Σάββατο, 11 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΟΛΘ: Home port φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/12/2021 · 09:38

ΟΛΘ: Home port φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για το 2022, από 17 εφέτος, αναφέρει ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Αθ.Λιάγκος.

Υπερδιπλάσιες καταγράφονται ήδη οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, που έχει επιβεβαιώσει για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ. Από 17 φέτος, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος.

«Για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 49 αφίξεις από 10 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 12 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά» επισήμανε ο κ.Λιάγκος, προσθέτοντας ότι «το 60% των αφίξεων κρουαζιέρας του 2022, θα είναι τύπου "home port" και αυτό θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023». Σύμφωνα με τον αναρτημένο πίνακα της εταιρείας στην ιστοσελίδα της, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2022 θα είναι το Celestyal Crystal, στις 18/12.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την πανδημία του κορονοϊού να είναι ένα μεγάλο και διαρκές εμπόδιο, «έχουμε καθήκον να αγκαλιάσουμε την κάθε εταιρεία κρουαζιέρας και τον κάθε έναν από τους επιβάτες, ώστε η φιλοξενία να είναι τέτοια, που να τους δημιουργήσουμε το συναίσθημα δεσίματος με την πόλη και την περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Λιάγκος και πρόσθεσε: «Στόχος είναι οι επιβάτες κρουαζιέρας, που καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη να θέλουν να επιστρέψουν ξανά στην πόλη μας για διακοπές».

Home port φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες, όσο και από κάθε χώρα, που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, και οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Μετά από ένα «δύσκολο» 2020, οπότε και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε μόνο ένα κρουαζιερόπλοιο, φέτος οι αφίξεις ξεκίνησαν στις 29 Ιουνίου. «Η πληρότητα δε, ξεπερνά το 80% στο σύνολο των προγραμματισμένων 17 αφίξεων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους» επισήμανε ο κ. Λιάγκος. Υπενθυμίζεται ότι για φέτος απομένει η έλευση του «Viking Venus» στις 7.30 το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου, το οποίο και αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Βόλο, και να αναχωρήσει στις 10 το βράδυ για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Η πολυβραβευμένη εταιρεία κρουαζιέρας «Viking Cruises» έκανε φέτος το ντεμπούτο της στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάγκο, η ΟΛΘ ΑΕ εξελέγη για πρώτη φορά το 2020 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου «MedCruise», στα 25 χρόνια λειτουργίας της Ένωσης. Η Μedcruise προωθεί τη βιομηχανία κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες της, μέσω 74 λιμένων-μελών, που εκπροσωπούν 140 λιμάνια κρουαζιέρας σε 21 χώρες, τα οποία και βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους: Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Πριν από την πανδημία, στα 140 λιμάνια κρουαζιέρας αντιστοιχούσαν 31 εκατομμύρια αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας, και πάνω από 13.500 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε ετήσια βάση.

Η κρουαζιέρα μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή

«Το 2021, χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας κατέφτασαν στο λιμάνι της πόλης και επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Λιάγκος, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, πριν από την πανδημία, ένας στους τέσσερις επιβάτες κρουαζιέρας με θετική εμπειρία επέλεξε να επιστρέψει για διακοπές στον προορισμό με την καλύτερη εμπειρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία από την ετήσια μελέτη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας προ κορονοϊού, ο transit επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, που θα βρεθεί στην πόλη για την ημέρα, ξοδεύει κατά μέσο όρο 100 ευρώ την ημέρα της επίσκεψης, ενώ ο επιβάτης homeporting, «αφήνει» στην τοπική οικονομία σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα, «καθώς συνήθως έρχεται πριν από την ημέρα του προγραμματισμένου ταξιδιού, για να επισκεφθεί τα αξιοθέατα της περιοχής».

Όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απασχολούνται εργαζόμενοι από 22 διαφορετικά επαγγέλματα (π.χ. καταστήματα και εστιατόρια, ξενοδοχεία, ξεναγοί και τουριστικά γραφεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ναυτιλιακά γραφεία κ.ά.), «επομένως ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος είναι πολύ σημαντικός» τόνισε ο κ. Λιάγκος.

«Στην ΟΛΘ Α.Ε. αναβαθμίζουμε διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των υπηρεσιών μας, χτίζοντας περαιτέρω σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις εταιρείες κρουαζιέρας για την προώθηση και προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα με σκοπό να υποστηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση», τόνισε και πρόσθεσε «σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τους προορισμούς, τις εμπειρίες (παράδοση, πολιτισμό, γαστρονομία) και τις ποικίλες ευκαιρίες γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε υπεραξίες».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι η ΟΛΘ Α.Ε. ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία συνεννόησης, συνεργασίας και συνεργειών με τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και άλλες ενώσεις και οργανισμοί, με στόχο την ανάδειξη του τόπου, τον πλούτο τοποθεσιών και εμπειριών που προσφέρει η περιοχή, την πληθώρα επιλογών για τον επιβάτη. Μεταξύ αυτών, τα Μετέωρα, η Χαλκιδική, ο τάφος του Φιλίππου, η Πύδνα, το Δίον, τα μουσεία (η πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο διαθέτει πάνω από 30 μουσεία και 15 τόπους χαρακτηρισμένους από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), το ιστορικό κέντρο της πόλης και το Άγιο Όρος.

Η ΟΛΘ Α.Ε. συμμετέχει ενεργά σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις και εκθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, προωθώντας τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια και επιβάτες κρουαζιέρας στη Βόρεια Ελλάδα. «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας και δικαίως, διότι βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφική θέση, δεδομένου ότι είναι από τα ελάχιστα λιμάνια παγκοσμίως που η αφετηρία της κρουαζιέρας είναι στην καρδιά της πόλης και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από πολύ σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία της Β. Ελλάδας» τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΟΛΘ
  • ·
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ·
  • ΛΙΜΑΝΙ
  • ·
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ
  • ·
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
  • ·
  • ΛΙΑΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

«Κλείδωσε» play-in ο Ερυθρός Αστέρας - Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

All Content

«Αγκάλιασε» τα playoffs η Ζαλγκίρις, 83-74 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Αγορές: Η εκεχειρία ανάχωμα στις ανησυχίες για επανάληψη του σκηνικού με τα πετρελαϊκά σοκ 2022 και 2008

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Σήμα Μυτιληναίου για επανεκκίνηση από το 2026 με αιχμή ενέργεια και άμυνα

All Content - BusinessNews.gr

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η Ελλάδα στις κορυφαίες οικονομίες της ευρωζώνης

All Content

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

All Content

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

FleetNews

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

FleetNews

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

FleetNews

Νέοι κανόνες για το φαρμακείο αυτοκινήτου από τις 18 Ιουνίου

All Content

Η Εφές έκανε ζημιά (85-69) στην Ντουμπάι πριν παίξει με τον Παναθηναϊκό στο T-Center

All Content

Στα play-in η Μονακό των 8 παικτών, 93-86 την Μπαρτσελόνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό στο ΑΦΜ

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις από τον πόλεμο σε ενέργεια, εμπόριο και ανάπτυξη

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης: Στα €16,5 εκατ.ο τζίρος στο α' τρίμηνο - Οι εξαγωγές βασικός μοχλός ανάπτυξης

FleetNews

MG HS PHEV+: Ένα πλήρες D-SUV 272 ίππων από 32.900€

FleetNews

Η Let’s Drive σε δυναμική επέκταση

CSRΝews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

CSRΝews.gr

«GReco Islands»: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στα νησιά

CSRΝews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Στηρίζει τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρεμιέρα για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρεμιέρα για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ 08/12/2021 - 09:27
Παπαστράτος: Σωρευτικό μέρισμα 93,5 εκατ. ευρώ στη «μαμά» Philip Morris 08/12/2021 - 10:16
Παπαστράτος: Σωρευτικό μέρισμα 93,5 εκατ. ευρώ στη «μαμά» Philip Morris

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενέργεια: διαθέσιμα τιμολόγια κάτω από 15 σεντς- Επανεκκίνηση της παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο
    10/04/2026 - 19:30 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Διεθνή κοινά μεταπτυχιακά: Στο στάδιο πιστοποίησης τα προγράμματα για το 2026-27
    10/04/2026 - 18:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Λειτουργία Μετρό και Τραμ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
    10/04/2026 - 17:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με μήνες διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης
    10/04/2026 - 16:40 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    10/04/2026 - 16:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αγορές: Η εκεχειρία ανάχωμα στις ανησυχίες για επανάληψη του σκηνικού με τα πετρελαϊκά σοκ 2022 και 2008
    10/04/2026 - 15:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Copernicus: Η Ευρώπη βιώνει τον δεύτερο θερμότερο Μάρτιο που έχει καταγραφεί ποτέ
    10/04/2026 - 14:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση του αμπελοοινικού τομέα
    10/04/2026 - 13:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η Ελλάδα στις κορυφαίες οικονομίες της ευρωζώνης
    10/04/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό στο ΑΦΜ
    10/04/2026 - 12:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Το ωράριο για τα καταστήματα Μ. Παρασκευή και Μ.Σάββατο -Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα μαγαζιά
    10/04/2026 - 09:34 ΕΛΛΑΔΑ
  • Metlen: Σήμα Μυτιληναίου για επανεκκίνηση από το 2026 με αιχμή ενέργεια και άμυνα
    10/04/2026 - 10:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά – Εντατικοί οι έλεγχοι σε όλη την χώρα
    10/04/2026 - 11:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό στο ΑΦΜ
    10/04/2026 - 12:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πασχαλινή έξοδος: Αυξημένη κίνηση στα οδικά δίκτυα και μέτρα της Τροχαίας - Η εικόνα στα λιμάνια
    10/04/2026 - 10:08 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

10/04/2026 - 20:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

10/04/2026 - 20:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

09/04/2026 - 12:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

09/04/2026 - 09:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«GReco Islands»: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στα νησιά

09/04/2026 - 09:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

09/04/2026 - 08:49
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

09/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

09/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo