Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία κοινών προτύπων δεοντολογίας για όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
08/06/2023 · 15:09

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία κοινών προτύπων δεοντολογίας για όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Τα τρία κύρια καθήκοντα που θα έχει ο νέος φορέας δεοντολογίας
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση για τη δημιουργία διοργανικού φορέα δεοντολογίας, ο οποίος θα καλύπτει τα μέλη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, όπως ανακοινώθηκε στην αρχή της θητείας της προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και μετά από άτυπες διαβουλεύσεις με τα άλλα θεσμικά όργανα. Με τη σύσταση του φορέα δεοντολογίας θα θεσπιστούν, για πρώτη φορά, κοινά πρότυπα δεοντολογικής συμπεριφοράς για τα μέλη και επίσημος μηχανισμός συντονισμού και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις δεοντολογικές απαιτήσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων. Χάρη στις αλλαγές αυτές, οι πολιτικοί της ΕΕ θα υπόκεινται σε κοινά, σαφή, διαφανή και κατανοητά πρότυπα.

Τα πρότυπα θα αφορούν διάφορους τομείς, όπως:

  • αποδοχή δώρων, φιλοξενίας και ταξιδιών που προσφέρονται από τρίτους: τα πρότυπα θα ισχύουν επίσης για την αποδοχή βραβείων, παρασήμων ή τιμητικών διακρίσεων.
  • μέτρα αιρεσιμότητας και διαφάνειας, ιδίως για συναντήσεις με εκπροσώπους συμφερόντων: η Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο διαθέτουν ήδη κοινά πρότυπα όσον αφορά τις συνεδριάσεις με εκπροσώπους συμφερόντων και τη δημοσίευσή τους, χάρη στο Μητρώο Διαφάνειας. Τα πρότυπα θα επεκταθούν ώστε να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των θεσμικών οργάνων.
  • τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να δηλώνονται, προσδιορίζοντας τις κατηγορίες καθώς και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για τον έλεγχο αυτών των δηλώσεων.
  • δευτερεύουσες ή εξωτερικές δραστηριότητες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν διακυβεύεται η διαθεσιμότητα και η ανεξαρτησία των μελών.
  • δραστηριότητες πρώην μελών μετά τη λήξη της θητείας τους, με τη θέσπιση προϋποθέσεων και απαιτήσεων διαφάνειας.
  • εφαρμογή του κοινού πλαισίου, συμπεριλαμβανομένων της παρακολούθησης της συμμόρφωσης και των επακόλουθων ενεργειών, καθώς και όσον αφορά πιθανές περιπτώσεις παρενόχλησης και την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση παραβάσεων εντός κάθε θεσμικού οργάνου.
  • δημοσιοποίηση πληροφοριών: κάθε θεσμικό όργανο θα πρέπει να δημοσιοποιεί τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει τα πρότυπα.

Ενώ οι Συνθήκες καθορίζουν τους γενικούς κανόνες και τις αρχές δεοντολογίας, τα περισσότερα θεσμικά όργανα τους παρουσιάζουν αναλυτικά στον εσωτερικό κανονισμό ή στους κώδικες δεοντολογίας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό των πλαισίων δεοντολογίας των θεσμικών οργάνων, με τους κανόνες να είναι πολύπλοκοι και διάσπαρτοι. Μολονότι ορισμένες διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από τους διαφορετικούς ρόλους κάθε θεσμικού οργάνου και από τους διαφορετικούς κινδύνους που είναι εγγενείς στα διάφορα καθήκοντα, έχει καταστεί σαφές ότι απαιτείται κοινή νοοτροπία δεοντολογίας, μέσω κοινών υψηλών προτύπων και συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων. Μετά την έγκρισή του, ο φορέας δεοντολογίας θα καλύψει αυτό το κενό παρέχοντας κοινά και σαφή πρότυπα δεοντολογίας για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ο νέος φορέας θα έχει τρία κύρια καθήκοντα:

  • Ανάπτυξη κοινών ελάχιστων προτύπων —όπως εξηγείται ανωτέρω— τα οποία θα ισχύουν για τα μέλη των θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ που συμμετέχουν, καθώς και επικαιροποίησή τους όταν χρειάζεται. Θα χρησιμεύουν ως ελάχιστο σημείο αναφοράς και κάθε θεσμικό όργανο παραμένει ελεύθερο να εφαρμόζει ακόμη αυστηρότερους εσωτερικούς κανόνες, αλλά τα πρότυπα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον μετριασμό των υφιστάμενων κανόνων.
  • Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους εσωτερικούς κανόνες κάθε θεσμικού οργάνου υπό το πρίσμα των προτύπων, ώστε να μπορούν να μαθαίνουν και να επωφελούνται από την εμπειρία των υπολοίπων.
  • Προώθηση μιας κοινής νοοτροπίας δεοντολογίας για όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διευκολύνοντας την κατανόηση του πλαισίου από το κοινό, τόσο εντός όσο και εκτός των θεσμικών οργάνων. Η διαφάνεια θα ισχύει επίσης για την εφαρμογή των κανόνων αυτών στα θεσμικά όργανα.

Όλα αυτά θα γίνουν κατά τρόπο διαφανή και προσιτό στο κοινό. Άλλα θεσμικά και λοιπά όργανα και οργανισμοί της Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν οικειοθελώς το σύνολο των κοινών προτύπων και να συμμετέχουν σε ανταλλαγές απόψεων.

Ο νέος φορέας δεοντολογίας δεν θα ασχολείται με μεμονωμένες έρευνες, ούτε θα παρεμβαίνει ή θα περιορίζει με οποιονδήποτε τρόπο τις έρευνες καθιερωμένων υφιστάμενων φορέων. Σύμφωνα με τις Συνθήκες, αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), καθώς και των εθνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών, για ποινικές υποθέσεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης. Οι παρατυπίες και οι παραβάσεις επαγγελματικών καθηκόντων αποτελούν ευθύνη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενώ ο Διαμεσολαβητής είναι υπεύθυνος για περιπτώσεις κακοδιοίκησης και κάθε θεσμικό όργανο είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε παράβαση των αντίστοιχων κανόνων τους.

Επόμενα βήματα

Η Επιτροπή θα καλέσει όλα τα θεσμικά όργανα και τα συμβουλευτικά όργανα σε συνεδρίαση στις 3 Ιουλίου στις Βρυξέλλες για την έναρξη του διοργανικού διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Η Επιτροπή ενέκρινε την παρούσα πρόταση συμφωνίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των δύο συμβουλευτικών οργάνων που αναφέρονται στο άρθρο 13 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ).

Ως εκ τούτου, η παρούσα πρόταση θα διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών. Κατόπιν αιτήματος, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλοι οργανισμοί μπορούν επίσης να καταστούν συμβαλλόμενα μέρη της παρούσας συμφωνίας μετά την έναρξη ισχύος της.

Ιστορικό

Τα ισχυρά πλαίσια δεοντολογίας και διαφάνειας αποτελούν ουσιώδη πτυχή της χρηστής διακυβέρνησης και συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην πρόληψη της διαφθοράς και των αδικαιολόγητων παρεμβάσεων στη δημοκρατική διαδικασία. Η σημερινή πρόταση αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμης δράσεων της Επιτροπής για την προώθηση της ακεραιότητας και την υπεράσπιση του δημοκρατικού συστήματος και του κράτους δικαίου της Ένωσης.

Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν υποστήριξε τη δημιουργία ενός διοργανικού φορέα δεοντολογίας στις πολιτικές κατευθύνσεις της. Στο ψήφισμά του της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογράμμισε ότι «ένας ενιαίος ανεξάρτητος φορέας δεοντολογίας της ΕΕ θα μπορούσε να διασφαλίσει καλύτερα τη συνεπή και πλήρη εφαρμογή των προτύπων δεοντολογίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι δημόσιες αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το κοινό καλό και την εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της ΕΕ».

Ο φορέας δεοντολογίας συνάδει με τη δράση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, από κοινού με άλλες πρωτοβουλίες, όπως η δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς που παρουσιάστηκε στις 3 Μαΐου, η επικείμενη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας και η διοργανική συμφωνία για ένα υποχρεωτικό μητρώο διαφάνειας που συνάφθηκε μεταξύ του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής τον Μάιο του 2021.

Οι ευρωπαϊκές Συνθήκες ορίζουν τις αρχές και τους κανόνες για τη διασφάλιση της ορθής συμπεριφοράς των μελών των θεσμικών οργάνων όσον αφορά την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα.

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • ·
  • ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ·
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

All Content

Περιστέρι: Έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2026/27

All Content - BusinessNews.gr

ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους

All Content - BusinessNews.gr

ΤΕΡΝΑ: Νέα σύμβαση 380 εκατ. ευρώ για σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά το β' τρίμηνο

All Content

Η BAAS Digital επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Galenica Α.Ε.

All Content

TMRW: Καμπάνια για τα Serkova RTD’S

FleetNews

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

FleetNews

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

FleetNews

Σε παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξη η Geely

All Content

Πάει για «βόμβα» με Ντουέιν Κέισι η Ρόμα SPQR του Ντόντσιτς

All Content

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε τουρνουά στη Ρόδο

All Content - BusinessNews.gr

Η παγκόσμια καταναλωτική δαπάνη μέσω Agentic AI θα εκτιναχθεί στα 3,35 τρισ. δολάρια έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Η EOS Capital Partners και το Latsco Family Office αποκτούν το 30% της Nova ICT

All Content - BusinessNews.gr

ΚΟΡΕ: Αύξηση 12,4% στον όγκο πωλήσεων ελαιόλαδου- Στα 90,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος

FleetNews

Audi Q3: Με περισσότερο εξοπλισμό το ΜΥ2027

FleetNews

Toyota, BMW, Bosch και Repsol σε δοκιμές 100% ανανεώσιμης βενζίνης

CSRΝews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

CSRΝews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

CSRΝews.gr

Ο ΔΕΣΦΑ παρέδωσε μια νέα παιδική χαρά στον Δήμο Μεγαρέων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΗΠΑ: Οι φωτιές στον Καναδά "σκοτείνιασαν" τη Νέα Υόρκη
ΗΠΑ: Οι φωτιές στον Καναδά "σκοτείνιασαν" τη Νέα Υόρκη 08/06/2023 - 10:07
Πωλείται ο Όμιλος Telegraph 08/06/2023 - 15:21
Πωλείται ο Όμιλος Telegraph

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Bluegr Hotels & Resorts γιορτάζει την Κρήτη ως «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»
    21/07/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οδηγός γυναικείας ευεξίας από την ITF Hellas
    21/07/2026 - 23:00 ΥΓΕΙΑ
  • Η LG Electronics επαναπροσδιορίζει το gaming με τη σειρά οθονών UltraGear
    21/07/2026 - 21:20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η Boeing ζητά από τις ΗΠΑ να παρέμβουν για το δάνειο-ρεκόρ της ΕΕ προς την Airbus
    21/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πετρέλαιο: Στα 90,97 δολάρια το Brent λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
    21/07/2026 - 20:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
    21/07/2026 - 20:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος
    21/07/2026 - 19:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cool Routes: Συμμετοχικός χάρτης δροσιάς για το κέντρο της Αθήνας
    21/07/2026 - 19:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεσσαλονίκη: Από 1η Σεπτεμβρίου σε κυκλοφορία τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ
    21/07/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι νέες ευρωπαϊκές Οδηγίες διευρύνουν τις επιλογές για την πολιτική ΦΠΑ
    21/07/2026 - 18:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ο Ατρόμητος FC ενισχύει τις AI δεξιότητες των στελεχών του μέσω της Knowcrunch
    21/07/2026 - 16:21 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Π. Μαρινάκης: Πακέτο ίσως και άνω του 1 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ
    21/07/2026 - 10:32 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΑ 2026-2030: Στα 23 δισ. ευρώ το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης από εθνικούς πόρους
    21/07/2026 - 12:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη
    21/07/2026 - 09:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤτΕ: Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά το β' τρίμηνο
    21/07/2026 - 15:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στεφ Κάρι: Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης στο NBA με έκθεμα στο Hall of Fame

21/07/2026 - 20:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ: SUNEL Arena μέχρι το 2075

21/07/2026 - 19:21
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Βirthday Celebration – Royal Beach Vouliagmeni”

21/07/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»

21/07/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl League: Τα κορίτσια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

21/07/2026 - 14:23
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα ghd sculpt

21/07/2026 - 10:02
FleetNews
fleetnews.gr

Ιαπωνική «συσπείρωση» κατασκευαστών ζητά η Τoyota

21/07/2026 - 06:44
FleetNews
fleetnews.gr

Το Hyundai INSTER αποκτά νέα, πιο πλούσια έκδοση

20/07/2026 - 05:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo