Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ξεκινά το 2020 η δημοπράτηση έργων Πληροφορικής ύψους €738 εκατ.
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
19/12/2019 · 14:15

Ξεκινά το 2020 η δημοπράτηση έργων Πληροφορικής ύψους €738 εκατ.

Οι πρώτες δημοπρασίες έργων, που σχετίζονται με την τεχνολογία και την πληροφορική, θα ξεκινήσουν στο τέλος του Ιανουαρίου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Βαριά δείχνει να είναι η ψηφιακή ατζέντα της κυβέρνησης για το 2020, με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δεσμεύεται για άμεση δημοπράτηση σειράς έργων, που σχετίζονται με την τεχνολογία και την πληροφορική. Πρόκειται για έργα, συνολικού ύψους €738 εκατ., των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που σχετίζονται με την τεχνολογία, των οποίων η διαχείριση και υλοποίηση έχει περάσει στο Υπουργείο. Η κυβέρνηση προγραμματίζει τη δημοπράτηση των πρώτων έργων εντός του 2020, με τις πρώτες δημοπρασίες να ξεκινούν στο τέλος του Ιανουαρίου.

“Έχουμε, εδώ και χρόνια, σε εκκρεμότητα τη δημοπράτηση συγκεκριμένων μεγάλων έργων πληροφορικής. Το ERP του ελληνικού Δημοσίου - το σύστημα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού - δεν έχει δημοπρατηθεί, το σύστημα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού HRMS το ίδιο, το ίδιο και το σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών - αυτό το οποίο εμείς κωδικοποιούμε ως gov.gr, παλαιότερα είχε κωδικοποιηθεί ως CRMS”, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν και πολλά άλλα συστήματα, των οποίων ακόμη εκκρεμεί η δημοπράτηση, όπως συστήματα τηλεδιασκέψεως στη Δικαιοσύνη, ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Είναι δεδομένο πως θα κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα στο να μπορέσουμε με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, πλέον, να έχουμε στα χέρια μας αυτά τα συστήματα”.

Λειτουργία του gov.gr

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε διεξοδικά στις ψηφιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες. Κομβική μεταξύ αυτών είναι η λειτουργία το gov.gr, που προγραμματίζεται για το 1ο εξάμηνο του 2020. “Η υλοποίηση της πλατφόρμας είναι σε εξέλιξη, η πρώτη έκδοση της πύλης είναι ήδη έτοιμη εσωτερικά και ο στόχος μας είναι εκεί να περαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, που καταρχήν είναι ήδη διαθέσιμες ψηφιακά - και είναι εκατοντάδες - και να προσθέσουμε και δύο καινούργιες, την εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση. Η προοπτική είναι ότι εκεί θα περαστούν, εν τέλει, σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που μπορούν να ψηφιοποιηθούν, μέσα από μία ενιαία πύλη. Στόχος μας είναι στην τελική εκδοχή του gov.gr να μην εκδίδει πιστοποιητικά, αλλά να μπορούν οι υπηρεσίες να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες, και άρα να ανταλλάσσονται πληροφορίες και όχι χαρτιά”, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Ψηφιακές ταυτότητες

Αναφερόμενος στη στρατηγική ταυτοποίησης του πολίτη, γνωστοποίησε ότι ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες είναι πλέον θέμα ημερών και θα προκηρυχθεί άμεσα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. “Πέραν αυτού, η ταυτοποίηση των πολιτών είναι μία ευρύτερη στρατηγική. Υπάρχει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία eIDAS, την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά στη χώρα μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση σε αυτές τις ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες”, υπογράμμισε.

Εξήγησε δε ότι η κυβέρνηση στο θέμα της ταυτοποίησης σχεδιάζει τη γενίκευση της χρήσης των κωδικών του Taxisnet, καθώς και την προσθήκη των κωδικών του τραπεζικού συστήματος, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτήν τη στρατηγική εντάσσεται και η δημιουργία ενός ενιαίου αριθμού για τους πολίτες, ενός αριθμού που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και θα αναγράφεται και αυτός στις νέες ταυτότητες, όταν αυτές θα εκδοθούν.

Διαλειτουργικότητα

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η απλοποίηση των διαδικασιών αναφορικά με τα λεγόμενα “γεγονότα ζωής”. “Εφαρμόζοντας την αρχή “μόνον άπαξ” προχωράμε στην απλοποίηση των διαδικασιών αναφορικά με τα λεγόμενα γεγονότα ζωής. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα έχουμε μία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα προβαίνει σε σειρά απλουστεύσεων στην αλληλεπίδραση πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση της διαλειτουργικότητας: έχει ήδη συνδεθεί το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών με τις Εφορίες και πλέον για ληξιαρχικά γεγονότα δεν χρειάζεται οι πολίτες να πηγαίνουν στις Εφορίες, π.χ. για να δηλώσουν ένα γάμο ή ένα διαζύγιο, αυτή η ενημέρωση γίνεται αυτόματα από τα Μητρώα.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, με το νέο έτος θα ξεκινήσει να διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου. Έτσι, με την κάθε υπηρεσία πλέον να είναι σε θέση να αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία της ενημερότητας, διευκολύνουμε σημαντικά πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες.

Φάσμα για το 5G

Έμφαση δίνει η κυβέρνηση και στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Ήδη, ολοκληρώθηκε το στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ανταγωνιστικό διάλογο στο Ultra Fast Broadband, ενώ στα τέλη του 2020 θα γίνει η δημοπρασία του φάσματος του 5G. “Όλα αυτά αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα θετικά από τους θεσμούς. Είχαμε πρόσφατα μια σχετική έκθεση πριν από ένα μήνα, τα European Economy Institutional Papers, που αναφέρονταν θετικά στις επιδράσεις και στις προοπτικές, που επιφέρει η ψηφιακή ατζέντα της Κυβέρνησης συνολικά στις οικονομικές προοπτικές της χώρας”, τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι, ήδη, η χώρα προσελκύει επενδύσεις στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, σημειώνοντας ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Απολογισμός

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε διεξοδικά και στα πεπραγμένα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά τους πρώτους πέντε μήνες της νέας κυβέρνησης. Κάνοντας λόγο για ένα συνεκτικό όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της οικονομίας, υπογράμμισε ως κομβικό σημείο τη δημιουργία του νέου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νέες αρμοδιότητες από εκείνες που είχε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. “Η έμφαση, πλέον, δίδεται στην απλοποίηση των διαδικασιών, στη διαλειτουργικότητα, στη νέα σχέση του πολίτη με το κράτος με έμφαση στη τεχνολογία ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπό και με εμφανή στόχο τη σύγκλιση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τόνισε ο Υπουργός.

Κάνοντας τον απολογισμό των πρώτων πέντε μηνών του Υπουργείου, ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για το νέο πλαίσιο για τη διαλειτουργικότητα στον νόμο 4623, που πλέον επιτρέπει τη διασύνδεση των μητρώων. Στη θεσμοθέτηση του gov.gr ως ενιαία πύλη των δημοσίων υπηρεσιών για τους πολίτες, στη δημιουργία του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εποχή των δικτύων 5ης γενιάς, στην ίδρυση της νέας Εθνικής Αρχή Κυβερνοασφάλειας, καθώς και στη δημιουργία του Ενιαίου Ψηφιακό Χάρτη, που θα προκηρυχθεί εντός του 2020. Στις παρεμβάσεις του Υπουργείου τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης εντάσσεται και ο ορισμός των ΦΕΒΥ, των Φορέων Εκμετάλλευσης Βασικών Υπηρεσιών, που οριοθετούν τί συνιστά κρίσιμη υποδομή, ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο για την κυβερνοασφάλεια.

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
  • ·
  • ΕΡΓΑ
  • ·
  • ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ο Μπατίστ επισκέφτηκε την προπόνηση της Εθνικής – Χαμόγελα και αγκαλιές με πρώην συμπαίκτες του (pics)

All Content

Ολυμπιακός: Ολοκλήρωσε τις εξετάσεις το πρώτο γκρουπ πέντε παικτών

All Content - BusinessNews.gr

Το Χρηματιστήριο «σπάει» ρεκόρ 17 ετών – Πέντε εβδομάδες ανόδου παρά την αναταραχή στις αγορές

All Content - BusinessNews.gr

Ευρωπαϊκές αγορές: Ανθεκτικές, παρά τις πιέσεις του πολέμου - Γιατί επιστρέφουν στο προσκήνιο των επενδυτών

All Content - BusinessNews.gr

Diesel: Παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών εξετάζει η κυβέρνηση - Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή

All Content

Nova: Σέντρα και φέτος στο αθλητικό υπερθέαμα στα κανάλια Novasports και Cosmote Sport

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

FleetNews

Leapmotor: Ορόσημο 100.000 παραδόσεων σε ένα μήνα

FleetNews

Η Geely επενδύει στην ασφάλεια με το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών στον κόσμο

FleetNews

Ολλανδία: Κοινωνικό leasing αντί για μειώσεις φόρων στα καύσιμα

All Content

Τρινκιέρι: "Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε" (pics)

All Content

Παναθηναϊκός: Πέρασε από εργομετρικά το πρώτο γκρουπ παικτών (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Δορυφόροι κατά των πυρκαγιών στην Ευρώπη: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογία

All Content - BusinessNews.gr

ΟΟΣΑ για τους νέους στην Ελλάδα: Χαμηλοί μισθοί, ακριβή στέγη και δύσκολη ανεξαρτητοποίηση

All Content - BusinessNews.gr

Ευρωζώνη: «Φρένο» στις μισθολογικές αυξήσεις - Ερχεται νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ;

FleetNews

H CEO της Dacia θέλει ανάπτυξη, προσιτές τιμές και ηλεκτροκίνηση σε ισορροπία

FleetNews

Η BMW εξετάζει την κατάργηση μοντέλων της

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, αλλά μικρές ελαστικές μπάλες»
ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, αλλά μικρές ελαστικές μπάλες» 19/12/2019 - 13:52
Τηγανέλαιο: Η Πράσινη Ενέργεια στα χέρια των πολιτών 19/12/2019 - 14:21
Τηγανέλαιο: Η Πράσινη Ενέργεια στα χέρια των πολιτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το Χρηματιστήριο «σπάει» ρεκόρ 17 ετών – Πέντε εβδομάδες ανόδου παρά την αναταραχή στις αγορές
    21/08/2026 - 18:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Σε νέα υψηλά 17 ετών η αγορά, άνοδος 1,34%
    21/08/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Bally’s Intralot: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού - Καταβολή από 27 Αυγούστου 2026
    21/08/2026 - 17:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Κέιτι Πέρι στην Ελλάδα-Από τα κυκλαδίτικα καλοκαίρια στη νέα της ζωή
    21/08/2026 - 16:50 LIFESTYLE
  • Εντοπίστηκε στην Κυψέλη οικία-αποθήκη κλοπιμαίων με χρυσαφικά μεγάλης αξίας και πίνακες ζωγραφικής
    21/08/2026 - 16:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ το α΄ εξάμηνο 2026 λόγω πετρελαιοειδών
    21/08/2026 - 16:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παναθηναϊκός: Προτάθηκε στο «τριφύλλι» ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Μέλο
    21/08/2026 - 16:14 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Η Τουρκία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου
    21/08/2026 - 16:01 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ αναστέλλει για 90 ημέρες τους δασμούς στις εισαγωγές βοείου κρέατος
    21/08/2026 - 15:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.622,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,90%
    21/08/2026 - 15:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Diesel: Παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών εξετάζει η κυβέρνηση - Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή
    21/08/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΟΟΣΑ για τους νέους στην Ελλάδα: Χαμηλοί μισθοί, ακριβή στέγη και δύσκολη ανεξαρτητοποίηση
    21/08/2026 - 09:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ απειλούν όποια χώρα αψηφήσει τον οικονομικό πόλεμό τους εναντίον του Ιράν
    21/08/2026 - 09:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωπαϊκές αγορές: Ανθεκτικές, παρά τις πιέσεις του πολέμου - Γιατί επιστρέφουν στο προσκήνιο των επενδυτών
    21/08/2026 - 09:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα αφορούν όλους τους πολίτες
    21/08/2026 - 10:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ Γυναίκες: Πήρε και τη Βασιλική Σιουμουρέκη

21/08/2026 - 16:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βιντσιλαίου: Στόχος του ΠΑΟΚ η Ευρώπη

21/08/2026 - 16:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Σέντρα και φέτος στο αθλητικό υπερθέαμα στα κανάλια Novasports και Cosmote Sport

21/08/2026 - 14:02
FleetNews
fleetnews.gr

Leapmotor: Ορόσημο 100.000 παραδόσεων σε ένα μήνα

21/08/2026 - 08:06
FleetNews
fleetnews.gr

Η Geely επενδύει στην ασφάλεια με το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών στον κόσμο

21/08/2026 - 08:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo