Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τσίπρας: «Η κυβέρνηση παλεύει να έχει συνολική λύση στις 15 Ιουνίου»
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/05/2017 · 03:00

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση παλεύει να έχει συνολική λύση στις 15 Ιουνίου»

«Η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου»: αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του, Γιούρι Ράτας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου»: αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του, Γιούρι Ράτας.

Ερωτηθείς για το εάν θα επιτευχθεί λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του Eurogroup, είτε στις 22 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «λύση να έρθει και όποτε έρθει, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο», για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου». Συμπερασματικώς, «προσδοκούμε μια απόφαση μέσα στον Ιούνιο, πριν αναλάβει η Εσθονία την Προεδρία, για οριστική διευθέτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση με τον Εσθονό πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, κύριο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν οι διμερείς σχέσεις αλλά και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, επίσης το Κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια και το προσφυγικό. Με τον Εσθονό πρωθυπουργό μάλιστα να εξάρει τη στάση της χώρας μας στην προσφυγική κρίση.

Μετά το πέρας της συνάντησης, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων των δύο πρωθυπουργών ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες που προηγήθηκαν. Όπως είπε, η Εσθονία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ σε μια περίοδο σοβαρών προκλήσεων και με την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα καινούργιο όραμα, το οποίο μπορεί να χτιστεί στη βάση μιας σταθερής ευρωζώνης, ώστε να οικοδομηθεί η σταθερή έξοδος της ευρωζώνης από την οικονομική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής πλευράς στην Προεδρία της Εσθονίας ώστε να εξαλειφθούν οι ανισότητες για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για δίκαιη αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα κρατά ανοιχτούς τους διπλωματικούς διαύλους με την Τουρκία, ωστόσο υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της χώρας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα κυρίως στο Αιγαίο.

Για το Κυπριακό ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας για την επίλυσή του στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενώ χαρακτήρισε παρελκυστική τη στάση της Τουρκίας, η οποία δεν κάνει -όπως σημείωσε- βήματα βελτίωσης σε σημαντικά θέματα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε εξάλλου πως το Κυπριακό δεν είναι διμερές θέμα αλλά ευρωπαϊκό.

«Δεν παρέλειψα να εκφράσω βέβαια και την απογοήτευσή μου για την παρελκυστική στάση που κρατά η γείτονα χώρα, η Τουρκία, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν επιδεικνύει την ίδια πολιτική βούληση που επιδεικνύουμε εμείς, προκειμένου να συζητήσουμε και να λύσουμε τα σημαντικά θέματα, να κάνουμε βήματα γεφύρωσης των διαφορών σε σημαντικά θέματα, κυρίως αυτά που αφορούν την ασφάλεια, τις εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό», τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Συζητήσαμε, βεβαίως, με τον Εσθονό πρωθυπουργό -ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αργότερα την Κύπρο, σήμερα μέσα στην ημέρα και να συναντηθεί και με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, που δίνει μια σκληρή μάχη για να κρατήσει ζωντανό το διάλογο στο κυπριακό ζήτημα- και βεβαίως συμφωνήσαμε ότι το Κυπριακό δεν είναι ένα διμερές ζήτημα, είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Και υπ? αυτή την έννοια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένοι και να φροντίσουν το επόμενο διάστημα, ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές εξελίξεις, να μείνει ο διάλογος ανοιχτός, αλλά να γίνουν και ουσιαστικά βήματα».

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη, όπως είπε ο πρωθυπουργός, περίοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Εσθονό ομόλογο του για τις επαφές που είχε, αλλά και εκείνες που έπονται με ηγέτες των Βαλκανικών χωρών, με στόχο τη σταθερότητα της περιοχής χωρίς εξάρσεις εθνικιστικές, αλλά με συζητήσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Από την πλευρά του, ο Εσθονός πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα, ειδικά σε αυτή την περίοδο και είπε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησαν τις προτεραιότητες της Εσθονίας που αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ το β' εξάμηνο, αλλά και διμερείς σχέσεις.

Ο Γιούρι Ράτας σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, που πηγάζουν τόσο από το γεγονός ότι είναι χώρες- μέλη της ΕΕ, αλλά είναι και συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ. Ο Εσθονός πρωθυπουργός εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό και σημείωσε πως οι δύο χώρες συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ακόμη, ο Γ. Ράτας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ μπορεί και θα δείξει ότι είναι ενωμένη και πως όλοι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Πιστεύω πως είναι θεμελιώδους σημασίας να δείξουμε ότι η ΕΕ, το 2017, είναι ενωμένη και δουλεύει αποτελεσματικά. Θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, όμως είναι πιο σημαντικό να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε πως πρέπει να δείξουμε ξανά και ξανά και ξανά ότι η ΕΕ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της καθημερινής ζωής όλων των πολιτών μας και αποτελεί την απάντηση στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Ο ρόλος της Προεδρίας είναι να αναζητήσει έναν κοινό παρανομαστή και μια ισορροπία -τη βέλτιστη ισορροπία- ανάμεσα στο νέο και το συμβατικό, στο ρίσκο και την ασφάλεια, στο μεγάλο και το μικρό, τον Βορρά και τον Νότο, την Ανατολή και τη Δύση» ανέφερε ο Εσθονός πρωθυπουργός και καταλήγοντας είπε:

«Χρειάζομαι τη συνεργασία σου Αλέξη, και όλων των συναδέλφων μου στην Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση και την τρομοκρατία. Για να αναβαθμίσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να συνεχίσουμε να ζούμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γενικός γραμματέας ψηφιακής πολιτικής Γιάννης Ταφύλλης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Παναγιώτης Παυλόπουλος καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Η Ελλάδα και η Εσθονία έχουν υπογράψει ήδη από το 2013 μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο ωστόσο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Σήμερα κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας και η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μνημονίου. Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία με την Εσθονία, καθώς εντάσσεται στον εθνικό μας στόχο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.

Η Εσθονία είναι μια από τις πιο προηγμένες κοινωνίες στον κόσμο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με την πιο πρόσφατη καινοτομία την κάρτα ηλε-διαμονής για τους αλλοδαπούς. Μάλιστα τα τελευταία δέκα χρόνια η Εσθονία υπήρξε ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες στη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών για τους πολίτες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρωταθλήτριες WNBA οι Βάλκιρις 68-63 τις Ντριμ με MVP την Γκάμπι Γουίλιαμς

All Content

«Χόρεψαν» τους Τζαζ οι Μπλέιζερς, 112-90 στη Γιούτα

All Content - BusinessNews.gr

ACS: Δεν προχώρησε το deal με την GLS - Επαναγοράζει η Quest το 20%

All Content - BusinessNews.gr

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

NBA 2026/27: Αποτελέσματα, πρόγραμμα και κατάταξη

All Content

Έκανε το 6/6 το Λαύριο 84-79 την Αναγέννηση, νίκες Μεγάρων, Πανερυθραϊκού, Ψυχικού, Μαχητών (pics)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,1% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Suezmax: Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων – Με μερίδιο 21% στις αγορές και 33% στις πωλήσεις

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

CSRΝews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνεργασία των ΡΑΕ Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας
Συνεργασία των ΡΑΕ Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας 30/05/2017 - 03:00
Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας 30/05/2017 - 03:00
Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    31/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
    31/10/2026 - 13:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα
    31/10/2026 - 13:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Hearth Summit Aegean 2026: Πέντε λύσεις βιωσιμότητας για τα νησιά
    31/10/2026 - 13:11 ESG
  • Κεραμέως: Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan
    31/10/2026 - 12:48 ΕΛΛΑΔΑ
  • Από αύριο το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
    31/10/2026 - 12:29 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η ελληνική αυγοπαραγωγή καλύπτει το 70%-80% της εγχώριας ζήτησης
    31/10/2026 - 12:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • OpenAI: Μειώνει κατά 10 δισ. δολάρια τον στόχο άντλησης κεφαλαίων
    31/10/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Κλειστός από τις 12:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Χωρίς στάση οι συρμοί
    31/10/2026 - 11:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Π. Γεροντόπουλος (ΣΒΠΕ): Στοίχημα η πράσινη μετάβαση για την βιομηχανία των πλαστικών
    31/10/2026 - 11:18 ESG
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.
    31/10/2026 - 08:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    31/10/2026 - 09:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κλειστός από τις 12:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Χωρίς στάση οι συρμοί
    31/10/2026 - 11:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Coffee Island: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πώλησης της εταιρείας
    31/10/2026 - 08:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αγροτικό πετρέλαιο: Από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου χωρίς Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην αντλία
    31/10/2026 - 10:34 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτριες WNBA οι Βάλκιρις 68-63 τις Ντριμ με MVP την Γκάμπι Γουίλιαμς

01/11/2026 - 04:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

BC Ρόμα-Σκαφάτι 103-90: Νίκη με Μάνιον και Ολίνικ πριν τον ΠΑΟΚ

31/10/2026 - 21:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τρεις σειρές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

30/10/2026 - 15:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

30/10/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo