Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Sonae Sierra: Καθαρά Κέρδη €110 εκατομμυρίων το 2017
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
14/03/2018 · 02:00

Sonae Sierra: Καθαρά Κέρδη €110 εκατομμυρίων το 2017

Η Sonae Sierra κατέγραψε Καθαρά Κέρδη ύψους €110,0 εκατομμυρίων το 2017, έναντι €181,2 εκατομμυρίων το 2016, λόγω της χαμηλότερης αξίας που διαμορφώθηκε για τα Επενδυτικά Ακίνητα.

Η Sonae Sierra κατέγραψε Καθαρά Κέρδη ύψους €110,0 εκατομμυρίων το 2017, έναντι €181,2 εκατομμυρίων το 2016, λόγω της χαμηλότερης αξίας που διαμορφώθηκε για τα Επενδυτικά Ακίνητα.

Τα συνολικά κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) έφθασαν στα €105 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 8,5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Τα Άμεσα Κέρδη αυξήθηκαν στα €65 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 14% έναντι του 2016. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τα υψηλότερα προ τόκων και φόρων κέρδη (EBIT) σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Ευρώπης και της Βραζιλίας, καθώς και την αύξηση του κύκλου εργασιών και των περιθωρίων στην παροχή Υπηρεσιών.

Τα Έμμεσα Κέρδη διαμορφώθηκαν στα €45 εκατομμύρια, δηλαδή σε επίπεδα κατά €79 εκατομμύρια χαμηλότερα έναντι του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της χαμηλότερης αξίας που διαμορφώθηκε για τα επενδυτικά ακίνητα (χαμηλότερη συμπίεση των αποδόσεων στην Ιβηρική Χερσόνησο το 2017) και των χαμηλότερων κερδών από τις πωλήσεις επενδύσεων. Επιπλέον, η έναρξη λειτουργίας του ParkLake επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα του 2016.

Σε λειτουργικό επίπεδο, οι πωλήσεις των μισθωτών αυξήθηκαν κατά 7,8% συνολικά στο χαρτοφυλάκιο της Ευρώπης έναντι του 2016, ενώ σημαντική αύξηση κατέγραψε η Ρουμανία λόγω της επιτυχούς έναρξης λειτουργίας του ParkLake στο Βουκουρέστι. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι συνολικές πωλήσεις των μισθωτών αυξήθηκαν κατά 10,8% και 5,6% αντιστοίχως, αποτυπώνοντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη. Αυτή η θετική τάση επηρέασε περισσότερο το χαρτοφυλάκιο της Πορτογαλίας, όπου οι πωλήσεις των μισθωτών αυξήθηκαν κατά 5,6% (λαμβανομένων υπόψη όμοιων δεδομένων και συνθηκών), ξεπερνώντας αισθητά τον Δείκτη Λιανικών Πωλήσεων της χώρας που, για το 2017, διαμορφώθηκε στο 4,6%.

Οι πωλήσεις των μισθωτών στη Βραζιλία αναρριχήθηκαν κατά 6,8% σε ρεάλ Βραζιλίας. Το ποσοστό πληρότητας του χαρτοφυλακίου σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε ελαφρώς στο 96,0%, καταγράφοντας πτώση 0,6% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2016, λόγω κάποιων μικρών διακυμάνσεων σε όλο το εύρος του διεθνούς χαρτοφυλακίου. Στην Ευρώπη, το ποσοστό πληρότητας διατηρήθηκε σταθερό στο 97,1%. Το ποσοστό πληρότητας αυξήθηκε στην Πορτογαλία και στην Ισπανία σε επίπεδα 99,1% και 94,4% αντιστοίχως. Στη Βραζιλία, το ποσοστό πληρότητας καταστημάτων μειώθηκε από 94,8% σε 92,5%.

Συνολικά, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 7,6%, σημειώνοντας άνοδο 8,4% στην Ευρώπη και 4,9% στη Βραζιλία (σε ρεάλ Βραζιλίας), ξεπερνώντας τον μέσο πληθωρισμό για τη συγκεκριμένη περίοδο και στις δύο αγορές.

Όπως δήλωσε ο κ. Fernando Guedes de Oliveira, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonae Sierra, "το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Sonae Sierra, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε επίπεδο χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, ενισχύσαμε τις θέσεις μας σε αναπτυξιακά έργα και διευρύναμε τα μεγέθη και τη γεωγραφική έκταση των υπηρεσιών που παρέχουμε."

Ενεργή υλοποίηση της στρατηγικής ανακύκλωσης κεφαλαίου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανακύκλωσης κεφαλαίου της Sonae Sierra, σε όλη τη διάρκεια του 2017 υπήρξαν αρκετές εξαγορές και πωλήσεις. Το χαρτοφυλάκιο Iberia Coop Fund, στο οποίο η Sonae Sierra συμμετέχει με ποσοστό 10%, εξαγόρασε το Albufeira Retail Park στο σύνολό του (100%).

Η ORES, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα σε συνεργασία με την Bankinter, στην οποία η Sonae Sierra συμμετέχει με ποσοστό 3,75% και ασκεί διαχειριστικό ρόλο, εξαγόρασε 16 Επενδυτικά Ακίνητα. Εννέα από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται στην Ισπανία και επτά από αυτά βρίσκονται στην Πορτογαλία.

Επιπλέον, η κοινοπραξία της Sonae Sierra (15%) με την AXA Investment Managers – Real Assets (85%) ολοκλήρωσε την εξαγορά του Area Sur Shopping Centre στο Χερέθ της Ισπανίας. Η Sonae Sierra εξαγόρασε το MaiaShopping και το GuimarãeShopping, από το χαρτοφυλάκιο Sierra Fund, μέσα από την κατά 20/80 συνεργασία με την Ocidental.

Το χαρτοφυλάκιο Sierra Portugal Fund πώλησε το AlbufeiraShopping και το C. C. Continente de Portimão στην εταιρεία Square Asset Management. Η Sonae Sierra εξακολουθεί να έχει τη διαχείριση και των δύο ακινήτων.

Προσήλωση στην ανάπτυξη και στην επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Τα - έργα της εταιρείας που βρίσκονται υπό εξέλιξη είναι τα εξής: Jardín Plaza Cúcuta (Κολομβία), πρόγραμμα αστικής ανάπλασης στη Νυρεμβέργη (Γερμανία), Εμπορικό Κέντρο Zenata (Μαρόκο), κέντρο McArthurGlen Designer Outlet Málaga (Ισπανία), και επέκταση του NorteShopping και του Centro Colombo στην Πορτογαλία. Οι εργασίες κατασκευής του McArthurGlen Designer Outlet Malaga (Ισπανία) έχουν ήδη αρχίσει.

Το έργο, που πραγματοποιείται από κοινοπρακτικό σχήμα με συμμετοχή 50/50 μεταξύ της McArthurGlen και της Sonae Sierra, αντιστοιχεί σε επένδυση €115 εκατομμυρίων, με την οποία θα δημιουργηθούν νέοι χώροι συνολικής έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων για καταστήματα λιανικής. Το έργο θα προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες από 170 δυναμικές μάρκες συγκεντρωμένες σε έναν χώρο.

Η Sonae Sierra και η Central Control ξεκινούν, επίσης, εργασίες κατασκευής στο Jardín Plaza Cúcuta. Η συνολική επένδυση για το έργο ανέρχεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ και η μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια θα φθάνει στα 43.000 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2018.

Η υλοποίηση της επέκτασης του NorteShopping άρχισε στα τέλη του έτους και θα προσθέσει περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα στην ήδη υπάρχουσα μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια των 54.618 τετραγωνικών μέτρων, μέσα από μια επένδυση της τάξης των €72 εκατομμυρίων.

Ήδη το 2018 ανακοινώθηκε ένα νέο έργο στην Πάρμα της Ιταλίας και οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη αρχίσει. Το έργο, το οποίο υλοποιείται από κοινοπρακτικό σχήμα με συμμετοχή 50/50 μεταξύ της Sonae Sierra και της Impresa Pizzarotti & c. S.p.A, προβλέπει την επένδυση περίπου €200 εκατομμυρίων για την ανάπτυξη έργου αστικής ανάπλασης και τη δημιουργία εμπορικού κέντρου και πάρκου καταστημάτων λιανικής με μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 74.000 τετραγωνικών μέτρων και με 170 καταστήματα.

Σε επίπεδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, το 2017 η Sonae Sierra υπέγραψε συνολικά 187 νέες συμβάσεις: 157 συμβάσεις Υπηρεσιών Ανάπτυξης, 26 συμβάσεις Διαχείρισης Ακινήτων, και 4 συμβάσεις Διαχείρισης Επενδύσεων, συνολικής αξίας €16 εκατομμυρίων.

Καθαρή Αξία Ενεργητικού (ΚΑΕ) και Χρηματοοικονομικοί Δείκτες

Η Sonae Sierra υπολογίζει την ΚΑΕ της εταιρείας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε το 2007 η INREV (Ευρωπαϊκή Ένωση Επενδυτών σε Μη Εισηγμένους Επενδυτικούς Τίτλους σε Ακίνητα).

Βάσει αυτής της μεθόδου, στις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ΚΑΕ της Sonae Sierra διαμορφώθηκε στα €1,4 δισεκατομμύρια. Αυτή η αξία αντιστοιχεί σε αύξηση 1,0% εν συγκρίσει με την αξία τον Δεκέμβριο του 2016, λόγω των καθαρών κερδών κατά την περίοδο, τα οποία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την καταβολή μερίσματος και από τις δυσμενείς συνέπειες της πορείας του ρεάλ Βραζιλίας (τιμή κλεισίματος στις 31 Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στις 31 Δεκεμβρίου 2016).

Η Sonae Sierra διατήρησε τη συντηρητική μακροπρόθεσμη στρατηγική της σε επίπεδο χρηματοδότησης και αντιστάθμισης κινδύνου. Η κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρείας ενισχύεται από τη μέση διάρκεια των οφειλών που διαμορφώνεται στα 3,4 έτη, με αντιστάθμιση του κόστους των επιτοκίων για ποσοστό 40% των οφειλών.

Η Sonae Sierra εξακολουθεί να ωφελείται από τις καλές δυνατότητες πρόσβασης στη χρηματοδότηση του χρέους. Το 2017, η εταιρεία αναχρηματοδότησε το χρέος για έξι εμπορικά κέντρα συνολικής αξίας €729 εκατομμυρίων.

Το μέσο κόστος δανεισμού της Sonae Sierra είναι κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με το 2016 και διαμορφώνεται σήμερα σε 3,8%. Αν εξαιρεθεί η Βραζιλία, το μέσο κόστος δανεισμού παραμένει σταθερό στα 3,1%.

Οι χρηματοοικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν τη συνετή και σταθερή στάση της Εταιρείας και αποτυπώνουν τον ισχυρό ισολογισμό της

  • SONAE SIERRA
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live: Παναθηναϊκός AKTOR-Ηρακλής 73-46 (30')

All Content

Σοκ στον Ολυμπιακό: Κάταγμα στον δεξιό αντίχειρα ο Μιλουτίνοβ! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,3% σημείωσε πέρυσι ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων της χώρας

All Content - BusinessNews.gr

ΕΧΑΕ: Ισχυρά κέρδη το 2025 και μέρισμα 0,11 ευρώ με φόντο την ενσωμάτωση από τη Euronext

All Content - BusinessNews.gr

Ελβετικό φράγκο: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τους δανειολήπτες - Η διαδικασία αίτησης

All Content

Η Kevin + Marshall ανανεώνει την εταιρική της ταυτότητα

All Content

Διαγωνισμός της Κομισιόν για events στην Ελλάδα

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Παναθηναϊκός AKTOR-Ηρακλής: Η photo gallery του δεύτερου ημιτελικού

All Content

Μπαρτζώκας: «Ελπίζω να έχουμε τουλάχιστον δύο σέντερ στον τελικό» - Τι είπαν Παπανικολάου και Χολ

All Content - BusinessNews.gr

Skroutz: Αύξηση 83% στον αριθμό παραγγελιών στην Κύπρο το 2025

All Content - BusinessNews.gr

AI Impact Summit - Μητσοτάκης: «Η ΤΝ δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων, αλλά εργαλείο για πολίτες και επιχειρήσεις»

All Content - BusinessNews.gr

Φορολογικές δηλώσεις 2026 και επιχειρήσεις: Οι νέες αλλαγές και φοροελαφρύνσεις στο Ε3

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΑΝΕΚ: Στα €9,8 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2017
ΑΝΕΚ: Στα €9,8 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2017 14/03/2018 - 02:00
SYN.KA: Νέο ανακαινισμένο κατάστημα στην Ιεράπετρα 14/03/2018 - 02:00
SYN.KA: Νέο ανακαινισμένο κατάστημα στην Ιεράπετρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δημοσκόπηση Metron: Προηγείται με 16,7 μονάδες η ΝΔ – Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι, πτώση για Τσίπρα και Καρυστιανού
    19/02/2026 - 21:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλαγών της Πέμπτης
    19/02/2026 - 21:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: Ρεκόρ εμπορικού ελλείμματος το 2025, παρά τους δασμούς - Φτάνει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια
    19/02/2026 - 20:29 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι «Καλές Ιστορίες της Marketing Greece» που επανασυστήνουν την Ελλάδα
    19/02/2026 - 20:10 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Διορία «10 ημερών» δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν
    19/02/2026 - 19:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • United Group: Ενίσχυση της εκδοτικής ανεξαρτησίας με τη δημιουργία του Adria News Network
    19/02/2026 - 19:27 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΛΑΣ: Μέτρα οδικής ασφάλειας για τον εορτασμό των Αποκριών
    19/02/2026 - 19:08 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πρώτη συνεδρίαση για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
    19/02/2026 - 18:40 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ένταση τουριστικών ροών από Γερμανία προς Κρήτη
    19/02/2026 - 18:24 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε η τεχνική βλάβη στο ραντάρ
    19/02/2026 - 18:19 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τοποθέτηση καμερών σε έξι κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και 10 λεωφορεία
    18/02/2026 - 22:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ελβετικό φράγκο: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τους δανειολήπτες - Η διαδικασία αίτησης
    19/02/2026 - 08:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΧΑΕ: Ισχυρά κέρδη το 2025 και μέρισμα 0,11 ευρώ με φόντο την ενσωμάτωση από τη Euronext
    19/02/2026 - 08:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Διευρύνεται ο φορολογικός έλεγχος σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και ξένες τράπεζες
    19/02/2026 - 07:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Δόμνα Μιχαηλίδου: 80 οι φάκελοι με κακοδιαχείριση από τη Χατζηδάκη στον ΟΠΕΚΑ
    19/02/2026 - 09:56 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός AKTOR-Ηρακλής: Η photo gallery του δεύτερου ημιτελικού

19/02/2026 - 18:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live: Παναθηναϊκός AKTOR-Ηρακλής 46-26 (ημίχρονο)

19/02/2026 - 17:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Athens #JobFestival 2026 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 2 και 3 Μαρτίου

19/02/2026 - 15:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

IBM: Υποστηρίζει την Eurobank στην ανάλυση σχολίων πελατών μέσω λύσεων ΤΝ

19/02/2026 - 15:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης για τους συνεργάτες της

19/02/2026 - 14:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Εκστρατεία ενημέρωσης «Διασκεδάζω με Ασφάλεια», για το Πατρινό Καρναβάλι

19/02/2026 - 13:11
FleetNews
fleetnews.gr

Έρχεται στην Ελλάδα το νέο Zeekr 7GT – Sport DNA και αυτονομία έως 655 χλμ.

19/02/2026 - 06:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η auteco συμμετέχει στην δράση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

19/02/2026 - 06:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Charity Event Αλεξάνδρα Παναγιώταρου”

17/02/2026 - 17:06
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo