Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Εξοικονομώ - Αυτονομώ για πολυκατοικίες: Τα βήματα για επιχορηγήσεις έως 60%
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/12/2020 · 10:51

Εξοικονομώ - Αυτονομώ για πολυκατοικίες: Τα βήματα για επιχορηγήσεις έως 60%

Το νέο έτος -και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου- αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" για τις πολυκατοικίες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι πολυκατοικίες εντάσσονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης και μέσω του προγράμματος, προϋπολογισμού σχεδόν 900 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως προκύπτει από τον Οδηγό που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα υπάρχουν δύο τύποι αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α θα αφορά κοινόχρηστες παρεμβάσεις και παρεμβάσεις στα επιμέρους διαμερίσματα, ενώ η αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β θα περιλαμβάνει μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, θα υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο και θα αφορά μόνο αυτοτελείς παρεμβάσεις αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας, χωρίς, δηλαδή, να συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις στα διαμερίσματα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Με το πρόγραμμα δίνεται οριζόντια σε όλους τους ιδιοκτήτες βασικό ποσοστό επιχορήγησης 60% ανεξαρτήτως εισοδήματος, το οποίο προσαυξάνεται κατά 10% (μέσω του Covid-19 premium) για τα έτη 2020-2021, ενώ δίνεται ενεργειακό μπόνους 10% στις αιτήσεις πολυκατοικίας τύπου Α.

Αναλυτικότερα τι προβλέπεται σύμφωνα με τον Οδηγό:

Αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α

Αφορά αίτηση πολυκατοικίας που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο της πολυκατοικίας και συνδέεται με επιμέρους αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων που περιλαμβάνουν κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών.

Για να υποβληθεί αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα:

Η πολυκατοικία να έχει εκδώσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) «διαχείρισης πολυκατοικίας».
Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του τμήματος του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, καθώς και επιμέρους αιτήσεις από καθέναν από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Υποβάλλεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που αφορά συνολικά στο τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, συνοδευόμενο από έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων.
Πραγματοποιούνται κοινόχρηστες παρεμβάσεις.
Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που δεν εντάσσονται ή δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχουν στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν δηλωθεί στην Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Πολυκατοικίας με ίδια κεφάλαια.
Αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β – Κοινόχρηστες παρεμβάσεις

Αφορά αίτηση πολυκατοικίας που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο της πολυκατοικίας και περιλαμβάνει μόνον παρεμβάσεις των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις στα διαμερίσματα.

Για να υποβληθεί αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα:

  • Να έχει εκδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) «διαχείρισης πολυκατοικίας» για τους κοινόχρηστους χώρους και να έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός με αριθμό IBAN συνδεδεμένο με τον άνωθεν ΑΦΜ.
  • Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από τον εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του τμήματος του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, για το οποίο υπολογίζεται η επιχορήγηση.
  • Υποβάλλεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που αφορά συνολικά στο τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, συνοδευόμενο από έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων.

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (σε κατάσταση αναμονής και κίνησης): α) εγκατάσταση συστήματος μεταβαλλόμενων στροφών (inverter), β) εγκατάσταση διάταξης αντιστάθμισης της άεργου ισχύος της ηλεκτρικής εγκατάστασης και γ) εγκατάσταση συστήματος μεταβαλλόμενων στροφών (inverter) με ενσωματωμένο σύστημα αντιστάθμισης της άεργου ισχύος. Η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενου ανελκυστήρα θα είναι επιλέξιμη μόνον όταν, μετά το πέρας των παρεμβάσεων, θα υπάρχουν εγκατεστημένα στον ανελκυστήρα είτε τα συστήματα (α) και (β) είτε το σύστημα (γ).

Επιπρόσθετα, δύναται να περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις αναβάθμισης του επιπέδου ασφάλειας της εγκατάστασης του ανελκυστήρα, καθώς και βελτίωσης της λειτουργικότητάς της. Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι επιλέξιμες μόνον ως συμπληρωματικές των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση ανελκυστήρα και όχι ως αυτοτελείς.

Επίσης, είναι επιλέξιμη και η αντικατάσταση του υφιστάμενου ανελκυστήρα με νέο, υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης.

Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενου ανελκυστήρα ή αντικατάστασής του με νέο, υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης, είναι επιλέξιμες και δαπάνες που αφορούν στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν στην εσωτερική επένδυση του θαλάμου του ανελκυστήρα.

Παράλληλα, όλα τα κατασκευαστικά στοιχεία του ανελκυστήρα που τοποθετούνται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων πρέπει να είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί ανελκυστήρων και κατασκευαστικών στοιχείων για ανελκυστήρες (ΚΥΑ 28425/2008).

Μετά το πέρας των εργασιών, ο ανελκυστήρας πρέπει να πιστοποιείται και να καταχωρίζεται στο μητρώο ανελκυστήρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αναβάθμιση φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων

Η παρέμβαση περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σημείων με λαμπτήρες Led και την αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού φωτισμού με έξυπνο σύστημα που περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα: αισθητήρες κίνησης, αισθητήρες ημέρας/νύχτας, σημείο ενεργοποίησης φωτισμού αναλόγως εισόδου/εξόδου.

Δικαιολογητικά υποβολής αίτησης πολυκατοικίας τύπου Α&Β (υποβάλλονται από το διαχειριστή/εκπρόσωπο της πολυκατοικίας)

  • Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συνιδιοκτητών Πολυκατοικίας (Απόφαση Γενικής Συνέλευσης) για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ορισμός εκπροσώπου πολυκατοικίας (Εντυπο Παραρτήματος ΙΙ) συνιδιοκτητών στις αιτούμενες παρεμβάσεις.
  • Οικοδομική άδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο (όπως για παράδειγμα υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών), από τα οποία να προκύπτει το σύνολο της υφιστάμενης επιφάνειας κύριας χρήσης (κατοικίας), βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας, όπως καταγράφεται στο ΠΕΑ (συνολική επιφάνεια). Στα πρόσθετα νομιμοποιητικά έγγραφα συμπεριλαμβάνονται και αυτά που τυχόν αφορούν σε κάθε διαμέρισμα χωριστά. Η διαφορά (m2) μεταξύ συνολικής επιφάνειας ΠΕΑ και συνολικής επιφάνειας κύριας χρήσης, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων που αναγράφεται στα ανωτέρω νομιμοποιητικά έγγραφα δεν μπορεί να υπερβαίνει το γινόμενο του πλήθους των διαμερισμάτων επί 7 m2. Σχετική διασταύρωση ότι τα ανωτέρω στοιχεία (οικοδομική άδεια, άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ΠΕΑ) συνάδουν μεταξύ τους, καθώς και με τις επιμέρους δηλώσεις Ε9 γίνεται κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών που προηγείται της τελικής εκταμίευσης.
  • Εάν η διεύθυνση που αναγράφεται στα δικαιολογητικά που προσκομίζονται δεν ταυτίζεται με τη σημερινή διεύθυνση του ακινήτου, απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση βεβαίωσης από τον οικείο ΟΤΑ, από την οποία να προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου.
  • Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ), συνοδευόμενο από Εντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων υπογεγραμμένο από τον αιτούντα και τον ενεργειακό επιθεωρητή, που συμπεριλαμβάνει το συνδυασμό παρεμβάσεων της πρώτης από τις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που καταγράφονται στο Α’ ΠΕΑ, καθώς και τυχόν επιπλέον παρεμβάσεις εξοικονόμησης/αυτονόμησης που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας του Α’ ΠΕΑ.
  • Ειδικά για τις πολυκατοικίες τύπου Β φωτοαντίγραφο λογαριασμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κοινοχρήστων.

Ενεργειακός επιθεωρητής

Πέρα από την έκδοση ΑΦΜ αλλά και τραπεζικού λογαριασμού (μόνο για Αιτήσεις Πολυκατοικίας Τύπου Β), η διαδικασία προβλέπει την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του ακινήτου και τη συμπλήρωση του Εντύπου Πρότασης Παρεμβάσεων από τον ενεργειακό επιθεωρητή. Ο εκπρόσωπος (και τα διαμερίσματα σε περίπτωση πολυκατοικίας τύπου Α), εφόσον συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος που αφορά στις πολυκατοικίες.

Εν συνεχεία, διενεργείται αυτόματος έλεγχος των στοιχείων που εισήχθησαν στο πληροφοριακό σύστημα και εφόσον διασταυρωθεί η εγκυρότητά τους, οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλλουν την αίτηση και αυτή υπάγεται στο πρόγραμμα μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων. Επειτα εκδίδεται η απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, οι ωφελούμενοι απευθύνονται εκ νέου σε ενεργειακό επιθεωρητή (διαφορετικό από αυτόν που συνέταξε το πρώτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης), ώστε να διενεργηθεί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί το δεύτερο ΠΕΑ. Στη βάση του δεύτερου αυτού Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, και αφού διαπιστωθεί η επίτευξη του ενεργειακού στόχου και ο έλεγχος των δικαιολογητικών, ολοκληρώνεται η καταβολή των κινήτρων του προγράμματος στους ωφελούμενους.

Σημειώνεται ότι η δαπάνη για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων, η δαπάνη του συμβούλου έργου και τυχόν δαπάνες μελετών καλύπτονται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου.

Help Desk

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά -εργάσιμες ημέρες- από τις 07.00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση καλύπτει όχι μόνο τα «βασικά» ερωτήματα (ποιοι είναι δικαιούχοι, οδηγίες για την υποβολή της αίτησης κ.λπ.), αλλά και εξειδικευμένα θέματα για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις, τη χρήση της πλατφόρμας κ.ά., στα οποία θα απαντούν μηχανικοί και εξειδικευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι.

Επιπροσθέτως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση support.exοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι επιχορηγήσεις

  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός-Μαρούσι, Προμηθέας-Πανιώνιος και Καρδίτσα-ΑΕΚ σήμερα στην GBL

All Content

Για την πρόκριση στο Final-8 σήμερα Άρης-Περιστέρι

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Το 2026 αλλάζει οριστικά το τοπίο της αγοράς - Οι ισχυροί παίκτες «πατούν γκάζι»

All Content - BusinessNews.gr

Το μήνυμα των αγορών για την ελληνική οικονομία και το στοίχημα των νέων αναβαθμίσεων

All Content - BusinessNews.gr

Εκρηκτική άνοδος άμεσων πληρωμών μέσω IRIS την περίοδο 2020-2025 - Τι αλλάζει στις συναλλαγές

All Content

Στη Τhe Weekend Agency η Mapei Hellas

All Content

Όμιλος Bright: Eτοιμάζεται για δυναμική είσοδο στα media

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο ο ενισχυμένος ΠΑΟΚ, 88-80 τον ΠΑΣ Γιάννινα (gallery)

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content - BusinessNews.gr

ΑΔΜΗΕ: 11 μεγάλα έργα στο επενδυτικό πλάνο - νησιωτικές και διεθνείς διασυνδέσεις ύψους 7,8 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,72% , κέρδη 4,76% για τις τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

Μυτιληναίος: Ξεκίνησε η βιομηχανική παραγωγή γαλλίου από τη Metlen - Παρήχθησαν τα πρώτα 5 κιλά στη Ελλάδα

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

120 δόσεις: Τι προβλέπει η τροπολογία για την επανένταξη οφειλετών
120 δόσεις: Τι προβλέπει η τροπολογία για την επανένταξη οφειλετών 03/12/2020 - 09:22
Αποζημίωση ενοικίου: Πότε θα πληρωθεί-Έως και πενταψήφια τα ποσά επιστροφών 03/12/2020 - 10:57
Αποζημίωση ενοικίου: Πότε θα πληρωθεί-Έως και πενταψήφια τα ποσά επιστροφών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ελληνική κρουαζιέρα: ρεκόρ αφίξεων αλλά και προειδοποιήσεις - Οι προκλήσεις του 2026
    17/01/2026 - 15:31 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Μερτς για Ντόναλντ Τραμπ: Τι νόημα έχει να του κάνεις κριτική, αν δεν αντιδρά σε αυτήν;
    17/01/2026 - 14:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • O Μασκ διεκδικεί “αθέμιτα κέρδη” 134 δισ. δολαρίων από την OpenAI και τη Microsoft
    17/01/2026 - 14:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
    17/01/2026 - 13:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπουργείο Εργασίας - Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων
    17/01/2026 - 13:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης: «Η φρεγάτα “Κίμων” σύμβολο μιας ισχυρής Ελλάδας» – Τι είπε για ελληνοτουρκικές σχέσεις και αγροτικά
    17/01/2026 - 12:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΔΜΗΕ: 11 μεγάλα έργα στο επενδυτικό πλάνο - νησιωτικές και διεθνείς διασυνδέσεις ύψους 7,8 δισ. ευρώ
    17/01/2026 - 12:05 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το μήνυμα των αγορών για την ελληνική οικονομία και το στοίχημα των νέων αναβαθμίσεων
    17/01/2026 - 11:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εκρηκτική άνοδος άμεσων πληρωμών μέσω IRIS την περίοδο 2020-2025 - Τι αλλάζει στις συναλλαγές
    17/01/2026 - 10:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σούπερ μάρκετ: Το 2026 αλλάζει οριστικά το τοπίο της αγοράς - Οι ισχυροί παίκτες «πατούν γκάζι»
    17/01/2026 - 10:29 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε. εξέδωσε την 1η Έκθεση Βιωσιμότητας
    16/01/2026 - 16:44 ESG
  • Μυτιληναίος: Ξεκίνησε η βιομηχανική παραγωγή γαλλίου από τη Metlen - Παρήχθησαν τα πρώτα 5 κιλά στη Ελλάδα
    16/01/2026 - 21:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,72% , κέρδη 4,76% για τις τράπεζες
    16/01/2026 - 19:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Α. Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Να δουλέψουμε μαζί με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την κάλυψη του κενού προστασίας στη χώρα μας
    16/01/2026 - 16:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιράν: «Έχω σχέδιο 100 ημερών, θα επιστρέψω στο Ιράν» λέει ο εξόριστος γιος του τελευταίου Σάχη
    16/01/2026 - 18:13 ΚΟΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α1 Γυναικών 2025/26: Η βαθμολογία

17/01/2026 - 13:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α1 Γυναικών: Πρόγραμμα-αποτελέσματα 2025/26

17/01/2026 - 13:17
CSRΝews.gr
csrnews.gr

GIVMED: Πακέτα Έκτακτης Ανάγκης για τις Πυρκαγιές του 2025

16/01/2026 - 14:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε. εξέδωσε την 1η Έκθεση Βιωσιμότητας

16/01/2026 - 14:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε. εξέδωσε την 1η Έκθεση Βιωσιμότητας

16/01/2026 - 14:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Webinar για την Εθνική Αθλητική Πολιτική από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

16/01/2026 - 12:59
FleetNews
fleetnews.gr

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον Όμιλο Volkswagen

16/01/2026 - 11:14
FleetNews
fleetnews.gr

Οι Βρετανοί κατασκευαστές αντιμέτωποι με δασμούς 10% στις εξαγωγές προς την ΕΕ

16/01/2026 - 09:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Best Hair International” στα Hair & Beauty Global Awards στην Ιταλία”

14/01/2026 - 15:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Hollywood Clinic SKG”

14/01/2026 - 09:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo