Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Saxo Bank: Οικονομικές Προβλέψεις
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/10/2014 · 03:00

Saxo Bank: Οικονομικές Προβλέψεις

Για το δ’ τρίμηνο του 2014.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σύμφωνα με τη Saxo Bank, τον ειδικό στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, η άλλη όψη της ποσοτικής χαλάρωσης είναι το βουνό χρέους που έχει συγκεντρωθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Στις Οικονομικές Προβλέψεις για την πορεία των αγορών το δ’ τρίμηνο, η Saxo Bank αναφέρει ότι το εξωτερικό χρέος της Ασίας έχει εκτιναχθεί μέσα σε μία δεκαετία στα 2,5 τρισ. USD, από 300 δισ. USD, και ότι η Κίνα καταναλώνει μια περιουσία απλώς και μόνο για να διαχειριστεί ένα κόστος εξυπηρέτησης χρέους που αντιστοιχεί στο 39% του ΑΕΠ. Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, με το επιτόκιο επί του αμερικανικού κυβερνητικού χρέους να καλύπτει το 6% του προϋπολογισμού για το 2013, παρά τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, και το χρέος να έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φθάνοντας στο 80% του ΑΕΠ μέσα σε 10 χρόνια. Επιπλέον, η Τράπεζα αναφέρει ότι ο δυτικός κόσμος εξακολουθεί να αγνοεί την ανάγκη μιας ριζικής διαρθρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία θα επιτρέψει στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα να ανθίσει και να αναπτυχθεί.

Ο Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγος της Saxo Bank, σχολίασε σχετικά: «Έφθασε ο καιρός να μιλήσουμε για το χρέος. Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, για τον οποίο κανείς δεν θέλει να συζητήσει – αλλά πλέον έχει μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό που τα θεμέλια τρίζουν. Όποια στιγμή και αν συμβεί για την καθεμία από αυτές, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κίνα και η Ευρώπη, οδεύουν σίγουρα προς ακόμα μια 'στιγμή Minsky'.» Η απόσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αντίληψη της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Ωστόσο, κάτι ανάλογο ισχύει και για τις επενδυτικές ευκαιρίες υπό τέτοιο καθεστώς: ποτέ δεν ήταν καλύτερες. Ο κόσμος δεν φθάνει στο τέλος του – προετοιμάζεται για μια νέα αρχή, στο πλαίσιο της οποίας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ελέφαντα που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο: το χρέος».

Ο Επικεφαλής Οικονομολόγος της Saxo Bank αναφέρει ότι το χρέος μειώνεται αποκλειστικά με δύο τρόπους: με διαγραφή ή με μεγαλύτερη ανάπτυξη. Τίποτα από τα δύο δεν είναι εφικτό, πολιτικά ή πρακτικά, κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου. Γεγονός που σημαίνει ότι τα επιτόκια σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα ή να μειωθούν, όσο παίζουμε το παιχνίδι του «επιμηκύνω και προσποιούμαι» για ακόμα μια φορά, προτού ο Minsky βρει τη στιγμή του και θριαμβεύσει.

Κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου, οι αγορές δεν θα μείνουν ικανοποιημένες: η πορεία των ΗΠΑ για καλύτερες μέρες στο μέλλον δεν είναι εύκολη, παράλληλα με τη μετριοπαθή περιοριστική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Με την ανάκαμψη των ΗΠΑ να κινείται σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς και το USD να ενισχύεται δυναμικά, η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα εν αναμονή όσων πρόκειται να ακολουθήσουν θα αυξηθούν έντονα. Τα ομόλογα θα καταγράψουν ξανά ράλι και η μεταβλητότητα θα σημειώσει άνοδο.

Εμπορεύματα

Εξετάζοντας την τιμολόγηση του χρυσού σε άλλα νομίσματα, ο Ole S. Hansen, Επικεφαλής Στρατηγικής Εμπορευμάτων στη Saxo Bank, σημειώνει ξεκάθαρα ότι η αδυναμία του κίτρινου μετάλλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δύναμη του δολαρίου: ο χρυσός, εκφρασμένος σε EUR, σημειώνει άνοδο σχεδόν 10% από την αρχή του έτους έως σήμερα (YTD), και σχεδόν 5%, σε όρους JPY.

Ο Ole S. Hansen προσθέτει τα εξής: «Προβλέπουμε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο η άνοδος του δολαρίου θα συνεχιστεί, παραμένοντας η βασική πρόκληση για τον χρυσό και τον άργυρο, καθώς η τρέχουσα επιβράδυνση στην Κίνα, την Ευρώπη, αλλά και αλλού, ενδέχεται να οδηγήσει σε μικρότερες προσδοκίες σχετικά με το πόσο επιθετική στάση μπορεί και πρόκειται να τηρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ».

Ο κλάδος της ενέργειας θα δεχθεί επιπλέον πλήγμα στις αρχές του δ' τριμήνου λόγω της εποχιακής μείωσης της ζήτησης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ, γεγονός που θα αυξήσει το σχετικό απόθεμα, όπως κάθε χρόνο. Η περαιτέρω μείωση της τιμής αναμένεται ότι τελικά θα προκαλέσει την αντίδραση του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασής του, στις 27 Νοεμβρίου, αν όχι νωρίτερα. Ο κίνδυνος πτώσης θα αυξηθεί αν ο ΟΠΕΚ δεν καταφέρει να επιδείξει σύμπνοια με το Ιράκ, τη Λιβύη και, εν τέλει, το Ιράν. Όλα τα μέλη του καρτέλ θα επιδιώξουν να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους, σε μια εποχή καθοδικής ζήτησης για το πετρέλαιο.

Συνάλλαγμα

Το γεγονός ότι τα εμπορεύματα είναι ιδιαίτερα αδύναμα και οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται ήδη πολύ χαμηλά, οδηγεί τον John J. Hardy, Επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος στη Saxo Bank, στο συμπέρασμα ότι η αγορά ανησυχεί ιδιαίτερα για τη δυναμική της παγκόσμιας ζήτησης και ανάπτυξης, αλλά και τη δυναμική του αντιπληθωρισμού/αποπληθωρισμού. Σε ό,τι αφορά τα νομίσματα, φαίνεται ότι η αγορά άργησε πολύ να ανακαλύψει ότι μπαίνοντας στο δ’ τρίμηνο, πολλοί σημαντικοί δείκτες εμπορευμάτων κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα πολλών ετών, και ότι η πιθανότητα περαιτέρω πτώσης στα εμπορευματικά νομίσματα κατά το δ' τρίμηνο είναι αυξημένη, δεδομένης της αδυναμίας των εμπορευμάτων.

Ο John J. Hardy επισημαίνει ότι η αγαπημένη του ερώτηση για το δ’ τρίμηνο είναι τι θα συμβεί αν η ΕΚΤ δεν προχωρήσει άμεσα σε ποσοτική χαλάρωση (όπως αναμένει η αγορά).

Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά: «Εντός της ΕΚΤ υπάρχει έντονη αντίθεση ως προς το σχέδιο της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία εκφράζεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική Bundesbank. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική γερμανική πολιτική αντίσταση απέναντι στο σενάριο της αγοράς δημόσιου χρέους απευθείας από την κεντρική τράπεζα, καθώς κάτι τέτοιο θα χρηματοδοτούσε τα δημοσιονομικά ελλείμματα των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ. Στο ίδιο πνεύμα, λοιπόν, τι θα συμβεί αν οι στοχευμένες ενέργειες μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTROs) και η αγορά ενυπόθηκων αξιογράφων από την ΕΚΤ αποδειχθούν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ποσοτικής χαλάρωσης;»

Σύμφωνα με τον John J. Hardy, μια πιο αργή από το αναμενόμενο επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα μπορούσε να επιβραδύνει την πτώση του EUR, ή ακόμα και να το ενισχύσει έναντι των πιο αδύναμων νομισμάτων, στην περίπτωση που οι απογοητευμένοι επενδυτές carry trade σε ευρώ αντιληφθούν αυξημένη μεταβλητότητα (γεγονός που συνήθως συσχετίζεται αρνητικά με τα carry trades). Σε ό,τι αφορά το USD, εκτιμά ότι η δυναμική ανόδου του συγκεκριμένου νομίσματος δεν θα υποχωρήσει.

Μετοχές

Οι μετοχές βρίσκονται ακόμα σε καλά επίπεδα αποτίμησης παγκοσμίως και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερτιμημένες. Δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων που επικρατούν και της μεγεθυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας, οι μετοχές εξακολουθούν να αποτελούν την πιο ελκυστική κατηγορία προϊόντων.

Ο Peter Garnry, Επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών στη Saxo Bank, σχολιάζει σχετικά: «Στις προβλέψεις μας για το δ' τρίμηνο, παρουσιάζουμε τρεις επενδυτικές ιδέες για τις μετοχές σύμφωνα με τη γενικότερη εικόνα που έχουμε, προκειμένου να κατευθύνουμε τους επενδυτές προς χώρες, κλάδους και μετοχές που συνήθως συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας. Προτείνουμε θέση αγοράς στον τομέα φυσικού αερίου των ΗΠΑ, μετά την πτώση κατά 21% από τα υψηλά επίπεδα του Ιουνίου, θέση πώλησης στις μετοχές της Ινδίας, λόγω της αδικαιολόγητα υψηλής αποτίμησης και εν αναμονή δυσάρεστων οικονομικών εκπλήξεων, και τέλος θέση αγοράς στη Goldman Sachs, λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ και της αύξησης στη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών».

  • ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
  • ·
  • SAXO BANK
  • ·
  • JOHN J HARDY
  • ·
  • OLE S HANSEN
  • ·
  • STEEN JAKOBSEN
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παπανικολάου: "Κάποιοι πούλησαν το μπάσκετ και τους Έλληνες"

All Content

Επιτέλους νίκη για το Μαϊάμι 129-117 στην Ατλάντα με "διπλό" Γιάννη (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Cafetex: Ποντάρει σε επιστροφή στην κερδοφορία φέτος – Με +16% «έτρεξε» το πρώτο εξάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Breuninger: Στην ελληνική αγορά ο γερμανικός όμιλος μόδας

All Content - BusinessNews.gr

Στον «πάγο» η κατάργηση των μετρητών στις παραδόσεις δεμάτων - Αποσύρθηκε η ρύθμιση

All Content

Stoiximan: Νέα 360 καμπάνια, με κεντρικό μήνυμα «Όλα για τη στιγμή σου»

All Content

Τhe Weekend Agency: Νέα καμπάνια για τα Vikos Premium Mixers Zero Sugar

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Λάμψη Κάρι με 44 πόντους στη νίκη των Γουόριορς 119-114 στη Μινεσότα (vids)

All Content

Νίκολα Γιόκιτς: Έφτασε στα 200 triple-doubles καριέρας! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Η Eurobank αποκτά το 100% της Eurolife Life και προχωρά το σχέδιο για την Κύπρο

All Content - BusinessNews.gr

Ρεύμα: Άλμα 22% στη χονδρική τον Οκτώβριο – Στροφή των καταναλωτών στα μπλε τιμολόγια

All Content - BusinessNews.gr

Χρέη σε Εφορία και Ταμεία: Ως τα μέσα Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με Σύμπλευση: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά του Αιγαίου

CSRΝews.gr

ΕΚΠΟΙΖΩ: Danone, Nestlé και Coca-Cola δεσμεύτηκαν να αλλάξουν περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς για την ανακυκλωσιμότητα πλαστικών φιαλών

CSRΝews.gr

Εύσημα στην Ελλάδα από το Common Sense Media για το ηλικιακό όριο των 15 ετών στη χρήση των social media

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σε ταμειακή ισορροπία ξανά το ασφαλιστικό
Σε ταμειακή ισορροπία ξανά το ασφαλιστικό 16/10/2014 - 03:00
ΥΠΑΝ: 12 δις ευρώ στην αγορά μέχρι το τέλος του 2015 16/10/2014 - 03:00
ΥΠΑΝ: 12 δις ευρώ στην αγορά μέχρι το τέλος του 2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωαγορές: Με μικρά κέρδη η έναρξη των συναλλαγών
    29/10/2026 - 10:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Volkswagen: Βουτιά στις επιδόσεις με ζημίες 5,8 δισ. ευρώ το Γ΄ τρίμηνο – «Βαρίδι» η Porsche
    29/10/2026 - 10:42 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μίλτος Ζαμπάρας – Εντάσσεται στην ΕΛ.Α.Σ
    29/10/2026 - 10:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Repsol: Εκτόξευση 325% στα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου, στα 5 δισ. ευρώ
    29/10/2026 - 10:30 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΔΥΠΑ: Πάνω από 30 επιχειρήσεις και 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα
    29/10/2026 - 10:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις , αρχικά για κλειστές κατοικίες
    29/10/2026 - 10:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Samsung: Καθαρά κέρδη-ρεκόρ 56,3 δισ. δολαρίων με άλμα 515% το Γ΄ τρίμηνο
    29/10/2026 - 10:20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • GR.EC.A.: Ζητά τη διαγραφή του άρθρου 88b από το Digital Omnibus
    29/10/2026 - 10:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Frigoglass: Συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα από το 2027
    29/10/2026 - 10:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κικίλιας: Νέα μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας - Κυβερνητική παρέμβαση για τα καύσιμα
    29/10/2026 - 10:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Διπλή οικονομική ενίσχυση στο τέλος Νοεμβρίου – Ποιοι παίρνουν 400 ευρώ και έως δύο ενοίκια
    28/10/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στα 10,5 δισ. ευρώ η έκθεση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε ομόλογα εν μέσω αναταράξεων
    28/10/2026 - 12:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκλογές στο Ισραήλ: Προηγείται η συμμαχία του Νετανιάχου, δεν σχηματίζει αυτοδυναμία
    28/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ισπανία: Τουλάχιστον 68 νεκροί σε μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στη χώρα
    28/10/2026 - 16:32 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τραμπ: "Πολύ σύντομα" θα οργανωθεί συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι
    28/10/2026 - 11:00 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παπανικολάου: "Κάποιοι πούλησαν το μπάσκετ και τους Έλληνες"

29/10/2026 - 08:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρώτη ήττα Θάντερ, 5/5 οι Ρόκετς, ξέσπασμα Νικς, στην παράταση οι Σπερς (vids)

29/10/2026 - 07:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Instagram: Δοκιμάζει οριζόντια βίντεο διάρκειας έως 90 λεπτών για να ανταγωνιστεί το YouTube

27/10/2026 - 15:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με Σύμπλευση: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε πέντε νησιά του Αιγαίου

27/10/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΚΠΟΙΖΩ: Danone, Nestlé και Coca-Cola δεσμεύτηκαν να αλλάξουν περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς για την ανακυκλωσιμότητα πλαστικών φιαλών

27/10/2026 - 13:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Εύσημα στην Ελλάδα από το Common Sense Media για το ηλικιακό όριο των 15 ετών στη χρήση των social media

27/10/2026 - 13:24
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η INDOLA παρουσιάζει τη νέα σειρά Curls για πλούσιες και λαμπερές μπούκλες με διάρκεια!

27/10/2026 - 13:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

PRO SUMMIT της L’Oréal Professionnel: Το τριήμερο που χάρισε την απόλυτη έμπνευση στην κομμωτική κοινότητα γύρω από τις εξελίξεις του κλάδου.

27/10/2026 - 06:50
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo