Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Προσχέδιο έκθεσης PEGA: Kέντρο εξαγωγής λογισμικών παρακολούθησης η Κύπρος
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/11/2022 · 12:57

Προσχέδιο έκθεσης PEGA: Kέντρο εξαγωγής λογισμικών παρακολούθησης η Κύπρος

Το προσχέδιο παράλληλα αναφέρει ότι υπάρχουν στενές διασυνδέσεις με την Ελλάδα.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τον ρόλο της Κύπρου ως κεντρικού σημείου εξαγωγών για τη βιομηχανία των παρακολουθήσεων, καθώς και την διαφορά μεταξύ της νομοθεσίας που βρίσκεται σε ισχύ και της εφαρμογής, τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στην υπόθεση του μαύρου βαν, τις διασυνδέσεις με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, τις κατηγορίες για παρακολουθήσεις στην Κύπρο και τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ καταγράφει μεταξύ άλλων το προσχέδιο της έκθεσης της ευρωβουλευτή Σοφία ιν ‘τ Βελντ, εισηγήτριας της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του Pegasus και ανάλογων λογισμικών (PEGA), που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Όπως μςταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κεφάλαιο 13 σελίδων (από σύνολο 159) που αφορά την Κύπρο αναφέρει πως η Κύπρος αποτελεί "σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο εξαγωγών για την βιομηχανία των παρακολουθήσεων", προσθέτοντας πως "στα χαρτιά υπάρχει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει κανόνες της ΕΕ, όμως στην πράξη, η Κύπρος είναι ένα ελκυστικό μέρος για εταιρείες που πωλούν τεχνολογίες παρακολούθησης".

Σημειώνεται ακόμα πως "πρόσφατα σκάνδαλα έχουν κάνει ζημιά στην φήμη της χώρας" και πως ένα νέο πλαίσιο νομοθετικών πρωτοβουλιών για ενίσχυση του νομικού πλαισίου για τις εξαγωγές αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Στην έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, την πειραματική χρήση των εν λόγω τεχνολογιών της εταιρείας WiSpear του Ταλ Ντιλιάν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και την μη δίωξη προσώπων για την υπόθεση και την επιβολή μόνο ενός διοικητικού προστίμου.

Γίνεται ακόμα αναφορά σε "στενές διασυνδέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας όσον αφορά το θέμα των spyware" καθώς και στο ότι "η Intellexa του Ταλ Ντίλιαν είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα και το spyware Predator έχει χρησιμοποιηθεί στα σκάνδαλα υποκλοπών στην Ελλάδα".

Ακόμα σημειώνεται πως η κυπριακή Κυβέρνηση "φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει η ίδια συστήματα παρακολούθησης, αν και λιγότερα είναι γνωστά για τα θύματα σε σύγκριση με άλλα κράτη μέλη, ούτε είναι ξεκάθαρο αν χρησιμοποιήθηκαν spyware ή άλλες μέθοδοι παρακολούθησης, ή και τα δύο" παραπέμποντας συγκεκριμένα στις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης, "στα χαρτιά υπάρχει νομικό πλαίσιο που προβλέπει την προστασία των ιδιωτικών επικοινωνίων, την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και το ατομικό δικαίωμα την πληροφόρηση", ωστόσο "στην πράξη, όταν γίνει επίκληση της εθνικής ασφάλειας δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για την χρήση μηχανισμών υποκλοπής και την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών".

Από τις 159 σελίδες του προσχεδίου, ειδικό κεφάλαιο 13 σελίδων αφιερώνεται στην Κύπρο και στα ευρήματα της αποστολής που βρέθηκε στην Κύπρο και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών για παρακολουθήσεις στην Ελλάδα με τη χρήση του λογισμικού Predator. Η έκθεση περιέχει επίσης ειδικά κεφάλαια για τα μέχρι στιγμής ευρήματα της PEGA σε Πολωνία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Ισπανία, ενώ γίνονται σύντομες αναφορές σε ευρήματα που αφορούν άλλα κράτη μέλη και τους θεσμούς, τη βιομηχανία των κατασκοπευτικών λογισμικών (spyware) στην Ευρώπη και τις νομικές παραμέτρους σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Η έκθεση βασίζεται στα ευρήματα από ακροάσεις και αποστολές της επιτροπής και τα ερωτηματολόγια που απέστειλε στα κράτη μέλη, καθώς και άλλες γραπτές πηγές. Όπως αναφέρεται από το γραφείο της κ. Ιν ‘τ Βελντ, τα μέλη της PEGA θα ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου την επεξεργασία του προσχεδίου με στόχο την υιοθέτησή του από την ολομέλεια τον Μάρτιο, ή τον Ιούνιο στην περίπτωση που η αποστολή της επιτροπής επεκταθεί.

Σε δήλωσή της ενόψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης, η ευρωβουλευτής σημειώνει πως "η ευρεία χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών (spyware) στην Ευρωπαϊκή Ένωση από εθνικές κυβερνήσεις κατά πολιτών είναι λόγος ανησυχίας" καθώς "σε τέσσερα με πέντε κράτη μέλη υπάρχει ξεκάθαρη κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών για πολιτικούς σκοπούς, κάτι που αποτελεί σοβαρή απειλή στη δημοκρατία".

"Τα spyware βρίσκονται στην καρδιά νέων αυταρχικών καθεστώτων στην Ευρώπη. Καθιερώνονται ακόμα ευρύτερα ως εργαλείο για ανεύθυνα πολιτικά παιχνίδια και διαφθορά. Τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών καταπατούνται, και η ακεραιότητα των εθνικών εκλογών απειλείται" προσθέτει.

"Είτε νόμιμη, είτε παράνομη, η χρήση των spyware λαμβάνει χώρα με λίγη έως καθόλου λογοδοσία. Δεν υπάρχει ουσιαστική εποπτεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτε για τον περιορισμό της παράνομης χρήσης ισχυρών λογισμικών παρακολούθησης κατά ατόμων, ούτε για την εποπτεία του εμπορίου αυτών των ψηφιακών αγαθών" σύμφωνα με την εισηγήτρια.

"Η βιομηχανία των spyware είναι πανευρωπαϊκή, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την μεταχειρίζεται ως καθαρά εθνική υπόθεση - αφήνοντας ανοιχτές τις άμυνες της δημοκρατίας. Η εισηγήτρια ζητά μια ισχυρή Ευρωπαϊκή απάντηση" τονίζει.

Το κεφάλαιο για την Κύπρο

Το προσχέδιο αναφέρεται στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις εισαγωγές - εξαγωγές ειδών διπλής (στρατιωτικής και μη στρατιωτικής) χρήσης και στο ότι στην απάντησή της σε επιστολή της PEGA προς όλα τα κράτη μέλη η κυπριακή Κυβέρνηση εξήγησε πως αξιολογεί όλες τις άδειες ξεχωριστά στη βάσει όλων των καθεστώτων κυρώσεων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προστίθεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η PEGA, το Υπουργείου Εμπορίου αξιοποιεί τακτικά τις γνώμες συμβουλευτικής επιτροπής όσον αφορά άδειες εξαγωγής που περιλαμβάνει εκπροσώπους των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και του Τμήματος Τελωνείων, βάσει των οποίων το κράτος έχει αρκετές φορές αρνηθεί την έκδοση άδειας εξαγωγής.

Αναφέρουν ακόμα πως η Υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος ενημέρωσαν την PEGA στη συνάντησή τους πως υπήρξε μείωση στον αριθμό εταιρειών στην Κύπρο, και πως από τις 32 που είναι εγγεγραμμένες στη χώρα, μόλις 8 με 10 είναι ενεργές, από τις οποίες μόλις τρεις με τέσσερις παράγουν spyware.

Στην πράξη όμως, σύμφωνα με την επιτροπή που επικαλείται δημοσίευμα του Inside Story, η Κύπρος φέρεται να είναι "επιεικής" στην παροχή αδειών εξαγωγής ενώ "οι εταιρείες χρησιμοποιούν κόλπα για να προσπεράσουν τους κανόνες", όπως για παράδειγμα την αποστολή του εξοπλισμού χωρίς το λογισμικό, το οποίο αποστέλλεται ξεχωριστά.

Στο προσχέδιο της έκθεσης γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στο νομικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και για την διεξαγωγή νόμιμων παρακολουθήσεων, καθώς και το πώς γίνεται η εποπτεία αυτών των πρακτικών από το κράτος.

Όσον αφορά την μετακίνηση των δραστηριοτήτων εταιρειών παρακολούθησης στην Ελλάδα, το προσχέδιο καταγράφει και τα δημοσιεύματα για τον φερόμενο ρόλο τότε παράγοντα του ΔΗΣΥ στο να έρθουν σε επαφή ιδιοκτήτες εταιρειών παρακολούθησης με αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.

Στο προσχέδιο γίνονται ακόμα αναφορές σε στοιχεία που έδωσε το ΑΚΕΛ στην PEGA και δείχνουν προς εξαγωγή του Pegasus από την NSO Group στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω θυγατρικής, καθώς και τις φερόμενες δραστηριότητες άλλων εταιριών στην Κύπρο. Καταγράφονται επίσης τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φερόμενη αγορά κατασκοπευτικών λογισμικών από την κυπριακή Κυβέρνηση και τα οποία είχαν αποκαλυφθεί μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Τέλος, γίνεται ειδική αναφορά στις κατηγορίες του Μακάριου Δρουσιώτη για παρακολούθησή του από την κυπριακή Κυβέρνηση, όπως τα κατέγραψε στο πιο πρόσφατο βιβλίο του.

  • PEGA
  • ·
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με πρεμιέρα τελικών Ισπανίας και 4ο τελικό Ιταλίας οι μετάδοσεις της Πέμπτης

All Content

Πρώτη κίνηση της Καρδίτσας ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Κέι Τζέι Τζάκσον

All Content - BusinessNews.gr

Project Voria: Τον Μάιο του 2028 τα εγκαίνια του καζίνο Αμαρουσίου στο κτήμα Δηλαβέρη

All Content - BusinessNews.gr

Space Hellas: Στο επίκεντρο οι νέες ταυτότητες, η άμυνα και τα έργα Τεχνητής Νοημοσύνης

All Content - BusinessNews.gr

Πλαστικά Θράκης: Καθαρά κέρδη στα 5,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - Πωλήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ

All Content

Μουντιάλ 2026: Σκοράροντας µετά το τελευταίο σφύριγµα

All Content

ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Spec 2 εκατ. ευρώ για δράσεις επικοινωνίας

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

All Content

Αποθέωση Τι Τζέι Σορτς στο Παρίσι (vid & pic)

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

All Content - BusinessNews.gr

Οι λύσεις τηλεϊατρικής TytoCare στην έκθεση BEYOND 2026

All Content - BusinessNews.gr

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν εξ αποστάσεως τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

All Content - BusinessNews.gr

Theon: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά της HGH, deal 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Αποκάλυψη για το BMW M Concept Neue Klasse

FleetNews

Ξεκινάνε τα Ford Pro Blue Days σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Η mediatel «υιοθετεί» την παραλία Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη σε συνεργασία με τη HELMEPA

CSRΝews.gr

Η LG Electronics στηρίζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

CSRΝews.gr

Η KPMG εξελίσσει την πρωτοβουλία “Meet our People”

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τσίπρας: "Η λεηλασία θα τελειώσει, ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί - Κρίσιμη η αυριανή απεργία"
Τσίπρας: "Η λεηλασία θα τελειώσει, ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί - Κρίσιμη η αυριανή απεργία" 08/11/2022 - 11:33
Μητσοτάκης: Ανάγκη συνεργασίας για την κλιματική κρίση στη Μεσόγειο 08/11/2022 - 14:54
Μητσοτάκης: Ανάγκη συνεργασίας για την κλιματική κρίση στη Μεσόγειο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Nova παρέδωσε στον Δήμο Ρόδου το σύστημα Πολιτικής Προστασίας «Smart Forest Ρόδος»
    18/06/2026 - 11:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Yalco: Ενισχύει τη συμμετοχή της στη YALCO Trading μέσω αύξησης κεφαλαίου
    18/06/2026 - 11:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean: Εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition
    18/06/2026 - 11:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ICAP CRIF κατέκτησε για 7η φορά τον τίτλο SUPERBRAND
    18/06/2026 - 11:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γιάννης Στουρνάρας: Οι δημόσιες συντάξεις δεν θα επαρκούν στο μέλλον - Προς αναζήτηση νέων λύσεων
    18/06/2026 - 11:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Logitech: Επαναπροσδιορίζοντας το προσωπικό workspace
    18/06/2026 - 11:48 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Οι λύσεις τηλεϊατρικής TytoCare στην έκθεση BEYOND 2026
    18/06/2026 - 11:45 ΥΓΕΙΑ
  • Η Space X του Ίλον Μασκ εξαγοράζει την AI startup Cursor για 60 δισ. δολ
    18/06/2026 - 11:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΒΕΠ: Προτάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας
    18/06/2026 - 11:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΕΠΕΕ: Αύξηση 2,1% στις εξαγωγές ενδυμάτων το πρώτο τετράμηνο
    18/06/2026 - 11:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • PosoKanei.gov.gr: Στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα – Πώς λειτουργεί
    17/06/2026 - 14:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έρευνα EY-Parthenon: Οι CEOs επικεντρώνονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες
    17/06/2026 - 12:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Anthropic: Κατηγορίες εναντίον της για παραπλανητική διαφήμιση
    17/06/2026 - 17:09 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Ολλανδία δεσμεύτηκε να χορηγήσει στην Ουκρανία 500 εκατ. ευρώ για drones και και εξοπλισμό αεράμυνας
    17/06/2026 - 20:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • Intracom: Στις 22 Ioυνίου η αποκοπή μερίσματος - Από 26/6 η καταβολή του
    17/06/2026 - 21:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η mediatel «υιοθετεί» την παραλία Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη σε συνεργασία με τη HELMEPA

18/06/2026 - 08:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

18/06/2026 - 08:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Transfer market: Οι κινήσεις των 14 ομάδων της GBL

18/06/2026 - 08:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η LG Electronics στηρίζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

18/06/2026 - 07:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Μουντιάλ 2026: Σκοράροντας µετά το τελευταίο σφύριγµα

18/06/2026 - 07:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Michael Keaton ανακαλύπτει στο «Goodrich» τι σημαίνει πατρότητα

18/06/2026 - 07:05
FleetNews
fleetnews.gr

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

18/06/2026 - 05:06
FleetNews
fleetnews.gr

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

18/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo