Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Καύσωνας: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Διπλασιάζεται το όριο στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό - Έξι νέες πρωτοβουλίες για μείωση του ιδιωτικού χρέους
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/02/2025 · 13:46

Διπλασιάζεται το όριο στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό - Έξι νέες πρωτοβουλίες για μείωση του ιδιωτικού χρέους

Αναλυτικά οι 6 νέες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και την Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Διπλασιασμό του ορίου ένταξης στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό προκειμένου να εντάσσονται ευκολότερα ακόμη περισσότεροι οφειλέτες, ενίσχυση της προστασίας του οφειλέτη απέναντι στον κίνδυνο πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του και ρυθμίσεις περαιτέρω επιτάχυνσης της μείωσης του ιδιωτικού χρέους, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις 6 νέες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν σήμερα από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και την Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση. Επιπρόσθετα, στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις ασφάλειας ζωής και που αφορούν και την εκκαθάριση της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ». Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία σχετικά με την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού όπου η πρόοδος που έχει σημειωθεί ειδικά τους τελευταίους μήνες είναι σημαντική, καθώς ο μέχρι σήμερα συνολικός αριθμός των επιτυχών ρυθμίσεων διαμορφώνεται σε 30.515, με τη συνολική αξία ρυθμισμένων οφειλών να ανέρχεται πλέον στα 10,01 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το ζήτημα της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Το έχουμε αποδείξει με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες όπου βελτίωσαν σημαντικά την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενίσχυσαν την προστασία των οφειλετών και έδωσαν πολλαπλές επιλογές διευθέτησης των χρεών σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική καθώς το ιδιωτικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει σταθερά καθοδική πορεία παραμένοντας κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν από 92 δισ. το 2019 στα 67 δισ. το γ' τρίμηνο του περασμένου έτους. Σήμερα παρουσιάζουμε επιπλέον πρωτοβουλίες, όπως ο διπλασιασμός του ορίου ένταξης στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό, για να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τους οφειλέτες και ενισχύοντας περαιτέρω τους τρόπους διευθέτησης των οφειλών για πολίτες και επιχειρήσεις. Τέλος, με τις ρυθμίσεις που φέρνουμε, κλείνουμε, μεταξύ άλλων, και μια χρόνια εκκρεμότητα που αφορά τους ζημιωθέντες της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» επιλύοντας με τρόπο οριστικό ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις ασφάλειας ζωής».

H Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση δήλωσε: «Ο όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που βαραίνει την οικονομία από τα χρόνια της κρίσης, μπορούμε πια να πούμε ότι έχει μπει σε τροχιά σοβαρής διαχείρισης, μετά από πολλή, συνεχή και επισταμένη δουλειά. Κρίνοντας από μετρήσιμα αποτελέσματα ο εξωδικαστικός μηχανισμός αποδεικνύεται ένα σημαντικό εργαλείο ευρείας εφαρμογής που δίνει λύσεις σε πλήθος οφειλών και δανειοληπτών και συμβάλλει σημαντικά στην υποχώρηση του ιδιωτικού χρέους. Η στενή παρακολούθηση στην εφαρμογή, αλλά και οι καίριες παρεμβάσεις στις αγκυλώσεις που συναντάμε είναι τα στοιχεία που οδηγούν μια πολιτική να αποδώσει».

Αναλυτικά, οι 6 πρωτοβουλίες είναι οι εξής:

1) Αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών ορίων προκειμένου να χαρακτηριστεί ένας οφειλέτης ως επιλέξιμος στο πλαίσιο της υποχρεωτικής αποδοχής του εξωδικαστικού μηχανισμού από τους πιστωτές. Με τη ρύθμιση που εισάγεται, διπλασιάζονται τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό δανειολήπτη ως επιλέξιμου προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η συναίνεση του συνόλου των πιστωτών για ένταξη του οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ο διπλασιασμός των ορίων αυτών έχει ως προϋπόθεση ο οφειλέτης να έχει ανώτατο όριο ήδη μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών οφειλών (δηλαδή σε τράπεζες ή servicers) τις 300.000 ευρώ.

Τα νέα όρια ορίζονται ως εξής:

Α) Όρια Εισοδήματος:

Σύνθεση Νοικοκυριού

Όρια με το ισχύον καθεστώς ευαλωτότητας Νέο Όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 7.000 ευρώ 14.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη 10.500 ευρώ 21.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια

με ένα ανήλικο μέλος 14.000 ευρώ 28.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια

με δύο ανήλικα μέλη 17.500 ευρώ 35.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω

21.000 ευρώ 42.000 ευρώ

Β) Όρια Περιουσίας:

Σύνθεση Νοικοκυριού

Όρια με το ισχύον καθεστώς ευαλωτότητας Νέο Όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 120.000 ευρώ 240.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο

από δύο μέλη 135.000 ευρώ 270.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια

με ένα ανήλικο μέλος 150.000 ευρώ 300.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια

με δύο ανήλικα μέλη 165.000 ευρώ 330.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω

180.000 ευρώ 360.000 ευρώ

Γ) Όρια καταθέσεων:

Σύνθεση Νοικοκυριού

Όρια με το ισχύον καθεστώς ευαλωτότητας Νέο Όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 7.000 ευρώ 14.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη 10.500 ευρώ 21.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

14.000 ευρώ 28.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

17.500 ευρώ 35.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω

21.000 ευρώ 42.000 ευρώ

Παράλληλα, μέσω περαιτέρω βελτιώσεων, δρομολογείται η βελτίωση των όρων ρύθμισης καθώς θα μειωθεί η αξία των ακίνητων εξασφαλίσεων που λαμβάνει υπόψιν ο αλγόριθμος, αλλά και θα εξορθολογιστούν τα κριτήρια του «εύλογου ποσοστού κέρδους» 10% στην περίπτωση των νομικών προσώπων ώστε να λαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών εξελίσσεται ιδιαιτέρως ικανοποιητικά με συνεχή αύξηση των αποτελεσμάτων του χάρη και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα (ν.5072/2023 και ν.5113/2024). Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από Τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους των ευάλωτων οφειλετών.

-Ένταξη ατόμων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

-Επιπλέον υψηλότερο κούρεμα ένα και 28% στην οφειλή.

-Σταθερό επιτόκιο 3% για 3 χρόνια για όλες τις ρυθμίσεις (Δημόσιο, Τράπεζες, servicers).

-Δυνατότητα ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο των νομικών προσώπων, τα οποία έχουν τεθεί σε λύση ή εκκαθάριση, από τα συνυπόχρεα για τις οφειλές πρόσωπα.

-Δυνατότητα προκαταβολής έως 10% για οφειλέτες στους οποίους έχει κοινοποιηθεί πρόγραμμα πλειστηριασμού με εξαίρεση τους ευάλωτους οφειλέτες για τους οποίους έχει εκδοθεί βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη (όπου δεν θα μπορεί να ζητηθεί προκαταβολή).

-Δυνατότητα επανάντλησης οφειλών ώστε να περιληφθούν οφειλές προς το Δημόσιο που βεβαιώθηκαν στο μεσοδιάστημα, εάν καθυστερήσει η χορήγηση πρότασης αναδιάρθρωσης για οποιονδήποτε λόγο.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ο μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός των επιτυχών ρυθμίσεων αυξήθηκε σημαντικά και διαμορφώνεται σε 30.515, με τη συνολική αξία ρυθμισμένων οφειλών να ανέρχεται στα 10,01 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, με τη βελτίωση που εισήχθη με την τεκμαιρόμενη συναίνεση των πιστωτών στην αίτηση εξωδικαστικού των ευάλωτων, ενισχύθηκε η προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, με 2.673 ευάλωτα νοικοκυριά να επωφελούνται από ρυθμίσεις οφειλών. Με την νέα ρύθμιση που έρχεται, στόχος είναι ο αριθμός των δυνητικά καλυπτόμενων ευάλωτων οφειλετών να αυξηθεί σημαντικά.

2) Υποχρέωση του πιστωτή να έχει καταθέσει τουλάχιστον 3 μήνες προ της διενέργειας του πλειστηριασμού έγγραφη πρόταση ρύθμισης στον οφειλέτη.

Πλέον των εργαλείων ρύθμισης και προστασίας που ήδη λειτουργούν, με νέα ρύθμιση θεσμοθετείται η υποχρέωση του πιστωτή να έχει καταθέσει εγγράφως στον οφειλέτη, τουλάχιστον τρεις (3) μήνες προ της διενέργειας του πλειστηριασμού, με κάθε πρόσφορο τρόπο (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) πρόταση ρύθμισης για την οφειλή για την οποία επισπεύδει τον πλειστηριασμό. Ωστόσο, η υποχρέωση αυτή δεν υφίσταται εάν ο οφειλέτης δεν έχει εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης του πιστωτή, παρέχοντας κατ' ελάχιστον διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

3) Απαλλαγή οφειλέτη για τον οποίο δεν ανοίγει πτωχευτική διαδικασία αλλά καταχωρείται στο Μητρώο Φερεγγυότητας.

Με νέα ρύθμιση, προστίθεται η δυνατότητα στον εισηγητή δικαστή, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να εκδίδει πράξη με την οποία διαπιστώνει την επέλευση της απαλλαγής του οφειλέτη από τις οφειλές του. Υπενθυμίζεται ότι εάν δεν επαρκεί η περιουσία του οφειλέτη δεν ανοίγεται πτωχευτική διαδικασία αλλά εγγράφεται στο Μητρώο Φερεγγυότητας. Έτσι, επεκτείνεται η δυνατότητα του εισηγητή δικαστή να εκδώσει και για αυτούς τους οφειλέτες πράξη με την οποία διαπιστώνεται η επέλευση της απαλλαγής.

4) Επέκταση προθεσμιών ώστε να μπορεί ο ευάλωτος οφειλέτης να μπει στο ενδιάμεσο πρόγραμμα.

Καταργείται η αποκλειστική προθεσμία των εξήντα (60) ημερών, εντός της οποίας ο ευάλωτος οφειλέτης καλείται να υποβάλει αίτηση για ένταξή του στο Πρόγραμμα Συνεισφοράς του Δημοσίου σε Ευάλωτους οφειλέτες. Η κατάργηση αυτή γίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότεροι ευάλωτοι οφειλέτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας και να διασώσουν από την εκποίηση την κατοικία τους. Παράλληλα, το ίδιο το Ενδιάμεσο πρόγραμμα επεκτείνεται για 4 επιπλέον μήνες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης.

5) Επέκταση της δυνατότητας ρύθμισης δανείων με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης.

Είχε θεσμοθετηθεί ρητώς η δυνατότητα να ρυθμίζονται μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού δάνεια που έχουν εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου με δυνατότητες διαγραφών και επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής. Η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται και στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει να ρυθμίσει τις οφειλές του μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που έχουν συνήθως μεγαλύτερες οφειλές και για αυτό επιλέγουν το εργαλείο της εξυγίανσης, να ρυθμίσουν και τα δάνεια με εγγύηση Ελληνικού δημοσίου, χωρίς να διακινδυνεύεται η παρασχεθείσα εγγύηση.

6) Δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης ζημιωθέντων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»- επιλύονται ζητήματα αποζημιώσεων σε δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλειες ζωής.

Προκειμένου να επιλυθεί κατά μόνιμο τρόπο η καταβολή αποζημίωσης σε δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής, η οποία καταβάλλεται από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ), εισάγεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε αυτό να καταβάλει πρόσθετα ποσά στους ασφαλισμένους ως προκαταβολή. Τα πρόσθετα ποσά που θα καταβάλλονται θα λαμβάνουν υπόψιν τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΚΙΑΖ, καθώς δεν θα δύναται να ξεπερνούν το 25% των διαθεσίμων του. Με τον τρόπο αυτό θα επέλθει ταχύτερη αποζημίωση των ζημιωθέντων από την «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», καθώς θα μπορεί να παρέχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα εύλογο ποσό.

Στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος

Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο πεδίο της μείωσης του ιδιωτικού χρέους είναι σημαντική όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία. Παρατηρείται σημαντική μείωση του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο σύνολο τους, δηλαδή σε τράπεζες και servicers, έχουν πέσει από 92 δισ. ευρώ το 2019 στα 67 δισ. το γ' τρίμηνο του 2024, και η πτωτική τους πορεία αναμένεται να συνεχιστεί χάρη στις σχετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Το ιδιωτικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει σταθερά καθοδική πορεία (93,3%) παραμένοντας κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (125,3%). Τέλος, αναφορικά με την μείωση των κόκκινων δανείων στις τράπεζες, μέσω του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ», οι τράπεζες πέτυχαν αξιοσημείωτη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους. Το γ' τρίμηνο 2024 το ποσοστό έφτασε το 4,6% (το 2019 το ποσοστό ανερχόταν στο 40,6%), χαμηλότερο και από την περίοδο πριν από την κρίση.

  • ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
  • ·
  • ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

FIBA: Στο Telekom Center Athens το Ελλάδα-Ισπανία της 31ης Αυγούστου

All Content

Παναθηναϊκός: Το προπονητικό επιτελείο (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Μασούτης: «Aνοίγεται» σε ακίνητα, τουρισμό, logistics και retail media

All Content - BusinessNews.gr

Lili Drogerie: Άλμα 68% στον τζίρο - Στα 40 καταστήματα το δίκτυο

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Αντλεί 650 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ - Στα 11,25 ευρώ η τιμή διάθεσης

All Content

Νέα συνεργασία της SOUL Creative Agency με τη Freedom

All Content

ΕΡΤ: Διαφημιστικά έσοδα ύψους 13 εκατ. ευρώ από το Μουντιάλ

FleetNews

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

FleetNews

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

FleetNews

Ηλεκτρικό grand tourer ετοιμάζει η Range Rover

All Content

Allwyn WBL1: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27

All Content

Elite League: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27

All Content - BusinessNews.gr

Westnet: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2025 με πωλήσεις 140,9 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Canal Experience Project: Νέα φάση ανάπτυξης για την Διώρυγα της Κορίνθου

All Content - BusinessNews.gr

Microsoft και Mistral AI: Συμφωνία δισεκατομμυρίων για επέκταση της AI στην Ευρώπη

FleetNews

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Grand Automotive Hellas

FleetNews

Έρχονται 388 κάμερες κυκλοφορίας και σύστημα επιτήρησης κυκλοφορίας

CSRΝews.gr

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα Social Farming 360°

CSRΝews.gr

Η Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ θωρακίζει το ΚΔΑΥ στη Φυλή με επένδυση πυροπροστασίας αιχμής

CSRΝews.gr

AKL Law Firm: Για τρίτη συνεχή χρονιά επενδύει στη νέα γενιά των δικηγόρων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ σε 255 επιχειρήσεις & δημιουργία 469 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους μέσω ΕΣΠΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ σε 255 επιχειρήσεις & δημιουργία 469 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους μέσω ΕΣΠΑ 05/02/2025 - 13:38
Το ευρώ ενισχύεται 0,35%, στα 1,0419 δολάρια 05/02/2025 - 14:45
Το ευρώ ενισχύεται 0,35%, στα 1,0419 δολάρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και δέκα ακόμη εξοπλιστικά προγράμματα
    23/07/2026 - 13:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • COSMOTE TELEKOM: Roaming με χαμηλότερες χρεώσεις και περισσότερα data εκτός Ε.Ε.
    23/07/2026 - 13:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Samsung: Παρουσίασε τη νέα σειρά Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8 και Flip8
    23/07/2026 - 13:23 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Π. Μαρινάκης: Στα 23 δισ. ευρώ οι πόροι για την ανάπτυξη
    23/07/2026 - 13:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βρετανία: Ο καύσωνας του Ιουνίου στοίχισε στη βρετανική οικονομία 1,35 δισ ευρώ
    23/07/2026 - 13:14 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΟΕ: Πετρούνιας, Καραλής, Πρεβολαράκη και Δράκου στηρίζουν πρόταση για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών στο ΟΑΚΑ
    23/07/2026 - 13:09 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.474,96 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 1,27%
    23/07/2026 - 13:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κίνα: Νέο ρεκόρ κατέγραψε η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2025
    23/07/2026 - 13:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,5% καταγράφηκε τον Ιούνιο εφέτος στις τιμές στα οικοδομικά υλικά
    23/07/2026 - 13:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Ergani app»: Νέα εφαρμογή για γρήγορες προσλήψεις μέσω κινητού τηλεφώνου
    23/07/2026 - 12:57 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τραμπ: Θα βομβαρδίσουμε υποδομές στο Ιραν αν δέχονται επίθεση πλοία στο Ορμούζ
    22/07/2026 - 21:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,24%, στα 286,75 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    22/07/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Nestle: Κοντά στην πώληση του 50% της ευρωπαϊκής επιχείρησης νερού έναντι €5 δισ
    22/07/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Αύξηση κατά 20,9% των τουριστών και κατά 25,8% των εισπράξεων στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2026
    22/07/2026 - 15:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Pirelli: Νέα πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας
    22/07/2026 - 15:55 ESG

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Μπλόκο» στη συγχώνευση Paramount - Warner Bros

23/07/2026 - 09:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Mattel: Στη Spark Foundry o λογαριασμός media διεθνώς

23/07/2026 - 09:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η ομάδα που πήρε Wild Card για την WBL2

23/07/2026 - 09:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βίκος Ιωαννίνων: Απέκτησε τον Κεσόν Τζάστις (pic)

23/07/2026 - 09:56
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα Social Farming 360°

23/07/2026 - 09:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ θωρακίζει το ΚΔΑΥ στη Φυλή με επένδυση πυροπροστασίας αιχμής

23/07/2026 - 08:50
FleetNews
fleetnews.gr

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

23/07/2026 - 06:58
FleetNews
fleetnews.gr

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

23/07/2026 - 06:55
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo