Πέμπτη, 7 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Handelsblatt: Πως οι Ουκρανοί με υπεράνθρωπες ενέργειες αντιστέκονται στη ρωσική καταστροφή
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
24/12/2022 · 17:30

Handelsblatt: Πως οι Ουκρανοί με υπεράνθρωπες ενέργειες αντιστέκονται στη ρωσική καταστροφή

Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να στερήσει από τους Ουκρανούς την ηλεκτρική ενέργεια.

Η Ουκρανία θέλει να τριπλασιάσει τον αριθμό των κέντρων, όπου οι κάτοικοι της μπορούν να έχουν ζεστασιά, νερό και άλλες δυνατότητες διαβίωσης -τα λεγόμενα "αήττητα κέντρα", σχολιάζει η Handelsblatt.

Περίπου 5.000 τέτοιες εγκαταστάσεις σε θερμαινόμενες σκηνές ή οχήματα υπάρχουν μέχρι στιγμής στις πόλεις. Οι άνθρωποι ζεσταίνονται σε αυτά, φορτίζουν τις μπαταρίες των κινητών τους τηλεφώνων και άλλων συσκευών, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Η ζήτηση για αυτούς τους σταθμούς έκτακτης ανάγκης με το προκλητικό όνομα "αήττητα κέντρα", θα μπορούσε να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Η Ρωσία "θα κάνει τα πάντα για να στερήσει από τους Ουκρανούς την ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το νέο έτος", δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντένις Σμιχάλ.

Ο ρωσικός στρατός δεν τα έχει καταφέρει ακόμη, παρά μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε ενεργειακές υποδομές από τον Οκτώβριο. Το γεγονός ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αρχίζει να ρέει και πάλι μετά τις διακοπές ρεύματος στις περισσότερες περιοχές της χώρας - και μαζί με αυτό το νερό και η θερμότητα - δεν οφείλεται μόνο στα ακούραστα συνεργεία επισκευής των προμηθευτών ενέργειας και των διαχειριστών του δικτύου. Δύο τυχερές συμπτώσεις βοηθούν.

Όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή την άνοιξη, η ουκρανική ενεργειακή βιομηχανία βρισκόταν στη μέση ενός εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος περιελάμβανε την αναγόμωση πολλών υποσταθμών. Οι μεγάλοι υποσταθμοί, μαζί με τους διακόπτες υψηλής τάσης σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούν τους προτιμώμενους στόχους των Ρώσων πιλότων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυροβολητών πυραύλων. Όμως, χάρη στο πρόγραμμα ανακατασκευής, ο κρατικός διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς Ukrenergo είχε ένα απόθεμα από μετασχηματιστές με τους οποίους μπορούσε να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό που είχε πληγεί.

"Είναι 40 ετών και δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, αλλά λειτουργούν", δήλωσε ο Ντένις Σάβκα, ειδικός στην αγορά ενέργειας στην επενδυτική εταιρεία Dragon Capital στο Κίεβο. Στην πραγματικότητα, οι μετασχηματιστές έπρεπε να αποσυναρμολογηθούν και να ανακυκλωθούν. "Αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη." Τώρα, σύμφωνα με τον Σάβκα, οι παλιοί μετασχηματιστές βγαίνουν από την αποθήκη, εγκαθίστανται και συμβάλλουν στην αντιστάθμιση μέρους των ζημιών του πολέμου.

Αλλά ο αναλυτής είπε ότι είναι αμφίβολο πόσο καιρό θα διαρκέσει η υποδομή αυτή. Η Ρωσία επιτίθεται στους στόχους της αρκετές φορές. Το αφεντικό της Ukrenergo, Βολοντιμίρ Κουντρίτσκι προειδοποίησε πρόσφατα ότι ξεμένει από χρησιμοποιημένο υλικό.

Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιασμένο για ανθεκτικότητα

Η δεύτερη ευτυχής συγκυρία είναι, από όλα τα πράγματα, η κοινή κληρονομιά με τη Ρωσία: "Το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα εξακολουθεί να είναι σχεδιασμένο από τη σοβιετική εποχή για μεγάλη ανθεκτικότητα σε περίπτωση πολέμου", δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας και ειδικός σε θέματα Ουκρανίας Αντρέας Ούμλαντ του Κέντρου Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών της Στοκχόλμης.

"Η σοβιετική σκέψη ήταν πολύ μιλιταριστική και η Ουκρανία επωφελείται από αυτό τώρα". Σύμφωνα με τον ενεργειακό αναλυτή Σάβκα, η χώρα διαθέτει υποσταθμούς υψηλής τάσης δυναμικότητας 68.000 μεγαβόλτ-άμπερ, αρκετό για να υπερδιπλασιάσει την κατανάλωση σε περιόδους αιχμής.

Εκτροπή ενέργειας μέσω γειτονικών χωρών
Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται, το οπλοστάσιο των κατάλληλων πυραύλων της Ρωσίας δεν έχει εξαντληθεί. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταρρίπτουν πολλά από αυτά - μεταξύ άλλων με αμυντικά όπλα από τη Γερμανία. Αλλά αυτό που περνάει μερικές φορές προκαλεί καταστροφικές ζημιές.

Το αν ένας μετασχηματιστής μπορεί να επισκευαστεί ή πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως εξαρτάται από την έκταση της βλάβης. Συχνά, μια ολική απώλεια συμβαίνει όταν ένας πύραυλος, ένας πύραυλος κρουζ ή ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι χτυπά μόνο κοντά στο εργοστάσιο και ξεκινάει μια πυρκαγιά που καταστρέφει τον μετασχηματιστή.

Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να γνωρίζουν ακριβώς τι να στοχεύσουν έχει έναν απλό λόγο για τον Κίριλο Τιμοσένκο, τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου: "Από τη φύση των επιθέσεων, βλέπουμε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι κατευθύνονται από Ρώσους μηχανικούς ενέργειας", δήλωσε στο CNN. Χάρη στην ομοιότητα αυτή, οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες γνωρίζουν πολύ καλά την αρχιτεκτονική του ουκρανικού δικτύου μεταφοράς.

Ο Ντένις Σάκβα πιστεύει ότι η Τιμοσένκο έχει δίκιο στην ανάλυσή του: "Η φύση των επιθέσεων δείχνει ότι γνωρίζουν τα αδύνατα σημεία". Επιπλέον, οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες του στρατού και του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να αξιολογήσουν δορυφορικές εικόνες και ανοικτά διαθέσιμες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι αντάλλασσαν πληροφορίες σχετικά με τις ζημιές μετά από επιθέσεις.

Οι μικρότεροι υποσταθμοί της περιοχής, οι εναέριες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οι πυλώνες τους δεν αποτελούν στόχο του ρωσικού στρατού με τους κατευθυνόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ορισμένοι από τους οποίους είναι πολύ ακριβοί. Στα ανατολικά και νότια, ωστόσο, οι υποδομές αυτές συχνά καταστρέφονται στις μάχες της πρώτης γραμμής, για παράδειγμα όταν πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών βομβαρδίζουν μεγαλύτερες περιοχές.

Αναζήτηση μετασχηματιστών

Η επισκευή των γραμμών ρεύματος - οι τεχνικοί πρέπει να τις αποσυνδέσουν, να τις επισκευάσουν και να τις επανασυνδέσουν - είναι κουραστική, αλλά δυνατή αν το επιτρέπει ο πόλεμος. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όταν ο μεγάλος εξοπλισμός, όπως οι μετασχηματιστές, πρέπει να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα να προσαρμοστεί εκ των προτέρων.

Ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς Ukrenergo και άλλες εταιρείες αναζητούν στο εξωτερικό τις κατάλληλες μονάδες και λαμβάνουν βοήθεια από τη Γερμανία, άλλα κράτη και την ΕΕ (αναφέρεται στο ιστορικό). Αλλά εδώ η κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης αποδεικνύεται συχνά μειονέκτημα. Τα πρότυπα της ΕΣΣΔ για την τεχνολογία μετάδοσης διέφεραν από εκείνα της Δύσης. Η Siemens, η ABB και άλλες εταιρείες μπορούν να κατασκευάσουν εξοπλισμό σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα, αλλά η προσαρμογή σημαίνει μεγάλους χρόνους παράδοσης.

Τα χρήματα τουλάχιστον ρέουν. Τα περισσότερα από τα πακέτα βοήθειας των ΗΠΑ, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν προϋπολογισμούς για την επισκευή των ενεργειακών υποδομών, όπως το πακέτο των 53 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ο Καναδάς υποσχέθηκε στις 13 Δεκεμβρίου το ισοδύναμο των 84 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την επισκευή του δικτύου ηλεκτροδότησης μόνο στην περιοχή του Κιέβου.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Γερμανία ανακοίνωσε σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και την προμήθεια καυσίμων. Το ποσό θα εισρεύσει στη χώρα μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Στήριξης της Ουκρανίας της Ενεργειακής Κοινότητας, ενός οργανισμού που εδρεύει στη Βιέννη και προωθεί τη διασύνδεση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με την αγορά ενέργειας της ΕΕ. Η Αυστρία πληρώνει επίσης στο ταμείο.

Αλλά μέχρι στιγμής, όλα αυτά έχουν φέρει μόνο μέτρια ανακούφιση. "Το πιο επείγον είναι ότι η Ουκρανία συνεχίζει να ζητά περισσότερα όπλα για να μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις", τόνισε ο Ούμλαντ, πολιτικός επιστήμονας που περνά συχνά χρόνο στο Κίεβο.

Η Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων Ανατολικής Ευρώπης, η οποία συντονίζει μέρος της ενεργειακής υλικής βοήθειας από τη Γερμανία, προειδοποίησε την Τετάρτη για ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων και της πτώσης της θερμοκρασίας, η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί και στις προμήθειες τροφίμων. Η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για νέους μετασχηματιστές, για γεννήτριες, αλλά και για την αεράμυνα.

Σε μια τρέχουσα επισκόπηση, ο οργανισμός απαριθμεί τα ενεργειακά συστήματα και στοιχεία που είναι σήμερα τα πλέον επείγοντα. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη μόνο για υλικά για τα δίκτυα, αλλά και για εξαρτήματα για τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι στην αρχή ήταν λιγότερο φορτωμένοι.

Σύμφωνα με τον Σάβκα, η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρούς κινητούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στις πόλεις της. Οι Ουκρανοί πρέπει επίσης να αυτοσχεδιάσουν με μικρές ενεργειακές υποδομές: Όσοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, αποκτούν μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν μεταξύ των διακοπών ρεύματος και να τροφοδοτούν για λίγο τις συσκευές κουζίνας, τις λάμπες και τους υπολογιστές με ηλεκτρική ενέργεια. Μια άλλη παραλλαγή είναι οι μπαταρίες αυτοκινήτων που μετατρέπονται σε οικιακές μπαταρίες.

Μικρές γεννήτριες που λειτουργούν με καύσιμα - πολλές από αυτές δωρεές από το εξωτερικό - είναι επίσης μέρος του αποθέματος. Στέκονται σε αυλές, μπροστά από καταστήματα και εστιατόρια. Στο Κίεβο, είπε ο Ούμλαντ, υπάρχει ένας νέος καθημερινός ήχος: "Το κροτάλισμα των γεννητριών".

  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ·
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
  • ·
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός-Βαλένθια 87-91: Τα highlights του Game 3 (vid)

All Content

Σερέλης: «Είναι φανερό πως δεν παίξαμε καλή άμυνα»

All Content - BusinessNews.gr

ΟΛΠ: Μειωμένος τζίρος το πρώτο τρίμηνο, στα 12,06 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Odyssey Cybersecurity: ανάπτυξη άνω του 42% στην ελληνική αγορά την τελευταία διετία

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αποπληρώνει 6,9 δισ. ευρώ χρέους τον Ιούνιο

All Content

Netflix: Σταθερά στην κορυφή του streaming στην Ελλάδα

All Content

Spec 225.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

FleetNews

Σε άνοδο οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην ΕΕ

FleetNews

Η Hydrovia Energy σχεδιάζει 500 σταθμούς υδρογόνου στις ΗΠΑ

FleetNews

Τι ισχύει (εν τέλει) για ΚΤΕΟ & Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων

All Content

Άργησε να... ξυπνήσει ο Παναθηναϊκός και η Βαλένθια έμεινε ζωντανή (87-91)

All Content

Παναθηναϊκός-Βαλένθια: Αποβλήθηκαν Αταμάν και Μαρτίνεθ! (video)

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Με +6,9% έτρεξε το πρώτο τρίμηνο - Στα 3,49 δισ. ευρώ ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

BSH Oικιακές Συσκευές: Παραμένει leader στην ελληνική αγορά – Στο 32% το μερίδιο της

All Content - BusinessNews.gr

Ryanair: Αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

FleetNews

Volvo Trucks: Πέντε αστέρια στην αξιολόγηση ασφάλειας της Euro NCAP

FleetNews

To εμβληματικό Citroën Saxo VTS «έκλεισε» τα 30!

CSRΝews.gr

COSMOTE TELEKOM: Στρατηγικός συνεργάτης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό STEM 2026

CSRΝews.gr

«Γαλάζια Σημαία»: Ανακοινώνονται οι ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη που θα λάβουν τη διάκριση το 2026

CSRΝews.gr

SBC Greece: Πρόταση για την εφαρμογή της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνεχίζονται οι πειραματισμοί στο Twitter από τον Μασκ
Συνεχίζονται οι πειραματισμοί στο Twitter από τον Μασκ 24/12/2022 - 16:50
Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο Πάφου Γεώργιος 24/12/2022 - 14:43
Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο Πάφου Γεώργιος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο Τραμπ μιλά για «πολύ πιθανή» συμφωνία με το Ιράν, οι αγορές κάνουν πάρτι
    07/05/2026 - 07:53 ΚΟΣΜΟΣ
  • Tάσος Καζίνος, Trastor: Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη ΑΕΕΑΠ
    07/05/2026 - 07:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CrediaBank: Εγκαίνια του νέου καταστήματος Νέας Εμπειρίας της Πανεπιστημίου
    06/05/2026 - 21:38 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Επαναλειτουργεί η εφαρμογή καταχώρησης ποσοτήτων για Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων
    06/05/2026 - 21:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Ράλι άνω του 2% στις συναλλαγές της Τετάρτης, με το βλέμμα σε ενδεχόμενη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
    06/05/2026 - 20:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Prodea: Δημόσια πρόταση για έως 50.000 ομολογίες με αντάλλαγμα νέες μετοχές
    06/05/2026 - 20:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • DOTSOFT: Αναλαμβάνει την ανάπτυξη του νέου λογισμικού συστήματος lobbying κατά της διαφθοράς στην Κύπρο
    06/05/2026 - 19:21 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΑΑ: Πόσο επηρέασε η κρίση στη Μέση Ανατολή την επιβατική κίνηση τον Απρίλιο
    06/05/2026 - 18:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Odyssey Cybersecurity: ανάπτυξη άνω του 42% στην ελληνική αγορά την τελευταία διετία
    06/05/2026 - 18:32 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΣτΕ: Στους επόμενους μήνες η απόφαση για το «πάγωμα» ή την ακύρωση της επέκτασης του White Coast στη Μήλο
    06/05/2026 - 18:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Bolt: Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη αστικής κινητικότητας
    06/05/2026 - 12:23 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε λειτουργία από το ΜΕΤΕΟ το Παρατηρητήριο Μεταφοράς Σκόνης
    06/05/2026 - 14:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Trastor: Στόχος τα 150 εκατ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
    06/05/2026 - 13:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SKY express: Αύξηση 18,5% της επιβατικής κίνησης για το εξωτερικό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
    06/05/2026 - 15:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ΤΗΕΟΝ έχει εισέλθει στο β’ τρίμηνο του 2026 με ισχυρή ανάπτυξη - Στα €120,1 εκατ. τα έσοδα
    06/05/2026 - 10:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΕ: Πράσινο φως για νέο πακέτο στήριξης 16,8 εκατ. ευρώ στα ελληνικά ΜΜΕ έως το 2030

07/05/2026 - 02:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σερέλης: «Είναι φανερό πως δεν παίξαμε καλή άμυνα»

06/05/2026 - 20:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός-Βαλένθια 87-91: Τα highlights του Game 3 (vid)

06/05/2026 - 20:44
CSRΝews.gr
csrnews.gr

COSMOTE TELEKOM: Στρατηγικός συνεργάτης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό STEM 2026

06/05/2026 - 15:13
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Γαλάζια Σημαία»: Ανακοινώνονται οι ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη που θα λάβουν τη διάκριση το 2026

06/05/2026 - 15:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πέθανε ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ, σε ηλικία 87 ετών

06/05/2026 - 14:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

05/05/2026 - 18:33
FleetNews
fleetnews.gr

Σε άνοδο οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών στην ΕΕ

05/05/2026 - 06:53
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Αmoa Skin x Beauty in Greece”

04/05/2026 - 13:10
FleetNews
fleetnews.gr

Η Hydrovia Energy σχεδιάζει 500 σταθμούς υδρογόνου στις ΗΠΑ

04/05/2026 - 08:53
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo