Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Χρ. Σταϊκούρας: Οι 20 δράσεις που υλοποιήθηκαν και οι 20 προτεραιότητες για το 2024
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
15/12/2023 · 13:36

Χρ. Σταϊκούρας: Οι 20 δράσεις που υλοποιήθηκαν και οι 20 προτεραιότητες για το 2024

O υποργός υπογράμμισε τη συμβολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2023, επισημαίνοντας τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τις 20 δράσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν ήδη υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και τις 20 πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για το 2024, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2024.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός του 2024 επιβεβαιώνει την ορθότητα των ρεαλιστικών εκτιμήσεων που έγιναν πριν από έναν χρόνο, καθώς η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται.

«Πρόκειται για ένα επίτευγμα που οφείλεται - πρωτίστως - στις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με την άσκηση - κατά τα τελευταία έτη - συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την επιτυχημένη αντιμετώπιση αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων και την πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τη συμβολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2023, επισημαίνοντας τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην πρόοδο κατασκευής εμβληματικών δημόσιων έργων και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δημόσιων υποδομών, στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές και ανάταξης του σιδηροδρόμου, στην ανανέωση των μέσων μεταφοράς και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε αναλυτικά τις 20 πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το 2024, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση μεγάλων δημόσιων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η οδική σύνδεση Άκτιο - Αμβρακία, τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Ε- 65 μέχρι την Καλαμπάκα, καθώς και τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα προμήθειας νέων «πράσινων» αστικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, μέσω και της αύξησης διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης, καθώς και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού σιδηρόδρομου.

«Με σκληρή δουλειά, ρεαλιστικό σχέδιο, πολιτική βούληση, επιμονή, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε και θα καταφέρουμε αυτά να τα υλοποιήσουμε.

Και να συμβάλλουμε στη συλλογική προσπάθεια, για περαιτέρω αναβάθμιση και επιπλέον ισχυροποίηση της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα:

Ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει τον ρεαλισμό των εκτιμήσεων που είχαμε κάνει - πριν από έναν χρόνο - για το 2023 και θέτει εφικτούς στόχους για το 2024.

Η Ελληνική οικονομία μεγεθύνεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται.

Είναι πιο ανθεκτική και πιο εξωστρεφής.

Τα δημόσια οικονομικά έχουν σταθεροποιηθεί.

Οι επενδύσεις ενισχύονται.

Το τραπεζικό σύστημα είναι πιο ισχυρό.

Η διαφορά επιτοκίων, δηλαδή τα spreads των ελληνικών ομολόγων, έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η ανεργία συρρικνώνεται.

Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ενισχύεται.

Συμπερασματικά, η χώρα συγκλίνει, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Πρόκειται για ένα επίτευγμα που οφείλεται - πρωτίστως - στις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με την άσκηση - κατά τα τελευταία έτη - συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την επιτυχημένη αντιμετώπιση αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων και την πολιτική σταθερότητα.

Όμως, είναι γεγονός ότι υφίστανται εξωγενείς αιτίες κινδύνων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζονται, η διεθνής οικονομία παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης, οι δημοσιονομικές προκλήσεις αυξάνονται, ο πληθωρισμός - αν και αποκλιμακώνεται - συνεχίζει να παραμένει - διεθνώς - υψηλός, ενώ η περιοριστική νομισματική πολιτική επιδρά αρνητικά στην πιστωτική επέκταση.

Απαιτείται δημοσιονομική σύνεση, οικονομική υπευθυνότητα, διορατικότητα και αποφασιστικότητα.

Στοιχεία που διαθέτει το οικονομικό επιτελείο, με επικεφαλής τον Κωστή Χατζηδάκη.

Σ' αυτή την επιτυχημένη, συλλογική προσπάθεια του 2023, συνέβαλε και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τις διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες του.

Η σημερινή, το 2ο εξάμηνο του 2023, υλοποίησε συγκεκριμένες πολιτικές:

1ον. Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα Μπράλος - Άμφισσα και της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης.

2ον. Υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, με ιδιωτικό φορέα λειτουργίας.

3ον. Επαναδημοπρατήθηκαν τα οδικά έργα Γιάννενα - Κακαβιά και Λαμία - Καρπενήσι.

4ον. Συμβασιοποιείται η νέα γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου της Δυτικής Αττικής.

5ον. Ολοκληρώθηκε το έργο των παρεμβάσεων αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

6ον. Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών, και συστάθηκε η Διοικητική Αρχή Γεφυρών.

7ον. Αναμένεται η υπογραφή, από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, της πρώτης σύμβασης για το έργο «Έξυπνες Γέφυρες».

8ον. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Μάκρη Αττικής, και εκκίνησαν οι εργασίες για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα της Ραφήνας.

9ον. Εξασφαλίσθηκαν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 600 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης πληγεισών περιοχών.

10ον. Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο της ανέγερσης κτηριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

11ον. Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, δρομολογείται η ενίσχυση του Οργανισμού με σιδηροδρομικούς διερευνητές, και προχωρά η διαδικασία διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών, αφού ζητήθηκε και η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων (ERA).

12ον. Περατώθηκε εντός της προβλεπόμενης από τη σύμβαση προθεσμίας, ήτοι την 19η Σεπτεμβρίου 2023, το σύνολο των εργασιών ανάταξης και αναβάθμισης του συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας, δηλαδή η Σύμβαση 717, με την εξαίρεση τμήματος του έργου που εξαιτίας των φυσικών καταστροφών υπέστη πλήθος βλαβών.

13ον. Υπεγράφη συμβατική συμφωνία με τον ΟΣΕ, η οποία προβλέπει αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης από τα 45 στα 75 εκατ. ευρώ.

14ον. Ολοκληρώθηκε η προσωρινή αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, στον κεντρικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, μετά τις φυσικές καταστροφές σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

15ον. Προωθήθηκε ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας της ΑΠΑ και ο Εθνικός Κανονισμός Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, ενισχύθηκε η στελέχωση της ΥΠΑ και της ΑΠΑ, αξιοποιούνται πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων.

16ον. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες καταβολής επιδοτήσεων σε δικαιούχους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Ενδεικτικά, πληρώθηκαν 1.870 δικαιούχοι το τελευταίο δίμηνο, θα πληρωθούν και άλλοι μέχρι το τέλος του έτους, ενώ έχουν υπαχθεί, από τον Σεπτέμβριο, 8.585 δικαιούχοι στο πρόγραμμα.

17ον. Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση τροποποίησης του Κανονισμού για τα Δικαιώματα Επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

18ον. Προστέθηκαν, στη Θεσσαλονίκη, 248 νέα δρομολόγια, σε 5 γραμμές, με 26 νέα οχήματα των ΚΤΕΛ.

19ον. Ενισχύθηκαν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας.

20ον. Και φυσικά, επεκτάθηκε και μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, που ισχύει από την περίοδο της πανδημίας, στις αστικές, προ-αστικές, χερσαίες, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

Αυτές είναι 20 παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε, αποτελεσματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2023.

Και προχωρούμε, με σχέδιο, στοχο-προσήλωση και σκληρή δουλειά, την ολοκλήρωση σημαντικών έργων μέσα στο 2024.

1ον. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης παραδίδεται το 2ο εξάμηνο του 2024.

2ον. Η οδική σύνδεση Άκτιο - Αμβρακία παραδίδεται στις αρχές του 2024.

3ον. Τα τμήματα Τρίκαλα - Καλαμπάκα και Λαμία - Ξυνιάδα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 θα παραδοθούν, σταδιακά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

4ον. Σημαντικό ποσοστό του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

5ον. Οι εργασίες μόνιμης αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, σε σχολικές μονάδες, σιδηροδρομικό δίκτυο και υποδομές, θα ξεκινήσουν, και κάποιες θα ολοκληρωθούν, μέσα στο 2024.

6ον. Ο δεύτερος μετροπόντικας στο έργο κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας θα εγκατασταθεί και ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ίλιον θα περάσει στην Β' φάση.

7ον. Το έργο αποκατάστασης της διώρυγας της Κορίνθου θα ολοκληρωθεί.

8ον. Η κατασκευή του οδικού τμήματος Δημάριο - Ελληνο-βουλγαρικά Σύνορα θα ολοκληρωθεί.

9ον. Η σύμβαση για το έργο της Παράκαμψης της Γιάλοβας υπογράφεται.

10ον. Το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών τίθεται σε λειτουργία.

11ον. Η αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα προχωρά.

Δημιουργείται ένας νέος, ενιαίος, σύγχρονος δημόσιος φορέας, με πυρήνα τον ΟΣΕ, που αναλαμβάνει τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, όπως περιγράφονται στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Στη νέα εταιρεία εντάσσονται, με κορμό το σημερινό ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, κατά το μέρος που αφορά στο τροχαίο υλικό.

Λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιασθούν μετά από συζήτηση σε Υπουργικό Συμβούλιο.

12ον. Η δρομολόγηση ενός βιώσιμου σιδηροδρομικού δικτύου, ως μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, προχωρά.

Μεταξύ άλλων, κατατίθεται, στις αρχές του 2024, πρόταση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη 2», με στόχο τη σύνδεση λιμένων με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους νέους ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς διαδρόμους.

13ον. Η ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων προχωρά.

Τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν έως το τέλος Απριλίου του 2024.

Ταυτόχρονα, προχωρά η προμήθεια νέων λεωφορείων φυσικού αερίου, τα οποία αναμένονται τη διετία 2024 - 2025.

Και ακολουθεί, μέσα στο 2024, ένας νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

14ον. Το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη ενισχύεται.

Αναμένεται η πρόσληψη 150 οδηγών από τον ΟΑΣΘ, μέσα στις πρώτες ημέρες του 2024.

15ον. Τα υφιστάμενα προγράμματα της ηλεκτροκίνησης, μετά την τροποποίηση της προκήρυξης, την ανακατανομή των πιστώσεων και την παράταση υποβολής νέων αιτήσεων, αναμένεται να «τρέξουν» με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η τρίτη φάση επιδότησης της ηλεκτροκίνησης.

16ον. Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ενισχύονται.

Ήδη έχουν δημοσιευτεί 29 Υπουργικές Αποφάσεις για τα ΣΒΑΚ Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, το Υπουργείο, σε στενή συνεργασία με άλλα Υπουργεία και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων, σχεδιάζει ένα πλέγμα μέτρων για το 2024, με στόχο την καλύτερη μετακίνηση και την απρόσκοπτη προσβασιμότητα του πολίτη.

17ον. Η οδική ασφάλεια ενισχύεται.

Ενεργοποιήθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή που επικαιροποίησε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, και ψηφίζεται νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα προστατεύει τους χρήστες του οδικού δικτύου, θα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα υποστηρίζει την μικρο-κινητικότητα.

18ον. Οι ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου αναβαθμίζονται.

Προστίθενται νέες δυνατότητες, απλουστεύονται διαδικασίες, πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ των οχημάτων τους, ενώ η πληρωμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνεται ανέπαφα.

19ον. Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και ο Οδικός Χάρτης για την εφαρμογή της Τεχνολογίας Μοντελοποίησης (ΒΙΜ) αναρτώνται σε δημόσια διαβούλευση.

20ον. Τα έργα που έχουν αναλάβει οι Κτιριακές Υποδομές υλοποιούνται.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 50 έργα, προϋπολογισμού 145,6 εκατ. ευρώ.

Μαζί με αυτά που προγραμματίζονται, το συνολικό ποσό των έργων διαμορφώνεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Αναφέρθηκα, όσο πιο συνοπτικά μπορούσα, σε 20 δράσεις του Υπουργείου που έχουν ήδη υλοποιηθεί το 2ο εξάμηνο του 2023, και σε 20 πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν το 2024.

Δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες θα συμβάλλουν, στη συλλογική προσπάθεια, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και περαιτέρω ισχυροποίηση της πατρίδας μας.

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
  • ·
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τρινκιέρι: "Ό,τι είναι καλό σήμερα, αύριο δεν είναι αρκετό"

All Content

Δεν μέτρησε τρίποντο του Ηρακλή στο φινάλε της ήττας 83-84 από την Μπόρατς

All Content - BusinessNews.gr

BriQ Properties: Επενδυτικό πλάνο 83 εκατ. ευρώ για νέες αγορές και υπεραξίες στα ακίνητα

All Content - BusinessNews.gr

Πόλος έλξης η Ελλάδα για διεθνή funds - Σε χρηματοοικονομικό κέντρο αναδεικνύεται η χώρα

All Content - BusinessNews.gr

Star Bulk: Υπερκάλυψη στη δημόσια προσφορά για εισαγωγή στο ΧΑ - Προσφορές 656 εκατ. ευρώ

All Content

Τηλεοπτικά αθλητικά δικαιώματα: Ντέρμπι σε νέο «γήπεδο»

All Content

IPRA Golden World Awards: Ενισχυμένη ευρωπαϊκή και ελληνική παρουσία στις φετινές διακρίσεις

FleetNews

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

FleetNews

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

FleetNews

Citroën: Διπλή πρωτιά στην ελληνική αγορά των BEV

All Content

Τρομάζει ο ΠΑΟΚ 89-77 την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία! (pics)

All Content

Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Σπαρτάκ (video)

All Content - BusinessNews.gr

Το έτοιμο φαγητό κερδίζει τους Ελληνες καταναλωτές - Τα σούπερ μάρκετ διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο

All Content - BusinessNews.gr

myKataggelies από τον Οκτώβριο - Νέα ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένοι έλεγχοι στην αγορά

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Στόχος να προσελκύσουμε περισσότερο μόνιμο πληθυσμό στο νησί

FleetNews

SEAT: Ανοιχτό το μέλλον της μάρκας μετά το 2030

FleetNews

Νέα Ford Ranger έτοιμα για… πόλεμο

CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

CSRΝews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

Γυναίκες στην Ηγεσία: Όσα θα συζητηθούν στο 12ο Women in Business Forum της ICAP CRIF

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Λάμπρος Μπίσαλας: «Μanager of the year» ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sunlight
Λάμπρος Μπίσαλας: «Μanager of the year» ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sunlight 14/12/2023 - 13:21
Ο στόχος της Κατερίνας Κασκανιώτη για την ΕΡΤ 19/12/2023 - 16:21
Ο στόχος της Κατερίνας Κασκανιώτη για την ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΙΣΑ: Επικαιροποιεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει από το 2020 για την θωράκιση της δημόσιας υγείας
    12/09/2026 - 19:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    12/09/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ
    12/09/2026 - 18:19 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ενισχύεται σημαντικά ο κλιματικός κίνδυνος του καύσωνα στην Αττική έως το 2060
    12/09/2026 - 17:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σύνοδος Πρυτάνεων: Ψευδή τα δημοσιεύματα περί αποκλεισμού ελληνικών ΑΕΙ από την κατάταξη Webometrics
    12/09/2026 - 16:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Στόχος να προσελκύσουμε περισσότερο μόνιμο πληθυσμό στο νησί
    12/09/2026 - 15:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χατζηδάκης: Πέντε συμπεράσματα από την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    12/09/2026 - 15:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τη Δευτέρα στην Αγία Τριάδα Νίκαιας η κηδεία Μαζωνάκη - Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του
    12/09/2026 - 14:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • «Κουμπαράς για τη νέα γενιά»: Ο Κ. Πιερρακάκης εξηγεί τη λειτουργία του ειδικού λογαριασμού
    12/09/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης σε Ρω και Στρογγύλη: Επίσκεψη στα ακριτικά φυλάκια και μήνυμα στήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις
    12/09/2026 - 13:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Star Bulk: Υπερκάλυψη στη δημόσια προσφορά για εισαγωγή στο ΧΑ - Προσφορές 656 εκατ. ευρώ
    12/09/2026 - 10:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πόλος έλξης η Ελλάδα για διεθνή funds - Σε χρηματοοικονομικό κέντρο αναδεικνύεται η χώρα
    12/09/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τη Δευτέρα στην Αγία Τριάδα Νίκαιας η κηδεία Μαζωνάκη - Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του
    12/09/2026 - 14:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το έτοιμο φαγητό κερδίζει τους Ελληνες καταναλωτές - Τα σούπερ μάρκετ διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο
    12/09/2026 - 11:10 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Μητσοτάκης σε Ρω και Στρογγύλη: Επίσκεψη στα ακριτικά φυλάκια και μήνυμα στήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις
    12/09/2026 - 13:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τρινκιέρι: "Ό,τι είναι καλό σήμερα, αύριο δεν είναι αρκετό"

12/09/2026 - 20:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Ρεάλ 113-74 στη Μάλαγα και... παίρνει Νικ Σμιθ Τζούνιορ!

12/09/2026 - 20:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με την ταινία μικρού μήκους «Στον θρόνο του Ξέρξη», το τελευταίο αντίο της ΕΡΤ στον Γιώργο Μαζωνάκη

11/09/2026 - 15:02
FleetNews
fleetnews.gr

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

11/09/2026 - 14:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Το μεγάλο στοίχημα Αλαφούζου στα media και τις τηλεπικοινωνίες

11/09/2026 - 14:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

11/09/2026 - 13:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

11/09/2026 - 13:50
FleetNews
fleetnews.gr

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

11/09/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo