Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
K. Χατζηδάκης: Θα ασχοληθούμε αμέσως με το Ελληνικό και τις Σκουριές
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
18/06/2019 · 03:00

K. Χατζηδάκης: Θα ασχοληθούμε αμέσως με το Ελληνικό και τις Σκουριές

«Μείωση της φορολογίας, για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και γι' αυτό θα ασχοληθούμε αμέσως και με τις πιο εμβληματικές περιπτώσεις, όπως είναι το Ελληνικό και οι Σκουριές, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Πρέπει να κάνουμε όλοι το πατριωτικό μας καθήκον, είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών -και υποψήφιος στον βόρειο τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές - Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για την ευθύνη των στελεχών της ΝΔ, ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις ευρωεκλογές, προχωρούμε αισιόδοξα στις βουλευτικές εκλογές και βεβαίως δεν θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο για εμάς να υπάρχει ένα κλίμα αυταρέσκειας και αλαζονείας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους -και σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν- προβάλλοντας το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας. Στηριζόμαστε σε δυο πυλώνες, την αλήθεια από τη μια μεριά και την κοινή λογική από την άλλη», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Την αλήθεια», διευκρίνισε, «γιατί δεν έχουμε αυτοπαγιδευτεί με ψεύτικες υποσχέσεις, προκειμένου να μην έχουμε τα χέρια μας δεμένα την επόμενη μέρα, όπως τα είχε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έδωσε μια σειρά από ψεύτικες υποσχέσεις και αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο στη συνέχεια στο να μπαλώνει τα προεκλογικά ψέματα, παρά να κάνει τη δουλειά του». Και «την κοινή λογική, καθώς πάμε να εφαρμόσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, πολιτικές που πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -αυτές θα εφαρμοστούν και στη δική μας περίπτωση, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έρχεται να διχάσει, έρχεται να ενώσει, δεν έρχεται να γκρεμίσει, έρχεται να χτίσει, θέλει να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα για μια φωτεινή ευρωπαϊκή Ελλάδα, πιστεύοντας ότι πρέπει επιτέλους όλοι μας να διδαχθούμε από τα λάθη όλων των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι θα δοθεί έμφαση κυρίως σε τρία μέτωπα σε σχέση με την εσωτερική πολιτική: «Μείωση της φορολογίας, για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και γι' αυτό θα ασχοληθούμε αμέσως και με τις πιο εμβληματικές περιπτώσεις, όπως είναι το Ελληνικό και οι Σκουριές, και τρίτον ασφάλεια και προστασία του πολίτη, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το "δόγμα Τόσκα", δηλαδή αυτό που έχει ειπωθεί... "να κάνετε ότι κοιμάστε, όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με εγκληματίες, με ληστές"». Παρατήρησε, δε, ότι είναι «πολύ σημαντικό ότι ήδη τα χρηματιστήρια κι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν εξαιρετικά θετικά με την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές [...] είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δουλειά μας είναι συστηματικά να δουλέψουμε την επόμενη μέρα, έτσι ώστε αυτό το θετικό μομέντουμ να διατηρηθεί».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ΝΔ έχει έτοιμα τα βασικά νομοσχέδια για το πρώτο εξάμηνο, «το νομοσχέδιο για τη φορολογία, το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το νομοσχέδιο για κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση», προσθέτοντας ότι «ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει μία κυβέρνηση με τους καλύτερους, μία κυβέρνηση που θα θυμίζει εθνική Ελλάδος, έτσι ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα, αποφασιστικά, να εκπλήξουμε ευχάριστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να επανέλθει το χαμόγελο και η προοπτική στη χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει τις ομοιότητες και διαφορές του προεκλογικού του σποτ με εκείνο του έτερου αντιπρόεδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Όταν εγώ έγραφα το βίντεο αυτό, δεν ήξερα τι θα έχει το βίντεο του κ. Γεωργιάδη. Με τον κ. Γεωργιάδη είμαστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, είμαστε σε μία άμιλλα, αλλά μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της δημοκρατικής αλληλεγγύης. Υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον. Εγώ, από τη δική μου πλευρά σημειώνω ποια είναι τα δικά μου χαρακτηριστικά, ποια είναι η δική μου διαδρομή, το κάνω σε όλη την προεκλογική μου εκστρατεία, έχω μια συγκεκριμένη διαδρομή από εκεί όπου πέρασα -από τη ΔΑΠ, από την ΟΝΝΕΔ, από την ευρωβουλή, από διάφορα υπουργεία- έχω μία προσήλωση σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, στην ελευθερία, στην αξιοκρατία, στην Ευρώπη, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια και πιστεύω σταθερά σε μια πολιτική με έργο και αυτό απέδειξα ακόμη και με συγκρούσεις, όταν χρειάστηκε, στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στην εργαλειοθήκη. Αυτό υπογραμμίζω και στο βίντεό μου και φυσικά, προβάλλοντας όλα αυτά ζητώ τον σταυρό για την επόμενη μέρα, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Δεν υπήρξε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων»

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «σε όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και φυσικά αποφασιστικότητα», ενώ «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε όλα αυτά, διότι αυτά που κάνει η Τουρκία αφορούν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ κι έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό απαιτηθεί κι αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω». «Το θέμα θα τεθεί χωρίς καμιά αμφιβολία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στη διάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ αυτή την εβδομάδα- και ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ΕΛΚ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ενημέρωση σε εσωτερικό επίπεδο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο τηλεφώνημα στον κ. Μητσοτάκη, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση και μας έχει εκπλήξει αυτό, με δεδομένο ότι θεώρησε σκόπιμο την περασμένη Κυριακή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Εάν σε αυτή τη φάση δεν γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί από όλες τις πλευρές, αυτό θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη της ενότητας και της αποφασιστικότητας και από την άλλη πλευρά σημείωσε το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να γίνεται η εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων, απαιτείται το κατάλληλο κλίμα σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε την υποψία ότι την Κυριακή αυτό που έγινε είχε και ένα κάποιο προεκλογικό χρώμα -ελπίζουμε να κάνουμε λάθος- και αυτό το συνδέουμε και με το γεγονός ότι, ενώ έγινε όλο αυτό, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων και σίγουρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

*Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Παπαδάκης

  • ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
  • ·
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σπανούλης: «Η άμυνά μας ήταν φανταστική»

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Άρη επί της Ντερτόνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Vivartia: Αλλάζει χέρια η Evergood – Οριστική συμφωνία με τη Recipe Unlimited Corporation

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Επιπλέον 770 εκατ. ευρώ στην αγορά στο 9μηνο- Άνοδος 20,6% για το online

All Content - BusinessNews.gr

Sport Vision: Τζίρος 22,2 εκατ. και ζημίες 6,6 εκατ. πριν από το deal με την Cosmos Sport

All Content

Golden Drum 2026: Bronze Drums για McCann Athens και Τhe Newtons Laboratory

All Content

Η Magnet υπογράφει τη νέα καμπάνια της ELABET

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ολυμπιακός για Ντόρσεϊ: «Εκτός αποστολής με Μπαρτσελόνα, επιστρέφει στην Αθήνα»

All Content

Εύκολη νίκη και 2/2 για τον Ηρακλή, 90-73 τη Βίρτσμπουργκ (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Eurocatering (Φρεσκούλης): Tι «έγραψε» πριν το deal με την Γλάρος

All Content - BusinessNews.gr

Μείωση 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης - Αναλυτικά τα μέτρα

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 128,7% του ΑΕΠ το 2027 - Στο 111,1% το 2031

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για λύματα που καταλήγουν σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Γέφυρα

CSRΝews.gr

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και TP Greece: Έναρξη της πρωτοβουλίας «Περιφέρειες Ευκαιριών» για εξ αποστάσεως εργασία στον Έβρο

CSRΝews.gr

Πλαστικά Θράκης: Συνεργασία με την iCup για την παραγωγή του επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού FreezeCup

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μία 16χρονη έπεσε θύμα βιασμού - Είχε γνωρίσει το δράστη μέσω Instagram
Μία 16χρονη έπεσε θύμα βιασμού - Είχε γνωρίσει το δράστη μέσω Instagram 18/06/2019 - 03:00
Ιεράπετρα: Νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα 18/06/2019 - 03:00
Ιεράπετρα: Νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Milestone: Ξεπέρασε τα 21 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας της METRO- Προβληματισμός πλέον για το HORECA
    15/10/2026 - 01:33 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Becoming DIVA: Μια site-specific performance για την ταυτότητα, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
    14/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κωνσταντίνος Κυρανακης: Να κατευθύνουμε τους μαθητές σε επαγγέλματα που έχουν υψηλές αμοιβές
    14/10/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ν. Δένδιας: Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται στον πυρήνα των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    14/10/2026 - 20:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • H Fairfax εξαγόρασε την ινδική IBDI Bank έναντι 5,56 δισ. δολαρίων
    14/10/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάντηση Παπασταύρου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
    14/10/2026 - 19:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην απαγόρευση των social media στους ανήλικους
    14/10/2026 - 19:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Schneider Electric: Οι ελλείψεις νερού θα απειλήσουν την ανάπτυξη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
    14/10/2026 - 18:37 ESG
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Απλουστεύονται οι διαδικασίες τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών
    14/10/2026 - 18:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • FARIA Renewables: Επίσημα εγκαίνια για το έργο αποθήκευσης ενέργειας FARIA GALANI BESS στην Ελασσόνα
    14/10/2026 - 17:55 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Sport Vision: Τζίρος 22,2 εκατ. και ζημίες 6,6 εκατ. πριν από το deal με την Cosmos Sport
    14/10/2026 - 07:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Vivartia: Αλλάζει χέρια η Evergood – Οριστική συμφωνία με τη Recipe Unlimited Corporation
    14/10/2026 - 12:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurocatering (Φρεσκούλης): Tι «έγραψε» πριν το deal με την Γλάρος
    14/10/2026 - 07:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΝΤ: Ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 128,7% του ΑΕΠ το 2027 - Στο 111,1% το 2031
    14/10/2026 - 10:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σούπερ μάρκετ: Επιπλέον 770 εκατ. ευρώ στην αγορά στο 9μηνο- Άνοδος 20,6% για το online
    14/10/2026 - 12:07 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπανούλης: «Η άμυνά μας ήταν φανταστική»

14/10/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2026/27: Το πανόραμα της σεζόν

14/10/2026 - 20:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για λύματα που καταλήγουν σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Γέφυρα

14/10/2026 - 14:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και TP Greece: Έναρξη της πρωτοβουλίας «Περιφέρειες Ευκαιριών» για εξ αποστάσεως εργασία στον Έβρο

14/10/2026 - 14:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Netflix σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6%

14/10/2026 - 14:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Netflix σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6%

14/10/2026 - 14:10
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo