Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Θεοδωρικάκος: Αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε τη βία από την κοινωνία και τον αθλητισμό
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/03/2022 · 15:41

Θεοδωρικάκος: Αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε τη βία από την κοινωνία και τον αθλητισμό

«Στόχος μας η πάταξη της εγκληματικότητας, να έχουμε μια αστυνομία φιλική απέναντι στον Πολίτη, με πλήρη σεβασμό της δημοκρατικής μας νομιμότητας και ταυτόχρονα σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα» επισήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της βίας «έδειξε αντανακλαστικά» και δεν πρόκειται για «μια ευκαιριακή αντίδραση» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών στη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων και για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό.

Ο υπουργός, υπογράμμισε πως «για τη δική μας κυβέρνηση ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή» και «πρώτιστη προτεραιότητα η ασφάλεια που είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, της ποιότητας, της ευημερίας και της προοπτικής μιας κοινωνίας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «κατά την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022 το ποσοστό της λεγόμενης χαμηλής και μεσαίας παραβατικότητας και εγκληματικότητας σημειώνει πτώση 25% έως 30%, από την αντίστοιχη περίοδο 19 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή την πρώτη περίοδο της κυβέρνησής μας -προ καραντίνας- με τα αντίστοιχα δύο τέτοια διαστήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά το τελευταίο τριήμερο, ανέφερε ο υπουργός, διενεργήθηκαν 530 αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, όπου ελέγχθηκαν 1.215 άτομα και 312 μετανάστες, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα. Επίσης είπε πως έγιναν 38 συλλήψεις ατόμων εκ των οποίων δύο για ναρκωτικά, εννέα για παραεμπόριο και σημείωσε «πως δεν θα σταματήσουμε, αυτές οι επιχειρήσεις καθώς αποτελούν τμήμα της συνολικής στρατηγικής που έχουμε ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ως ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές σε κάθε γωνιά της χώρας. Θα είναι αιφνιδιαστικές και θα περιλαμβάνουν την συντονισμένη αξιοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της ΕΛΑΣ».

Ειδικά για τους ελέγχους σε λέσχες, παραρτήματα, γραφεία και εντευκτήρια φιλάθλων που διενεργήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2021 έως 11 Μαρτίου 2022 από την ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 1.789 έλεγχοι από τους οποίος προέκυψαν: 81 ανακλήσεις αδειών/σφραγίσεις και 19 συλλήψεις. Πράγματι, είπε ο υπουργός, οι περισσότεροι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν και έγιναν το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως και 11 Μαρτίου 2022, μετά τη δολοφονία του Άλκη: διενεργήθηκαν 932 έλεγχοι σε σχετικούς χώρους όπου προέκυψαν 80 βεβαιώσεις παραβάσεων, 69 ανακλήσεις αδειών/σφραγίσεις και 17 συλλήψεις και εξήγησε πως η ΕΛΑΣ έκανε και πριν ελέγχους, αλλά το προηγούμενο διάστημα ήταν μειωμένοι καθώς τα πρωταθλήματα είχαν ανασταλεί και το βάρος της αστυνόμευσης έπεφτε αλλού και σαφώς η τραγική απώλεια του Άλκη «λειτούργησε σαν μια πολύ δυνατή καμπάνα και προς την κοινωνία και προς το κράτος».

Ο υπουργός απέρριψε την κριτική ότι έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις Ειδικών Φρουρών λέγοντας πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι: 1.500 Ειδικοί Φρουροί τον Δεκέμβριο του 2019, 400 Ειδικοί Φρουροί της Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, 400 Συνοριοφύλακες στον Έβρο, 800 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και 480 στα ΠΡΟΚΕΚΑ, άθροισμα 3.580, όπως είπε.

Ο στόχος μας είπε ο υπουργός είναι η πάταξη της εγκληματικότητας, να έχουμε μια αστυνομία φιλική απέναντι στον Πολίτη, με πλήρη σεβασμό της δημοκρατικής μας νομιμότητας και ταυτόχρονα σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα -και αυτό μέρα με την ημέρα γίνεται πράξη ώστε η δέσμευσή μας «ασφάλεια για όλους- ασφάλεια παντού» να υλοποιείται.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως «δεν ισχυρίζομαι πως όλα είναι τέλεια ούτε ότι είναι όλα καλά» αλλά «η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά για να μειώσουμε την εγκληματικότητα».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τόνισε πως «η μέση ελληνική οικογένεια κάνει τα πάντα για να σπουδάσει το παιδί της και τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι ελευθερίας, επικοινωνίας , έρευνας, μόρφωσης, ελεύθερης ανταλλαγής των ιδεών και της γνώσης και όχι χώροι για μπαχαλάκηδες και για έγκλημα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν -και αυτό είναι καθολική λαϊκή επιταγή».

Για τη βία ανέφερε πως οποιαδήποτε μορφή της «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή κι αποδεκτή και πρέπει να αντιμετωπίζεται», πολύ περισσότερο βία χουλιγκανικού τύπου «που έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με αυτό που είναι ο αθλητισμός» και σε αυτό «πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι, για να δημιουργήσουμε μια συμμαχία αποφασισμένων» και σε αυτήν χρειαζόμαστε την συνεργασία της «κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος, των αθλητικών παραγόντων, της κοινωνίας των Πολιτών, της Αυτοδιοίκησης, όλους».

Αναφερόμενος στην τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είπε πως η Αστυνομία έκανε το καθηκόν της και με το παραπάνω καθώς αποτελεσματικά «μέσα σε λίγες ημέρες εντόπισε και συνέλαβε τους φερόμενους ως δολοφόνους του παλικαριού». Σημείωσε πως ο χώρος που συγκεντρωνόντουσαν οι φερόμενοι δολοφόνοι του Άλκη δεν ήταν χώρος χαρακτηρισμένος ως αθλητική λέσχη, ούτε σύνδεσμος φιλάθλων κάποιας ομάδας αλλά ένα γραφείο που είχε ενοικιαστεί από δύο συγκεκριμένα άτομα που δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε το φαινόμενο από τον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία μας. Να προστατεύσουμε τους φιλάθλους και τις οικογένειες, που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στα γήπεδα. Το αποδείξαμε με πράξεις» ανέφερε ο υπουργός και είπε πως «είναι πολύ κρίσιμη η απόφασή μας για αναστολή ποινών σε αδικήματα βίας». Ζήτησε δε από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν είναι υπέρ του να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι χούλιγκαν που βιοπραγούν, κάνουν αδικήματα».

Επίσης είπε ότι δημιουργείται ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων, όπως και ότι συνδέονται οι αθλητικές εταιρείες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με αυτές και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, γιατί δεν θα λυθεί το πρόβλημα εάν οι ιδιοκτήτες των ομάδων δεν αναλάβουν εν τοις πράγμασι τις ευθύνες τους.

Προανήγγειλε ότι η ΕΛΑΣ θα ξανακάνει όλους τους ελέγχους στους 69 συνδέσμους που έκλεισαν για να είμαστε σίγουροι ότι είναι κλειστοί. Όταν παρέλθει η περίοδος δημιουργίας νέων λεσχών και πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την ΓΓΑ, θα επανελέγξει όλους τους χώρους των νέων λεσχών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος. «Θα είμαστε αυστηροί», είπε «στην εφαρμογή του νόμου σε ό,τι αφορά τις κάμερες παρακολούθησης μέσα στα γήπεδα, που είναι κρίσιμος και παρά πολύ χρήσιμος παράγοντας και θα είμαστε αυστηροί στη λειτουργία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Προχωράμε σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες χωρών για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και με ψυχολόγους. Η καθημερινή παρακολούθηση θα γίνεται από τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ».

  • ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
  • ·
  • ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ
  • ·
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Καλάθης: «Πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ, στόχος να παίξουμε στη EuroLeague!» (vid)

All Content

Ολυμπιακός: Ο δρόμος της δόξας! (video)

All Content - BusinessNews.gr

Project Voria: Τον Μάιο του 2028 τα εγκαίνια του καζίνο Αμαρουσίου στο κτήμα Δηλαβέρη

All Content - BusinessNews.gr

Space Hellas: Στο επίκεντρο οι νέες ταυτότητες, η άμυνα και τα έργα Τεχνητής Νοημοσύνης

All Content - BusinessNews.gr

Πλαστικά Θράκης: Καθαρά κέρδη στα 5,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - Πωλήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ

All Content

Μουντιάλ 2026: Σκοράροντας µετά το τελευταίο σφύριγµα

All Content

ΔΥΠΑ: Στην Choose το spec των 2,1 εκατ.

FleetNews

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

FleetNews

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

FleetNews

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes VLE

All Content

Με πρεμιέρα τελικών Ισπανίας και 4ο τελικό Ιταλίας οι μετάδοσεις της Πέμπτης

All Content

Άρης: Επέστρεψε ως προπονητής των Παίδων ο Ασημακόπουλος!

All Content - BusinessNews.gr

Οι λύσεις τηλεϊατρικής TytoCare στην έκθεση BEYOND 2026

All Content - BusinessNews.gr

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν εξ αποστάσεως τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

All Content - BusinessNews.gr

Theon: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά της HGH, deal 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Αποκάλυψη για το BMW M Concept Neue Klasse

FleetNews

Ξεκινάνε τα Ford Pro Blue Days σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Μαζί για το Παιδί & ELPEN: Αναβαθμίζουν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα

CSRΝews.gr

Shell V-Power: Στηρίζει τους “Flandy”και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις

CSRΝews.gr

Χαλκιαδάκης Α.Ε.: Το «Εργο-τάξη-ο» άλλαξε το σχολείο στο Πισκοκέφαλο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για ενεργειακή κρίση: Οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνον εθνικές
Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για ενεργειακή κρίση: Οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνον εθνικές 18/03/2022 - 15:12
Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι 18/03/2022 - 16:29
Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Social Media: Ανάπτυξη 12% ετησίως και διαφημιστικά έσοδα €640 δισ. έως το 2030
    18/06/2026 - 14:16 MEDIA
  • Cosmos Business Systems: Βραβεύετηκε στα Greek ICT Awards 2026 για τεχνολογικό έργο στη Μαρίνα Φλοίσβου
    18/06/2026 - 14:10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.469,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,59%
    18/06/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το Ισραήλ διακόπτει «κάθε επαφή» με την Κάγια Κάλας
    18/06/2026 - 13:57 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔOAE : Προχωράει σε "συγκεκριμένα μέτρα" σχετικά με τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
    18/06/2026 - 13:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΟΙΖΩ: Να σταματήσουν οι παραπλανητικές δηλώσεις για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τον νόμο Κατσέλη
    18/06/2026 - 13:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «myPoint»: Νέο δίκτυο για αναβάθμιση της φυσικής εξυπηρέτησης από την ΑΑΔΕ
    18/06/2026 - 13:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ζελένσκι: "Εντελώς δικαιολογημένη" η ουκρανική επίθεση εναντίον διυλιστηρίου στη Μόσχα
    18/06/2026 - 13:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Sparkle κέρδισε τρία βραβεία στα Carrier Community Global Awards
    18/06/2026 - 13:23 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΗΕ: Επιβεβαιώνει τον φόνο 2.668 παιδιών Παλαιστινίων στη Γάζα και 57 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
    18/06/2026 - 13:22 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • PosoKanei.gov.gr: Στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα – Πώς λειτουργεί
    17/06/2026 - 14:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Anthropic: Κατηγορίες εναντίον της για παραπλανητική διαφήμιση
    17/06/2026 - 17:09 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Project Voria: Τον Μάιο του 2028 τα εγκαίνια του καζίνο Αμαρουσίου στο κτήμα Δηλαβέρη
    17/06/2026 - 16:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Intracom: Στις 22 Ioυνίου η αποκοπή μερίσματος - Από 26/6 η καταβολή του
    17/06/2026 - 21:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ολλανδία δεσμεύτηκε να χορηγήσει στην Ουκρανία 500 εκατ. ευρώ για drones και και εξοπλισμό αεράμυνας
    17/06/2026 - 20:37 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί & ELPEN: Αναβαθμίζουν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα

18/06/2026 - 10:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Shell V-Power: Στηρίζει τους “Flandy”και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις

18/06/2026 - 10:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nespresso: Pop-up experience στο Καλλιμάρμαρο με τη νέα κάψουλα Athens Freddo Intenso

18/06/2026 - 10:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Ο δρόμος της δόξας! (video)

18/06/2026 - 10:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Pinterest: Ενισχύει τα AI Ad Tools για τις ΜμΕ

18/06/2026 - 10:14
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης: Επέστρεψε ως προπονητής των Παίδων ο Ασημακόπουλος!

18/06/2026 - 10:11
FleetNews
fleetnews.gr

Το νέο Skoda Peaq δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες

18/06/2026 - 05:06
FleetNews
fleetnews.gr

Η Renault μετατρέπει το Twingo σε πλατφόρμα δεδομένων για δήμους

18/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo