Τρίτη, 17 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Το πακέτο προτάσεων της Κυβέρνησης προς τους αγρότες
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/02/2016 · 02:00

Το πακέτο προτάσεων της Κυβέρνησης προς τους αγρότες

Προβλέπεται κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος έως το 2021.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε πακέτο προτάσεων στους αγρότες, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΓΑ θα παραμείνει αυτόνομος εκτός Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλο το μεταβατικό στάδιο, ήτοι έως το 2021. Παράλληλα, προβλέπεται κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος έως το 2021.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε εισφορές από 7% στο 10% εντός του 2016 και στη συνέχεια κλιμάκωση, ώστε το 2019 να ανέλθουν στο 20% επί του φορολογητέου εισοδήματος.

Τώρα δίνεται δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16% αντί για 20%, που διασφαλίζει τελική σύνταξη ανώτερη από την Εθνική. Πρόκειται για μία και μόνη δυνατότητα επιλογής, καθώς τελικά φαίνεται πως τα νούμερα δεν έβγαιναν για περισσότερες και μικρότερες ασφαλιστικές κλίμακες. Όσοι επιλέξουν το 16% θα λάβουν μικρότερη σύνταξη, θα έχουν όμως και τη δυνατότητα μεταπήδησης στο 20% με εξαγορά, προκειμένου να βελτιώσουν την παροχή.

Παράλληλα, προβλέπεται θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση.

Τα φορολογικά

Οι αγρότες ζήτησαν 24.000 αφορολόγητο όριο (12.000 από το εισόδημα και 12.000 από επιδοτήσεις). Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τη φορολογική κατάσταση για το σύνολο των πολιτών και παρουσίασε πρόταση για αφορολόγητο όριο 9.000-9.500 ευρώ που αθροίζει επιδοτήσεις και καθαρό εισόδημα. Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός αυτό το εισόδημα αφορά το 80% των αγροτών.

Επίσης, πάλι σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσίασε, τους απέδειξε ότι σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση ο αγρότης που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώνει 1.000 ευρώ λιγότερα συνολικά για φορολογία και ασφάλιση απ’ ότι με το σημερινό καθεστώς. Αντίστοιχα, όποιος δηλώνει εισόδημα 15.000 ευρώ θα πληρώνει 400 ευρώ λιγότερα απ ότι το ισχύον σύστημα και με τον τρόπο αυτό κλιμακώνεται η μείωση της ελάφρυνσης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, δεν υπάρχει αφορολόγητο για το εισόδημα, ενώ οι επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ δεν φορολογούνται.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Στους εκπροσώπους των αγροτών, καταστήσαμε σαφή την δέσμευση της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία παρουσίασε το πλέγμα προτάσεων προς τους αγρότες. Οι τελευταίοι μίλησαν για ουσιαστικό διάλογο αλλά ξεκαθάρισαν πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Η κυβέρνηση πάντως εκτιμά ότι «στην συνάντηση εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων και έγινε μια ειλικρινής συζήτηση». Τα μέτρα που πρότεινε είναι:

Για το ασφαλιστικό:

1. Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021.

2. Κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021.

3. Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16% αντί για 20%, που διασφαλίζει τελική σύνταξη ανώτερη από την εθνική.

4. Θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση.

Για το φορολογικό:

5. Φορολογική ελάφρυνση για την μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών.

6. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω προτάσεων επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού, η συνολική επιβάρυνση για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, που αγγίζει το 90%, θα είναι μικρότερη από την σημερινή.

Η αγροτική παραγωγή

Επίσης, η κυβέρνηση παρουσίασε μια ακόμα σειρά μέτρων που στοχεύουν στην στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τα μέτρα αυτά είναι:

7. Ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και ένταξη στο Μητρώο Αγροτών, με αυστηρό προσδιορισμό που προβλέπει δύο βασικές προϋποθέσεις: ασφάλιση στον ΟΓΑ και εισόδημα προερχόμενο τουλάχιστον κατά 51% από αγροτικές δραστηριότητες.

8. Ρύθμιση χρεών στην ΔΕΗ με τουλάχιστον 36 δόσεις, για όλα τα παλιά και νέα χρέη, χωρίς προκαταβολή.

9. Στήριξη για εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την μείωση του κόστους παραγωγής.

10. Άμεση καταβολή ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ρωσικό εμπάργκο.

11. Ομαλοποίηση και σταθεροποίηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Σε ετήσια βάση, οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινούν από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους, εκτός από το 10% που αφορά την εξόφληση και θα καταβάλλεται τον Ιούνιο. Δέσμευση για συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

12. Στήριξη των νέων αγροτών, έως 40 ετών, με στόχο την παραμονή αλλά και την επιστροφή των νέων στην περιφέρεια. Στήριξη επενδυτικών σχεδίων πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ. Στήριξη εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με επιδότηση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.

13. Επιτάχυνση στης επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, καθώς και όλων των οφειλών του δημοσίου, όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος πετρελαίου.

14. Κάρτα του αγρότη, για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών, σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Στόχος αυτού του μέτρου είναι η εξασφάλιση ρευστότητας με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και η μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 10%, ιδιαίτερα στον τομέα των εφοδίων. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της κάρτας και για τους αγρότες που έχουν ανοιχτά δάνεια.

15. Έλεγχος της αγοράς και αποφασιστικός περιορισμός της ασυδοσίας των μεσαζόντων και των καρτέλ.Φραγμός στην διακίνηση προϊόντων με ανεξέλεγκτη έκδοση τιμολογίων αγοράς και στις απαράδεκτες –πολλές φορές επτάμηνες και οκτάμηνες- καθυστερήσεις πληρωμών.

16. Καθιέρωση υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες. Κατ εξοχήν ωφελημένοι θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες, που θα μπορούν να αφαιρούν από το ακαθάριστο εισόδημά τους το σύνολο του υψηλού κόστους παραγωγής.

17. Άμεση προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου νόμου για το πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού.Κίνητρα για συλλογικές μορφές οργάνωσης της παραγωγής και της μεταποίησης, συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών. Δομές αυστηρού ελέγχου για να αποφευχθούν νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που δυσφήμισαν τον συνεταιριστικό θεσμό.

18. Συγκρότηση Εθνικού Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής, για την υλοποίηση πολιτικής και χάραξη συνολικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, με την συμμετοχή των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.

19. Ίδρυση Φορέα Αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και παραχώρησή της προς αξιοποίηση σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς,

20. Υλοποίηση προγραμμάτων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

21. Συγκρότηση συμβουλευτικών δομών σε όλη την Ελλάδα, για την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.

22. Ειδικό σχέδιο για την στήριξη της κτηνοτροφίας, με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την διατροφική επάρκεια. Την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και την συμπληρωματική απασχόληση ιδιαιτέρα των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

23. Στήριξη της αλιείας με άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την δυνατότητα αναγέννησης των ιχθυοαποθεμάτων και θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την αειφορική διαχείρισή τους.

24. Υλοποίηση διαφοροποιημένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την αγροτική παραγωγή σε ορεινές, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.

25. Δημιουργία Τράπεζας Γενετικού Υλικού με στόχο την διατήρηση, αναπαραγωγής, εμπορίας και προώθησης του εγχώριου γενετικού υλικού.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την απόφασή της να στηρίξει με κάθε διαθέσιμο μέσον τον αγροτικό τομέα, στον οποίο αποδίδει καθοριστική σημασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώξαμε –και αποδείξαμε ότι το εννοούμε- ο διάλογος με τους εκπροσώπους των αγροτών, παρά την δύσκολη συγκυρία, να είναι παραγωγικός, ειλικρινής και αποτελεσματικός».

  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ·
  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε, Εθνική Γυναικών και εξ αναβολής της EuroLeague

All Content

Εθνική Γυναικών: Για το 2/2 στο Ιβανώφειο και την πρόκριση κόντρα στη Δανία

All Content - BusinessNews.gr

Trade Estates: Αύξηση 66,1% των καθαρών κερδών το 2025, στα 39,9 εκατ. ευρω

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Εσοδα στα €520,6 εκατ. για το 2025 - Εκτίναξη ΑΕΒΙΤDA στα 184,6 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης: Στα 6,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη 2025 - Προοπτικές για το 2026 και μέρισμα €0,09

All Content

Spec 2,55 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών

All Content

Spec 850.000 ευρώ για το Gov.gr Messenger

FleetNews

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

FleetNews

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

FleetNews

Το Nissan X-Trail επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

All Content

Κομβικής σημασίας νίκη Λέικερς 100-92 στο Χιούστον (vid)

All Content

Έφτασε στις 50 νίκες το Σαν Αντόνιο 119-115 τους Κλίπερς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Μπέρδεμα με τον ΕΝΦΙΑ: Λάθη, παραλείψεις και χαμένες εκπτώσεις - Τι να κάνουν οι φορολογούμενοι

All Content - BusinessNews.gr

Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ σε 915 επενδυτικά σχέδια και προοπτική δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων εργασίας

All Content - BusinessNews.gr

Ελ. Βρεττού (Crediabank): Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας που βασίζεται σε 4 πυλώνες

FleetNews

Ford Explorer: Στην Ελλάδα η έκδοση Collection με αυξημένη αυτονομία

FleetNews

Το Kia EV2 θέτει νέο σημείο αναφοράς για την ηχομόνωση των EV

CSRΝews.gr

Village Cine School: Εκπαίδευση και Ψυχαγωγία στη Μεγάλη Οθόνη

CSRΝews.gr

POWERADE B2Run Aθens: Μετατρέπει το ΟΑΚΑ στο απόλυτο Corporate Running Party στις 8 Οκτωβρίου

CSRΝews.gr

(Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»: Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Τροχαία Συμβάντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Ρούπα ετοίμαζε απόδραση του Ν. Μαζιώτη με ελικόπτερο
Η Ρούπα ετοίμαζε απόδραση του Ν. Μαζιώτη με ελικόπτερο 22/02/2016 - 02:00
Εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης οι αγρότες της Νίκαιας 22/02/2016 - 02:00
Εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης οι αγρότες της Νίκαιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στ.Παπασταύρου: Έχουμε όπλα στη φαρέτρα μας για την ενεργειακή κρίση, είμαστε δίπλα στους πολίτες
    17/03/2026 - 11:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Freenow by Lyft: Προειδοποιεί για ανεξέλεγκτη επιδείνωση του κυκλοφοριακού
    17/03/2026 - 11:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΗΕ: Καταγγέλλει τον αναγκαστικό εκτοπισμό πάνω από 36.000 Παλαιστίνιων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη
    17/03/2026 - 11:23 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,07%, στα 1,1518 δολάρια
    17/03/2026 - 11:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.130,57 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,35%
    17/03/2026 - 11:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΣΕΕ και SMEunited ζητούν από την ΕΕ απλούστευση νομοθεσίας και μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ΜμΕ
    17/03/2026 - 11:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μεϊδάνης: Αυξημένος τζίρος κατά 7,2% το 2025, στα 81,7 εκατομμύρια ευρώ
    17/03/2026 - 11:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κίνα: Ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ
    17/03/2026 - 11:14 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΥΠΕΣ: 50 εκατ. ευρώ για το 2026 στους Δήμους για δράσεις πυροπροστασίας
    17/03/2026 - 11:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κ. Χατζηδάκης για τον πόλεμο: Παρούσα αν χρειαστεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων
    17/03/2026 - 11:03 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κομισιόν: Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ για την Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία το 2026
    16/03/2026 - 14:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ταξί: Αποφάσισαν απεργία διαρκείας οι οδηγοί από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή
    16/03/2026 - 13:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ελ. Βρεττού (Crediabank): Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας που βασίζεται σε 4 πυλώνες
    16/03/2026 - 15:25 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Βουλή: Στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο έδωσε το υπ. Ναυτιλίας
    16/03/2026 - 20:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΙΟΒΕ: Ενίσχυση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο
    16/03/2026 - 13:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ogilvy: Νέα καμπάνια για την Υγείας Παυλίδη

17/03/2026 - 09:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Γυναικών: Για το 2/2 στο Ιβανώφειο και την πρόκριση κόντρα στη Δανία

17/03/2026 - 09:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

17/03/2026 - 08:40
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

17/03/2026 - 08:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Boy Kills World» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

17/03/2026 - 08:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Village Cine School: Εκπαίδευση και Ψυχαγωγία στη Μεγάλη Οθόνη

16/03/2026 - 14:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

POWERADE B2Run Aθens: Μετατρέπει το ΟΑΚΑ στο απόλυτο Corporate Running Party στις 8 Οκτωβρίου

16/03/2026 - 13:11
FleetNews
fleetnews.gr

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

16/03/2026 - 06:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ClassiCon2026: Η μεγάλη γιορτή του κλασικού στιλ ξαναχτυπά | 21-22/3, Σεράφειο

15/03/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo