Σάββατο, 13 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΕ: Eπαρκείς κατώτατοι μισθοί για τους εργαζομένους σε όλα τα κράτη μέλη
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
29/10/2020 · 11:47

ΕΕ: Eπαρκείς κατώτατοι μισθοί για τους εργαζομένους σε όλα τα κράτη μέλη

Χθες, η Επιτροπή πρότεινε οδηγία της ΕΕ η οποία αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στην Ένωση προστατεύονται από επαρκείς κατώτατους μισθούς που παρέχουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης όπου και αν εργάζονται.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι κατώτατοι μισθοί, όταν καθορίζονται σε επαρκή επίπεδα, όχι μόνο έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά αποφέρουν και ευρύτερα οικονομικά οφέλη, καθώς μειώνουν τις μισθολογικές ανισότητες, συμβάλλουν στη διατήρηση της εγχώριας ζήτησης και ενισχύουν τα κίνητρα για εργασία. Οι επαρκείς κατώτατοι μισθοί μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων, καθώς είναι περισσότερες οι γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες που αμείβονται με κατώτατο μισθό. Η πρόταση συμβάλλει επίσης στην προστασία των εργοδοτών που πληρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζομένους, εξασφαλίζοντας θεμιτό ανταγωνισμό.

Η τρέχουσα κρίση έχει πλήξει ιδιαίτερα τομείς στους οποίους απασχολείται υψηλότερο ποσοστό χαμηλόμισθων εργαζομένων, όπως η καθαριότητα, το λιανικό εμπόριο, η υγειονομική και η μακροχρόνια περίθαλψη και η φροντίδα κατ' οίκον. Η εξασφάλιση αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τους εργαζομένους και η μείωση της φτώχειας των εργαζομένων είναι όχι μόνο σημαντικές κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά και απαραίτητες για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάκαμψη.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή [σ.σ. χθεσινή] πρόταση για επαρκείς κατώτατους μισθούς στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ότι, ακόμη και σε καιρούς κρίσης, η αξιοπρέπεια της εργασίας πρέπει να θεωρείται ιερή. Έχουμε διαπιστώσει ότι για έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας οι αποδοχές τους δεν επαρκούν. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαρκείς κατώτατους μισθούς και αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Σήμερα [σ.σ. χθες] προτείνουμε ένα πλαίσιο για τους κατώτατους μισθούς, με πλήρη σεβασμό των εθνικών παραδόσεων και της ελευθερίας των κοινωνικών εταίρων. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης θα προστατεύσει όχι μόνο τους εργαζομένους μας αλλά και τους εργοδότες που πληρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς, και θα θέσει τα θεμέλια για μια δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική ανάκαμψη.»

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για μια Οικονομία στην Υπηρεσία των Ανθρώπων κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι και οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι επωφελούνται από την οικονομική ανάκαμψη. Με την πρόταση αυτή θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΕ έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα όπου και αν εργάζονται. Οι κοινωνικοί εταίροι διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διαπραγμάτευση των μισθών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Υποστηρίζουμε την ελευθερία τους να διαπραγματεύονται αυτόνομα τους μισθούς και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, παρέχουμε ένα πλαίσιο για την καθοδήγηση των κρατών μελών όσον αφορά τον καθορισμό των κατώτατων μισθών.»

Ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, πρόσθεσε: «Σχεδόν το 10 % των εργαζομένων στην ΕΕ ζει σε συνθήκες φτώχειας: αυτό πρέπει να αλλάξει. Όσοι εργάζονται δεν θα πρέπει να δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Οι κατώτατοι μισθοί πρέπει να συμβαδίζουν με άλλους μισθούς που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ οι κατώτατοι μισθοί υστερούν. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποτελούν τον χρυσό κανόνα σε όλα τα κράτη μέλη. Η διασφάλιση επαρκών ελάχιστων αποδοχών διατυπώνεται με σαφείς όρους στην αρχή 6 του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, τον οποίο έχουν εγκρίνει όλα τα κράτη μέλη, και, ως εκ τούτου, βασιζόμαστε στη συνεχή δέσμευσή τους.»

Πλαίσιο για τους κατώτατους μισθούς με πλήρη σεβασμό των εθνικών αρμοδιοτήτων και παραδόσεων

Κατώτατοι μισθοί ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε 21 χώρες ισχύουν νόμιμοι κατώτατοι μισθοί και σε 6 κράτη μέλη (Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Φινλανδία και Σουηδία) η προστασία του κατώτατου μισθού παρέχεται αποκλειστικά από συλλογικές συμβάσεις. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα περισσότερα κράτη μέλη πλήττονται από την ανεπάρκεια και/ή τις διαφορές ως προς την κάλυψη της προστασίας του κατώτατου μισθού. Υπό το πρίσμα αυτό, η προτεινόμενη οδηγία δημιουργεί ένα πλαίσιο για τη βελτίωση της επάρκειας των κατώτατων μισθών και για την πρόσβαση των εργαζομένων στην προστασία του κατώτατου μισθού στην ΕΕ. Η πρόταση της Επιτροπής τηρεί πλήρως την αρχή της επικουρικότητας: καθορίζει πλαίσιο ελάχιστων προτύπων, το οποίο σέβεται και αντικατοπτρίζει τις αρμοδιότητες των κρατών μελών, καθώς και την αυτονομία και τη συμβατική ελευθερία των κοινωνικών εταίρων στον τομέα των μισθών. Δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν νόμιμους κατώτατους μισθούς, ούτε καθορίζει ένα κοινό επίπεδο κατώτατου μισθού.

Οι χώρες με συλλογικές διαπραγματεύσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού τείνουν να έχουν χαμηλότερο ποσοστό χαμηλόμισθων εργαζομένων, μικρότερη μισθολογική ανισότητα και υψηλότερους κατώτατους μισθούς. Ως εκ τούτου, η πρόταση της Επιτροπής αποσκοπεί στην προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους μισθούς σε όλα τα κράτη μέλη.

Οι χώρες με νόμιμους κατώτατους μισθούς θα πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι κατώτατοι μισθοί να καθορίζονται σε επαρκή επίπεδα. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν σαφή και σταθερά κριτήρια για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ενδεικτικές τιμές αναφοράς που θα καθοδηγούν την αξιολόγηση της επάρκειας, καθώς και τακτικές και έγκαιρες επικαιροποιήσεις των κατώτατων μισθών. Τα εν λόγω κράτη μέλη καλούνται επίσης να διασφαλίσουν την αναλογική και αιτιολογημένη χρήση των διαφοροποιήσεων και των κρατήσεων στους κατώτατους μισθούς, καθώς και την αποτελεσματική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον καθορισμό και την επικαιροποίηση των νόμιμων κατώτατων μισθών.

Τέλος, η πρόταση προβλέπει βελτιωμένη επιβολή και παρακολούθηση της προστασίας του κατώτατου μισθού που θεσπίζεται σε κάθε χώρα. Η συμμόρφωση και η αποτελεσματική επιβολή είναι ουσιαστικής σημασίας προκειμένου να επωφελούνται οι εργαζόμενοι από την αποτελεσματική πρόσβαση στην προστασία του κατώτατου μισθού και να προστατεύονται οι επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η πρόταση οδηγίας εισάγει την ετήσια υποβολή στοιχείων από τα κράτη μέλη στην Επιτροπή σχετικά με την προστασία του κατώτατου μισθού.

Ιστορικό

Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν, κατά την έναρξη της θητείας της, υποσχέθηκε να παρουσιάσει μια νομική πράξη που θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι στην Ένωσή μας αμείβονται με έναν δίκαιο κατώτατο μισθό και επανέλαβε τη δέσμευσή της στην πρώτη ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Το δικαίωμα σε επαρκείς ελάχιστες αποδοχές περιέχεται στην αρχή 6 του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, ο οποίος, τον Νοέμβριο του 2017, διακηρύχθηκε από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο εξ ονόματος όλων των κρατών μελών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Γκέτεμποργκ.

Η χθεσινή πρόταση οδηγίας βασίζεται στο άρθρο 153 παράγραφος 1 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ (ΣΛΕΕ) σχετικά με τους όρους εργασίας. Προηγήθηκε διαβούλευση σε δύο στάδια με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 154 της ΣΛΕΕ. Η πρόταση της Επιτροπής θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο προς έγκριση. Αφού εκδοθεί, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να μεταφέρουν τις διατάξεις της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο.

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 38-26 (16')

All Content

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR: Η photo gallery του πέμπτου τελικού

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040

All Content - BusinessNews.gr

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

All Content - BusinessNews.gr

Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις

All Content

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

All Content

Παπαστράτος: Ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης» στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά

FleetNews

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

FleetNews

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

FleetNews

Αποκάλυψη για το πανίσχυρο Audi Nuvolari: Ένα PHEV με 1.001 PS

All Content

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR: Φωτογραφίες και video από το T-Center

All Content

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Απίθανο τρίποντο του Όσμαν στη λήξη του χρόνου (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Ζωγράφος: Επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - Κύκλος εργασιών 5,09 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 2,80% και επιστροφή στο… 2009 - Kέρδη 14,19% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Fraport Greece: Αυξημένη 6% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Η επίπτωση από τον πόλεμο στον Περσικό

FleetNews

Η Stellantis ξεκινάει δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

FleetNews

BMW Highway Assistant: Πάνω από 200 εκατ. χλμ. hands-free οδήγησης

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

CSRΝews.gr

Κάθε σταγόνα μετράει: Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ τιμά τους εθελοντές αιμοδότες και ενισχύει το μήνυμα της προσφοράς ζωής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κορονοϊός: Ασθενείς με μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα για πέντε μήνες
Κορονοϊός: Ασθενείς με μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα για πέντε μήνες 29/10/2020 - 11:47
Μητσοτάκης: Lockdown σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα και Ροδόπη 29/10/2020 - 12:15
Μητσοτάκης: Lockdown σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα και Ροδόπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το πορθμείο του Ρίου – Αντιρρίου παραμένει ζωντανό με έξι φέριμποτ και 70 εργαζόμενους
    13/06/2026 - 18:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE
    13/06/2026 - 16:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Ανθεκτικός ο τουρισμός - Στόχος η ενίσχυση της κρουαζιέρας
    13/06/2026 - 15:56 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βενεζουέλα: Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Tren de Aragua σκοτώθηκε σε αμερικανικό πλήγμα
    13/06/2026 - 14:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ανθεκτική η τουριστική ζήτηση στα Δωδεκάνησα – Θετικά μηνύματα από Κάρπαθο, Λειψούς και Αστυπάλαια
    13/06/2026 - 13:42 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Data centers: Οι επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα και οι προκλήσεις για τον αστικό σχεδιασμό
    13/06/2026 - 12:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο έρευνας από γενικούς εισαγγελείς η OpenAI και η χρήση του ChatGPT
    13/06/2026 - 12:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η ΕΚΤ «πάτησε τη σκανδάλη» αύξησης των επιτοκίων - Tι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις
    13/06/2026 - 11:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για εκτίναξη του δημόσιου χρέους της ΕΕ στο 130% του ΑΕΠ το 2040
    13/06/2026 - 10:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
    13/06/2026 - 10:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ζωγράφος: Επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - Κύκλος εργασιών 5,09 εκατ. ευρώ το 2025
    12/06/2026 - 19:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fast Ferries: Ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη δομή της ακτοπλοϊκής αγοράς στις Κυκλάδες
    12/06/2026 - 19:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιερρακάκης από το ECOFIN: «Ένωση Κεφαλαιαγορών χωρίς ευρωπαϊκή εποπτεία είναι σαν Ευρωζώνη χωρίς ΕΚΤ»
    12/06/2026 - 20:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με ισχυρά κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    12/06/2026 - 20:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μανουσάκης: «Ιστορικό ορόσημο» για τον ΑΔΜΗΕ η ΑΜΚ, ύψους 1 δισ. ευρώ
    12/06/2026 - 19:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης: «Παρών» ο Ρίτσαρντ Σιάο στην παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη

13/06/2026 - 14:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR 9-2 (3')

13/06/2026 - 14:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram

12/06/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρεμιέρα για το «The ROOM» με επίκεντρο τις προκλήσεις των γυναικών

12/06/2026 - 14:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 23 Ιουνίου oι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

12/06/2026 - 13:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

easy 97.2: Το easy Movie Experience powered by ΔΕΗ στο θερινό σινεμά

12/06/2026 - 12:11
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota «υπέρ» Ιαπωνίας, Ην. Βασιλείου και Τουρκίας

12/06/2026 - 06:50
FleetNews
fleetnews.gr

O CEO της Citroën στον Όμιλο Συγγελίδη

12/06/2026 - 06:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo