Το Google Maps μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο σε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει την ονομασία της λίμνης, εν μέσω της εμπορικής αντιπαράθεσης με τον Καναδά.
Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε ότι η αλλαγή πραγματοποιήθηκε μετά την αντίστοιχη τροποποίηση στο επίσημο σύστημα γεωγραφικών ονομασιών της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Λίμνη Οντάριο είναι μία από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής και εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ και Καναδά. Η κίνηση του Τραμπ έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ίδιο να έρχεται σε σύγκρουση με την κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, αφότου εκείνη ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία της δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη νέα ονομασία.
Η Google, πάντως, θα εμφανίζει διαφορετική ονομασία ανάλογα με το πού βρίσκεται ο χρήστης. Στον Καναδά η λίμνη θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται ως «Lake Ontario», ενώ στους χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο θα εμφανίζονται και οι δύο ονομασίες.