Τρίτη, 17 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μητσοτάκης: Οι πολιτικές μας είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/11/2021 · 17:24

Μητσοτάκης: Οι πολιτικές μας είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά

Συζήτηση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και 5 νέων επαγγελματιών, στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της δεύτερης ενότητας του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και 5 νέων επαγγελματιών, που η δραστηριότητα και η καθημερινότητά τους ενισχύθηκε με στοχευμένες και συνεκτικές πολιτικές και δράσεις για τους νέους.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εξαιρετικά αντιπροσωπευτικοί -οι νέοι που βρίσκονται μαζί μας- μιας νέας Ελλάδος η οποία αλλάζει και προκόβει. Και πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που θα μας δοθεί η δυνατότητα σήμερα, (βγάλτε τις μάσκες σας παιδιά, θα μιλήσετε πιο άνετα), να κάνουμε μια συζήτηση, να ακούσουμε τις ιστορίες τους, τους προβληματισμούς τους, τι περιμένουν από την Πολιτεία. Διότι, αν έπρεπε να κάνω μία εισαγωγική παρατήρηση, θα σας έλεγα ότι η νέα γενιά ήταν αυτή που πλήρωσε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας.

Και οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά. Θα θυμάστε ότι στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, πέραν της συμβολικής παρουσίας νέων συμπολιτών μας στην πρώτη γραμμή της Έκθεσης, ανακοίνωσα ένα συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών που αφορούν ουσιαστικά τη γεφύρωση αυτού του χάσματος ευκαιριών μεταξύ της δικής μας και της μεγαλύτερης γενιάς και της γενιάς που εσείς εκπροσωπείτε.

Ενδεικτικά να αναφέρω, ως παράδειγμα, την πολιτική μας για το πρώτο ένσημο. Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον νέο να πιάσει τακτική δουλειά με μία επιπρόσθετη αμοιβή, δίνοντας όμως ταυτόχρονα και ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει αυτόν τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά.

Τα πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τις μεγάλες παρεμβάσεις που κάνουμε συνολικά στην εκπαίδευση, έτσι ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα Πανεπιστήμιά μας και από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Η έμφαση που δίνουμε στον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους, να είναι καλά καταρτισμένοι, να συνεργάζονται σε συνεργατικά σχήματα και ταυτόχρονα να επενδύουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους, είτε μιλάμε για αγρότες, είτε μιλάμε για κτηνοτρόφους.

Το πώς θα επιστρέψουν νέα παιδιά από το εξωτερικό. Πως θα φέρουμε πίσω τη γενιά του brain drain και θα την κάνουμε γενιά του brain gain.

Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά.

Αν έπρεπε, λοιπόν, να συνοψίσω σε τρεις φράσεις την πολιτική μας για τη νέα γενιά, καλές σπουδές, καλές δουλειές, καλή ζωή. Τι εννοώ καλή ζωή; Εννοώ καλή ποιότητα ζωής, ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, τόσο σημαντική για τη νέα γενιά. 'Αδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες. Μια σοβαρή πολιτική στήριξης των νέων οικογενειών με μία νέα πολιτική, σύγχρονη πολιτική στέγης, η οποία θα λάβει υπόψη το πόσο δύσκολο είναι για τα νέα παιδιά να φύγουν συχνά από το σπίτι τους και να πάνε να ζήσουν μόνοι τους.

Όλα αυτά, λοιπόν, συγκροτούν ένα πλαίσιο πολιτικών που έχει στραμμένο το βλέμμα της στη νέα γενιά, η οποία θα είναι αυτή, τελικά, που θα χτίσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Μιλάμε πολύ για όσα έγιναν τα χρόνια της κρίσης. Μιλάμε λιγότερο για το που θέλουμε να είμαστε το 2030. Αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, παραγωγική που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες, μια Ελλάδα που θα γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της Περιφέρειας.

Αυτή την Ελλάδα, πρώτα και πάνω απ' όλα, την εκφράζετε παραγωγικά και δημιουργικά εσείς. Και δεν σας κρύβω ότι κάθε φορά που συνομιλώ με νέα παιδιά -και όταν λέω νέα παιδιά, αναφέρομαι σε παιδιά τα οποία βρίσκονται στην ηλικία των δικών μου παιδιών, τα παιδιά μου είναι 24, 23 και 18- εντυπωσιάζομαι, όχι μόνο από τις γνώσεις τους, όχι μόνο από την ποιότητα των σπουδών τους αλλά κυρίως από τη θετική τους ενέργεια, τη διάθεσή τους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Εντυπωσιάζομαι από το γεγονός ότι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την γκρίνια και τον διχασμό και τον παραδοσιακό πολιτικό διάλογο, ο οποίος ανακυκλώνει μονίμως στα δικά τους τα μάτια τη μιζέρια, από το ενδιαφέρον τους για τα κοινά σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, όχι μόνο μέσα από τη συμμετοχή σε μία πολιτική νεολαία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Πώς εσείς οι ίδιοι θα βοηθήσετε το κράτος, την τοπική Αυτοδιοίκηση, να βελτιώσετε τον τόπο σας.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Και θέλουμε πάντα να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, να ακούμε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ιδέες. Γι' αυτό και τώρα ο λόγος είναι σε εσάς. Θέλω η κάθε μία και ο καθένας μέσα σε 2 λεπτά να μας πει λίγο την προσωπική του ιστορία, να σχολιάσω εγώ μετά αυτά τα οποία άκουσα. Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις, παρατηρήσεις που θέλετε να κάνετε, παρακαλώ ο λόγος σε εσάς».

-Η Ναταλία Τσακούμη 25 ετών, φαρμακοποιός που διαθέτει φαρμακείο με τη μητέρα της στα Ιωάννινα και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν το 2020 ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ξεκίνησε να δουλεύει μαζί με τον ερχομό της πανδημίας, στη σημασία της στήριξης που δόθηκε από το κράτος, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά στο φαρμακείο στην προσπάθειά της να πείσει πελάτες που είναι δύσπιστοι, να εμβολιαστούν. Ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «γενικά με τα νέα μέτρα κάθε φορά που κάτι καινούργιο προστίθεται έρχονται στο φαρμακείο και ζητάνε να κλείσουμε ραντεβού για εμβόλια. Δηλαδή ο κόσμος ακούει και ο κόσμος πείθεται».

- Ο Παναγιώτης Μαυρίδης, 37 ετών, αγρότης και κτηνοτρόφος από τη Φλώρινα αξιοποίησε το πρόγραμμα «10.2.1» -για την προστασία των γενετικών πόρων στην κτηνοτροφία- δίνοντάς του την ευκαιρία να αξιοποιήσει το αντικείμενο των σπουδών του στη μελέτη μιας ιδιαίτερης φυλής προβάτου της Φλώρινας. Ο Παναγιώτης σημείωσε: Το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κρέας είναι μεγάλο, «θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας όσον αφορά, δηλαδή καθημερινά με παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη φυλή» ενώ τόνισε πως θέλει η συγκεκριμένη φυλή να γίνει brand της περιοχής.

-Η 'Αρτεμις Κολιονάσιου, 26 ετών, τελειόφοιτη του Τμήματος Εφαρμοσμένων Οικονομικών και μέτοχος της εταιρείας Κολιονάσιος Γιαννιώτικος Μπακλαβάς που μετρά 35 χρόνια στην παραγωγή, συσκευασία και διανομή παγκοσμίως του παραδοσιακού Γιαννιώτικου μπακλαβά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχω αναλάβει περίπου εδώ και δυόμισι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον αδερφό μου, ο μπαμπάς πλέον συνταξιοδοτήθηκε, αναλάβαμε εμείς. Δεν είχα το χρόνο λόγω πανδημίας να κάνω όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου, γιατί καθυστερήσαμε. Έπεσα κατευθείαν στα δύσκολα αλλά η πολιτεία μας στήριξε αρκετά μπορώ να πω εν μέσω κορονοϊού». Η 'Αρτεμις αναφέρθηκε και στο νέο προϊόν που έχουν δημιουργήσει: έναν μπακλαβά vegetarian, ενώ τόνισε ότι στα Γιάννενα έχει αυξηθεί ο τουρισμός με τους οδικούς άξονες που συνεχώς γίνονται, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2021 να προμηθεύσουν σημαντική ποσότητα μπακλαβά και σε ξενοδοχεία.

- Η Βασιλική Σταυροπούλου, 26 ετών, είναι πολιτικός μηχανικός από την Πάτρα, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «100 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών για ανέργους 18-30 ετών στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου με 100% επιδότηση». Η πρώτη δουλειά της Βασιλικής είναι χάρη στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Η Βασιλική σημείωσε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, αμέσως έρχεται αυτό το πρόγραμμα. Λοιπόν, πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, το οποίο καλύπτει 100% και την ασφάλιση και τη μισθοδοσία μου. Ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο, ειδικά μέσα στην περίοδο που διανύαμε, να καταφέρω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου όπως ήθελα λόγω των εξ αποστάσεως μαθημάτων και παράλληλα να κάνω το νέο μου επαγγελματικό ξεκίνημα. Πάνω στον τομέα μου, σχεδόν, όχι σχεδόν, άμεσα. Αμέσως μετά την απόκτηση των πτυχίων μου. Τέτοια προγράμματα θεωρώ ότι είναι πραγματικά ένα εργαλείο ανάπτυξης και είναι πολύ σημαντικό να προωθούμε και να δείχνουμε συνεχώς πόσο σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις να αυξάνουν το εργατικό δυναμικό τους και να έχουν προτεραιότητα τους νέους».

-Ο Παύλος Σεπετάς, 25 ετών, μηχανικός Βιομηχανικών Συστημάτων (Georgia Institute of Technology, Atlanta) εργάζεται ως Supply Chain Manager στην εταιρεία «Βίκος - Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων», σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου. Ο Παύλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε αποδείξει ότι είστε αυτή τη στιγμή από τους λίγους ηγέτες παγκοσμίως που ακούν και μπορούν να καταλάβουν τους νέους ή αν δεν μπορούν προσπαθούν πάντα να καταλαβαίνουν. Και για αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μπορώ να μοιραστώ ιδέες και απόψεις μαζί σας». Εξηγώντας πώς πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Παύλος εξήγησε: «Το 2020, το καλοκαίρι που ήμουν στο Mountainview της Καλιφόρονια, έβλεπα την Ελλάδα να αλλάζει και είχα αυτό το φόβο και έλεγα θα φύγει το τρένο και δεν θα το προλάβω. Και λέω, ή θα μείνω στην Αμερική για άλλα κάποια χρόνια να αποκτήσω εμπειρία, να αξιοποιήσω τη βίζα που μου παρείχε η Αμερική ως φοιτητής για τουλάχιστον τρία χρόνια και να μείνω στην Αμερική ή να γυρίσω τώρα στην Ελλάδα και να πιάσω αυτό το τρένο της αλλαγής που όλοι βλέπουμε ότι έρχεται, έχει έρθει και έρχεται. Οπότε πήρα την απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα, να γυρίσω στα Γιάννενα. Και αυτή τη στιγμή εργάζομαι, κάνω δύο πράγματα. Το πρώτο είμαι supply chain manager, συμμετέχω στο συντονισμό και στην υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία Βίκος αυτή τη στιγμή για την περιοχή με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικής και την εξωστρέφεια. Όλα αυτά στην περιοχή. Παράλληλα, συντονίζω σαν project manager διάφορα πρότζεκτ που άπτονται της ψηφιακής μετάβασης κομματιών της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και εκεί πέρα να πω ότι έχω σαν προσωπικό μπούσουλα και το έργο σας, της κυβέρνησης, και τον κύριο Πιερρακάκη που τον βλέπω και τον έχω και με σπρώχνει και λέω είναι ευτύχημα να ψηφιοποιήσουμε πλήρως την εταιρεία, να προλάβουμε το κράτος να μην ψηφιοποιηθεί πρώτα το κράτος πριν από εμάς. Οπότε είναι ένας προσωπικός στόχος που έχω βάλει και προχωράει αυτό».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους νέους υπογράμμισε τη σημασία της μικρής, μικρομεσαίας οικογενειακής επιχείρησης αλλά και την προστιθέμενη αξία που εισφέρουν στην οικογενειακή επιχείρηση οι σπουδές και η κατάρτιση των νέων που τις συνεχίζουν.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, τόνισε τη σημασία των σχέσεων εμπιστοσύνης που χτίστηκαν με τους φαρμακοποιούς και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι οικογενειακοί ιατροί, ενώ πρόσθεσε: «Μερικές φορές αναπαράγουμε ορισμένα στερεότυπα: διχασμός μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Μα δεν είναι έτσι. Τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 πρώτα ραντεβού, πρώτα ραντεβού. Δεν υπάρχει, λοιπόν, μία διχασμένη κοινωνία.

Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό. Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και οι οποίοι πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν και υπάρχουν ναι και κάποιοι οι οποίοι ξέρουμε ότι μάλλον δεν θα πειστούν με τίποτα.

Άρα, η προσοχή μας πρέπει να στρέφεται σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και οι οποίοι για διάφορους λόγους μπορεί ακόμα να φοβούνται. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μία κατανόηση και με προσωπική επαφή. Και εκεί ακριβώς η βοήθεια των φαρμακείων είναι σημαντική».

Με αφορμή τις ιστορίες των 5 νέων, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη διάθεση των νέων ανθρώπων να μείνουν στον τόπο τους και να καινοτομήσουν, στο σημαντικό ρόλο της σωστής αξιοποίησης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς αυτή την κατεύθυνση και στην ανάγκη διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και τελικά με το τουριστικό προϊόν, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά σε όλα τα μέτρα στήριξης της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που ξεδίπλωσε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «είναι πολύ πιο σημαντικό να μιλάτε εσείς για αυτά τα οποία κάνουμε εμείς και να μας υποδεικνύετε αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε καλύτερα».

Τη συζήτηση συντόνισε η εκπρόσωπος Τύπου υπεύθυνη για τα Περιφερειακά Μέσα, Έλενα Σώκου.

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ·
  • ΝΕΟΙ
  • ·
  • ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Η 12άδα του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

All Content

Ελλάδα-Δανία 99-77: Έτσι ήρθε η πρόκριση στον επόμενο γύρο του EuroBasket Γυναικών (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Optima Bank: Εξαγοράζει ποσοστό από 67% έως 80,84% της Euroxx

All Content - BusinessNews.gr

Trade Estates: Αύξηση 66,1% των καθαρών κερδών το 2025, στα 39,9 εκατ. ευρω

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Εσοδα στα €520,6 εκατ. για το 2025 - Εκτίναξη ΑΕΒΙΤDA στα 184,6 εκατ.

All Content

Think Plus: Νέα καμπάνια για την ΕΤΕΜ

All Content

Στην Communication Effect η Engineering Hellas

FleetNews

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

FleetNews

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

FleetNews

Το Nissan X-Trail επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

All Content

Με Μπλέικνι-Μπράιαντ η Χάποελ 93-82 την Παρί στη Σόφια

All Content

EuroBasket Γυναικών: Άνετα στον επόμενο γύρο η Εθνική, 99-77 τη Δανία (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης: Στα 6,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη 2025 - Προοπτικές για το 2026 και μέρισμα €0,09

All Content - BusinessNews.gr

Μπέρδεμα με τον ΕΝΦΙΑ: Λάθη, παραλείψεις και χαμένες εκπτώσεις - Τι να κάνουν οι φορολογούμενοι

All Content - BusinessNews.gr

Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ σε 915 επενδυτικά σχέδια και προοπτική δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων εργασίας

FleetNews

Ford Explorer: Στην Ελλάδα η έκδοση Collection με αυξημένη αυτονομία

FleetNews

Το Kia EV2 θέτει νέο σημείο αναφοράς για την ηχομόνωση των EV

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκλήρωση του έργου για την προστασία του νερού στην περιοχή του Αιγίου

CSRΝews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

ΕΕ: Συμφωνεί στην απαγόρευση ονομασιών για τρόφιμα φυτικής προέλευσης – Διασώθηκαν τα φυτικά “Μπιφτέκια” (“Burger”) και “Λουκάνικα”

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Γεραπετρίτης: Οι τρεις άξονες στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Γεραπετρίτης: Οι τρεις άξονες στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού 27/11/2021 - 12:11
Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά 28/11/2021 - 17:31
Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Booking.com: Η Ελλάδα στρατηγική αγορά, αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός φιλοξενίας
    17/03/2026 - 19:51 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Συνάντηση Πιερρακάκη με επικεφαλής του ΙΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή
    17/03/2026 - 19:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κάλυψη από την OTS και εισαγωγή νέων μετοχών στο ΧΑ
    17/03/2026 - 19:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό και στην αρτοποιία
    17/03/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στα 9,8 τρισ. δολάρια η διατλαντική οικονομία ΗΠΑ-ΕΕ - Στα 4,9 δισ. δολάρια το εμπόριο αγαθών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
    17/03/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Λ. Μπακούρας (Μεταλλεία Θράκης): Στρατηγική η επένδυση στο Πέραμα Έβρου
    17/03/2026 - 18:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,24%, στα 231,58 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    17/03/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: Δήλωσε πως δεν "έχει ανάγκη πλέον βοήθεια" από συμμάχους των ΗΠΑ
    17/03/2026 - 17:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Optima Bank: Εξαγοράζει ποσοστό από 67% έως 80,84% της Euroxx
    17/03/2026 - 17:49 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Space Hellas: Πιστοποίηση Cisco Powered Services για τις υπηρεσίες Managed Security
    17/03/2026 - 17:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Βουλή: Στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο έδωσε το υπ. Ναυτιλίας
    16/03/2026 - 20:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Allwyn AG πλέον ο ΟΠΑΠ – Μεταφορά έδρας χωρίς αλλαγές για τους μετόχους
    16/03/2026 - 22:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία - Εν αναμονή ανακοινώσεων
    16/03/2026 - 20:49 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές - Ποιους αφορά
    16/03/2026 - 21:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω της 25ης Μαρτίου
    17/03/2026 - 08:16 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρέκας: «Ήμασταν αποφασισμένοι» - Τι δήλωσαν οι Σπανού και Φασούλα

17/03/2026 - 17:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τέλος και ο Μάικ Κουρής από την ΑΓΕΧ

17/03/2026 - 17:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκλήρωση του έργου για την προστασία του νερού στην περιοχή του Αιγίου

17/03/2026 - 15:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πέντε συμπαραγωγές της ΕΡΤ βραβεύτηκαν στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

17/03/2026 - 15:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

UEFA: Στρατηγική εταιρική συνεργασία με Lidl και PreZero

17/03/2026 - 15:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

17/03/2026 - 12:39
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

17/03/2026 - 08:29
FleetNews
fleetnews.gr

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

16/03/2026 - 06:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ClassiCon2026: Η μεγάλη γιορτή του κλασικού στιλ ξαναχτυπά | 21-22/3, Σεράφειο

15/03/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo