Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ανδρουλάκης: Μάχη για να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/06/2023 · 08:28

Ανδρουλάκης: Μάχη για να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση

Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Από την κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας στη ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του κόμματός του . Συγκέντρωση που όπως ανέφεραν επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε την ατμόσφαιρα παλαιότερων συγκεντρώσεων πιστοποιώντας τη δυναμική του ενόψει της κάλπης της Κυριακής στέλνοντας το μήνυμα: «Την Κυριακή 25 Ιουνίου έχουμε μόνο μια επιλογή: Να νικήσουμε!» Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Στις 25 Ιουνίου αναγεννιέται ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η δύναμη που θα στείλει τον κ. Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση. Θα γίνουμε ξανά, βήμα- βήμα, πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε χρέος να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, που δίχασαν τον λαό μας και τον απογοήτευσαν.

Να σπάσουμε τον μηχανισμό του φόβου και της επιλογής με μοναδικό κριτήριο το «μη χείρον βέλτιστον». Είναι η ώρα για τη νέα σύγχρονη Κεντροαριστερά.

Αυτό είναι το ιστορικό χρέος μας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου:Από εδώ, από την Κρήτη,να ξεκινήσει το ποτάμι της Νίκης.Όχι άλλα 4 χαμένα χρόνια με μια κυβέρνηση που η αλαζονεία της θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα.Και μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση. Τοξική, ανεύθυνη, χωρίς όραμα για την πατρίδα, που λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η μάχη του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η μάχη για να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ισχυρός αντίπαλος της συντήρησης, ισχυρός αντίπαλος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες ό,τι κόμμα κι αν ψηφίσαν στις προηγούμενες εκλογές να «πορευτούμε μαζί με ανθρωπιά απέναντι στον κυνισμό, με σοβαρότητα απέναντι στην αλαζονεία, με σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα και με υπευθυνότητα απέναντι στην αναξιοπιστία», όπως είπε και πρόσθεσε: «Να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής. Απόφαση κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας Σας καλώ να πάρετε την προσπάθεια στα χέρια σας .Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνασπίτι -σπίτι, γειτονιά-γειτονιά σε κάθε πόλη της χώρας μέχρι την τελευταία ώρα.

Έμειναν λίγες μέρες για να πετύχουμε αυτό που οι αντίπαλοι μας θεωρούσαν ακατόρθωτο.

Να κάνουμε ξανά το κίνημά μας, τη Δημοκρατική Παράταξη, ξανά πρωταγωνιστή.Γνήσιο εκφραστή της αγωνίας και των ονείρων του ελληνικού λαού.Τον πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης. Τον πραγματικό αντίπαλο της αναξιοκρατίαςΤον πραγματικό αντίπαλο της αδικίας.Ελάτε να δώσουμε πάλι το χρώμα της ελπίδας,το χρώμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας στο νησί μας!Το πράσινο, το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στην Κρήτη», εκφράζοντας έτσι την αισιόδοξία του για το αποτέλεσμα της κάλπης. Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 27 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου , ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι ήταν ο ηγέτης που αναμόρφωσε την Ελλάδα.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ταυτίζει τον εαυτό της με τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα αλλά είναι βαθιά αναξιόπιστη κι επικαλέστηκε την φθηνή επιδοματική πολιτική, όπως είπε, τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών , την αποδόμηση του ΕΣΥ και τη υπονόμευση των θεσμών.«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται στα διαφημιστικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά στις Βρυξέλλες δεσμεύεται για αυξήσεις μόλις 13%.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σκυλακάκης, δεν υπάρχει «Μεσσίας». 'Αδικα κάποιοι περίμεναν τον κ. Μητσοτάκη με βάγια στους δρόμους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας εξαπατά τους πολίτες και περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ότι «διέψευσε όλες τις εύκολες υποσχέσεις ,που έδωσε μόνο και μόνο για να κατακτήσει την εξουσία.Η σεισάχθεια μετατράπηκε σε παράδοση των δανειοληπτών στα fundsΈπαιξαν με τους θεσμούς και επιτέθηκαν στις ανεξάρτητες αρχές». «'Αφησε ελεύθερο το πεδίο στη Νέα Δημοκρατία. Δεν δίστασε να αμαυρώσει τις αξίες της αριστεράς ψαρεύοντας στα θολά νερά των δήθεν παραστρατημένων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε προεκλογικά το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού», αλλά στα ψηφοδέλτια έχει -παρά την καταδίκη 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο- τον στενό συνεργάτη του, τον κ.Παππά.

Κύριε Τσίπρα, κατάφερες να κάνεις τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη και αυτό δεν θα στο συγχωρέσει ο προοδευτικός κόσμος της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξήγησε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για τη Παιδεία, την αξιοκρατία, το χώρο της Εργασίας επικρίνοντας έντονα τη ΝΔ ότι αύξησε το δημόσιο χρέος κατά περίπου 50 δισεκ. ευρώ μέσα στην τετραετία και οδήγησε σε αλματώδη αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών.

«Απέναντι σε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, προτείνουμε την αάπτυξη Made in Greece, με ανακατεύθυνση των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης στη βάση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, που θα προωθεί την παραγωγή«, σημείωσε . Μίλησε για πληθωρισμό της κερδοσκοπίας τον οποίο ευνοεί η ΝΔ με την πολιτική της ενω τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τις μεγάλες αλλαγές, που χρειάζεται το κράτος, όπως έκανε με τη Διαύγεια ,την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και την αποκομματικοποίηση του κράτους με την επιλογή των Διοικήσεων οργανισμών και Νοσοκομείων με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και πενταετή θητεία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα θέματα της Υγείαες και του ΕΣΥ και δεσμεύτηκε πώς το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αυτό που μπορεί να το αναγεννήσει, ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διάθεση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ειδική αναφορά και σε υψηλούς τόνους έκανε για τα κόκκινα δάνεια και την απόπειρα στιγματισμού του εκπροσώπου του κόμματος και υποψήφιου Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζου καυτηριάζοντας τη καιροσκοπική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε. «Τις τελευταίες ώρες μέσα στον πανικό του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες του. Ο καιροσκοπισμός σας καταδικάστηκε, κύριε Τσίπρα, αλλά εσείς παραμένετε αμετανόητος.

Προσπαθεί να συμψηφίσει μια δικηγορική πράξη από τις χιλιάδες που κάνουν οι νέοι δικηγόροι, με το σκάνδαλο Πάτση, που είχε εισπρακτική εταιρεία και αγόρασε δάνεια 62,7 εκατομμυρίων ευρώ για μόλις 4,3 εκατομμύρια.Θέλει όμως να συμψηφίσει και τις δικές του ευθύνεςκαθώς ήταν αυτός που παρέδωσε δάνεια του ελληνικού λαού αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ στα funds. 'Ανοιξε την κερκόπορτα για δάνεια συνεταιρισμών, όπως εδώ στο Ηράκλειο,οικογενειών και μικρομεσαίων.

Ήταν αυτός που όταν το ΠΑΣΟΚ έφερνε το 2010 τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καταψήφιζε χωρίς ντροπή.Χρειάζεται και άλλη απόδειξη γιατί ήσασταν και θα είστε ο χρυσός χορηγός της ΝΔ;» Προχώρησε ακόμη περισσότερο αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «πρωταθλητή της υποκρισίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  • ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ 25ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

«Χόρεψαν» τους Τζαζ οι Μπλέιζερς, 112-90 στη Γιούτα

All Content

Καντζούρης ενόψει Παναθηναϊκού: «Να επενδύσουμε πολλά στο ενεργειακό κομμάτι»

All Content - BusinessNews.gr

ACS: Δεν προχώρησε το deal με την GLS - Επαναγοράζει η Quest το 20%

All Content - BusinessNews.gr

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ιτούνας: «Να μείνουμε πιστοί στις αρχές που διέπουν το παιχνίδι μας»

All Content

Έκανε το 6/6 το Λαύριο 84-79 την Αναγέννηση, νίκες Μεγάρων, Πανερυθραϊκού, Ψυχικού, Μαχητών (pics)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,1% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Suezmax: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων – Με μερίδιο 21% στις αγορές και 33% στις πωλήσεις

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

CSRΝews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κουτσούμπας : Ο λαός να ανεβάσει πιο ψηλά το ΚΚΕ
Κουτσούμπας : Ο λαός να ανεβάσει πιο ψηλά το ΚΚΕ 24/06/2023 - 08:25
Πώς θα ψηφίσουμε στις εκλογές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε 24/06/2023 - 08:50
Πώς θα ψηφίσουμε στις εκλογές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    31/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
    31/10/2026 - 13:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα
    31/10/2026 - 13:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Hearth Summit Aegean 2026: Πέντε λύσεις βιωσιμότητας για τα νησιά
    31/10/2026 - 13:11 ESG
  • Κεραμέως: Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan
    31/10/2026 - 12:48 ΕΛΛΑΔΑ
  • Από αύριο το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
    31/10/2026 - 12:29 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η ελληνική αυγοπαραγωγή καλύπτει το 70%-80% της εγχώριας ζήτησης
    31/10/2026 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • OpenAI: Μειώνει κατά 10 δισ. δολάρια τον στόχο άντλησης κεφαλαίων
    31/10/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Κλειστός από τις 12:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Χωρίς στάση οι συρμοί
    31/10/2026 - 11:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Π. Γεροντόπουλος (ΣΒΠΕ): Στοίχημα η πράσινη μετάβαση για την βιομηχανία των πλαστικών
    31/10/2026 - 11:18 ESG
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.
    31/10/2026 - 08:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    31/10/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κλειστός από τις 12:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Χωρίς στάση οι συρμοί
    31/10/2026 - 11:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Coffee Island: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πώλησης της εταιρείας
    31/10/2026 - 08:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέες διαδηλώσεις πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα στη Γαλλία
    31/10/2026 - 11:00 ΚΟΣΜΟΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

BC Ρόμα-Σκαφάτι 103-90: Νίκη με Μάνιον και Ολίνικ πριν τον ΠΑΟΚ

31/10/2026 - 21:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Χόρεψαν» τους Τζαζ οι Μπλέιζερς, 112-90 στη Γιούτα

31/10/2026 - 21:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τρεις σειρές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

30/10/2026 - 15:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

30/10/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo