Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ψάλτης (Alpha Bank): Αναγκαία η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/11/2024 · 07:45

Ψάλτης (Alpha Bank): Αναγκαία η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αναγκαία η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο ceo της Alpha Bank.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έστειλε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης από το βήμα του 7th Athens Investment Forum, αναδεικνύοντας παράλληλα τους νέους ορίζοντες που ανοίγει προς την κατεύθυνση αυτή η στρατηγική συμφωνία της Alpha Bank με την UniCredit, η οποία συνδέει τις ελληνικές επιχειρήσεις με τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθιστά τη χώρα μας το 14ο μέλος ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού δικτύου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ψάλτης, η συνένωση δυνάμεων των δύο Ομίλων "προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών, που είναι Πελάτες μας και δραστηριοποιούνται στις χώρες όπου έχει παρουσία η UniCredit, τη δυνατότητα να καλύπτουν κάθε τραπεζική τους ανάγκη στις χώρες αυτές μέσω της Alpha Bank, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσουν τράπεζα συνεργασίας σε καθεμιά χώρα ξεχωριστά. Έτσι, οι ελληνικές επιχειρήσεις από το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης συνδέονται με τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναβαθμίζονται σημαντικά οι δυνατότητές τους για εξωστρέφεια και μεγέθυνση".

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αναγκαία η επιμονή στις μεταρρυθμίσεις

Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank σχολίασε ότι η Ελλάδα, η οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν κατορθώσει να κινούνται σε θετική τροχιά, παρά την έντονη αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι έντονοι". Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων και της στροφής του παραγωγικού μας μοντέλου προς την ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας, με την κομβική συμβολή της γρήγορης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Επισήμανε ακόμα ότι "το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, βρίσκεται πλέον στην καλύτερη θέση των τελευταίων ετών, λειτουργώντας ως καταλύτης της οικονομικής μεγέθυνσης" και ανέπτυξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Alpha Bank στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση του θετικού momentum για τη χώρα μας. "Εμείς στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης, της κοινωνικής προόδου, και – γιατί όχι – την ανάδειξη της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας", είπε χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου και η μεγάλη ευκαιρία των πόρων του ΤΑΑ

"Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται εκτός από την υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξη, από μία σημαντική ποιοτική αλλαγή: την ενίσχυση της συμβολής των επενδύσεων στο αναπτυξιακό μείγμα.. Επιστέγασμα των παραπάνω επιτευγμάτων αποτελεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για τις συστημικές τράπεζες, κλείνοντας έτσι τη μεγάλη δοκιμασία που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας" σημείωσε ο κ. Ψάλτης, υπογραμμίζοντας ότι "απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η ελληνική οικονομία την ανοδική της πορεία είναι η προσήλωση σε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών όσο και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Είναι κρίσιμο να στρέψουμε το παραγωγικό μας μοντέλο προς την ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας κατά τρόπο που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ταυτοχρόνως θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η προώθηση της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης, και η ψηφιοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, καθοριστικής σημασίας είναι η ταχεία αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των υπόλοιπων διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων".

Εστιάζοντας στους πόρους αυτούς, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank σχολίασε ότι οι δαπάνες δημοσίων επενδύσεων (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΤΑΑ) αναμένεται να ανέλθουν συνολικά στα €64,2 δισ. την περίοδο 2025-2028, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά στο ΤΑΑ, τη διετία 2025-2026 αναμένεται να υπάρξει εισροή πόρων στην οικονομία ίση με €9,8 δισ. και €11,6 δισ. αντίστοιχα. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι εκταμιεύσεις του δανειακού σκέλους του ΤΑΑ αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την προβλεπόμενη για το 2026 ολοκλήρωση των εκταμιεύσεων στο σκέλος των επιχορηγήσεων, προκύπτει ότι "η Ελλάδα διαθέτει εξασφαλισμένη διόδευση πόρων στην οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2028. Πράγματι, σύμφωνα με τις προβλέψεις το Μεσοπρόθεσμου, τη διετία 2027-2028, οι εκταμιεύσεις του δανειακού σκέλους εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €5,2 δισ., με το συνολικό προϋπολογισμό επενδύσεων να δύναται να προσεγγίσει τα €12 δισ.".

Η Alpha Bank σταθερά στο πλευρό της επιχειρηματικότητας

Η Alpha Bank, με σταθερό γνώμονα τον Σκοπό της να "Στηρίζει την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο", πρωταγωνιστεί στην αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ από τις επιχειρήσεις και βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, όπως τόνισε ο κ. Ψάλτης: "Ενδεικτικά σημειώνω ότι την περίοδο 2021-2023 η καθαρή πιστωτική μας επέκταση προς τις επιχειρήσεις ανήλθε σε €5,2 δισ. και, μάλιστα, παρά την ισχυρή ροή αποπληρωμών, που μόνον το 2023 ανήλθαν σε €6,8 δισ.".

Πρόσθεσε δε ότι η Τράπεζα έχει ως σταθερό της μέλημα την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης για την υλοποίηση επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, οι οποίες έχουν ισχυρότερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και συμβάλλουν στην ανακατεύθυνση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας: "Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση εξωστρεφών τομέων, όπως ο Τουρισμός, έχοντας χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων στον κλάδο τα τελευταία 10 χρόνια και έχοντας επιλεγεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων ως Τράπεζα συνεργασίας. Παράλληλα, είμαστε η πρώτη, και μόνη, ελληνική Τράπεζα που υιοθέτησε τη διάρθρωση του Wholesale Banking σε τομείς, συνδυάζοντας, αφενός, τη μεγάλη εμπειρία στην παροχή χρηματοδοτικών λύσεων οι οποίες επιβραβεύονται από τους Πελάτες μας με τη διατήρηση πολυετών σχέσεων εμπιστοσύνης με την Alpha Bank, και, αφετέρου, την υψηλού επιπέδου εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικής. Έχουμε, έτσι, κατακτήσει πρωταγωνιστική συμβολή στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών και ενέργειας".

Ο CEO του Ομίλου έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που αποδίδει η Alpha Bank στην προώθηση της βιωσιμότητας: "Κομβική μας προτεραιότητα αποτελεί επίσης η προώθηση της βιωσιμότητας. Από το 2023, που διαμορφώσαμε τη Στρατηγική Βιωσιμότητας, έχουμε εκταμιεύσει στο Retail Banking περισσότερα από 3.000 πράσινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, ενώ οι εκταμιεύσεις πράσινων δανείων στο Wholesale Banking ξεπερνούν τα €1,2 δισ., με αποτέλεσμα ο στόχος μας για τις συνολικές εκταμιεύσεις πράσινων δανείων να αναβαθμιστεί από τα €3 δισ. την τριετία 2023-2025 στα €4,4 δισ. την τρέχουσα τριετία (2024-2026)".

  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΛΤΗΣ
  • ·
  • ALPHA BANK
  • ·
  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Πού θα δείτε Ρεάλ-Παναθηναϊκό, Χάποελ-Άρη, Φάλκο-ΑΕΚ και Ηρακλή, Προμηθέα στο FEC

All Content - BusinessNews.gr

Βενέτης: Στα 80,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Τι «μπάλα παίζει» με τον Ηρακλή

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Ενισχύει τις επιδόσεις της και προχωρά το deal στην Αφρική – Ισχυρή άνοδος σε όλες τις αγορές

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Properties: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ με αιχμή γραφεία, ξενοδοχεία και κατοικίες

All Content

Ειρήνη Πάσχου, Client Partner της KINESSO: Τα data στην καρδιά της στρατηγικής

All Content

nrg-HΡΩΝ: Spec για την νέα εποχή

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Με Άλμπα στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός, εντός Παναθλητικός, Πανσερραϊκός στο EuroCup (live streams)

All Content

Ηρακλής-ΑΕΚ Λάρνακας και Προμηθέας-Οπάβα την Τετάρτη στο FEC

All Content - BusinessNews.gr

Elikonos Capital: Μόνιμη παρουσία στη Θεσσαλονίκη - Διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του

All Content - BusinessNews.gr

Τα 18 εκατ. του Κωνσταντακόπουλου, η Alveo του Βαρβιτσιώτη και ο διαγωνισμός των 3,63 εκατ. ευρώ για το Τατόι

All Content - BusinessNews.gr

Ανοίγουν οι φάκελοι των «ορφανών» ακινήτων – Πώς θα εντοπιστούν οι κληρονόμοι

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η ίση αμοιβή γίνεται πράξη με νέα εργαλεία μισθολογικής διαφάνειας

CSRΝews.gr

RGC – Αν. Μακεδονία & Θράκη 2030: Οι προκλήσεις της ύδρευσης, της παραγωγικής δραστηριότητας και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του νερού

CSRΝews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Αποκλειστικός χορηγός στην εμβληματική «Πανσέληνος» της Pina Bausch στο Μέγαρο Μουσικής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €400 εκατ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ρεκόρ 15 ετών
Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €400 εκατ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ρεκόρ 15 ετών 05/11/2024 - 18:35
Μπήτρος: Θετικές προοπτικές για την Ελλάδα στα επόμενα 5-7χρόνια για τις επενδύσεις 06/11/2024 - 08:04
Μπήτρος: Θετικές προοπτικές για την Ελλάδα στα επόμενα 5-7χρόνια για τις επενδύσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,50%, στα 1,1249 δολάρια
    04/11/2026 - 11:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • 20ή Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα: Μήνυχα ζωής και πρόληψης από 1.000 εθελοντές
    04/11/2026 - 11:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βουλή - Κυρ. Πιερρακάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών
    04/11/2026 - 11:08 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Eurobank: Η μητρότητα φέρνει αυξήσεις μισθών - 5% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο
    04/11/2026 - 10:59 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΙΕΛΚΑ: Σταθεροποίηση τιμών με μεταβολή +0,35% στα σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο 2026
    04/11/2026 - 10:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο η έναρξη των συναλλαγών στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών
    04/11/2026 - 10:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μ. Σχοινάς: Η μεταρρύθμιση στις αγροτικές ενισχύσεις θα προχωρήσει μέχρι τέλους
    04/11/2026 - 10:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μελέτη ΑΠΘ: Το όφελος για τους καταναλωτές από την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου
    04/11/2026 - 10:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Η Dotsoft αναλαμβάνει την υλοποίηση του «Έξυπνου Οδηγού Πόλης» του Δήμου Ανατολικής Μάνης
    04/11/2026 - 10:33 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Space Hellas: Κατηγορηματική διάψευση για το δημοσίευμα περί «φουσκώματος» κερδών μέσω Singular
    04/11/2026 - 10:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών: Με 994 προϊόντα ξεκινά η Β' φάση για το δίμηνο Νοεμβρίου–Δεκεμβρίου
    03/11/2026 - 12:07 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • CrediaBank: Απόκτηση χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων αξίας 37,4 εκατ. ευρώ από την Cepal
    03/11/2026 - 17:43 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Πιερρακάκης: Σταθερό επιτόκιο 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες – Δεκαπλασιάζονται τα πρόστιμα στους servicers
    03/11/2026 - 15:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΟΛ Crowe: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του διεθνούς δικτύου
    03/11/2026 - 11:17 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Naval Group: Παρουσιάζει νέες λύσεις ναυτικού πολέμου στην Euronaval 2026 - Οι φρεγάτες Belharra στην έκθεση
    03/11/2026 - 19:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Politis Group: Στην Υπαίθρια Διαφήμιση (OOH) χτυπά η «καρδιά» του Νεανικού Κοινού

04/11/2026 - 08:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ηρακλής-ΑΕΚ Λάρνακας και Προμηθέας-Οπάβα την Τετάρτη στο FEC

04/11/2026 - 08:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ηρακλής: Οι αγώνες του στο FIBA Europe Cup 2026/27

04/11/2026 - 08:15
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η ίση αμοιβή γίνεται πράξη με νέα εργαλεία μισθολογικής διαφάνειας

03/11/2026 - 15:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Φάις: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης «Omnia Rewards»

03/11/2026 - 15:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

RGC – Αν. Μακεδονία & Θράκη 2030: Οι προκλήσεις της ύδρευσης, της παραγωγικής δραστηριότητας και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του νερού

03/11/2026 - 15:24
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo