχέση με την επέκταση, και τη διαμόρφωση των χώρων.

Eξάλλου, ακόμα ένα σημάδι ότι τα πολυτελή brands, παρά τις αντίξοες συνθήκες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα είναι και η πρόσφατη ίδρυση ανώνυμης εταιρείας από το brand Bottega Veneta στην Ελλάδα.

Η εταιρεία συστάθηκε στις 9 Μαϊου, με αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ και τον διακριτικό τίτλο Bottega Veneta Greece και έδρα το Παλαιό Φάληρο.

Η εταιρεία έχει, ήδη παρουσία στη χώρα μας, τόσο με κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς, όσο και με shop in a shop στα καταστήματα Attica.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από σχετική καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η εταιρεία συστάθηκε στις 9 Μαϊου, με αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ και τον διακριτικό τίτλο Bottega Veneta Greece και έδρα το Παλαιό Φάληρο.

Σκοπός της είναι η διενέργεια συναλλαγών που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, στην εισαγωγή, διανομή, παραγωγή, πώληση προϊόντων για είδη ένδυσης, σπιτιού και εν γένει αξεσουάρ και προφανώς η ίδρυση της εταιρείας αφορά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας, κάτι το οποίο μένει να το δούμε τους επόμενους μήνες.

  • LOUIS VUITTON
  • ·
  • BULGARI
  • ·
  • BURBERRY
  • ·
  • ATTICA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

EuroLeague: H «Διαβολοβδομάδα» Νο8 στο παρκέ του Novasports!

All Content

GBL: Πίτερς, Κρούζερ και Τόμασον οι MVP της εβδομάδας

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Πως έφτασαν σε τζίρο 14,1 δισ. το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Jysk Hellas: Θέλει να ξεπεράσει τα 145 εκατ. φέτος

All Content - BusinessNews.gr

ΜΙΔΑ: Στο «φως» η χρήση όλων των ακινήτων από 7 εκατ. φορολογούμενους

All Content

Oι μεγάλοι νικητές των φετινών Ermis Awards

All Content

Τηλεοπτικά κανάλια: Τα περιφερειακά της Αττικής σε ρόλο πρωταγωνιστή

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ηλιάδης: «Ο Τζορτζ Πάπας έβρισε τον Φάνη Χριστοδούλου»

All Content

Γιαννακόπουλος: «Εγώ σε αυτό το τραπεζάκι, τον Μάιο θα βάλω το ευρωπαϊκό»

All Content - BusinessNews.gr

Τις διαδικασίες Αναθεώρησης του Συντάγματος εκκινεί ο πρωθυπουργός - Τι αναφέρει σε μήνυμά του

All Content - BusinessNews.gr

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια -Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Οι κρίσιμες προθεσμίες

All Content - BusinessNews.gr

Πώς θα κινηθούν τα πράσινα τιμολόγια των παρόχων για τον Φεβρουάριο

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επιχειρήσεις: Καλούνται να πληρώσουν 531 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ
Επιχειρήσεις: Καλούνται να πληρώσουν 531 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ 05/06/2022 - 18:01
Grecian Air Seaplanes: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία με τη Viking για τα δύο υδροπλάνα 06/06/2022 - 08:24
Grecian Air Seaplanes: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία με τη Viking για τα δύο υδροπλάνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αλλαγή ηγεσίας στη Volkswagen Financial Services Greece
    02/02/2026 - 12:27 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Δ. Μιχαηλίδου: Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιών που κατοικούνται, έρχεται το καλοκαίρι
    02/02/2026 - 12:26 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Huawei: Διακρίθηκε ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
    02/02/2026 - 12:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα Αριστερά: Αποχώρησαν από το κόμμα 10 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
    02/02/2026 - 12:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ιράν-ΥΠΕΞ Αραγτσί: Η δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ διαμορφώνει τις συνομιλίες για διμερείς σχέσεις
    02/02/2026 - 12:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελληνικός Συνδέσμος Θαλάσσιου Τουρισμού: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
    02/02/2026 - 12:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική
    02/02/2026 - 12:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εθνική Leasing: Πρωτιά για 7η συνεχή χρονιά στις νέες εργασίες Χρηματοδοτικών Μισθώσεων
    02/02/2026 - 11:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βρετανία: Το υπ. Οικονομικών προσφέρει έως 100.000 στερλίνες για εθελουσία εργαζομένων
    02/02/2026 - 11:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο πρώτος Ανδριάντας του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στην Αττική τοποθετήθηκε στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
    02/02/2026 - 11:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μάστιγα η εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς - Ο «σκιώδης στόλος» στο επίκεντρο
    01/02/2026 - 13:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας σε όλα τα πεδία
    01/02/2026 - 12:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
    01/02/2026 - 15:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Nvidia: Σχεδιάζει να επενδύσει έως και 100 δισ. δολάρια στην OpenAI
    01/02/2026 - 17:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ - Η πορεία του έργου
    01/02/2026 - 14:21 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Τριπλή δενδροφύτευση σε Καβούρι, Παλλήνη και Χίο

02/02/2026 - 10:03
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Huawei: Διακρίθηκε ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

02/02/2026 - 09:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Τριπλή δενδροφύτευση σε Καβούρι, Παλλήνη και Χίο

02/02/2026 - 09:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Μεγάλη άνοδος για την ενημέρωση του OPEN και τον Ιανουάριο του 2026

02/02/2026 - 09:01
FleetNews
fleetnews.gr

CUPRA: Νέες τιμές και προωθητικά προγράμματα

02/02/2026 - 06:15
FleetNews
fleetnews.gr

LG: Όταν η οθόνη γίνεται εμπειρία – O άνθρωπος στο επίκεντρο των SDV

02/02/2026 - 06:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo