Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Η πορεία των εξαγωγών ανά κλάδο στο 7μηνο - Ποια προϊόντα άντεξαν - Η ανάλυση του ΠΣΕ
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/09/2023 · 17:59

Η πορεία των εξαγωγών ανά κλάδο στο 7μηνο - Ποια προϊόντα άντεξαν - Η ανάλυση του ΠΣΕ

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, είναι ορατές και στις ελληνικές εξαγωγές οι επιπτώσεις της επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Αδιαμφισβήτητα η επιδείνωση των συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία έχει επηρεάσει τις ελληνικές εξαγωγές. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό ότι κατά το 7μηνο παραμένουν αυξητικές οι εξαγωγές της χώρας, κατά 4,3% χωρίς τα πετρελαιοειδή. Θεωρούμε πως υπάρχει η δυναμική για να επιστρέψουμε σε θετικό έδαφος και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ακόμη και μέσα σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις ελληνικές εξαγωγές.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, είναι ορατές και στις ελληνικές εξαγωγές οι επιπτώσεις της επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία. Η πίεση που υφίστανται οι διεθνείς αγορές αρχίζει πλέον και αποτυπώνεται και στην προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για την επέκταση των εργασιών τους σε νέες κατηγορίες και προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 14,5%, ενώ μειωμένες ήταν και οι εισαγωγές, οι οποίες περιορίστηκαν κατά 17%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 21%.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο επτάμηνο, όπου οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 18,2%. Το θετικό ωστόσο είναι πως οι εξαγωγές χωρίς τα πετρελαιοειδή στο επτάμηνο παραμένουν αυξητικές

Ειδικότερα, εξετάζοντας τον Ιούλιο, πολύ σημαντική ποσοστιαία μείωση καταγράφεται στις υψηλές σε αξία κατηγορίες: Πετρελαιοειδή-Καύσιμα (-33%), Βιομηχανικά (-12%) και Διάφορα Βιομηχανικά (-14,2%). Οι εξαγωγές της κατηγορίας Τρόφιμα & Ζώα ζωντανά αυξήθηκαν κατά +4,7%, όπως και της κατηγορίας Χημικά κατά +6,4%. Πρακτικώς στάσιμες παρέμειναν οι εξαγωγές της κατηγορίας Μηχανήματα (-0,5%).

Πολύ σπουδαία άνοδο καταγράφουν οι εξαγωγές των κατηγοριών Λάδια (+37,8%) και Ποτά & Καπνός (+19,5) όταν οι εξαγωγικές επιδόσεις των Πρώτων Υλών υποχωρούν κατά -14,6% και των χαμηλών σε αξία Εμπιστευτικών Προϊόντων κατά -7,3%, τον Ιούλιο του 2023.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, υποχώρηση καταγράφει η πορεία των εξαγωγών κατά το μήνα Ιούλιο του 2023, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 725,9 εκατ. ευρώ ή κατά -14,5% και ανήλθαν σε 4,27 δισ. ευρώ έναντι 4,99 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2022. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών όμως, η προαναφερόμενη μείωση συρρικνώνεται αισθητά και αγγίζει μόλις το -5,6%, με αποτέλεσμα να κατέλθουν σε 2,95 δισ. ευρώ από 3,12 δισ. ευρώ, δηλαδή περιορίστηκαν κατά 175,4 εκατ. ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία που διαδραματίζει η μείωση των ελληνικών εξαγωγών πετρελαιοειδών και καυσίμων κατά -33%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εισαγωγές τον Ιούλιο του 2023 υποχώρησαν σημαντικά κατά 1,38 δισ. ευρώ ή κατά -17% και ανήλθαν μόλις σε 6,72 δισ. ευρώ έναντι 8,10 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2022. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εισαγωγές αγαθών κατήλθαν σε 5,02 δισ. ευρώ από 5,22 δισ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκαν κατά -201,7 εκατ. ευρώ ή κατά -3,9%.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε σημαντικά τον Ιούλιο του 2023 κατά 651,7 εκατ. ευρώ ή κατά -21%, στα 2,45 δισ. ευρώ από 3,11 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε, στα 2,08 δισ. ευρώ από 2,10 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 26,3 εκατ. ευρώ ή κατά -1,3%.

Πλέον γίνεται φανερό πως το πρόσημο στο επτάμηνο μετατρέπεται σε αρνητικό, παρ' όλο το καλό ξεκίνημα στις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές συνολικά στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου μειώνονται κατά 918 εκατ. ευρώ ή κατά -3% και υποχωρούν σε 30,11 δισ. ευρώ από 31,03 δισ. ευρώ.

Χωρίς όμως, τα πετρελαιοειδή, είναι αξιοσημείωτο ότι οι εξαγωγές για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου κινούνται ανοδικά σε σχέση με το 2022, στα 21,21 δισ. ευρώ από 20,33 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένες κατά 878,9 εκατ. ευρώ ή κατά 4,3%.

Οι εισαγωγές (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών) στην περίοδο Ιανουαρίου -Ιουλίου 2023 μειώθηκαν, καθώς υποχώρησαν κατά 4,77 δισ. ευρώ ή κατά -9,1%, με τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται στα 47,46 δισ. ευρώ έναντι 52,23 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2022. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εισαγωγές περιορίστηκαν ελαφρώς και άγγιξαν τα 35,17 δισ. ευρώ από 35,78 δισ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκαν μόλις κατά 617,5 εκατ. ευρώ ή κατά -1,7%.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το εμπορικό έλλειμμα στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023 μειώθηκε κατά 3,85 δισ. ευρώ ή κατά -18,2%, στα 17,35 δισ. ευρώ από 21,20 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε στα 13,96 δισ. ευρώ από 15,45 δισ. ευρώ, δηλαδή υποχώρησε κατά 1,50 δισ. ευρώ ή κατά -9,7%.

Η πορεία των εξαγωγών ανά γεωγραφική περιοχή

Όσον αφορά στην πορεία των εξαγωγών ανά γεωγραφικές περιοχές τον Ιούλιο του 2023, παρατηρείται πτώση των αποστολών τόσο προς τις χώρες της ΕΕ (-14,2%) όσο και προς τις Τρίτες Χώρες κατά -15%. Ακόμη και όταν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ καταγράφουν μείωση κατά -3,7% και προς τις Τρίτες Χώρες κατά -9,1%.

Αναφορικά με το ποσοστό των εξαγωγών που κατευθύνονται στις αγορές των κρατών-μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, αυτό παρέμεινε στάσιμο και άγγιξε το 54,6% έναντι 54,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Αντίστροφη είναι η εικόνα που καταγράφεται για το ποσοστό των εξαγωγών προς τις Τρίτες Χώρες, που διαμορφώθηκε στο 45,6% έναντι 45,4%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, το μερίδιο των εξαγωγών προς τις χώρες της ΕΕ διαμορφώνεται στο 65,6% και των Τρίτων Χωρών στο 34,4%.

Εξετάζοντας την κατανομή των εξαγωγών για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023, διαπιστώνεται ότι η συνολική αξία των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, αυξήθηκε προς τις χώρες της ΕΕ (+3,7%) ενώ υποχώρησε προς τις Τρίτες Χώρες (-10,8%). Χωρίς τα πετρελαιοειδή, οι εξαγωγές καταγράφουν άνοδο προς τις χώρες της ΕΕ κατά 5,2% και προς τις Τρίτες Χώρες, κατά 2,7%.

Η πορεία ανά κλάδο

Σχετικά με τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, τον Ιούλιο του 2023 καταγράφονται τόσο ανοδικές όσο και πτωτικές τάσεις στους κλάδους.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ σημαντική ποσοστιαία μείωση καταγράφεται στις υψηλές σε αξία κατηγορίες: Πετρελαιοειδή-Καύσιμα (-33%), Βιομηχανικά (-12%) και Διάφορα Βιομηχανικά (-14,2%). Οι εξαγωγές της κατηγορίας Τρόφιμα & Ζώα ζωντανά αυξήθηκαν κατά +4,7%, όπως και της κατηγορίας Χημικά κατά +6,4%. Πρακτικώς στάσιμες παρέμειναν οι εξαγωγές της κατηγορίας Μηχανήματα (-0,5%).

Πολύ σημαντική άνοδο καταγράφουν οι εξαγωγές των κατηγοριών Λάδια (+37,8%) και Ποτά & Καπνός (+19,5) όταν οι εξαγωγικές επιδόσεις των Πρώτων Υλών υποχωρούν κατά -14,6% και των χαμηλών σε αξία Εμπιστευτικών Προϊόντων κατά -7,3%, τον Ιούλιο του 2023.

Εξετάζοντας το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2023, πτώση καταγράφουν οι εξαγωγές των δύο σημαντικότερων από τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: Πετρελαιοειδή & Καύσιμα (-18,4%) και Βιομηχανικά (-7,5%), καθώς και οι μικρότερες σε αξία εξαγωγές των κατηγοριών Πρώτες Ύλες κατά -10,1% και Εμπιστευτικά Προϊόντα κατά -16,3%.

Σημαντικά, όμως, αυξημένες εμφανίζονται εκείνες των Τροφίμων (+10,8%), Χημικών (+3,5%), Μηχανημάτων (+11,1%), Διαφόρων Βιομηχανικών (+4,9%), Λαδιών (+115,6%) και Ποτών & Καπνού (+26,2%), σε σχέση με το περσινό επτάμηνο.

  • ΠΣΕ
  • ·
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στο Περιστέρι Betsson και τη νέα σεζόν ο «μπόμπερ» Τάι Νίκολς

All Content

Παίκτης της Φενέρμπαχτσε ο Τζόνι Γιουζάνγκ

All Content - BusinessNews.gr

Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία

All Content - BusinessNews.gr

Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία

All Content - BusinessNews.gr

Στην Dunapack Packaging Hellas οι μονάδες κυματοειδούς συσκευασίας της El Pack

All Content

CrediaBank - Unlimited Creativity: Μια ιδέα πέρα από τα τραπεζικά στερεότυπα

All Content

Allwyn: Κάλεσμα σε 6 διαφημιστικές

FleetNews

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

FleetNews

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

FleetNews

Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο το νέο XPENG L03 σε δύο εκδόσεις

All Content

Επίσημα στην Μπαρτσελόνα ο Τόσαν Εβμπουόμγουαν

All Content

Καρδίτσα: Ανακοίνωσε τον Κρις Σμιθ

All Content - BusinessNews.gr

Στοά Αρσακείου: Ανοίγει από σήμερα για το κοινό

All Content - BusinessNews.gr

ΣΒΑΠ: Προτάσεις για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους και την ενίσχυση της βιομηχανίας

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η ενεργειακή ασφάλεια είναι και γεωπολιτική ασφάλεια»

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLC με AI, Hyperscreen και 715 χλμ. αυτονομίας

FleetNews

Nέο Opel Corsa GSE: Η συνέχεια στην παράδοση των hot hatch

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη – My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou – Skills for Wheels» για 4η χρονιά

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο «τιμόνι» του HR ο Ιωάννης Νάνης

CSRΝews.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στη λίστα Εθελοντών Αιμοδοτών του Οργανισμού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΔΥΠΑ: Αυτόματη ανανέωση ψηφιακών καρτών ανέργων σε πληγείσες περιοχές
ΔΥΠΑ: Αυτόματη ανανέωση ψηφιακών καρτών ανέργων σε πληγείσες περιοχές 07/09/2023 - 17:47
Αγοραστικό ενδιαφέρον στα ομόλογα ενόψει αξιόλογηση της DBRS - Στο 3,98% το δεκαετές 07/09/2023 - 18:34
Αγοραστικό ενδιαφέρον στα ομόλογα ενόψει αξιόλογηση της DBRS - Στο 3,98% το δεκαετές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΤτΕ: Aυξήθηκαν κατά 8,575 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο
    27/07/2026 - 14:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Μπρατάκου για ΔΕΘ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
    27/07/2026 - 14:33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Όμιλος Σαράντη - My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou - Skills for Wheels» για 4η χρονιά
    27/07/2026 - 14:30 ESG
  • Κορινθία: Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια
    27/07/2026 - 14:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΒΕΑ: Αρχίζει ο διαγωνισμός καινοτομίας «Greece – Türkiye Hackathon 2026»
    27/07/2026 - 14:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Euronext Athens: Πάνω από 8 δισ. ευρώ άντλησαν οι εισηγμένες εταιρείες το 2026
    27/07/2026 - 13:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ενώνουν δυνάμεις Arval Ελλάς και Star Automotive Ελλάς
    27/07/2026 - 13:54 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Κεραμέως: Διευρύνουμε το πλέγμα προστασίας της μητρότητας - Οι έξι νέες ρυθμίσεις
    27/07/2026 - 13:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πιερρακάκης: «Εκκωφαντική η αντίφαση της αντιπολίτευσης για το Άρθρο 16»
    27/07/2026 - 13:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.530,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,51%
    27/07/2026 - 13:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νερό: 901 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ύψους 3,4 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 170 δήμους
    26/07/2026 - 15:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ιράν: Οι ΗΠΑ έπληξαν τάνκερ που επιχείρησε να «σπάσει» τον ναυτικό αποκλεισμό
    26/07/2026 - 16:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδας
    26/07/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία
    27/07/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία
    27/07/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας διακρίθηκε στα Effie Awards Hellas 2026

27/07/2026 - 11:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος Σαράντη – My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou – Skills for Wheels» για 4η χρονιά

27/07/2026 - 11:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Σαράντη - My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou - Skills for Wheels» για 4η χρονιά

27/07/2026 - 11:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στο Περιστέρι Betsson και τη νέα σεζόν ο «μπόμπερ» Τάι Νίκολς

27/07/2026 - 11:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παίκτης της Φενέρμπαχτσε ο Τζόνι Γιουζάνγκ

27/07/2026 - 11:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο «τιμόνι» του HR ο Ιωάννης Νάνης

27/07/2026 - 10:21
FleetNews
fleetnews.gr

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

27/07/2026 - 07:15
FleetNews
fleetnews.gr

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

27/07/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo