Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γεραπετρίτης: Στόχος της κυβέρνησης, ακόμη περισσότερες νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας
NewsRoom NewsRoom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/01/2022 · 13:26

Γεραπετρίτης: Στόχος της κυβέρνησης, ακόμη περισσότερες νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

   Ο υπουργός Επικρατείας έκανε, συγκεκριμένα, λόγο για «ένα πολύ θετικό επίτευγμα ως κοινωνία, ως Πολιτεία», που δεν είναι άλλο από τη «μείωση, εν μέσω κρίσης, της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την «άνοιξη» της ελληνικής οικονομίας και, μέσω αυτής, τη δημιουργία νέων, σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, «MAX FM 93,4».

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε, συγκεκριμένα, λόγο για «ένα πολύ θετικό επίτευγμα ως κοινωνία, ως Πολιτεία», που δεν είναι άλλο από τη «μείωση, εν μέσω κρίσης, της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, φαινόμενο μοναδικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Κάτι που επιτεύχθηκε μέσω της «πολύ μεγάλης στήριξης» του χώρου της εργασίας, «με πολλά και καινοτόμα εργαλεία, με τις αναστολές, με τις ενισχύσεις, με τα προγράμματα που έδωσαν κεφάλαιο κίνησης στην αγορά και με τις επιστρεπτέες προκαταβολές -όλο αυτό το μείγμα οδήγησε σε μείωση της ανεργίας».

Όμως, τώρα, «πρέπει να πάμε σε μια επόμενη φάση, τη δημιουργία ακόμη περισσότερων νέων και καλά πληρωμένων αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Αυτό θα γίνει με δύο τρόπους: πρώτον με την ενίσχυση της εργασίας, ήδη από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έχουν τεθεί σε εφαρμογή οριζόντια μέτρα, με περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών και με το πρόγραμμα "πρώτο ένσημο". Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα μεγάλο αναπτυξιακό ρεύμα, το οποίο, πιστεύουμε, θα μετατραπεί στην πραγματικότητα σε μια εργασιακή αναβάθμιση συνολικά. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει μια αναπτυξιακή τάση στην ελληνική οικονομία, από όπου θα παραχθούν καινούριες και σταθερές θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Και, ευκαιρίας δοθείσης, αναφέρθηκε στην «αρκετά σημαντική» 2η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου, αλλά και στις φοροελαφρύνσεις, είτε από το προηγούμενο έτος είτε νέες, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσω των οποίων «έχουμε αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος. Το συνθετικό μείγμα, αύξηση μισθών και μείωση φορολογίας, θα οδηγήσει σε μια πολύ καλύτερη και βιώσιμη οικονομική κατάσταση όλων των πολιτών».

Μιλώντας για την ακρίβεια διαβεβαίωσε πως «σε ό,τι χρειαστεί θα είμαστε εδώ». Από την άλλη, πρόσθεσε, «οριζόντια μέτρα που θα μπορούσαν να θέσουν σε διακινδύνευση τη δημοσιονομική σταθερότητα δεν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε στοχευμένη ενίσχυση σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Υπομονή για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Στα της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε «να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, μολονότι όλα δείχνουν ότι υπάρχει μια σχετική επιπέδωση των κρουσμάτων της μετάλλαξης "Όμικρον"». Και τούτο, γιατί, όπως εξήγησε, «χρειαζόμαστε κάποιο καιρό ακόμη για να μπορέσουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση κανονικότητας, πρέπει να μην εφησυχάζουμε (…) θα πρέπει για λίγο ακόμη να κάνουμε υπομονή».

Ειδικότερα, «θα ακούσουμε την άποψη των ειδικών, που σήμερα θα εισηγηθούν τα σχετικά μέτρα. Αίσθησή μου είναι ότι πηγαίνουμε προς μια πιο ήπια κατάσταση, μολονότι ακόμη υπάρχουν τα υπόλοιπα της μετάλλαξης "Δέλτα" που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και εξ αυτής της επιβάρυνσης ίσως θα πρέπει λιγάκι ακόμη να περιμένουμε».

Παρεμβαίνοντας, εξάλλου, στην πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της Υγείας σήμερα, δήλωσε ότι «έχει υπάρξει πολύ μεγάλη επαύξηση της ικανότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι αντικειμενικά τα δεδομένα. 557 κλίνες ΜΕΘ παραλάβαμε, είμαστε στις 1.300. Η πραγματικότητα είναι μία: 557 υπήρχαν το 2015 που ανέλαβε η προηγούμενη διακυβέρνηση, 557 παρέδωσε», ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης. Συμπερασματικώς, από τη σημερινή κυβέρνηση έχει υπάρξει «μεγάλη αύξηση και σε προσωπικό, πέραν των 10.000, και υπερδιπλασιασμός σε κλίνες εντατικής θεραπείας». Ενώ θύμισε ότι «είχαμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο για πολλά χρόνια είχε παραμείνει πίσω από άποψη υποδομών και προσωπικού. Προσπαθούμε εν μέσω της κρίσης να το αναβαθμίσουμε σημαντικά και σε κάποιο βαθμό έχει γίνει αυτό», κατέληξε.

Με αφορμή ποινικές υποθέσεις που βρίσκονται στην επικαιρότητα τελευταία, ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «με την τελευταία αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα διορθώθηκαν κάποιες αστοχίες που είχαν υπάρξει με την προηγούμενη τροποποίηση του 2019. Υπήρξε αναβάθμιση ποινών για ορισμένα αδικήματα τα οποία είναι, δυστυχώς, στην επικαιρότητα και απειλούν ιδιαιτέρως την κοινωνική συνοχή, όπως είναι η περίπτωση του ομαδικού βιασμού, του βιασμού ανηλίκου, αλλά και ο σκόπιμος εμπρησμός, η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε όλα αυτά τα αδικήματα προβλέπεται πλέον αυξημένη ποινή, η ποινή των ισοβίων και η κοινωνία στέκεται αρωγός σε αυτό». Κάλεσε δε «να αφήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εμείς, ως Πολιτεία οφείλουμε να παρέχουμε ένα πλαίσιο κυρώσεων το οποίο θα είναι αναλογικό και θα ανταποκρίνεται συνολικά στην απαξία των αδικημάτων αυτών απέναντι στην κοινωνία».

Στο θέμα της εκλογολογίας, αφού διέψευσε ενδεχόμενο παράτασης των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε: «Θα πορευθούμε κανονικά με όσα προβλέπει η συνταγματική μας τάξη και στο κομμάτι των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο κομμάτι των εθνικών εκλογών. Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε αναφορά και στα «πολλά έργα στη Δυτική Ελλάδα, τα οποία έχουν ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο νέο ΕΣΠΑ», με ειδική μνεία στον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου που ήταν «από τις υψηλότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης. Για το έργο αυτό, συνέχισε, «δόθηκε μια μάχη - και το λέω μετά λόγου γνώσεως - κυρίως από το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και από τον πρωθυπουργό τον ίδιο, για να μπορέσουμε να πάρουμε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τρεις διαφορετικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι ώστε να μπορέσει το έργο να απεμπλακεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα παραχωρήσεων, το οποίο θα κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, αυτό το momentum θα συνεχισθεί, υπάρχει και ο μοχλός του Πανεπιστημίου ο οποίος λειτουργεί πάντοτε πολύ αναπτυξιακά στην πόλη. Η Δυτική Ελλάδα, και ιδίως η Αχαΐα, έχουν λόγο να είναι αισιόδοξοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  • ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πήραν Πορζίνγκις οι Γουόριορς μετά την απροθυμία Μπακς για trade του Γιάννη

All Content

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη (4/2) το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content - BusinessNews.gr

Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες ακίνητα, τι φέρνει το νέο πλαίσιο

All Content - BusinessNews.gr

Μυτιληναίος: «Η Ευρώπη δεν έχει άλλο χρόνο» – Τρία επείγοντα μέτωπα για τη βιομηχανία

All Content - BusinessNews.gr

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: «Έσπασαν» το φράγμα των 773 εκατ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών

All Content

Efrata Communications: Στρατηγική συνεργασία με την Miller & Meier Consulting

All Content

ΤΕΕ: Στην Frank & Fame το spec για τον Ορεινό Τουρισμό

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Τέταρτη νίκη του Σαν Αντόνιο 116-106 επί της Οκλαχόμα Σίτι (vid)

All Content

Στη 2η παράταση οι Νικς τους Νάγκετς, σάρωσαν Σέλτικς και Καβαλίερς σε Χιούστον - Λ.Α. (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Απόστολος Βακάκης: «Η Jumbo δεν είναι μόδα, είναι αντοχή» - Στρατηγική χωρίς εντυπωσιασμούς

All Content - BusinessNews.gr

O νέος παίκτης στην αγορά εστίασης, το boost των Ρουμάνων στα Praktiker και τα 4,2 εκατ. ευρώ για την προβολή του ορεινού τουρισμού

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2026 - Σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες τον Ιανουάριο, αύξηση 8,6%

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Λιβανός: Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η παραλαβή των Rafale
Λιβανός: Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η παραλαβή των Rafale 19/01/2022 - 11:43
Τσίπρας: Ντροπή και εθνική καπηλεία τα Rafale να γίνουν κομματικό σποτ 19/01/2022 - 13:40
Τσίπρας: Ντροπή και εθνική καπηλεία τα Rafale να γίνουν κομματικό σποτ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
    05/02/2026 - 09:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΑΑ: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2026 - Σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες τον Ιανουάριο, αύξηση 8,6%
    05/02/2026 - 09:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    05/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Απόστολος Βακάκης: «Η Jumbo δεν είναι μόδα, είναι αντοχή» - Στρατηγική χωρίς εντυπωσιασμούς
    05/02/2026 - 08:51 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου
    05/02/2026 - 08:43 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εξωδικαστικός Μηχανισμός: «Έσπασαν» το φράγμα των 773 εκατ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών
    05/02/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες ακίνητα, τι φέρνει το νέο πλαίσιο
    05/02/2026 - 08:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μυτιληναίος: «Η Ευρώπη δεν έχει άλλο χρόνο» – Τρία επείγοντα μέτωπα για τη βιομηχανία
    05/02/2026 - 07:55 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Έλον Μασκ: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 800 δισ. δολαρίων μετά την εξαγορά της xAI από την SpaceX
    04/02/2026 - 20:30 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΙΝΣΕΤΕ: Μένουν λιγότερο, αλλά ξοδεύουν περισσότερο οι τουρίστες στην Ελλάδα
    04/02/2026 - 20:00 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • O νέος παίκτης στην αγορά εστίασης, το boost των Ρουμάνων στα Praktiker και τα 4,2 εκατ. ευρώ για την προβολή του ορεινού τουρισμού
    04/02/2026 - 14:16 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Google: Ξεκινάει η τρισδιάστατη χαρτογράφηση των δρόμων της Ελλάδας
    04/02/2026 - 13:16 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Έλον Μασκ: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 800 δισ. δολαρίων μετά την εξαγορά της xAI από την SpaceX
    04/02/2026 - 20:30 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • METLEN: Σύναψη συμφωνίας με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
    04/02/2026 - 10:11 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Κέρδη 1,56%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    04/02/2026 - 18:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στη 2η παράταση οι Νικς τους Νάγκετς, σάρωσαν Σέλτικς και Καβαλίερς σε Χιούστον - Λ.Α. (vids)

05/02/2026 - 06:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τέταρτη νίκη του Σαν Αντόνιο 116-106 επί της Οκλαχόμα Σίτι (vid)

05/02/2026 - 06:33
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη»: Από την εκπαίδευση ΑμεΑ στο AI, στην αμειβόμενη απασχόληση

04/02/2026 - 15:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

6ο Run Bike Care: Άνοιξαν οι εγγραφές – Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

04/02/2026 - 15:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Antenna: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Junior Achievement Greece επενδύοντας στη νέα γενιά

04/02/2026 - 13:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΤΕΕ: Στην Frank & Fame το spec για τον Ορεινό Τουρισμό

04/02/2026 - 12:07
FleetNews
fleetnews.gr

H Volvo Trucks ηγήθηκε στα βαρέα φορτηγά στην Ευρώπη το 2025

04/02/2026 - 07:51
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
FleetNews
fleetnews.gr

Σε πτώση οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην Ευρώπη το 2025

03/02/2026 - 15:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo